Da li ste imali ili sanjate takvu veliku svadbu? Ili nesto skromno i jednostavno sto je u okviru vasih finansijskih mogucnosti? Ili jos mozda najjednostavnije od svega pobjeci sa "boljom" polovinom, potpisati negdje papire i cao djaci?

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

slazem se s danas...ako se ja ikad budem vjencavala...tu cemo biti on i ja, kumovi i 2-3 prijateljska lica...rucak u gradu ili nesto slicno mozda i do veceri...ostatak skrsiti na egzoticno putovanjedanas wrote:ma koji ce vam klinac svadba... prvo, ne morate se ni vjencavati, ha ja... drugo, ako vec hocete -- samo otidjite kod maticara i utefterite se... uzmite te pare za svadbu i otidjite na fiji ili bahame mjesec dana... bolje vam je i pametnije to, nego spiskati ih na vjencanicu (kada ces to opet obuci?!?), na sarme i pivu za rodbinu, na neku "pevaljku"...
od ostatka vremena najbolje je skrsiti krevet.. i o tome se poslije samo sanja..Lace wrote:slazem se s danas...ako se ja ikad budem vjencavala...tu cemo biti on i ja, kumovi i 2-3 prijateljska lica...rucak u gradu ili nesto slicno mozda i do veceri...ostatak skrsiti na egzoticno putovanjedanas wrote:ma koji ce vam klinac svadba... prvo, ne morate se ni vjencavati, ha ja... drugo, ako vec hocete -- samo otidjite kod maticara i utefterite se... uzmite te pare za svadbu i otidjite na fiji ili bahame mjesec dana... bolje vam je i pametnije to, nego spiskati ih na vjencanicu (kada ces to opet obuci?!?), na sarme i pivu za rodbinu, na neku "pevaljku"...
nisam mislila na ostatak vremena vec na ostatak para...a sex se moze upraznjavati i na kampovanju, u hotelu... tokom putanovalic wrote:od ostatka vremena najbolje je skrsiti krevet.. i o tome se poslije samo sanja..Lace wrote:slazem se s danas...ako se ja ikad budem vjencavala...tu cemo biti on i ja, kumovi i 2-3 prijateljska lica...rucak u gradu ili nesto slicno mozda i do veceri...ostatak skrsiti na egzoticno putovanjedanas wrote:ma koji ce vam klinac svadba... prvo, ne morate se ni vjencavati, ha ja... drugo, ako vec hocete -- samo otidjite kod maticara i utefterite se... uzmite te pare za svadbu i otidjite na fiji ili bahame mjesec dana... bolje vam je i pametnije to, nego spiskati ih na vjencanicu (kada ces to opet obuci?!?), na sarme i pivu za rodbinu, na neku "pevaljku"...
zaboravio si "kamion malbora"daredevil wrote:i bar dva satora za cca 50 ljudi, i trubaci minum 4 trubacka orkestra, i da se janje sa raznja glodje, i sto vise pucnja i oruzja razlicitog kalibraedu wrote:jebo svadbu ako se ne puca iz pistolja..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Lace wrote:anais nisam sigurna koja je ovo po redu tema related to SVADBA..tvojaali jel nam to zelis nesto poruciti?
![]()
![]()
btw stiglo je ono tvoje
na drugoj herkinoj temi (a cijoj drugoj kada je rijec o ovome podforumu..danas wrote:sad malo ozbiljno -- kao bracna veteranka![]()
![]()
mogu vam samo reci da brak ne cini svadba, mnogi poistovjecuju to dvoje... misle samo na svadbu, a ne na ono sto dolazi poslije i zbog cega (valjda?!?) i prave to slavlje... lijepo je proslaviti taj dan, ali ove "parade kica" kako to djole rece samo omalovazavaju taj cin... poslije svadbe stize brak... i mogu vam reci da mi se cini da postoji proporcionalno obrnut odnos izmedju "svadbe" i kvaliteta i trajnosti braka...
sto veca svadba -- kraci i losiji brak...
![]()
stoji.... ali tema je svadba, pa me ponijelo na tu stranu... svakako da ima "braka" bez svadbe, i to je bas ono sto pokusavam da kazem... onima koji od svadbe ne vide dalje...novalic wrote:danas.. ne mora biti.. ja bas i nisam neka veteranka braka, vise bi se moglo reci da sam veteranka nevjencanog brakati odmjeri svadba - brak..
hos se udat za mene ?Lace wrote:slazem se s danas...ako se ja ikad budem vjencavala...tu cemo biti on i ja, kumovi i 2-3 prijateljska lica...rucak u gradu ili nesto slicno mozda i do veceri...ostatak skrsiti na egzoticno putovanjedanas wrote:ma koji ce vam klinac svadba... prvo, ne morate se ni vjencavati, ha ja... drugo, ako vec hocete -- samo otidjite kod maticara i utefterite se... uzmite te pare za svadbu i otidjite na fiji ili bahame mjesec dana... bolje vam je i pametnije to, nego spiskati ih na vjencanicu (kada ces to opet obuci?!?), na sarme i pivu za rodbinu, na neku "pevaljku"...
sumnjam da ce pristati..Vozdra_123 wrote:hos se udat za mene ?Lace wrote:slazem se s danas...ako se ja ikad budem vjencavala...tu cemo biti on i ja, kumovi i 2-3 prijateljska lica...rucak u gradu ili nesto slicno mozda i do veceri...ostatak skrsiti na egzoticno putovanjedanas wrote:ma koji ce vam klinac svadba... prvo, ne morate se ni vjencavati, ha ja... drugo, ako vec hocete -- samo otidjite kod maticara i utefterite se... uzmite te pare za svadbu i otidjite na fiji ili bahame mjesec dana... bolje vam je i pametnije to, nego spiskati ih na vjencanicu (kada ces to opet obuci?!?), na sarme i pivu za rodbinu, na neku "pevaljku"...![]()
vidim da ni si materialisticna (nemam pojma je li ovo rijec) cura
ma hebi ga cim vidi dasam nepismeni dijasporac gotovsamedu wrote:sumnjam da ce pristati..Vozdra_123 wrote:hos se udat za mene ?Lace wrote: slazem se s danas...ako se ja ikad budem vjencavala...tu cemo biti on i ja, kumovi i 2-3 prijateljska lica...rucak u gradu ili nesto slicno mozda i do veceri...ostatak skrsiti na egzoticno putovanje![]()
![]()
..iz vise razloga..
![]()
![]()
mozda padne na iskrenost..Vozdra_123 wrote:ma hebi ga cim vidi dasam nepismeni dijasporac gotovsamedu wrote:sumnjam da ce pristati..Vozdra_123 wrote: hos se udat za mene ?![]()
![]()
..iz vise razloga..
![]()
![]()
cuj ti njewhite_sugar wrote:ama ljudi sto ste navalili na svadbe danas? ko vam je to ubacio u glavu