Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Klitemnestraaa

#101 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Klitemnestraaa »

Nisam bila u ozbiljnoj vezi sa strancem, ali jesam dejtala. Uvijek bih prednost dala Zapadnjaku, nego Bosancu. Evo i sto.

Najprije, nasi muskarci su prenapaljeni, samo o seksu misle i s tim ciljem ulijecu da ga sto prije uvale, a opet paradoksalno tome seks na prvom dejtu im je neprihvatljiv uz koncept trazenje partnera na duge staze. Par puta sam bila pitana za broj prethodnih seksualnih partnera od likova s kojima sam samo bila vani. I onda ide prica kako zene trebaju cuvati dostojanstvo, a eto muski, pa muski imaju posebne potrebe. :run: :run: :run:
Da ne pricam o navalentnosti. :-) U Njemackoj je fazon da iskljucivo samo zene prilaze muskarcima, dok muskarci sjede i cekaju, sto mi se kao koncept jako dopao, jer jel, ja kao zensko aktivno sudjelujem u svom tom procesu get-to-know, nego da sjedim i cekam da budem approached te uz to se osjecam kao plijen jer lik ganja svako zensko koje hoda na dvije noge. Glavna osobina muskarca bi trebala biti respectful, sto ni sama ne znam kako prevesti na nas.. Postovan, lol. :lol: :lol: Svidja mi se ta ideja o ravnopravnosti gdje oboje, jel, ulazu isti napor, a ne ovdje zene sve nesto hard to get igraju, sve player do playera, kao da sam u videoigrici.
Drugo, naprosto vecina nema kucanskih navika. Nedavno sam bila kod jednog Poljaka kojeg dejtam i lik je u kuci svaki dan kuhao, peglao, cistio, prao ves, ma sve zivo. Ja se ponudila da mu pomognem, ono kao zensko sam, lik se uvrijedi, kaze moj je stan i ja vodim racuna o njemu da je uvijek cist, nema tu musko-zensko. To me podsjeti na bivseg koji kao dvadesetsedmogodisnjak me upitao da mu slozim kosulje u kofer da se ne izguzvaju. :-) :? :zid: Kad sam rekla da necu jer nije sakat pred dosta jarana, lik se naljutio i rekao mi da sam "neposlusna". :skoljka: :pisnuo: Jarani mu se smijali narednih deset dana, ne zna se ko je veci idiot tu. :roll: Kad odemo rostiljati uvijek on oko rostilja a mi zene perimo sudje jer kao zene smo, dok vani na kamp mjestima sam vidjela mnogo puta situacije da muskarci peru sudje, a zene rade za rostiljom. Ja isto umijem rostiljati i notorna mi je glupost zakovati me za sudoper s predrasudom da ne umijem oko rostilja, a umijem. Muskarci jos uvijek na Balkanu pomazu zenama oko kucanskih poslova, kao da je to zenski posao, jel, pa oni jos dobrotvorci pomoci ce sto neko za njihovom guzicom kuha i cisti.
Isto sto me nervira na Balkanu je neprihvatljivost da zena vise zaradjuje od muza ili nedajboze cacka oko auta. Jedan lik kojeg sam dejtala je vise volio svoje auto nego mater svoju men' se cini. Kaze mi jednom, ne bi ja vala nikad dao djevojci da mi vozi auto, odvukao bih je bilo gdje u bilo koja doba noci, ali sto je sigurno, sigurno je. Isto dvadesetosestogodisnji magistar masinstva. Rekoh hvala ti, ja cu sad pjeske kuci, a neces ti mene nigdje voziti, sto si vozio, vozio si, sad provozaj. :fazlija: :twisted:
Kad sam autostopala u Nizozemskoj, super mi je bilo vidjeti da jako cesto zene voze, a pored njih muskarci sjede. Naravno i obrnuto ima, ali mnogo cesce sam vidjela zene voze a muskarci sjede, u poredjenju s Balkanom. E super mi je i placanje odvojeno vani, sta mi ima ko koji djavo placati pice, niti bih ja svoje pare trosila i na koga. OK u vezi taking turns, ali prvi dejt kad hoce platiti za mene, pa skocila bih sa zgrade, isto da si sama ne mogu priustiti i onda imam filing da mu dugujem nesto i da moram izaci na drugi dejt s njim.
Opet tu ide prica o djeci, kad kazem da ne zelim djecu e treba me na kriz razapeti, jer jel, kako se usudim ne htjeti ikad imati djecu, ona su smisao zivota, sto mene moja mater ima kad ona nece imati unuke, pa to joj je glavna briga u zivotu. :zoka: :lala:

