Veza sa strancem
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- pustopoljina
#51 Re: Veza sa strancem
ni ja nisam misljenja da ljubav sve nadvlada, previse smo mi kompleksna bica za happyend po automatizmu.
ali me nekako najvise zanima zbog cega zoves nekoga 10 puta u jednom danu, ko "nije tu"? i zasto "ulazes" u takvo nesto?
ali me nekako najvise zanima zbog cega zoves nekoga 10 puta u jednom danu, ko "nije tu"? i zasto "ulazes" u takvo nesto?
-
fildzan viska
#52 Re: Veza sa strancem
To ti je ovako, kad' se dese takve sitnice, svadja, i onda na kraju to se sve zavrsi da sam ja kriva, i da je sve to u mojoj glavi, i no njegova dijela nemaju nista sa time jer on nije mislio tako, da je mislio rek'o bi tako je i tako je..i kako god okrenes ja uvijek izvisim na kraju, pa se onda pitam je li stvarno do mene?!?!? Mislim ono fakticki ja se sama preispitujem je li to tako, jer me je on doveo do toga, i ako znam da sam u pravu.pustopoljina wrote:ni ja nisam misljenja da ljubav sve nadvlada, previse smo mi kompleksna bica za happyend po automatizmu.
Nisam ni ja cvijece, kazem i ja svasta nesto, to je sve iz neke ljutnje, jer me on dovede do ruba gdje puknem i svasta reknem, mada mislim dijela vise govore nego rijeci, i neopravdavam svoje rijeci, al' covijek ne moze nekad' da trpi sve a da ne kaze.
- pustopoljina
#53 Re: Veza sa strancem
zasto ga zoves 10 puta?
zasto ne zovnes 2-3 puta i ne napises sms da si stigla?
zasto ne nazoves jednom i ako se ne javi- sacekas da on zovne?
zasto ne zovnes 2-3 puta i ne napises sms da si stigla?
zasto ne nazoves jednom i ako se ne javi- sacekas da on zovne?
-
PalaSa Marsa
#54 Re: Veza sa strancem
Ma ja ne mora se vjecito zvrkat' na fontele. Dodije to vala sto jes', jes', co'jk se fino osjeti k'o da radi na centrali. Sto jes' jes' taj telefon zna bit' tolko iritirajuci da to nije normalno. Utanji s' pozivima.
A drugo, hocu rec' - nije mjerilo to, ako s' nekim ne zavrsis onako kako si mast'o/la da to nije prava ili da kazem kvalitetna ljubav, nekad se neke stvari dese i na prave ljubavi, prosto, jer im nije bilo sudjen ili 'pak neke okolnosti nisu dale da se zavrsi ishodom kakvim smo mi recimo ocekivali. Bar ja to tako vidim.
A drugo, hocu rec' - nije mjerilo to, ako s' nekim ne zavrsis onako kako si mast'o/la da to nije prava ili da kazem kvalitetna ljubav, nekad se neke stvari dese i na prave ljubavi, prosto, jer im nije bilo sudjen ili 'pak neke okolnosti nisu dale da se zavrsi ishodom kakvim smo mi recimo ocekivali. Bar ja to tako vidim.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#55 Re: Veza sa strancem
Ma šta se ti napriča....PalaSa Marsa wrote:Ma ja ne mora se vjecito zvrkat' na fontele. Dodije to vala sto jes', jes', co'jk se fino osjeti k'o da radi na centrali. Sto jes' jes' taj telefon zna bit' tolko iritirajuci da to nije normalno. Utanji s' pozivima.![]()
-
PalaSa Marsa
#56 Re: Veza sa strancem
Ma sta je ti!

- Théa
#57 Re: Veza sa strancem
Gospodo,
naj pametnije bi bilo da ostanete sami, tako necete imati uopce problema.
naj pametnije bi bilo da ostanete sami, tako necete imati uopce problema.
