veza preko interneta

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Mis mekinjas

#151 Re: veza preko interneta

Post by Mis mekinjas »

PapakizSarajeva wrote:Izgleda da smo ovaj XXX tip (zbog kojeg je i podignuta tema) i ja jedini negativci ovdje ... Jesam nula od covjeka, u P.M., sad ste me natjerali da se sam sebe stidim ... Popodne se odmah pocinjem izvinjavati zeni za ovo moje strasno "nevjerstvo" ...

Od sada cu samo citati vase "iskrene" komentare i postove . Bolje "iskreno" sutiti i mutiti nego "neiskreno" pisati sta mislis ...
Oh, imala sam i ja svojih svijetlih trenutaka.... Kad te optuže za iskrenost :lol: :lol: :lol:

relax, nastavi revijalno :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#152 Re: veza preko interneta

Post by Truba »

na facebooku mi se vidjelo s kime sam u vezi a budući da joj je slika bila neka cura iz čarlija brauna uglavnom su ljudi mislili da sam sam kreirao profil :roll:

na ovom forumu sam s kime god bih pričao rekao da imam curu... pola forumašica nije vjerovalo...predrasude su jebena stvar...neke sam i blokirao... nakon mnoštva uvreda...surfa i ona i sestra ovdje tako da nisam imao šta kriti

na druge sajtove za upoznavanje nisam htio ići...znao sam joj dosta prijatelja i rodbine...osjećao bih se jadno...i to nisam ja ...

ali vidim generalnu pojavu da ljudi stoje single na FB taggedu i ostzalim stranicama... a u ozbiljnim vezama su... valjda je sve kako se postaviš

ovdje govorimo o periodu od 3 godine... tako da sam vjerovatno nešto zaboravio... ah da na derneku sam samo registrovao nik da me neko ne levati...ofline godinama...
Zelena Carapa

#153 Re: veza preko interneta

Post by Zelena Carapa »

1. moj suprug zna da pisem ovdje

2. sve bi odobrio - ne pisem nista sto ne bih pred njim rekla. Pisem iskreno i iznosim stavove koje zastupam i u RL. Ne odgovaram na pp. :D i nisam bliska sa forumasima. Ja to strogo poslovno ;) - i u radno vrijeme ;-)
Ghost_Rider_XXX

#154 Re: veza preko interneta

Post by Ghost_Rider_XXX »

PapakizSarajeva wrote:Izgleda da smo ovaj XXX tip (zbog kojeg je i podignuta tema) i ja jedini negativci ovdje ... Jesam nula od covjeka, u P.M., sad ste me natjerali da se sam sebe stidim ... Popodne se odmah pocinjem izvinjavati zeni za ovo moje strasno "nevjerstvo" ...

Od sada cu samo citati vase "iskrene" komentare i postove . Bolje "iskreno" sutiti i mutiti nego "neiskreno" pisati sta mislis ...
De ne lupaj, ko te šta optužio, nek si ti svojoj ženi tako nevjeran do kraja života neće je glava zabolit. Ne žesti se ba bezveze ne raspravljamo o državnom budžetu za narednu godinu nego manje više o hipotetičkim situacijama.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#155 Re: veza preko interneta

Post by plain vanilla »

ako tvoja zena ne misli da ti nju varas na forumu, sta te briga sta drugi misle
da moj "dragi" cavrlja s curama na pp, meni bi smetalo, pa taman da nikad to nije planirao sprovesti u RL
isto ja "njemu" ne bih nikad napravila

i ne trebas biti ironican i izvinjavati se nama za nevjerstvo, ako ste ti i hanuma sretni, i mi smo

kao sto ti imas pravo reci da ono nije prevara, ima nas koji suprotno mislimo..i mozemo se sloziti da se ne slazemo :D
amyca

#156 Re: veza preko interneta

Post by amyca »

Dok sam se vratila na net, svasta ste napisali. Koliko vidim uglavnom to smatrate prevarom. I ja tako mislim. Postujem i neistomisljenike, al meni se cini da je ovaj lik izgubio kompas. Zivi u virtuelnom svijetu. A cura je usla na njegov profil slucajno. Ostao je prijavljen na netu. I imao neotvorenih poruka. Nije mogla odoliti. :) A on se ni malo nije unezgodio kad mu je rekla sta je vidjela...
MajcinaDusica

#157 Re: veza preko interneta

Post by MajcinaDusica »

PapakizSarajeva wrote:Evo par kontra pitanja za sve nas ovdje na ovom podforumu :

1. Koliko su vasi partneri upoznati sa vasim ucescem na ovom podforumu ?
2. Koliko bi odobrili ono sto pisete ovdje ?

Moji odgovori na gornja pitanja su :

1. moja zena ne zna za moje "saranje" po ovom forumu,
2. sigurno joj ne bi bilo bas "drago" kad bi procitala sve moje postove ...