Eto to je neko moje iskustvo provedenog vremena i u BiH (Tr, Sa, Mo) i vani. Opet, moram da priznam da su nasi muskarci najduhovitiji na svijetu, svaki put kad udjem u autobus za Balkan bilo gdje vani, uvijek oplacem od smijeha i fascinira me kako ljudi lako prilaze drugima i socijaliziraju se. Sad ne kazem da su svi idioti, ali moja dva bivsa su vala bili, a obojica su odgojena u gradu, imaju master, rade kao inzenjeri u firmi, pricaju engleski tecno, OK likovi onako djeluju, u srednjim/kasnim dvadesetim, nisu iz neke pm pa da kazes..
Isto, ja postujem ljude koji su malo konzervativniji i kuzim da ima razlicitih ljudi koji imaju razlicite prioritete, pa neke zene hoce da budu tretirane kao princeze i da kuci ostanu te vole macho-izam, kavaljerstvo i sl., ja osobno ne volim i zato mi vise odgovara zapadnjacki klix sistem.
Connaisseur Karlin

#102 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Connaisseur Karlin »

Klitemnestraaa wrote:Nisam bila u ozbiljnoj vezi sa strancem, ali jesam dejtala. Uvijek bih prednost dala Zapadnjaku, nego Bosancu. Evo i sto.

Najprije, nasi muskarci su prenapaljeni, samo o seksu misle i s tim ciljem ulijecu da ga sto prije uvale, a opet paradoksalno tome seks na prvom dejtu im je neprihvatljiv uz koncept trazenje partnera na duge staze. Par puta sam bila pitana za broj prethodnih seksualnih partnera od likova s kojima sam samo bila vani. I onda ide prica kako zene trebaju cuvati dostojanstvo, a eto muski, pa muski imaju posebne potrebe. :run: :run: :run:
Da ne pricam o navalentnosti. :-) U Njemackoj je fazon da iskljucivo samo zene prilaze muskarcima, dok muskarci sjede i cekaju, sto mi se kao koncept jako dopao, jer jel, ja kao zensko aktivno sudjelujem u svom tom procesu get-to-know, nego da sjedim i cekam da budem approached te uz to se osjecam kao plijen jer lik ganja svako zensko koje hoda na dvije noge. Glavna osobina muskarca bi trebala biti respectful, sto ni sama ne znam kako prevesti na nas.. Postovan, lol. :lol: :lol: Svidja mi se ta ideja o ravnopravnosti gdje oboje, jel, ulazu isti napor, a ne ovdje zene sve nesto hard to get igraju, sve player do playera, kao da sam u videoigrici.
Drugo, naprosto vecina nema kucanskih navika. Nedavno sam bila kod jednog Poljaka kojeg dejtam i lik je u kuci svaki dan kuhao, peglao, cistio, prao ves, ma sve zivo. Ja se ponudila da mu pomognem, ono kao zensko sam, lik se uvrijedi, kaze moj je stan i ja vodim racuna o njemu da je uvijek cist, nema tu musko-zensko. To me podsjeti na bivseg koji kao dvadesetsedmogodisnjak me upitao da mu slozim kosulje u kofer da se ne izguzvaju. :-) :? :zid: Kad sam rekla da necu jer nije sakat pred dosta jarana, lik se naljutio i rekao mi da sam "neposlusna". :skoljka: :pisnuo: Jarani mu se smijali narednih deset dana, ne zna se ko je veci idiot tu. :roll: Kad odemo rostiljati uvijek on oko rostilja a mi zene perimo sudje jer kao zene smo, dok vani na kamp mjestima sam vidjela mnogo puta situacije da muskarci peru sudje, a zene rade za rostiljom. Ja isto umijem rostiljati i notorna mi je glupost zakovati me za sudoper s predrasudom da ne umijem oko rostilja, a umijem. Muskarci jos uvijek na Balkanu pomazu zenama oko kucanskih poslova, kao da je to zenski posao, jel, pa oni jos dobrotvorci pomoci ce sto neko za njihovom guzicom kuha i cisti.
Isto sto me nervira na Balkanu je neprihvatljivost da zena vise zaradjuje od muza ili nedajboze cacka oko auta. Jedan lik kojeg sam dejtala je vise volio svoje auto nego mater svoju men' se cini. Kaze mi jednom, ne bi ja vala nikad dao djevojci da mi vozi auto, odvukao bih je bilo gdje u bilo koja doba noci, ali sto je sigurno, sigurno je. Isto dvadesetosestogodisnji magistar masinstva. Rekoh hvala ti, ja cu sad pjeske kuci, a neces ti mene nigdje voziti, sto si vozio, vozio si, sad provozaj. :fazlija: :twisted:
Kad sam autostopala u Nizozemskoj, super mi je bilo vidjeti da jako cesto zene voze, a pored njih muskarci sjede. Naravno i obrnuto ima, ali mnogo cesce sam vidjela zene voze a muskarci sjede, u poredjenju s Balkanom. E super mi je i placanje odvojeno vani, sta mi ima ko koji djavo placati pice, niti bih ja svoje pare trosila i na koga. OK u vezi taking turns, ali prvi dejt kad hoce platiti za mene, pa skocila bih sa zgrade, isto da si sama ne mogu priustiti i onda imam filing da mu dugujem nesto i da moram izaci na drugi dejt s njim.
Opet tu ide prica o djeci, kad kazem da ne zelim djecu e treba me na kriz razapeti, jer jel, kako se usudim ne htjeti ikad imati djecu, ona su smisao zivota, sto mene moja mater ima kad ona nece imati unuke, pa to joj je glavna briga u zivotu. :zoka: :lala:

Eto to je neko moje iskustvo provedenog vremena i u BiH (Tr, Sa, Mo) i vani. Opet, moram da priznam da su nasi muskarci najduhovitiji na svijetu, svaki put kad udjem u autobus za Balkan bilo gdje vani, uvijek oplacem od smijeha i fascinira me kako ljudi lako prilaze drugima i socijaliziraju se. Sad ne kazem da su svi idioti, ali moja dva bivsa su vala bili, a obojica su odgojena u gradu, imaju master, rade kao inzenjeri u firmi, pricaju engleski tecno, OK likovi onako djeluju, u srednjim/kasnim dvadesetim, nisu iz neke pm pa da kazes..
Isto, ja postujem ljude koji su malo konzervativniji i kuzim da ima razlicitih ljudi koji imaju razlicite prioritete, pa neke zene hoce da budu tretirane kao princeze i da kuci ostanu te vole macho-izam, kavaljerstvo i sl., ja osobno ne volim i zato mi vise odgovara zapadnjacki klix sistem.
you made my DAY :-D :lol: :kiss:

ovo treba prebaciti na temu o feminizmu :D
B6Redhell

#103 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by B6Redhell »

Klitemnestraaa wrote:Nisam bila u ozbiljnoj vezi sa strancem, ali jesam dejtala. Uvijek bih prednost dala Zapadnjaku, nego Bosancu. Evo i sto.

prejake su ti prerasude i jaka si feministica za domace momke a dvojicu samo imala. Kontas nismo "independent" dovoljno za tebe. Po tvojoj prici da se zakljuciti da si duze vremena vani i da si se uklopila u taj mentalitet. Sto je svatljivo.
Uglavnom vani i sam zivim dulji dio zivota. strankinje sam dejtenovo i moze to nesto na kratko. Ali zivot s njima buducnost odgoj dijece kulturno/psiholoska razlika je ipak tu. Ili ti moras pod njezin utijecaj ili ona pod tvoj. Ako goni svako svoje mozes se hebat..
Tebi je vazno da ti ne kuhas ne peglas da mozes voziti auto itd. Nista to nije strasno. Takvih ko sto ti je poljak ima i u bosni kijamet. Ti tvoji stranci i inace svi olahko dignu sidro i zbrisu. Kod balkanaca je to malo komplikovanije mozda jesu egomaniaci ali vecu sigurnost ces naci, Nego kod stranca. I sto se tice kucanskih poslova kod normalnih porodica je to uglavnom podijeljeno bilo to da se radi o maleziji ugandi holandiji obali slonovace ili bosni.
Nego sa svojim stavom drzi se ti stranaca oni ne zele seks cesto, kuhaju peru i peglaju daju zensku da vozi i ne vole svoja auta ko bosanci. :wink: :wink: :wink:
Klitemnestraaa

#104 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Klitemnestraaa »

Da je veza disfunkcionalna ja bih prva digla sidro jer umijem i sama biti sretna, zasto onda s nekim biti ako mi to ne donosi jos vise srece, pa taman da smo 500 godina skupa?