- pustopoljina
#58 Re: Veza sa strancem
ne mislim samo na to...da je zvrckanje telefona dosadno (ma ne mislim uopste na to).
mislim da se ona boji da ako ona ne nazove njega, da on nju nikad nece nazvati. i ne moze izdrzati da to dozivi/provjeri i onda zove x puta da preduhitri saznanje.
zasto insistiras na principu zaruka i upoznavanja? zasto ne upoznas njegove? zasto se toliko bojis konacnog odgovora, da radije tri godine strahujes i ostris se, jer "nisi njihova"?
a ako on zaista blefira, kako tvrdis- zasto se bojis ici do kraja i konacno vidjeti na cemu si?
i ako je blefirao i ako te nikad ne bi nazvao, da ti njega ne nazoves...je li to bas tako strasno?
koji je najgori scenario?
mozda ces poslije naci jos hladnijeg lika? mozda ces dugo biti sama? mozda ces se kajati? mozda ces upropastiti svoj zivot? je li to?
nema tog horoskopa, tog vidovnjaka i tog mudraca koji ce ti reci sta da radis, s cim da se pomiris, a protiv cega da se boris i da je to taj put do tvoje srece.
ako i dalje neces da licno odlucis (i dozvolis sebi pravo da pogrijesis i budes sebi kriva)- imas roditelje, prijatelje, vjeru, self-help knjige, imas the secret i law of attraction
...uvijek mozes nekoga drugog poslusati.
mislim da se ona boji da ako ona ne nazove njega, da on nju nikad nece nazvati. i ne moze izdrzati da to dozivi/provjeri i onda zove x puta da preduhitri saznanje.
zasto insistiras na principu zaruka i upoznavanja? zasto ne upoznas njegove? zasto se toliko bojis konacnog odgovora, da radije tri godine strahujes i ostris se, jer "nisi njihova"?
a ako on zaista blefira, kako tvrdis- zasto se bojis ici do kraja i konacno vidjeti na cemu si?
i ako je blefirao i ako te nikad ne bi nazvao, da ti njega ne nazoves...je li to bas tako strasno?
mozda ces poslije naci jos hladnijeg lika? mozda ces dugo biti sama? mozda ces se kajati? mozda ces upropastiti svoj zivot? je li to?
nema tog horoskopa, tog vidovnjaka i tog mudraca koji ce ti reci sta da radis, s cim da se pomiris, a protiv cega da se boris i da je to taj put do tvoje srece.
ako i dalje neces da licno odlucis (i dozvolis sebi pravo da pogrijesis i budes sebi kriva)- imas roditelje, prijatelje, vjeru, self-help knjige, imas the secret i law of attraction
-
PalaSa Marsa
#59 Re: Veza sa strancem
Ma dobro, nije zgoreg napomenut' da se ne zivkaju cesto.

-
fildzan viska
#60 Re: Veza sa strancem
pustopoljina wrote:ne mislim samo na to...da je zvrckanje telefona dosadno (ma ne mislim uopste na to).
ako i dalje neces da licno odlucis (i dozvolis sebi pravo da pogrijesis i budes sebi kriva)- imas roditelje, prijatelje, vjeru, self-help knjige, imas the secret i law of attraction...uvijek mozes nekoga drugog poslusati.
Pitala sam ovdje za savjet a ne da neko nagadja stvari, stavila sam par primjera et' cisto da se dobije neka ideja o cemu ja pricam, a ne da neko nagadja sta je bilo i kako...uostalom kad' si vec kod tog zvanja, otkud' ti znas gdje sam bila? Van drzave? Jesam li ponijela mobitel i li ne? Gdje sam boravila? Da li tu imaju telefon? Mislim to sve sto si rekla je nagadjanje, a da se bojim da se nece javit', ma vala zaboli me i zato, ja sam mu se javila, jer kao u toj nekoj ozbiljnoj vezi, valjda bi trebao da zna da sam ok i da sam stigla, i to je bilo to, naredni 10 dana nije me vise ni cuo.
Iz svega ovog jedino se slazem s' tim da se malo i bojim biti sama, i taj me strah malo i drzi tu gdje jesam.
-
pemanapemani
#61 Re: Veza sa strancem
Šta bi tek na sve dodao Bog, koji je jednom davno izjavio da su svi ljudi jednaki, braća i sestre. Možda bi se zabezeknuo i promrsio da je incest, a možda bi se pozvao na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa (mješavina, nema šanse taman da hala gori). Mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa je donesen nekoliko hiljada godina poslije početne izjave, tako da se pravnici spore šta je starije, a Bog neće da se miješa u tumačenje Ustava.
-
Smoki
#62 Re: Veza sa strancem
Ja ne bih mogao, ne zbog djece jer djeca se odgajaju da budu dobri ljudi. Medjutim kad tad ce doci do nesuglasica, a vezanih za razlicite kulture, religiju itd...
Sta recimo ako svi u razredu djece budu isli u mekteb, a tvoj suprug to ne dozvoli?
