Treba mi vase misljenje

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

dina21

#76 Re: Treba mi vase misljenje

Post by dina21 »

Haj_Halve wrote:Dino, zivite li vi zajedno? Ako ne, onda morate naci sebi stan. Inace ce sadasnje stanje trajati. Popricaj malo i sa snahama, da vidis kakva su njihova iskustva. Mozda i njima prave frku.

Meni se cine malo zadrti ti roditelji, mozda grijesim ali sta bi oni? Neku bulu, nema problema ako je grozna prema njihovom sinu, vazno je da je 110% 'nasa'...pusti to. Imam osjecaj da mama ne zeli da pusti sina da ima vazniju zenu u zivotu od nje. Nista drugo. Samo trebate da zivite zajedno i malo distance, i to je to.

Da li je tvoj momak pokusao da vam nadje neko gnijezdo? Ako za tih 6 godina nije pokusao ili pokazao bilo kakvu inicijativu, onda bi trebala biti pod uzbunom. Ali mozda grijesim i oprosti ako grijesim ali posto nisi detaljinije opisala situaciju o tome da li ste nesto pokusali ili ne ili da li zivite zajedno ili ne tako da nemam predstavu o tome.
Ne zivimo zajedno, ali trazimo stan. Nismo mogli traziti prije stan, jer ja sam zavrsavala fakultet i nebi mogli finansijski.

Sto se tice snaha, starija cesto kaze da svekrva ima svoje misljenje i da joj se nikad nista ne moze objasniti, mada je ona od onih koje se vole podvuci pod kozu razvijajuci pite i praveci kolace.
Turkinja mi samo govori vidjeces sama kad dodjes, nije lako. Zena je na trudnickom i bude po cijeli dan sama i spremi se ode mami, da bi svekrva kad dodje u 16h kuci sa posla rekla, kako je mogla otici materi a moj sin ce sa posla doci gladan nece imati sta jesti. A zena spremi kod svoje mame i donese svaki put skuhano. Ali ona iz straha da ce on biti gladan skuha i odnese pored onoga sto je njemu zena spremila... I tako 1000 puta do sada. On joj je govorio da to ne radi da je to ruzno prema njegovoj zeni i da nju sa tim ponizava. Nje bas briga ona je i dalje po svom radila, dok jednom on nije uzeo sve i vratio. I naravno kako bi moglo drugacije biti, snaha bi kriva- neda mu da jede ono sto mu mama skuha...

To mi ne treba i meni mama cesto kaze sto dalje budete zivili i od nas a i od njegovih, vise cemo se voliti.
I to misljenje smo preuzeli i ja i dragi:)
ikebana

#77 Re: Treba mi vase misljenje

Post by ikebana »

radostan dan wrote:ja bi se ovako obukao prilikom posjete -

i rekO bi - aman jarabi, ne znam šta mi je, valjda mi to dođe s majčine strane...vaistinu, ako mi ne vjerujete.
:lol: :lol: :lol: uljepšao si mi dan

a za te prostodušne, tunjave ljude najjednostavniji pristup je osmijeh i klimanje glavom...
takvi kalupi neće nikada prihvatiti ništa novo, cijeli identitet im je izgrađen na naučenim frazama i onom primitivnom kolektivu palanke (gdje li su oni bože odrasli), ti njima sad kvariš cijelu koncepciju :roll: ...optimizam u srcu, momak i ti pod ruku, a oni nek sviraju... :D eventualno navrati za Bajram, osmijeh, klimanje glavom, osmijeh, klimanje glavom i kući svojoj, na foru ponizit ću te...DOBROTOM! 8-) 8-)
madnessa

#78 Re: Treba mi vase misljenje

Post by madnessa »

Iako smatram da je ovo jako bitno pitanje zbog odnosa kasnije, ali ne kontam zašto se ti sekiraš kako da se postaviš. Nije tvoje da se postavljaš nego da te neko postavi u tu familiju bez da uopšte znaš da njegova mama nešto zvoca o tebi. Da si joj najgora na svijetu ima da pred tobom nabaci osmijeh koliko si joj na očima i to neko (čitaj: njen sin) mora da postavi na svoje. Baš kao što je i taj sa šerpom došao mamici... To šta će ona o tebi misliti kad ti nisi tu te još ponajmanje treba zanimati. Trebaš sad sebi pritisak da dižeš analizom svakog svog pokreta da je ne bi uvrijedila. Tamam posla! Uopšte nemoj da se dovodiš u situaciju raspravljanja s njom.

