VARANJE !

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
eluna

#201 Re: VARANJE !

Post by eluna »

thea wrote:Po meni muskarci ne varaju, njemu njegova zena vise nije interesantna jer ju je vec oplodio.
Sad trazi novu za oplodnju.

Jedina razlika izmedu muskarca i zene je sljedeca, on zeli reprodukciju do kraja zivota dok zena nema potrebu cijeli zivot biti trudna.
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

a zašto onda varaju muškarci koji NEMAJU djece??

misliiiiiiiiiiim :run:
fantom slobode

#202 Re: VARANJE !

Post by fantom slobode »

Great Cornholio wrote:
fantom slobode wrote:leet-ov prijedlog ti je najprakticniji...sto da se sekiras...lijepo vrijeme...one setaju, zanosno se gibaju...
To je odustajanje od velike i trajne sreće zarad kratkotrajnog užitka.
Osjecam pesimizam u tvom komentaru...vec prognoziras kratkotrajni uzitak...ne bih se slozio sa tobom. A gdje ti vidis uopste srecu u ovom slucaju?
Great Cornholio

#203 Re: VARANJE !

Post by Great Cornholio »

fantom slobode wrote:
Great Cornholio wrote:
fantom slobode wrote:leet-ov prijedlog ti je najprakticniji...sto da se sekiras...lijepo vrijeme...one setaju, zanosno se gibaju...
To je odustajanje od velike i trajne sreće zarad kratkotrajnog užitka.
Osjecam pesimizam u tvom komentaru...vec prognoziras kratkotrajni uzitak...ne bih se slozio sa tobom. A gdje ti vidis uopste srecu u ovom slucaju?
Nismo se izgleda razumjeli, a nije ni čudo, ja sam ovo prokomentarisao nevezano za konkretan slučaj, htio sam da kažem da je zadovoljavanje seksualnog nagona samo kratkotrajno zadovoljstvo, dok je osjećaj zaljubljenosti mnogo dugotrajnije zadovoljstvo. Ja bih više volio da se zaljubim u nekog pa da se kasnije s tom osobom povežem i na druge načine, nego da početak veze bude isključivo produkt zapovjesti seksualnog nagona koji je jako "plastičan", može normalnog čovjeka seksualno uzbuditi mnogo osoba suprotnog spola, ali rijetke su one osobe u koje se možeš zaljubiti.
Nisam pesimista, samo sa objektivan :)
fantom slobode

#204 Re: VARANJE !

Post by fantom slobode »

Image
one setaju...zanosno se gibaju...
fantom slobode

#205 Re: VARANJE !

Post by fantom slobode »

Great Cornholio wrote:
Nismo se izgleda razumjeli, a nije ni čudo, ja sam ovo prokomentarisao nevezano za konkretan slučaj, htio sam da kažem da je zadovoljavanje seksualnog nagona samo kratkotrajno zadovoljstvo, dok je osjećaj zaljubljenosti mnogo dugotrajnije zadovoljstvo. Ja bih više volio da se zaljubim u nekog pa da se kasnije s tom osobom povežem i na druge načine, nego da početak veze bude isključivo produkt zapovjesti seksualnog nagona koji je jako "plastičan", može normalnog čovjeka seksualno uzbuditi mnogo osoba suprotnog spola, ali rijetke su one osobe u koje se možeš zaljubiti.
Nisam pesimista, samo sa objektivan :)
Ja prokomentarisah za konkretni slucaj...zasto posmatrati leet-ov prijedlog kroz prizmu zadovoljavanja seksualnog nagona? To je predrasuda.
Samo opusteno...ova konstrukcija u kojoj bi ti volio da se zaljubis...o njoj i ne treba razmisljati...sputava i gubi se spontanost, a i mogao bi dobiti lazne rezultate uvjetovane datim razmisljanjem da bi ti volio...
Great Cornholio

#206 Re: VARANJE !

fantom slobode wrote: Ja prokomentarisah za konkretni slucaj...zasto posmatrati leet-ov prijedlog kroz prizmu zadovoljavanja seksualnog nagona? To je predrasuda.
Samo opusteno...ova konstrukcija u kojoj bi ti volio da se zaljubis...o njoj i ne treba razmisljati...sputava i gubi se spontanost, a i mogao bi dobiti lazne rezultate uvjetovane datim razmisljanjem da bi ti volio...
Pa reče čovjek da je ljubav ubleha, kako drugačije onda posmatrati njegov "prijedlog".