Sta recimo ako svi u razredu djece budu isli u mekteb, a tvoj suprug to ne dozvoli?
-
ek0
-
zelenashica
#64 Re: Veza sa strancem
Bolje je biti sa strancem po vjeri,kulturi i običajnima nego sa emotivnim strance.
Provjeri u koju grupu stranaca pripada taj tvoj.
Provjeri u koju grupu stranaca pripada taj tvoj.
-
Cupava
#65 Re: Veza sa strancem
Mislim da bi djevojka koja je postavila ovu temu prvo trebala sama sa sobom da rascisti, pa onda dalje...
Jer nije mi jasno, ako neko gore da savjet, ona se brani, nema potrebe da se brani jer niko je ne napada nego svako iznosi svoje misljenje.
Jer nije mi jasno, ako neko gore da savjet, ona se brani, nema potrebe da se brani jer niko je ne napada nego svako iznosi svoje misljenje.
- madame
#66 Re: Veza sa strancem
Eh kolegice, k'o da si opisala moju situaciju iz bliske prošlosti. On Švabo, ja Bosanka. Početak veze: bajan. Sjajno smo se slagali, tako putujući jedno drugom svaka 2 mjeseca. Prelazeći 2000 km, samo da se vidimo i da provedemo koji dan skupa. U po' frke smeta ga moj temperament, svi galamimo u ovoj državi, nije mu jasno što, ne voli što ga moja porodica grli kad ga vidi- a ovo su bile sitnice. Hele nejse, nije čovjek bio ni tradicionalan, ni religiozan, inače su Švabe pravo prilagodljive, al' brate mili kad ne konta moje glupe fore na mom jeziku, i kad se osjeća ružno u društvu mojih prijatelja, koji su btw, lomili jezik da s njim koju poštenu progovore, on i ja nemamo budućnosti. To što se tiče odgoja djece, i slično, da ti budem iskrena otvorena sam za novine, ne drže ni mene sprege neke tradicije, al' ne pada mi na pamet da se iz korijena mijenjam zbog nekoga, ko je u mom životu u biti samo bio turista. Ponesi malo aparatić, uslikaj zalazak sunca u Sarajevu, pojedi malo janjetine, popij koju šljivu... I onda bježi. Vjerovala sam svojevremeno da ćemo uspjeti, al' realno, bili smo od samoga početka osuđeni na propast. Koja je ubrzo i nastupila. Mi smo u srži bili različiti ljudi, vjerujem da je i to dovelo do fajronta i da bismo raskinuli i da je Tuzlak, a ne iz Hamburga, ali vjeruj mi, kad ima velike ljubavi, mogu se zaboraviti i sve druge barijere.
- Shacii
#67 Re: Veza sa strancem
Ako si osoba koja ne mari previse za religiju, kulturu, obicaje (svoje) i ne pridrzavas se nekih "ogranicenja" onda ne vidim u cemu je problem ako si u vezi sa strancem..primjer moja prijateljica-muslimanka po imenu samo ali usudicu se pa reci da nema apsolutno nikakve veze sa islamom nego eto tako potrefilo se da je rodjena u toj "grupi" je u vezi sa momkom srbinom koji cini mi se isto tako odsjecen od svoje religije,obicaja..i ja sad tu ne vidim problema sto su njih dvoje u vezi jer su im svi drugi faktori vazniji od religije,kulture.
s druge strane,ako si ti odgajana da budes privrzena vjeri, volis svoje obicaje, zelis da tvoje dijete bude tvoje vjere, nosi ime tradicionalno za tvoje podrucje, i slicne stvari...onda zamisli da nista toga nece biti i izvagaj jel ti vaznije to il ljubav prema njemu...primjer druga prijatljica isto muslimanka u vezi sa hrvatom-veliki problem jer cura praktikuje vjeru i sve sto ide s tim al se zaj....i zaljubila u nekog istog al na drugoj strani i oboje su sad u slijepoj ulici i ne znaju sta da rade....
s druge strane,ako si ti odgajana da budes privrzena vjeri, volis svoje obicaje, zelis da tvoje dijete bude tvoje vjere, nosi ime tradicionalno za tvoje podrucje, i slicne stvari...onda zamisli da nista toga nece biti i izvagaj jel ti vaznije to il ljubav prema njemu...primjer druga prijatljica isto muslimanka u vezi sa hrvatom-veliki problem jer cura praktikuje vjeru i sve sto ide s tim al se zaj....i zaljubila u nekog istog al na drugoj strani i oboje su sad u slijepoj ulici i ne znaju sta da rade....