Najgore je što se u ovakvim situacijama muškarci često povuku i pokušavaju biti fini na oba fronta, pa se mlada i svekrva prepucavaju cijeli život. Obje budu "zbunjen"e, jer nisu postavljene "svaka na svoje mjesto", tj. da se zna tvoja uloga u njegovom životu, a bogami i da mamica zna dokle seže njena jurisdikcija. ;-)
quarterback

#79 Re: Treba mi vase misljenje

Post by quarterback »

paradoksalno je sto sam u slicnim situacijama uvijek drzao stranu svoje partnerice da bi mi poslije bilo prigovarano kako sam grozan prema majci...

:x
madnessa

#80 Re: Treba mi vase misljenje

Post by madnessa »

quarterback wrote:paradoksalno je sto sam u slicnim situacijama uvijek drzao stranu svoje partnerice da bi mi poslije bilo prigovarano kako sam grozan prema majci...

:x
A jbg ne može čovjek izgleda biti pametan...

off: Idi, čovječe, odmaraj od životnih problema forumaša... :oops:
aribes

#81 Re: Treba mi vase misljenje

Post by aribes »

Nekad covjek koliko god htio da udovolji i jednoj i drugoj strani na kraju ispadne ovakav onakav i za jedne i za druge, bilo bi najbolje u ovoj situaciji da zivite podjednako daleko i od jednih i drugih roditelja... Da svekrva ne prica i ne bahne kad joj je cejf svako malo... Gadno je to, nema tu pametnog savjeta, svaki dan je nesto drugo, neki novi problem... Sve ce to biti ok, ako se vi drzite svog dogovora... ostale saslusati, a opet po svom
Sretno :thumbup:
quarterback

#82 Re: Treba mi vase misljenje

Post by quarterback »

madnessa wrote: off: Idi, čovječe, odmaraj od životnih problema forumaša... :oops:
:thumbup: :run:
alchak.ba

#83 Re: Treba mi vase misljenje

Post by alchak.ba »

Nemaju oni pojma. eto, to je moje misljenje.
rrikikiki

#84 Re: Treba mi vase misljenje

Post by rrikikiki »

Ja nikako da shvatim kako ljudi ne mogu jednostavno biti ljudi. Imala sam jako dobrog prijatelja koji je bio musliman kao i roditelji i samo me jednom upoznao sa mamom i nikada je vise nisam vidjela (iako smo dosta vremena zivjeli u istoj zemlji). Iz Hrvatske sam pa mi je to bio veliki minus. Dok recimo moja mama nikada nije imala problema sa nekime jer je crn, zut, ili budista recimo. Cudno kako ljudi ne gledaju kakav je netko covjek ,prvo, a onda sve ostalo.
kockica_kockica

#85 Re: Treba mi vase misljenje

Post by kockica_kockica »

Ti ces se udati za njega i NJEGOVU mamu... nek ti to bude uvijek na pameti.... Ako te njegova mama ne voli "onako" mozda ti zivot bude podnosljiv, ali da ne voli "s razlogom" (a druga vjera u njenoj glavi je dobar razlog) to je vec pakao...
Nije dovoljno sto necete zivjeti s njima ili blizu njih... Mama ce uvijek biti sveprisutna i zanovjetalo koje ce te podsjecati da je ona bila protiv tebe.... Ona ce raditi sve da vas posvadja kako bi sin otisao na pravi put... Rijetki su slucajevi da ne uspiju u svojoj namjeri...

Ja ti zelim puno srece ali ako ne sredis odnos sa njegovom mamom tvoj zivot ce biti pakao u kojem ces ti biti nesretna, on nezadovoljan, mama ljuta i povrijedjena, tvoja mama ce patiti jer njeno dijete pati itd... I ma koliko on volio tebe svoju mater on uvijek voli vise
rrikikiki

#86 Re: Treba mi vase misljenje

Post by rrikikiki »

kockica_kockica wrote:Ti ces se udati za njega i NJEGOVU mamu... nek ti to bude uvijek na pameti.... Ako te njegova mama ne voli "onako" mozda ti zivot bude podnosljiv, ali da ne voli "s razlogom" (a druga vjera u njenoj glavi je dobar razlog) to je vec pakao...
Nije dovoljno sto necete zivjeti s njima ili blizu njih... Mama ce uvijek biti sveprisutna i zanovjetalo koje ce te podsjecati da je ona bila protiv tebe.... Ona ce raditi sve da vas posvadja kako bi sin otisao na pravi put... Rijetki su slucajevi da ne uspiju u svojoj namjeri...