Nego, ako čovjek može s nekom osobom zamisliti zajednički život, i ako se pri toj pomisli javlja velika radost, i ako smije zamisliti da ga ta osoba možda neće moći sekusalno zadovoljiti kako bi on/ona želio, ili čak biti toliko hrabar da bi se mogao zamisliti u braku s tom osobom a da ne mognu imati djece a da se radost prouzrokovana prvom mišlju ne promijeni u žalost, to je znak da ti tu osobu voliš i da je trebaš ženiti ili se udati za nju.

Ovi koji neku drugu osobu posmatraju isključivo kao seksualni objekat teško da će ikada moći nekoga voljeti, a velika je vjerovatnoća da će tu osobu varati.
alchak.ba

#207 Re: VARANJE !

Post by alchak.ba »

hurmasica:D wrote:Kolega s posla mi je priznao da vara svoju zenu ..odnedavno kaze ...nije mi jasno ZASTO ?!
Kad sam ga pitala koji je razlog, kaze : "ne znam, jednostavno osjecam s njom ono nesto, kao da sam zaljubljeni tinejdzer".
Eh sad ..ne znam kakva je ta djevojka..samo znam da je mladja od njega ..on ima 29 a ona 23 ..ona slobodna djevojka, prekinula dugu vezu .. On je sa svojom zenom u braku 2 godine a u vezi prije braka bili 8 godina..poznajem mu zenu..lijepa, pametna, ma super je ..on me nervira jer se glupira ! Drag mi je i sve to ali imaju dijete, malac ima godinu, med mali ..ne znam zasto to radi, zeni , djetetu ..sta vidi u tom varanju pored svega sto vec ima ?!
Muskarci, ZASTO ali ZASTO varate ?! :(
Muskarci varaju jer im fali ljubavi, paznje, njeznosti itd. Dok zene varaju jer su nezasitne i iskljucivo zbog strasti i zelje za sexom.
lavorpunvode

#208 Re: VARANJE !

Post by lavorpunvode »

alchak.ba wrote:
hurmasica:D wrote:Kolega s posla mi je priznao da vara svoju zenu ..odnedavno kaze ...nije mi jasno ZASTO ?!
Kad sam ga pitala koji je razlog, kaze : "ne znam, jednostavno osjecam s njom ono nesto, kao da sam zaljubljeni tinejdzer".
Eh sad ..ne znam kakva je ta djevojka..samo znam da je mladja od njega ..on ima 29 a ona 23 ..ona slobodna djevojka, prekinula dugu vezu .. On je sa svojom zenom u braku 2 godine a u vezi prije braka bili 8 godina..poznajem mu zenu..lijepa, pametna, ma super je ..on me nervira jer se glupira ! Drag mi je i sve to ali imaju dijete, malac ima godinu, med mali ..ne znam zasto to radi, zeni , djetetu ..sta vidi u tom varanju pored svega sto vec ima ?!
Muskarci, ZASTO ali ZASTO varate ?! :(
Muskarci varaju jer im fali ljubavi, paznje, njeznosti itd. Dok zene varaju jer su nezasitne i iskljucivo zbog strasti i zelje za sexom.
jel se ti salis? :lol:
alchak.ba

#209 Re: VARANJE !

Post by alchak.ba »

ma jok!
sanjam-te

#210 Re: VARANJE !

Post by sanjam-te »

:hihihi: :hihihi: :hihihi: :hihihi: :hihihi: :hihihi: :hihihi:
fantom slobode

#211 Re: VARANJE !

Post by fantom slobode »

Great Cornholio wrote:
Pa reče čovjek da je ljubav ubleha, kako drugačije onda posmatrati njegov "prijedlog".

Nego, ako čovjek može s nekom osobom zamisliti zajednički život, i ako se pri toj pomisli javlja velika radost, i ako smije zamisliti da ga ta osoba možda neće moći sekusalno zadovoljiti kako bi on/ona želio, ili čak biti toliko hrabar da bi se mogao zamisliti u braku s tom osobom a da ne mognu imati djece a da se radost prouzrokovana prvom mišlju ne promijeni u žalost, to je znak da ti tu osobu voliš i da je trebaš ženiti ili se udati za nju.