- Bellydancesuperstar
#68 Re: Veza sa strancem
nije ona ograničena ko balkon.
znate šta se događa ljudima koji nisu ograničeni ko balkon?
zar zaista to moram govoriti?
zato se ljudi zatvaraju u balkone, ne zato jer možda to žele, nego zato jer je bolje imati balkon nego ništa.
tko kaže bit će lako- mogu reći samo jednu stvar NEĆE.
tko kaže ljubav će sve prevladati- NEĆE
toliko od mene ograničene, jer fali mi taj balkon više nego sam mislila da hoće.
zato se ljudi zatvaraju u balkone, ne zato jer možda to žele, nego zato jer je bolje imati balkon nego ništa.
toliko od mene ograničene, jer fali mi taj balkon više nego sam mislila da hoće.
-
theTruePath
#69 Re: Veza sa strancem
odakle ti je bogati taj tvoj stranac? da nije italija,oni su jedino tako ograniceni 
- madame
#70 Re: Veza sa strancem
odlicno.Bellydancesuperstar wrote:nije ona ograničena ko balkon.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#71 Re: Veza sa strancem
neko bi strano pa makar i govno
a domaće zlato izbjegava
a domaće zlato izbjegava
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#73 Re: Veza sa strancem
zlato, jesil to ti?komi wrote:neko bi strano pa makar i govno
a domaće zlato izbjegava
-
Hajdar Pasa
#74 Re: Veza sa strancem
Nema ovdje ljubavi . Da je ima moglo bi se pricati o prevazilazenju razlika ,no ovako do toga nece ni doci.
No u svakom slucaju ne mogu imati brak ljudi sa suprotnim pogledima na zivot. Bilo kojim pogledima,pa tako i vjersko-kulturoloskim.
Najteze,skoro nemoguce je imati brak izmedju prakticnih vjernika razlicitih religija,kao ni izmedju takvih vjernika i zagrizenog ateista,jer ateizam je cvrst stav,najslicniji religiji.
Brakovi su moguci izmedju raznih religija ako parnteri nisu prakticni vjernici,nego vise ono pro forme,kao i labavih ateista/agnostika.
Kao mlad sam bio u braku sa muslimankom-vjernicom,bili smo mladi i bila je velika ljubav i strast ali vec poslije kratkoga vremena,razlike su izbile na povrsinu i generisale niz ostalih nesuglasica. Poslije sam bio u braku sa katolkinjom-strankinjom,koja je vjeru shvatala ,kao izliku za bozicnu kupovinu i uskrsnje putovanje na odmor,tako da sa tim nismo imali nikakvih problema,no brak se raspao zbog desetih razloga. Da bi konacno nasao muslimanku,koja je to samo porijeklom,jos uz to ima strasno negativan odnos prema kleru i vjerskim institucijama,tako da sa te strane se apsolutno poklapamo.
No u svakom slucaju ne mogu imati brak ljudi sa suprotnim pogledima na zivot. Bilo kojim pogledima,pa tako i vjersko-kulturoloskim.
Najteze,skoro nemoguce je imati brak izmedju prakticnih vjernika razlicitih religija,kao ni izmedju takvih vjernika i zagrizenog ateista,jer ateizam je cvrst stav,najslicniji religiji.
Brakovi su moguci izmedju raznih religija ako parnteri nisu prakticni vjernici,nego vise ono pro forme,kao i labavih ateista/agnostika.
Kao mlad sam bio u braku sa muslimankom-vjernicom,bili smo mladi i bila je velika ljubav i strast ali vec poslije kratkoga vremena,razlike su izbile na povrsinu i generisale niz ostalih nesuglasica. Poslije sam bio u braku sa katolkinjom-strankinjom,koja je vjeru shvatala ,kao izliku za bozicnu kupovinu i uskrsnje putovanje na odmor,tako da sa tim nismo imali nikakvih problema,no brak se raspao zbog desetih razloga. Da bi konacno nasao muslimanku,koja je to samo porijeklom,jos uz to ima strasno negativan odnos prema kleru i vjerskim institucijama,tako da sa te strane se apsolutno poklapamo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#75 Re: Veza sa strancem
jes sony al nije uspio naći kupca na italijanskom tržištu jer je škartmadame wrote:bolji sony od bire.
ha ja.
zato i nema uputstva na našem jeziku kad ga slkapaš
bira nije reprezentativni primjerak domaće proizvodnje