svekrve i snahe

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
lajk

#451 Re: svekrve i snahe

Post by lajk »

Ovo je jedino problem na zaostalom Balkanu...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#452 Re: svekrve i snahe

Post by Velkoski »

@McMoy

Jes' tebe neka dobro sjebala. :D
McMoy

#453 Re: svekrve i snahe

Post by McMoy »

Velkoski wrote:@McMoy

Jes' tebe neka dobro sjebala. :D

To vam je glavni kontraargument kad neko ne titra princezama.

Već davno izlizan fazon.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#454 Re: svekrve i snahe

Post by Velkoski »

Nikakav argument, samo oBservacija. Naime, dao sam sebi za pravo da te malo psihoanaliziram, mojne se ljutiti. :D

Brak treba shvatiti kao ugovor dvije strane, u taj pakt muškarac ne bi trebao ulaziti dok je mlad i pod uticajem hormona,
a pogotovo ne ako je zaljubljen.

U brak treba ulaziti samo iz ljubavi btw. :mrgreen: Il' ako je djevojka trudna...
s.aint

#455 Re: svekrve i snahe

Post by s.aint »

McMoy wrote:Ma, taj ničim izazvan sukob između kvaziprinceza i svekrva i stavljanje na kvaziprincezinu stranu može sebi da dozvoli samo najgora pi*kica.

Brak treba shvatiti kao ugovor dvije strane, u taj pakt muškarac ne bi trebao ulaziti dok je mlad i pod uticajem hormona,
a pogotovo ne ako je zaljubljen.

Te kvaziprinceze koriste i najmanji trenutak slabosti da provuku svoje hirove i zahtjeve jer one u brak ulaze potpuno proračunato.
:pusi:
haj ne kaki zivota ti tvog
McMoy

#456 Re: svekrve i snahe

Post by McMoy »

U brak treba ulaziti hladne glave.
been there, done that

Sve ostalo je čista pušiona. Pogotovo u ovaj vakat.

Evo ti na forumu, a i u RL kako žene proračunato ulaze u brak.
Od toga da je uspješan, da je odvojen od roditelja, obezbjeđen stan...

Šta je to nego kalkulisanje?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#457 Re: svekrve i snahe

Post by Velkoski »

Ženio bi' je jedino jer je volim, sve ostalo će doć' usput :D

Jebo brak ako sam hladne glave, znači da je ne volim, nego me strah da ne ostanem sam. Jbg, ti si naletio na prosječnu, kojoj je bitno materijalno. :D

Većina starijih sa ovog foruma i jeste "been there done that", zato i pišete ovakve postove, zajebali se svi redom. :mrgreen:
McMoy

#458 Re: svekrve i snahe

Post by McMoy »

Još si ti jaaako mlad. :D

Ne treba miješati ljubav koja se desi i traje u nekoj vezi sa obavezama i problemima koje nosi bračna zajednica.

Dakle, ne kažem da je nema i da ne treba da je bude, ali ne smije da bude jedini argument. Muškarcima.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#459 Re: svekrve i snahe

Post by Velkoski »

Pa obaveze i problemi koje nosi bračna zajednica će samo postati frustracija ako nema ljubavi, dakle ako sam hladne glave. Šta će mi brak ako će mi samo predstavljati obavezu, a evo i u ovom konkretnom slučaju, ako ću mrziti njen dio famElije, ili njen dio famElije mene, ili ako će postojati problem na relaciji snaha-svekrva? Dakle bolje biti sam ako je to tako tj. ako nema ljubavi, koja je valjda prvi uslov za bilo šta od ovoga. :D

Brak jeste interes, al' ako unaprijed znam da će biti patnja i da nema hajra od tog, dakle ako sam hladne glave, onda neka hvala. Ili zaljubljen u brak ili nikako. :D

Znači, u biti se ne slažem s onom tvojom rečenicom i to je to, pa makar ja izgin'o k'o ti na kraju. :lol: :mrgreen:
McMoy

#460 Re: svekrve i snahe

Post by McMoy »

Sve u životu je interes.
arslanbey

#461 Re: svekrve i snahe

Post by arslanbey »

Moja mene danas pitala kako ce zvati moju mamu,buducu svekrvu....rekoh majka,i ona pristala,e zato je volim :D :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#462 Re: svekrve i snahe

Post by Velkoski »

Zavisi kakav.

Moj interes bi bio da žena koju volim završi sa mnom forever. :D

Mislim da ti više misliš na materijalni interes, a tu te onda moram razočarati... Samo si naletio na pogrešno. :D Tu ti mogu odmah navesti primjer mojih staraca, koji prvog dana braka nisu imali ni svoju kiflu. :D

Bezinteresna ljubav postoji, k'o primjer ću ti navesti nekoliko hiljada Bordo fanatika, ako već ne vjeruješ u žene. :D
arslanbey

#463 Re: svekrve i snahe

Post by arslanbey »

Velkoski wrote:Zavisi kakav.