Ja ti zelim puno srece ali ako ne sredis odnos sa njegovom mamom tvoj zivot ce biti pakao u kojem ces ti biti nesretna, on nezadovoljan, mama ljuta i povrijedjena, tvoja mama ce patiti jer njeno dijete pati itd... I ma koliko on volio tebe svoju mater on uvijek voli vise
mislim da je sve sto si napisala 100% tocno. ali nije mi jasno kako ljudi, pogotovo vjernici, mogu imati takav odnos prema drugima. ne bi li bas oni trebali biti 'humaniji'. ako zbog niceg drugog a onda barem zato jer postoji netko tko voli/cijeni/postuje njihovog sina/kcerku sto je sve teze naci u danasnjem drustvu. ili eto da razmisljaju da ce mozda i tu osobu uspjeti izvuci na 'pravi' put. ne znam, nikada nisam razumijela takve ljude.
alchak.ba

#87 Re: Treba mi vase misljenje

Post by alchak.ba »

rrikikiki wrote:Ja nikako da shvatim kako ljudi ne mogu jednostavno biti ljudi. Imala sam jako dobrog prijatelja koji je bio musliman kao i roditelji i samo me jednom upoznao sa mamom i nikada je vise nisam vidjela (iako smo dosta vremena zivjeli u istoj zemlji). Iz Hrvatske sam pa mi je to bio veliki minus. Dok recimo moja mama nikada nije imala problema sa nekime jer je crn, zut, ili budista recimo. Cudno kako ljudi ne gledaju kakav je netko covjek ,prvo, a onda sve ostalo.
I ja imam jednu prijateljicu, muslimanka je kao i ja. Nikada je nisam upoznao.
kockica_kockica

#88 Re: Treba mi vase misljenje

Post by kockica_kockica »

rrikikiki wrote:
kockica_kockica wrote:Ti ces se udati za njega i NJEGOVU mamu... nek ti to bude uvijek na pameti.... Ako te njegova mama ne voli "onako" mozda ti zivot bude podnosljiv, ali da ne voli "s razlogom" (a druga vjera u njenoj glavi je dobar razlog) to je vec pakao...

mislim da je sve sto si napisala 100% tocno. ali nije mi jasno kako ljudi, pogotovo vjernici, mogu imati takav odnos prema drugima. ne bi li bas oni trebali biti 'humaniji'. ako zbog niceg drugog a onda barem zato jer postoji netko tko voli/cijeni/postuje njihovog sina/kcerku sto je sve teze naci u danasnjem drustvu. ili eto da razmisljaju da ce mozda i tu osobu uspjeti izvuci na 'pravi' put. ne znam, nikada nisam razumijela takve ljude.
Trebali bi biti humaniji... trebali bi cijeniti ljubav, postovanje.. cijeniti osobu ma kako se ona zvala ako je ta osoba dobrodusna, postena, iskrena, velikog srca, ako voli i ako bliznji voli tu osobu... Ali... na zalost odgovor na ova pitanja nemam ja niti bilo ko...
rrikikiki

#89 Re: Treba mi vase misljenje

Post by rrikikiki »

alchak.ba wrote:
rrikikiki wrote:Ja nikako da shvatim kako ljudi ne mogu jednostavno biti ljudi. Imala sam jako dobrog prijatelja koji je bio musliman kao i roditelji i samo me jednom upoznao sa mamom i nikada je vise nisam vidjela (iako smo dosta vremena zivjeli u istoj zemlji). Iz Hrvatske sam pa mi je to bio veliki minus. Dok recimo moja mama nikada nije imala problema sa nekime jer je crn, zut, ili budista recimo. Cudno kako ljudi ne gledaju kakav je netko covjek ,prvo, a onda sve ostalo.
I ja imam jednu prijateljicu, muslimanka je kao i ja. Nikada je nisam upoznao.
ok, sad su to neke druge relacije, zavisno kako gledas na relaciju prijatelj-roditelji. Ja i ovaj decko smo bili zaista super prijatelji, brat i sestra. U takvim situacijama, ja licno, mislim da je normala da se, ako su roditelji u blizini , upoznas sa njima. Mi smo jos bili i u stranoj zemlji, ja bez ikog svog, i mislim da je normalno da se onda pricuva netko tko ti je blizak. Na to sam mislila. Naravno vjera nema veze sa time nego samo kakav je netko covjek.
Poanta, shvacam da su ljudi razliciti ali uvijek imam problem sa prihvacanjem toga da ne razmisljaju svi isto kao i ja. :)
dina21

#90 Re: Treba mi vase misljenje

Post by dina21 »

Prvo da se zahvalim za sve odgovore i savjete.