Da cujem sad vas ....
Ja ovdje nemam namjeru ni da flertujem ni da tražim frajera, i nije mi jasno zašto bi to neko ko ima partnera radio, osim ako se ne radi o klasičnom šuletu, koji svakako na sve strane traži ne bi li ga umočio. S tim u skladu ne znam šta mu ima biti nepravo što pišem, niti smatram da mu moram prijavljivati to što sam registrovana ovdje. Pisala sam i na Ringeraja forumu o dojenju pa mu nisam to prijavljivala...
cava

#158 Re: veza preko interneta

Post by cava »

PapakizSarajeva wrote:Evo par kontra pitanja za sve nas ovdje na ovom podforumu :

Da cujem sad vas ....
Nemam partnera, a da imam sigurno bi bio upoznat sa mojim postovima, jer ja ne bih bila opuštena prilikom piskaranja kojekakvih insinuativnih odgovora. Mene lično bi smaralo stalno razmišljanje "Šta ako sazna, ako me neko provali..."

A šta ti misliš da i ženu uključiš u ovu igraonicu pa da zajedno uživate? Neka zna da je sve zahebancija, osim ako to kod tebe nije sve ozbiljno.

Što se tiče iskrenosti na netu, kada su u pitanju ozbiljne teme, dajem ozbiljne i iskrene odgovore, a kada je zajebancija, onda večina postova ima miris sexa. Šta ću, volim sex i rado ga se sječam. Prihvatam zezu na svoj račun, a samim tim dobijam pravo da se šalim na tuđi, mislim račun.

A dio teme koji govori o upoznavanju preko neta, nisam baš sigurna. Ja sam možda malo starija generacija pa mi je draži onaj vizuelni kontakt. Ne zbog fizičkog izgleda, nego zbog same gestikulacije prilikom ozbiljnog razgovora, a naročito zahebancije. Vjerujem da je i u situaciji upoznavanja u kahvani, kao i preko neta rizik isti. Ko se prodaje, prodaje se i ovako i onako. Ako je dobar folirant, donji si svakako.

Hebote, i pismene vježbe su mi bile kraće :-) Sreća pa mi ovi sati poslije radnog vremena, a provedeni na forumu ulaze u prekovremene. :lol: :lol:
paloma

#159 Re: veza preko interneta

Post by paloma »

Kol'ko sam se samo puta (umalo) ozenio u ovih 10-12 godina u kojima sam aktivno harao po mIRCu/forumima/online communitis... :lol: Par puta sam isao na kafu (i kolac) i druge gradove, jedanput umalo i u drugu drzavu... Unazad gledajuci bih to moje ponasanje okarakterisao kao "mladost, ludost". Sada, nakon tolikog hype-a nemam kontakt ama bash niskim od tih tada upoznatih osoba. :lol: Btw, moju partnericu sam upoznao na jednoj od online communities, ali je do blizeg/realnog upoznavanja uopste doslo tek iz razloga da se nalazi u istom gradu kao i ja i da smo imali jednu zajednicku prijateljicu.

Licno nemam nista protiv takvih veza, ali osoba treba uvijek znati sta zeli isto kao sto bi trebao procijenit sta osoba s druge strane onitora zeli, zajebano je kad se mlad cojk/hanuma zaleti i upusti u vezu i onda onako u raskoraku sazna da "voljena/-i, jedina/-i, ... ima slicnu vezu sa jos najmanje dvojicom/trojicom (licno iskustvo)

Da li zalim za propustenim prilikama? Da sad zalim bi znacilo da nisam zadovoljan sa osobom sa kojom sam sada u vezi, po meni bi bilo ravno prevari moje partnerice, jer znam da i ja ne bih volio da masta o nekom tipu i da se pita "sta bi bilo kad bi bilo?".
Last edited by paloma on 30/11/2010 18:16, edited 2 times in total.
VenomousV

#160 Re: veza preko interneta

Post by VenomousV »

maHsuz sam se registrovala radi ove teme... procitala sam prvih par stranica ali ne mogu da odolim a da nes ne napisem...

Neko je pitao koja je razlika izmedju upoznavanja u kafani i upoznavanja preko neta, eh pa razlika je slijedeca: u kafani ljude procjenjujes po izgledu a preko neta covjeka ustvari upoznajes (pod uvjetom da ta osoba ne laze, ali to je rizik na koji se moras navici pri upoznavanju preko neta). Razlika je sto kad ti pridje cura u kafani sigurno neces progovoriti vise od 1 recenice ako ti se fizicki ne svidja ili stavise dati joj broj. Razlika je sto ste vi muskarci u medjuvremenu postali piiiiip pa rijetko kad neki i pridje curi. Mi zene bi i prilazile ali su vama ocekivanja ogromna, hocete cure 90/60/90 i jos uz to da je pametna pa da sa njom eventualno mozete o necemu razgovarati, hocete da imate otprilike iste interese bla bla i onda vecina cura i nece nikom da prilazi, jos joj samo treba da je neki isfura dok je puca pms pa da ide kuci place, jede cokoladu i gleda notebook....
Preko neta sa covjekom ustvari razgovaras, razmjenjujete misljenja, upoznajete se... Cak se mozes i zaljubit' i to bez da znas kako izgleda. I ta hemija, sto kazete da je ne treba spominjat' ako se radi o hemiji preko neta, se vrlo lako stvara, samo ako nekoga dovoljno upoznas.... I kad malo upoznas, odgovara ti osoba, do tad ste vjerovatno razmjenili dosta slika, ili jos lakse vidio/la ti je slike na stranici preko koje ste se upoznali, mozda ste cak palili i kamere... neces to sad razvlaciti 6 mjeseci pa se onda odluciti da se vidite uzivo, nego brate 7-10 dana i kafa, vidis ima li hemije u real life... Ako nema nikom nista, nisi protracio 6 mjeseci pricajuci s tom osobom, nadajuci se itd nego tek heftu ili vise....