Ovi koji neku drugu osobu posmatraju isključivo kao seksualni objekat teško da će ikada moći nekoga voljeti, a velika je vjerovatnoća da će tu osobu varati.
To sto on rece je trenutni osjecaj koji ne treba da preraste u naviku, to je uzrokovano datom situacijom.

Kod tebe previse zamisljanja..A previse zamisljati i razmisljati, cak i kad si sa nekim (jos gore kad si sam) nosi opasnost da se suvise daleko odmaknes od realnosti, ljepote veze i brines se samo o svojim potrebama, onome sto si ti zamislio. Teme koje ti ponudi su za kasnije...opterecuju vezu i daju joj pogresne impulse...neka veza zivi, sve dodje spontano na svoje, kad postoji interes bez razmisljanja koja opterecuju.
Emocije uslovljene razumom...dvosjekli mac. Veza se moze graditi, ali ne treba prebrzo zeljeti previse. Control freak je vrlo losa opcija.
alchak.ba

#212 Re: VARANJE !

Post by alchak.ba »

sanjam-te wrote::hihihi: :hihihi: :hihihi: :hihihi: :hihihi: :hihihi: :hihihi:
:ruza:
sanjam-te

#213 Re: VARANJE !

Post by sanjam-te »

:stidljiva: :namigusa:
alchak.ba

#214 Re: VARANJE !

Post by alchak.ba »

sanjam-te wrote::stidljiva: :namigusa:
:stidljiv: :srce:
Great Cornholio

#215 Re: VARANJE !

alchak.ba wrote:
Ovo je generaliziranje, i to nije dobro, nije dobro generalizirati. Postoji konkretan muškarac i konkretna žena, ne postoje dva identična muškarca ili dvije identične žene ( čak i kad su u pitanju jednojajčani blizanci), i ako tako posmatramo stvari onda ovo što si ti naveo kao razlog zašto neki muškarci i žene varaju može biti istina, a i ne mora, ima i drugih razloga.
Great Cornholio

#216 Re: VARANJE !

fantom slobode wrote: To sto on rece je trenutni osjecaj koji ne treba da preraste u naviku, to je uzrokovano datom situacijom.

Kod tebe previse zamisljanja..A previse zamisljati i razmisljati, cak i kad si sa nekim (jos gore kad si sam) nosi opasnost da se suvise daleko odmaknes od realnosti, ljepote veze i brines se samo o svojim potrebama, onome sto si ti zamislio. Teme koje ti ponudi su za kasnije...opterecuju vezu i daju joj pogresne impulse...neka veza zivi, sve dodje spontano na svoje, kad postoji interes bez razmisljanja koja opterecuju.
Emocije uslovljene razumom...dvosjekli mac. Veza se moze graditi, ali ne treba prebrzo zeljeti previse. Control freak je vrlo losa opcija.
Znači, ti opravdavaš veze za jednu noć?

Emocije kontrolisane razumom, to je ideal koji ja želim postići, a u pravu si, nekad se u nekog možeš zaljubiti i nakon nekog vremena provedenog sa tom osobom, to su one veze u koje je čovjek ušao slušajući razum i prvo razumom pa onda srcem prihvatio osobu u koju se zaljubio, i takve veze imaju više šanse da postanu jake, toliko jake da ih nikakvo iskušenje iz vana ne može raskinuti.

Najslabije su ove veze koje se zasnivaju isključivo na seksu, jer seks je samo jedan dio onoga što neku vezu čini lijepom.
WildRedRose

#217 Re: VARANJE !

Post by WildRedRose »

Great Cornholio wrote: Emocije kontrolisane razumom, to je ideal koji ja želim postići, a u pravu si, nekad se u nekog možeš zaljubiti i nakon nekog vremena provedenog sa tom osobom, to su one veze u koje je čovjek ušao slušajući razum i prvo razumom pa onda srcem prihvatio osobu u koju se zaljubio, i takve veze imaju više šanse da postanu jake, toliko jake da ih nikakvo iskušenje iz vana ne može raskinuti.