Srela sam se sa roditeljima moga momka. Predprosle subote nije niko nista rekao, sve je bilo kao i uvijek.
Ovu subotu sam ponovo bila i otac nije bio tu, bila je samo mama.
Pili smo kafu i pocela je prvo sa pricom o susretu.
Prvo je rekla "bas ti je fina ona tetka, a fina ti je i mama, ali vala niko od nas nije znao da je srpkinja".
Tu mi je odmah pao mrak na oci i samo sam joj rekla "mislis pravoslavka", jer sami naglasak kako je rekla
je bio odvratan. Odgovor je bio "ma isto je to".
Dalje nismo nista pricali, jer je momak odmah odreagovao i bukvalno se proderao da je ta tema zavrsena,
da je bila diskuzija u kuci o tome i da nece vise da cuje nikoga da to spominje.
Nastavila je ona kako nema veze, da to nije nista lose sto prica i da hoce da mi kaze, kako bi bilo i vise takvih
brakova da nije bilo rata itd. Odmah je okrenula pricu i pokazala se kao osoba kojoj to kao ne smeta, jer je
vidjela da on stoji iza mene.
On joj je jos jednom rekao da pred nama tu pricu nikad vise ne spomene i da to prihvati a ako nece da na
njega ni u kojem smislu ne treba racunati i sa tim je bilo gotovo. Bar sad za sad. Nadam se da ce ostati na tome :roll:
Not My Idea

#91 Re: Treba mi vase misljenje

Post by Not My Idea »

Boga ti, de mi jos samo reci koliko je ta (ne)obrazovana?
Za bonton, manire i pristojnost necu ni pitat jer vidim da joj je to nepoznanica.

Tebi i tvom momku sretno, trebat ce vam.
dina21

#92 Re: Treba mi vase misljenje

Post by dina21 »

Not My Idea wrote:Boga ti, de mi jos samo reci koliko je ta (ne)obrazovana?
Za bonton, manire i pristojnost necu ni pitat jer vidim da joj je to nepoznanica.

Tebi i tvom momku sretno, trebat ce vam.
Ja mislim da nije zavrsila osnovnu skolu.. koliko se sjecam iz njenih prica :)

Hvala
plejka2

#93 Re: Treba mi vase misljenje

Post by plejka2 »

Ih takve su najgore.Ponasaju se ko da su 2 fakulteta zavrsile :razz:
Kako se podpisuje jel ono prst u tintu :razz:

Ma bitno je da je ispalo ok kolko tolko sad laganini sta vas briga. :razz:
azurna_obala

#94 Re: Treba mi vase misljenje

Post by azurna_obala »

.
touch brain

#95 Re: Treba mi vase misljenje

Post by touch brain »

najgori su ti ovi sadasnji uber vjernici koji vjere nisu vidjeli ni na mapi do 92 i sad oni kao nesta tersaju i nekom pametuju kako ispovjedat vjeru ..fuujjjjjjj na kvadrat
duplanula

#96 Re: Treba mi vase misljenje

Post by duplanula »

touch brain wrote:najgori su ti ovi sadasnji uber vjernici koji vjere nisu vidjeli ni na mapi do 92 i sad oni kao nesta tersaju i nekom pametuju kako ispovjedat vjeru ..fuujjjjjjj na kvadrat
Mislis da se ljudi ne mogu promijeniti i okrenuti vjeri?
touch brain

#97 Re: Treba mi vase misljenje

Post by touch brain »

duplanula wrote:
touch brain wrote:najgori su ti ovi sadasnji uber vjernici koji vjere nisu vidjeli ni na mapi do 92 i sad oni kao nesta tersaju i nekom pametuju kako ispovjedat vjeru ..fuujjjjjjj na kvadrat
Mislis da se ljudi ne mogu promijeniti i okrenuti vjeri?
naravno da mogu..sve to nebi bio problem da to rade u tisini ali oni seru i prave se kao da su najveci vjernici..po njihovoj logici i sam je Bog nesavsen naspram njih
Last edited by touch brain on 12/07/2012 10:52, edited 2 times in total.
HAVANA

#98 Re: Treba mi vase misljenje

Post by HAVANA »

Naravno da mogu ali nikada necu shvatiti sta je to u vecini tih...okrenutih...sto ih navodi da peglaju sve oko sebe i da je njihova iznenadna spoznaja ,jedini ispravan obrazac ponasanja? Okreci se dje hosh ,al sikter od mene. :roll:
quarterback

#99 Re: Treba mi vase misljenje

Post by quarterback »

dina21 wrote: On joj je jos jednom rekao da pred nama tu pricu nikad vise ne spomene i da to prihvati a ako nece da na
njega ni u kojem smislu ne treba racunati i sa tim je bilo gotovo. Bar sad za sad. Nadam se da ce ostati na tome :roll:
Drago mi je da je tvoj momak imao hrbrosti da to presjece... Puno srece vama dvoma
BlueBlood

#100 Re: Treba mi vase misljenje

Post by BlueBlood »

ma samo se vi bambusajte, budite sretni i boli vas briga sta drugi pricaju.... :thumbup:
Post Reply