Ovo sve napisa mlado celjade za vas sa foruma, koje je u vezi vec 3 i po godine a momka upoznala preko dernek.ba (nekad je i dernek valj'o). Momak ni priblizno njen tip tipa a dijele toliko zajednickog i beskrajno ga voli...
Ja nisam jedini primjer pa vi vidite...
Konjanik

#161 Re: veza preko interneta

Post by Konjanik »

respo wrote:smokva.com :)

tu sve lezbejke jarane , nidje zene ..heterosexualne
sumirprimus

#162 Re: veza preko interneta

Post by sumirprimus »

Da cujem sad vas ....
1.totalno,al imam paravan- felipe i politika :D :D
2.koja zena odobrava svaleranciju?
wtf?zar to i nije poenta ovkvih foruma,zene?
felipe kajetano

#163 Re: veza preko interneta

Post by felipe kajetano »

sumirprimus wrote: 1.totalno,al imam paravan- felipe i politika :D :D
2.koja zena odobrava svaleranciju?
wtf?zar to i nije poenta ovkvih foruma,zene?
:D

Druze al' zipa da i zena ne skonta nekog Felipea...da ne bi bilo prave sapunice :D
Averus

#164 Re: veza preko interneta

Post by Averus »

.
Last edited by Averus on 03/04/2018 20:56, edited 1 time in total.
♥ Julianna ♥

#165 Re: veza preko interneta

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ma šta zna ova teta iz Žene i ovi studenti?
Nema toga u nas :roll:
Zelena Carapa

#166 Re: veza preko interneta

Post by Zelena Carapa »

babyline wrote:odlican clanak
http://www.zena.hr/print_article.aspx?id=626
dobar tekst :thumbup:

hvala
paloma

#167 Re: veza preko interneta

Post by paloma »

Za ove, kojima se ne cita tekst (pogotovo buducim psiholozima) a imaju malo vremena bih toplo preporucio da pogledaju ovu epizodu traje (~45min)

Second Life (Wonderland, BBC2):

Part1: http://klix.com/3ywset
Part2: http://klix.com/2qjm33
Part3: http://klix.com/2vtoc9

Gledao sam ovo prije par godina i odmah sam se prisjetio glupih ideja koje sam imao dok je mIRC bio non-plus-ultra, medjutim prepoznajem u nekim osobama u svojoj okolini iste sheme, iste odraze kad su (ili bolje reci kad nisu) na FaceBook-u i njihovo ponasanje mi je pravo zabrinjavajuce.
Zelena Carapa

#168 Re: veza preko interneta

Post by Zelena Carapa »

paloma wrote:Za ove, kojima se ne cita tekst (pogotovo buducim psiholozima) a imaju malo vremena bih toplo preporucio da pogledaju ovu epizodu traje (~45min)

Gledao sam ovo prije par godina i odmah sam se prisjetio glupih ideja koje sam imao dok je mIRC bio non-plus-ultra, medjutim prepoznajem u nekim osobama u svojoj okolini iste sheme, iste odraze kad su (ili bolje reci kad nisu) na FaceBook-u i njihovo ponasanje mi je pravo zabrinjavajuce.

mozes li ti to malo elaborirati :)
paloma

#169 Re: veza preko interneta

Post by paloma »

Zelena Carapa wrote:
paloma wrote:Za ove, kojima se ne cita tekst (pogotovo buducim psiholozima) a imaju malo vremena bih toplo preporucio da pogledaju ovu epizodu traje (~45min)

mozes li ti to malo elaborirati :)
Pogledaj dokumentaciju i sve ce ti se samo ukazati :mrgreen:

Inace, http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p4783888
liberty

#170 Re: veza preko interneta

Post by liberty »

zar ima uopće iskrenih na netu?
1906

#171 Re: veza preko interneta

Post by 1906 »

willson wrote:Supruga zna za sve internet komunikacije od FB do SAX i kaze da je sve uredu samo da na temi 20 +cm ne smijem postavljati sliku svoga :D

prepoznat ce neko? :D
1906

#172 Re: veza preko interneta

Post by 1906 »

aj se odluci po kojoj velicini ces ga zvat :lol:

a starim ne bi palo na pamet da se vrate? :D
lose lose
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#173 Re: veza preko interneta

Post by plain vanilla »

:-) :zzzz:
1906

#174 Re: veza preko interneta

Post by 1906 »

eto vec imas tri posta o njemu :)

jel ga to polako uvodis u vezu preko neta? :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#175 Re: veza preko interneta

Post by ladyblue18 »