Neshvatljivo i tendenciozno je lijepiti samo jednom polu da vara...To mnogi i primjetise, tako da ne bi o tome...Osim ako nije upao u istospolnu vezu, taj partner koji vara, radi to sa suprotnim polom.
Nego ja cuh nedavno jednu prekrasnu sto se to uradi...Bazira se na kapitalistickom sistemu ponude i potraznje...Znaci na trzistu razni nude svoje proizvode i usluge. Ako ste nezadovoljni uslugama jedne "firme" (naprosto vas frustrira sto vi kao cijenjeni klijent niste uvijek u pravu), onda pokusate istovremeno kod druge "firme" putem besplatnih promocija da vidite da li su poslovniji...
E sad, o karakteru i dijagnozama (makar ja to tako vidim, dijete socijalizma, sta cu) ne bih... U svakom slucaju, svako pravi svoj izbor, neko voli da se bavi seksom sa vise partnera u isto vrijeme, neko se ne bavi seksom nikako - svako bira kako ce. Bitno je samo da je ta osoba dobrog mentalnog zdravlja i bez problema, sto znaci da izbor iste podrzava pozitivno psihicko stanje. Ako je vec sa partnerom koji ne dijeli iste poglede, onda se lijepo, u miru i rahatluku mogu razici - svako na svoju stranu. Bez drama i potrebe da se lijece svoje frustracije na nekom drugom. (jad i bijeda - spletke i lazi, jasan dokaz neformirane licnosti).
Neke "zene" gledaju to bas trzisno...

cuh da je velika konkurencija od jedne...

pa eto ona ima i uspjeha u odnosu na druge (mala crta zavidnosti i samohvale)

ove godine je bilo 3 puta "bez vadjenja", a iduce je cekaju valjda i bolji rezultati

To ti je kad si na kraju karijere, pa svaki zgoditak godi...pa makar ga postizala u isto vrijeme na vise terena

sudija zna i ponistiti gol, zbog ofsajda, na semaforu se nista ne mijenja...
Ma meni se cini da tu nikakvih zgoditaka i ne bi, osim autogola u navedenim situacija kad se vara. Naravno polazeci od toga da partneru ne sluzite kao predmet koji se ne upotrebljava. Ako brizljivo i redovno sa puno zara uziva u carima bliskih susreta, ne vidim bas opravdan razlog za izlet...no svi smo mi razliciti, neki nisu nikad, pa moraju to nekad, cak i kad napokon dozive da imaju s kim...