Ja zivim u BiH i odgojena sam tu, godisnje na par sam mjeseci vani. Ne bih se slozila da smo ravnopravni, ja na primjer nikad nisam vidjela staru da mijenja ulje na autu niti starog da riba wc, a primjeri se nose iz kuce, jel. Odrastao covjek mora da zna i wc ocistiti i ulje promijeniti ja bio/la musko ili zensko.

A sto se tice odgoja djece, u bosanskohercegovackom mogu reci sve najgore. Clan sam planinarskog drustva i kad sam vidjela vjestine petnaestogodisnjaka pri kampiranju, dodje mi da se roknem. Ima ovdje opisano, ja sam imala haman pa isto iskustvo: http://www.6yka.com/novost/115530/odgaj ... ili-idiote. Nisu ni mene moji ucili, doduse, i ja sam pod staklenim zvonom odgojena dok nisam odrasla. Te nemoj da se nakvasis prehladit ces se (a u Finskoj se djeca od malih nogu ostavljaju na zimi) te nemoj se igrat nozem povrijedit ces se, te nemoj putovati sama silovat ce te, te nemoj ici vani raditi prodat ce te u roblje, te nemoj se osamostaliti i sama zivjeti jer zaboga kako ces se sama brinuti za sebe. :twisted: E onda kad sam se osamostalila nakon nekog vremena vele e nek si bas nam je drago (sto im nisam na grbaci), a jel rekoh, ja mislila sad vam nedostajem. :-) Djeca su definitivno prezasticena. Jaje se ne skuha dok se ne baci u vrucu vodu, tako je to. :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#105 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Velkoski »

Radije bih dejt'o radijator nego nju.
stakasa

#106 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by stakasa »

Velkoski wrote:Radije bih dejt'o radijator nego nju.
Ok ali ima stav. Joj kako ce nas povaljat kad se vrati
Klitemnestraaa

#107 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Klitemnestraaa »

stakasa wrote:
Kazu ako nemas sav onda ti ga stave.
Pa ti vidi. :ljulja: :ljulja: :ljulja:

A ono je bio odgovor na moj inicijalni post koji je bio dejtanje nasih vs. stranaca.
stakasa

#108 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by stakasa »

Klitemnestraaa wrote:
stakasa wrote:
Kazu ako nemas sav onda ti ga stave.
Pa ti vidi. :ljulja: :ljulja: :ljulja:

A ono je bio odgovor na moj inicijalni post koji je bio dejtanje nasih vs. stranaca.
Imas li kakva iskustva mimo dejtanja, zivot s kakvim strancem
Connaisseur Karlin

#109 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

B6Redhell wrote: prejake su ti prerasude i jaka si feministica za domace momke a dvojicu samo imala. Kontas nismo "independent" dovoljno za tebe. Po tvojoj prici da se zakljuciti da si duze vremena vani i da si se uklopila u taj mentalitet. Sto je svatljivo.
Uglavnom vani i sam zivim dulji dio zivota. strankinje sam dejtenovo i moze to nesto na kratko. Ali zivot s njima buducnost odgoj dijece kulturno/psiholoska razlika je ipak tu. Ili ti moras pod njezin utijecaj ili ona pod tvoj. Ako goni svako svoje mozes se hebat..
Tebi je vazno da ti ne kuhas ne peglas da mozes voziti auto itd. Nista to nije strasno. Takvih ko sto ti je poljak ima i u bosni kijamet. Ti tvoji stranci i inace svi olahko dignu sidro i zbrisu. Kod balkanaca je to malo komplikovanije mozda jesu egomaniaci ali vecu sigurnost ces naci, Nego kod stranca. I sto se tice kucanskih poslova kod normalnih porodica je to uglavnom podijeljeno bilo to da se radi o maleziji ugandi holandiji obali slonovace ili bosni.
Nego sa svojim stavom drzi se ti stranaca oni ne zele seks cesto, kuhaju peru i peglaju daju zensku da vozi i ne vole svoja auta ko bosanci. :wink: :wink: :wink:
:-) :lol: :skoljka:
pukepuke