Najslabije su ove veze koje se zasnivaju isključivo na seksu, jer seks je samo jedan dio onoga što neku vezu čini lijepom.
:thumbup:
eluna

#218 Re: VARANJE !

Post by eluna »

Great Cornholio wrote:
fantom slobode wrote: To sto on rece je trenutni osjecaj koji ne treba da preraste u naviku, to je uzrokovano datom situacijom.

Emocije kontrolisane razumom, to je ideal koji ja želim postići, a u pravu si, nekad se u nekog možeš zaljubiti i nakon nekog vremena provedenog sa tom osobom, to su one veze u koje je čovjek ušao slušajući razum i prvo razumom pa onda srcem prihvatio osobu u koju se zaljubio, i takve veze imaju više šanse da postanu jake, toliko jake da ih nikakvo iskušenje iz vana ne može raskinuti.

:thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#219 Re: VARANJE !

Post by Velkoski »

Emocije kontrolisane razumom

Ovo ne postoji. :mrgreen:
Great Cornholio

#220 Re: VARANJE !

leet wrote:Emocije kontrolisane razumom

Da ne postoji onda bi čovjek "zaskočio" svaku osobu koja ga seksualno uzbudi, i to na bilo kojem mjestu, i onda bi se čovjek pretvorio u životinju.
eluna

#221 Re: VARANJE !

Post by eluna »

Great Cornholio wrote:
leet wrote:Emocije kontrolisane razumom

Da ne postoji onda bi čovjek "zaskočio" svaku osobu koja ga seksualno uzbudi, i to na bilo kojem mjestu, i onda bi se čovjek pretvorio u životinju.
I OPET :thumbup:

a životinja ima na svakom koraku
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#222 Re: VARANJE !

Post by Velkoski »

Pa koja je tu emocija u pitanju boga ti?

Voljeti nekoga i biti 'razuman' je nemoguća misija, veće šanse su da ja sutra napravim koloniju na Marsu.
Great Cornholio

#223 Re: VARANJE !

leet wrote:Pa koja je tu emocija u pitanju boga ti?

Voljeti nekoga i biti 'razuman' je nemoguća misija, veće šanse su da ja sutra napravim koloniju na Marsu.
Zaljubljenost i seksualno uzbuđenje su dva različita osjećanja, većina nas je razumno kad je u pitanju seksualno uzbuđenje, tome se možemo oduprijeti, ne povesti se trenutnim impulsom, a zaljubljenost je nešto čemu se čovjek teško može oduprijeti, i zbog toga ja mislim da jedino Bog može sačuvati budale il' zaljubljene.
fantom slobode

#224 Re: VARANJE !

Post by fantom slobode »

Great Cornholio wrote:

Ja vezu za jednu noc uopste ne spomenuh...osim toga leet ga zove po danu...Licni izbor je sta ce se desiti ( i njegov i njen), ako se desi. U svakom slucaju odlicna opcija u datoj situaciji.
Ja rekoh da razum kao osnov kvari vezu...moze biti konstruktivan, ali vremenom. Kad je opusteno i spontano, bez uvjetovanja i ostvarivanja svojih zacrtanih planova...onda se desi ili ne desi. Ako se desi obostrano...vremenom se ukljuci razum, kroz razgovor i razmjenu misljenja...Monolozi, licni planovi, solo razmisljanja i zamisljanja bez interakcije...lose...control freak tipovi pokvare i najbolje kombinacije. A cesto im se i ne dese...ne dopru dotle.

Jacina veze, kompatibilnost (uz stalno prisustvo slobode za oba partnera) se postize ne za godinu...to je proces koji traje dugo. Recimo da se radi o deceniji, pa da pricamo kako su dvoje uspjeli da sagrade cvrstu vezu. Nadam se da me neces shvatiti pogresno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#225 Re: VARANJE !

Post by Velkoski »

Seks je više nagon nego 'emocija' i zato se lagano oduprijeti i naravno da sam ja u onomE postu mislio o toj nekoj ljubavi bla bla, vidiš i sam da se slažeš da tu nema razuma. :mrgreen:

Fantom :thumbup: , pogotovo za ove control freak budale. :mrgreen:
Post Reply