Moj interes bi bio da žena koju volim završi sa mnom forever. :D

Mislim da ti više misliš na materijalni interes, a tu te onda moram razočarati... Samo si naletio na pogrešno. :D Tu ti mogu odmah navesti primjer mojih staraca, koji prvog dana braka nisu imali ni svoju kiflu. :D

Bezinteresna ljubav postoji, k'o primjer ću ti navesti nekoliko hiljada Bordo fanatika, ako već ne vjeruješ u žene. :D
Moja tetka se udade za covjeka bez faxa,i posla na selo,..a htio je ozeniti neki doktor,ljekar,i to covjek bio uporan

Danas mislim da je napacena zena i da se mozda sjeti sta joj je mati govorila? :?
s.aint

#464 Re: svekrve i snahe

Post by s.aint »

arslanbey wrote:Moja mene danas pitala kako ce zvati moju mamu,buducu svekrvu....rekoh majka,i ona pristala,e zato je volim :D :thumbup:
a sta bi bilo da je rekla da ce je zvati imenom?
ne bi je volio.......vise :skoljka:
McMoy

#465 Re: svekrve i snahe

Post by McMoy »

Interes je malo širi pojam od ljubavi iliti sirotinjske izmišljotine.

Moj interes je da moj sin npr. završi dobar fakultet i na vrijeme i postane svoj čovjek.

Da sad ne uplićem u priču šta je sve američki nacionalni interes. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#466 Re: svekrve i snahe

Post by Velkoski »

Pa zavisi od osobe do osobe, šta koga ispunjava, nismo svi isti, hvala Bogu jelte.

Meni bi i život na selu bio ok ako sam sretan. :mrgreen:

Odosmo u patetiku, haj poz :D
McMoy wrote:Interes je malo širi pojam od ljubavi iliti sirotinjske izmišljotine.

Moj interes je da moj sin npr. završi dobar fakultet i na vrijeme i postane svoj čovjek.

Da sad ne uplićem u priču šta je sve američki nacionalni interes. :D
Ne kontam kakve to ima veze sa bračnim interesom, sowwi. :D Ustvari, ne valja ti primjer, daj neštA drugo. :D

:izet: te fakultet btw. :D
Last edited by Velkoski on 16/06/2015 01:05, edited 1 time in total.
s.aint

#467 Re: svekrve i snahe

Post by s.aint »

:meza:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#468 Re: svekrve i snahe

Post by Velkoski »

s.aint wrote::meza:
:gladna:
McMoy

#469 Re: svekrve i snahe

Post by McMoy »

McMoy wrote:Sve u životu je interes.

Znam da je ružno citirati samog sebe, ali se nekad i to mora.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#470 Re: svekrve i snahe

Post by Velkoski »

Sve u životu nije interes, a to što se većina dobro opekne je drugi par čarapa. 8-)

Jer ti naravno misliš na materijalni interes, koji ne ispunjava svakoga. :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#472 Re: svekrve i snahe

Post by Velkoski »

Ako me neka nekada sjebe toliko da nemam volje za životom, možda ću i ja razmišljati k'o ti. :kiss:
andalib

#473 Re: svekrve i snahe

Post by andalib »

McMoy wrote:
McMoy wrote:

Ima samo jedna mama. :)

Prva, druga, treća... zar je to nešto bitno?!

S godinama naučiš da ne trebaš previš davati sebe i ulaziti u taj aranžman sa previše emocija.

Tako to najbolje fercera sa proračunatim osobama kojima je interes na prvom mjestu i u svemu.

jel ti i u tebe mama proracunata kvaziprinceza koja se udala za tvog tatu iz interesa? i jel ti tata ti u tebe umio da joj pokaze kako stvari stoje? ili su se odmah u pocetku uzeli hladne glave, bez previse emocija i po motu "fuck love", pa rodili tebe, i nije bilo nikakvih problema? onako neproracunato...
nightvision

#474 Re: svekrve i snahe

Post by nightvision »

andalib wrote: jel ti i u tebe mama proracunata kvaziprinceza koja se udala za tvog tatu iz interesa? i jel ti tata ti u tebe umio da joj pokaze kako stvari stoje? ili su se odmah u pocetku uzeli hladne glave, bez previse emocija i po motu "fuck love", pa rodili tebe, i nije bilo nikakvih problema? onako neproracunato...
Ti nasla porediti zene iz prijeratnog socijalistickog i komunistickog doba sa fejsbuk generacijom? Na cemu si ti? Sta uzimas, daj i meni malo. :lol: :lol: :lol:
arslanbey

#475 Re: svekrve i snahe

Post by arslanbey »

nightvision wrote:
andalib wrote: jel ti i u tebe mama proracunata kvaziprinceza koja se udala za tvog tatu iz interesa? i jel ti tata ti u tebe umio da joj pokaze kako stvari stoje? ili su se odmah u pocetku uzeli hladne glave, bez previse emocija i po motu "fuck love", pa rodili tebe, i nije bilo nikakvih problema? onako neproracunato...
Ti nasla porediti zene iz prijeratnog socijalistickog i komunistickog doba sa fejsbuk generacijom? Na cemu si ti? Sta uzimas, daj i meni malo. :lol: :lol: :lol:
Prije je bilo jos manje ljubavi a jos vise interesa,danas su Ove trebe barem ubjedjene u ljubav :D
Post Reply