#110 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by pukepuke »

Pretekoše me već neki... Klitemnestraaa, nemam ništa protiv tebe osobno, a ni protiv engleskog jezika ali odavno ne vidjeh gore zagađivanje vlastitog jezika stranim jezikom, pa ja moram zagaditi temu jednom malo analizom. Inače, slažem se s većinom onog što si napisala.
Klitemnestraaa wrote:Nisam bila u ozbiljnoj vezi sa strancem, ali jesam dejtala.
Mislim da je umjesto dejtati sasvim u redu reći "izlaziti s nekim". Ili muvati se s nekim, ako ti je izlaziti preformalno/zastarjelo.
Klitemnestraaa wrote:Par puta sam bila pitana za broj...
Naš jezik, ili jezici BiH, općenito ne trpe pasiv. Ovo si ti otprilike u glavi imala rečenicu na engleskom: A couple of times I was asked about..., pa si je nespretno prevela na naš jezik. Pravilno bi bilo "Par puta su me pitali..."
Klitemnestraaa wrote:ja kao zensko aktivno sudjelujem u svom tom procesu get-to-know,

U procesu upoznavanja.
Klitemnestraaa wrote:nego da sjedim i cekam da budem approached

...i čekam da mi priđu/da mi netko priđe...[/quote]
Klitemnestraaa wrote:Glavna osobina muskarca bi trebala biti respectful, sto ni sama ne znam kako prevesti na nas.. Postovan, lol. :lol: :lol:

... bi trebala biti da ima poštovanja/da poštuje...
Klitemnestraaa wrote:...a ne ovdje zene sve nesto hard to get igraju, sve player do playera, kao da sam u videoigrici.

...ovdje žene hoće da ih love/prave se nedostupnima/nedodirljivima... sve igrač do igrača...
Klitemnestraaa wrote:Drugo, naprosto vecina nema kucanskih navika.

Ovo nema veze s engleskim ali svejedno nema smisla, trebalo bi reći: nema naviku obavljanja kućanskih poslova.
Klitemnestraaa wrote:OK u vezi taking turns, ali prvi dejt kad hoce platiti za mene, pa skocila bih sa zgrade, isto da si sama ne mogu priustiti i onda imam filing da mu dugujem nesto i da moram izaci na drugi dejt s njim.

Ojoooj... OK u vezi plaćati naizmjenično/OK u vezi jednom plati on, jednom ja... ali kad prvi izlazak/sastanak hoće platiti za mene...
onda imam osjećaj da mu dugujem...
prog321

#111 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by prog321 »

Ukratko, ti bi htjela da muškarci rade ženske poslove a žene muške.
Pa što ti sebi onda ne tražiš djevojku ?? :shock:
Klitemnestraaa

#112 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Klitemnestraaa »

prog321 wrote:@klitermnasa,

Ne postoje muski i zenski poslovi. Ako si musko i zivis sam, trebas pi.ati u prljavu, zacementiranu budjom wc solju jer je ciscenje wc-a zenski posao, a ti si musko i jel, ne trebas raditi zenske poslove?

Svako se treba brinuti za sebe i brinuti se za svojim stvarima, bilo to kuhanje, ciscenje, mijenjanje gume ili neznamnijasta. Odrasla si osoba, moras znati voditi racuna o sebi i prostoru u kojem boravis.
prog321

#113 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by prog321 »

Muškarci i žene nisu isto. Nikad neće i biti.
Ako si ti ista muškarac onda imaš znatan poremećaj hormona :-D

Muškarci su bolji u jednom a žene u nečemu drugom i oni se zajedno perfektno nadopunjavaju. Ali nisu isti.
Wtf :-)
stakasa

#114 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by stakasa »

Prve tri cetri stranice je ovo bila fina tema gdje su ljudi koji su u vezi s partnerima iz malo daljih kultura djelili iskustva s nama, sjebaste sad sve, mogo bi i moderator malo pocistit sto se je poprznilo
Connaisseur Karlin

#115 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

vecina muskaraca,a koji zive sami,upravo rade zenske poslove,dok zene,koje zive same,ne rade muske poslove :D :lol:

@prog321, Klitemnestraa, je objanila da su boboje zivjlei odvojeno,a tad su bili u vezi,a to znaci,da raspodjela poslova ne postoji,tj. ostaje na individulanom nivou,jer nisu tokom imanja veze zivjeli zajedno :) a,mozda ti u svojim vezama,dovodis djevoe kuci da urade sve kucanske zenske poslove :D

kod pojedinih Balkanaca to jos ne funkcionira,cak i ako odrastaju u inostranstvu, vecina djevojaka su prekinule veze sa takvim tipovima :)
exliberal-ex

#116 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by exliberal-ex »

Klitemnestraaa wrote:
prog321 wrote:@klitermnasa,

Ne postoje muski i zenski poslovi. Ako si musko i zivis sam, trebas pi.ati u prljavu, zacementiranu budjom wc solju jer je ciscenje wc-a zenski posao, a ti si musko i jel, ne trebas raditi zenske poslove?

Svako se treba brinuti za sebe i brinuti se za svojim stvarima, bilo to kuhanje, ciscenje, mijenjanje gume ili neznamnijasta. Odrasla si osoba, moras znati voditi racuna o sebi i prostoru u kojem boravis.

U mom samackom zivotu sam upoznao bruku zena kod kojih me je strah bilo zatrazit vode da popijem a kamo sta drugo ( ne samo sa zapada nego i nasih sto su kobajagi odgojene da budu dobre zene/buduce majke). Znam kad su dolazili kod mene uvijek je bilo...joj tvoj stan je tako cist, ti su uvijek cist, opeglan....joj pa znas i da kuhas...i onda bi se uhvatile noge jer znaju da ako sam ja sposoban kao musko da odrzavam cist stan ali i sebe to cu onda i ocekivat i od njih...i bez ljutnje dosta njih je dolazilo sa istom pricom kao i ti, sto mi da radimo samo zenske poslove mozete i vi...kad im dokazem da to mogu i da sam cak bolji od njih....nigdje ih.....
Sad sam sa strankinjom...sretno ozenjen i mogu ti reci da se ona naljutii ako ja uzmem pa pocem cistit po kuci,sto ti to radis...ostavi to meni, ali u isto vrijeme ona dodje i samo kaze....hubbyyy auto mi je prljavo i neka lampica se upalila...treba nesto oko kuce uradit...zna se ko to radi
Klitemnestraaa

#117 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Klitemnestraaa »

Ukoliko je stvar zajednickog i obostranog dogovora onda OK, ali ocekivanje muska da djevojka/zena za njim sve u kuci radi (cisti, pere, pegla, kuha..) samo zato jer je ona zensko (aka sluga) mi nema smisla.
Pogotovo sto "muski poslovi" ne oduzimaju toliko vremena koliko "zenski". Ipak stojim iza toga da svako treba znati, umjeti i imati naviku brinuti se za sebe, pa u partnerstvu kako se ko dogovori.

A sto se teme tice, skrenuli smo s nje davno, u sustini neko je par postova prije mog pisao o tome kako se zene integriraju na Zapadu i veze nasa zena i stranac rade dok obnute se skoro uvijek raspadnu pa sam elaborirala zasto iz moje perspektive i zasto ja kao pojedinka ne bih vise bila s nasim.
stakasa

#118 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by stakasa »

Klitemnestraaa wrote:Ukoliko je stvar zajednickog i obostranog dogovora onda OK, ali ocekivanje muska da djevojka/zena za njim sve u kuci radi (cisti, pere, pegla, kuha..) samo zato jer je ona zensko (aka sluga) mi nema smisla.
Pogotovo sto "muski poslovi" ne oduzimaju toliko vremena koliko "zenski". Ipak stojim iza toga da svako treba znati, umjeti i imati naviku brinuti se za sebe, pa u partnerstvu kako se ko dogovori.

A sto se teme tice, skrenuli smo s nje davno, u sustini neko je par postova prije mog pisao o tome kako se zene integriraju na Zapadu i veze nasa zena i stranac rade dok obnute se skoro uvijek raspadnu pa sam elaborirala zasto iz moje perspektive i zasto ja kao pojedinka ne bih vise bila s nasim.
A bi li on s tobom, ima li kandidata
HAVANA

#119 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by HAVANA »

Jutros sam otisao na posao i ocistio snijeg sa 38 automobila,odledio vodu,zamijenio ventil,kupio sarafe,podloske ...i skonto kako napraviti i postaviti klizna vrata na sobu i kupatilo,polozio pazar,platio pdv...Poslije posla kupio crijeva za ves masinu,spojio odvode i onda se zadevero zasto je termo blok od centralnog prestao raditi.Otvorio bojler i konstatovo da je kreten majstor stavio kabl 2.5 a bojler 6 kilovata.Skoro se zapalio,zica se grijala i stopila rednu klemu.Izjebo se oko toga pa provjerio jucerasnji problem kad se zacepila kanalizacija jer su gosti bacali vlazne maramice.Nisam guro ruke u kanalizaciju danas.To sam juce uradio.I sad sam dosao kuci.I sta treba,da mi je prljavo i da nemam sta pojest?Daj ba mante se gluposti.Kakva ravnopravnost.Samo budala bi htjela da je ravnopravna u poslovima.Mojoj ne pada na pamet.Nije luda.Spuco sniclu i spinata,popili kafu,stavila ves da se pere,obrisala mi cipele,djeci sobe uredne,kuca cista...I sta,ona luda sta li?Nije ba.To je zensko,normalno zensko.I ovde i na zapadu.Ja ih se nagledo puno takvih i vani.Naravno ima i budala sto bi da izvines da glade picku povazdan.Al to se kuci ne vodi.
stakasa

#120 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by stakasa »

HAVANA wrote:Jutros sam otisao na posao i ocistio snijeg sa 38 automobila,odledio vodu,zamijenio ventil,kupio sarafe,podloske ...i skonto kako napraviti i postaviti klizna vrata na sobu i kupatilo,polozio pazar,platio pdv...Poslije posla kupio crijeva za ves masinu,spojio odvode i onda se zadevero zasto je termo blok od centralnog prestao raditi.Otvorio bojler i konstatovo da je kreten majstor stavio kabl 2.5 a bojler 6 kilovata.Skoro se zapalio,zica se grijala i stopila rednu klemu.Izjebo se oko toga pa provjerio jucerasnji problem kad se zacepila kanalizacija jer su gosti bacali vlazne maramice.Nisam guro ruke u kanalizaciju danas.To sam juce uradio.I sad sam dosao kuci.I sta treba,da mi je prljavo i da nemam sta pojest?Daj ba mante se gluposti.Kakva ravnopravnost.Samo budala bi htjela da je ravnopravna u poslovima.Mojoj ne pada na pamet.Nije luda.Spuco sniclu i spinata,popili kafu,stavila ves da se pere,obrisala mi cipele,djeci sobe uredne,kuca cista...I sta,ona luda sta li?Nije ba.To je zensko,normalno zensko.I ovde i na zapadu.Ja ih se nagledo puno takvih i vani.Naravno ima i budala sto bi da izvines da glade picku povazdan.Al to se kuci ne vodi.
Klitemnestra, sad il nikad
Klitemnestraaa

#121 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by Klitemnestraaa »

HAVANA wrote:Jutros sam otisao na posao i ocistio snijeg sa 38 automobila,odledio vodu,zamijenio ventil,kupio sarafe,podloske ...i skonto kako napraviti i postaviti klizna vrata na sobu i kupatilo,polozio pazar,platio pdv...Poslije posla kupio crijeva za ves masinu,spojio odvode i onda se zadevero zasto je termo blok od centralnog prestao raditi.Otvorio bojler i konstatovo da je kreten majstor stavio kabl 2.5 a bojler 6 kilovata.Skoro se zapalio,zica se grijala i stopila rednu klemu.Izjebo se oko toga pa provjerio jucerasnji problem kad se zacepila kanalizacija jer su gosti bacali vlazne maramice.Nisam guro ruke u kanalizaciju danas.To sam juce uradio.I sad sam dosao kuci.I sta treba,da mi je prljavo i da nemam sta pojest?Daj ba mante se gluposti.Kakva ravnopravnost.Samo budala bi htjela da je ravnopravna u poslovima.Mojoj ne pada na pamet.Nije luda.Spuco sniclu i spinata,popili kafu,stavila ves da se pere,obrisala mi cipele,djeci sobe uredne,kuca cista...I sta,ona luda sta li?Nije ba.To je zensko,normalno zensko.I ovde i na zapadu.Ja ih se nagledo puno takvih i vani.Naravno ima i budala sto bi da izvines da glade picku povazdan.Al to se kuci ne vodi.
A to sto je ona rintala po vazdan na poslu? Sta samo se muskarci umore jel? Ako je zena kucanica onda OK, ali ako oboje rade 8h dnevno ne vidim zasto bi musko bilo umornije od zensko pa onda ona mora navecer kad oboje dodju s posla i skuhati i ocistiti i djecu spremiti i sve zivo.
Connaisseur Karlin

#122 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

exliberal-ex wrote: U mom samackom zivotu sam upoznao bruku zena kod kojih me je strah bilo zatrazit vode da popijem a kamo sta drugo ( ne samo sa zapada nego i nasih sto su kobajagi odgojene da budu dobre zene/buduce majke). Znam kad su dolazili kod mene uvijek je bilo...joj tvoj stan je tako cist, ti su uvijek cist, opeglan....joj pa znas i da kuhas...i onda bi se uhvatile noge jer znaju da ako sam ja sposoban kao musko da odrzavam cist stan ali i sebe to cu onda i ocekivat i od njih...i bez ljutnje dosta njih je dolazilo sa istom pricom kao i ti, sto mi da radimo samo zenske poslove mozete i vi...kad im dokazem da to mogu i da sam cak bolji od njih....nigdje ih.....
Sad sam sa strankinjom...sretno ozenjen i mogu ti reci da se ona naljutii ako ja uzmem pa pocem cistit po kuci,sto ti to radis...ostavi to meni, ali u isto vrijeme ona dodje i samo kaze....hubbyyy auto mi je prljavo i neka lampica se upalila...treba nesto oko kuce uradit...zna se ko to radi
wow wow wooooow :-)

to reci machosima na temi koji zenu iskljucivo dozivljavaju kao pednatnu cistacicu, iako je poznato da brakovi puknu radi nedostatka higijene ;-)

a u vezi auta,ne znam,zasto se uvijek potencira prica ,kako muskraca mora poznavati sve kvarove na autu :D postoje automehanicari da prelgedaju auto,ne razumije,zasto je to muski posao ili obaveza u braku :-)

ti i tvoja strnakinja u braku imate vlasiti dogovor,a svaki brak je posebna prica :) ja imam prijatlejicu kojoj ne smeta ako muz nesto ocisti u kuci :-D svaki brak ima svoja pravila s obzriom na zadooljennje potreba njegovih clanova i to je to :-D
HAVANA

#123 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by HAVANA »

Klitemnestraaa wrote:
A to sto je ona rintala po vazdan na poslu? Sta samo se muskarci umore jel? Ako je zena kucanica onda OK, ali ako oboje rade 8h dnevno ne vidim zasto bi musko bilo umornije od zensko pa onda ona mora navecer kad oboje dodju s posla i skuhati i ocistiti i djecu spremiti i sve zivo.
Nista,rintala ko i ja sto rintam.To je zivot.Sebi rintamo.Imaju stvari koje ona radi i stvari koje ja radim.Nit je moje da se petljam u kuhanje i spremanje,nit bi mi ona to dala...nit je njeno da se petlja u stvari koje se podrazumijeva da radi muskarac.Koji vam je ba kurac,jel stvarno mislite da treba da radite i muske poslove? Imas ti muza,djecu,kucu,jesi selila,renovirala,gradila...? Jebo te kuhanje i spremanje,ako ti je to problem nemoj se ni udavat.
Connaisseur Karlin

#124 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

zar tvoje kcerke ne ciste svoju sobu :shock: :? :-?

wow, bolje da si dao nekome dzeparac da ti ocisti auta ako ti se nisu cistila,imas pare,pa eto ,mogao je neko danas zaraditi,umjesto da se sad hvalis na forumu :D drago mi je da si otkrivo kvarove na vrijeme,i da ce ih majstori popraviti ,a ne ti,jel' tako :D za ciscenje kanalizacije ruama ti cestitam,izgleda da nije bilo suvise kasno da zoves sluzbu :D

ako tvojoj zeni ne smeta da radi na poslu i u kuci,a dobro,super,ali mnoge zene se zale,i nisu raspolozene za seks navecer od umora ;-)
HAVANA

#125 Re: Veze sa strancima/strankinjama - Iskustva

Post by HAVANA »

E sad sam jebo mater.Evo nje. :lol:
Post Reply