sta uraditi?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Frutek

#1 sta uraditi?

Post by Frutek »

Vozdra raja,

Ovako ljudi...radi se o curi koju znam 100 godina, maltene mi najbolja frendica (mada vise ne vjerujem u musko-zensko prijateljstvo) i koja mi se u zadnje vrijeme pravo svidja...Nije prije bilo tako, imali smo i imamo fakat super odnos, al ovo je prvi put da sam shvatio da mi se extra svidja...

Da li se isplati ista tu radit? Ona je starija jedno 2 godine, mada mislim da to i nije tako vazno...Najvise sam u dilemi jer ona nije ovde, studira vani, ali dolazi cesto ovamo...Stalno smo u nekom kontaktu...I kad sam pokuso da se distanciram, ona mi neda, javi se, ganja me da vidim gdje sam i sto se ne javljam :roll: Tako da ni taktika distanciranja zavrsi bezuspjesno :-x

Navece mi u drustvu bude uvijek nekih cura, ima shema i veza, ali ja ipak cesto o njoj mislim...zasto :roll: i sta da se radi :-? Fakat sam zbunjen :( Dolazi uskoro i znam da cu izaci s njom, ali kako to dalje da ide...Vise to prijateljstvo ne mogu tako trpit, a opet mi zao sjebat sve te godine, uspomene itd.

Sta da se radi :roll:
trinaesti

Post by trinaesti »

reci to njoj. i ne čitaj ono što ti ovdje pišemo. svako će reći nešto drugo, a na kraju opet samo ti znaš šta treba.
Frutek

Post by Frutek »

Sahbaz wrote:
...radi se o curi koju znam 100 godina...
U tim godinama slabo sta...mozda da je izvedes na partiju binga? :-)
Zovi i diggera. :D
hehe jeste saljivdzije, znamo se dugo...mozel tako :)
Ajd sad s malo konstruktivnijim komentarima...

@ Trinaesti
Vjerovatno ce tako i bit, samo je malo komplikovanije nego inace, pa zato...
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Pošalji joj sms i reci joj da vrlo, vrlo često misliš na nju....
Od njenog odgovora ti zavisi šta ti je činiti....
Frutek

Post by Frutek »

FortunaBela wrote:Pošalji joj sms i reci joj da vrlo, vrlo često misliš na nju....
Od njenog odgovora ti zavisi šta ti je činiti....
Ne znam hocel me shvatit ozbiljno...

Puno sam se zezo s njom na fazon flerta i sl. :-D

Mada ideja nije losa :razz:
Frutek

Post by Frutek »

Sahbaz wrote:
Ajd sad s malo konstruktivnijim komentarima...
Hajd' kad si bas navalio.
Zar ti treba to da ti mahala zivot uredjuje?
Znao sam da ce bit ovakvih likova...bez ove sorte se haman ne moze...

halo, ovo je forum...inace, moj prvi post ovakvog tipa za 700 i jos nesto postova koje sam za godinu i nesto napisao...tako da bogati idi gdje drugo, ako ti se ne ucestvuje u ovom topicu...

Na kraju krajeva, bit ce onako kako odlucim sam, ali eto, zarad konverzacije... mozda je neko imao slicno iskustvo itd.

Jest nam mentalitet svijeta za svaku pohvalu :roll:
anais_nin

#7 Re: sta uraditi?

Post by anais_nin »

Frutek wrote:Vise to prijateljstvo ne mogu tako trpit, a opet mi zao sjebat sve te godine, uspomene itd.

Sta da se radi :roll:
ja sam uvijek zagovarala opciju zaljena zbog stvari koje SMO uradili nego zbog onih koje nismo :roll: ti trebas skontat s kojom opcijom je tebi lakse zivjeti....

kad ona dodje iduci put probaj opet s flertovanjem, cisto onako za ispipavanje terena...njena reakcija ce ti najbolje pokazat gdje stojis...jer sumnjam sve i da ona osjeca isto da bi ista prva poduzela :D balkanizam i to....

a ko zna, mozda se iz rizika izrodi nesto jos jace i vrijednije od dosadasnjeg vam prijateljstva :D sretno u svakom slucaju!
edu

Post by edu »

m-ž prijateljstvo..ma dajte ljudi..uozbiljite se..ako mislis da imas prolaza kod nje..samo u kost..to bi moglo na kraju biti odlicno..znate se dugo..jos ako bude hemije..za godinu te cekam na onoj temi net-veze..kako nam se hvalis da si postao babuka.. :D :D :D
car-x

Post by car-x »

ti nju s pika za sisu.. ako ne popijes samar, navali dalje..
Pooll

Post by Pooll »

Nravno da ces sam odluciti... ali nista lose da cujes druge.. naravno... moze t i samo biti lakse....

Najbolje igraj otvorenih karata.. kada dodjete fino izadjete i kroz razgovor nekako nabaci temu pa fino otvoreno kazes curi sta i kako ti se desava... posto se znate jako dugo sigurno ce razumjeti.... tu ces onda i saznati ima li sanse da bude nesto vise...

A jesi ti siguran da zelis nesto vise? Malo je tesko poslje odrzati prijateljstvo... ono nakon eventualnog razlaza... mada nije nemoguce...

A mozda bude to, to... najljepse ljubavi izrastu iz prijateljstva... bla, bla... :-)
jagomirka

Post by jagomirka »

car-x wrote:ti nju s pika za sisu.. ako ne popijes samar, navali dalje..

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jest,jest..bas tako..
inspire_me

Post by inspire_me »

Moje misljenje je da joj trebas otvoreno reci sta osjecas, bez opipavanja terena i 'indirektnog' flertovanja, jer obzirom na tvoje osjecaje od prijateljstva svakako vise nema nista, a i glupo i krajnje neiskreno bi bilo glumiti joj i dalje nekakvog prijatelja.
Najgore od svega je to sto si ti ustvari zbunjen, tj. nisi sad nesta zaljubljen u nju, al nije ti ni svejedno, pa bi mozda bilo dobro prvo sebe preispitati sta hoces i osjecas kad je slijedeci put vidis, pa ako se ispostavi da su fakat osjecaji u pitanju, onda ovo gore napisano :-)
anais_nin

Post by anais_nin »

ja se ne slazem s direktnim pristupom....kad jednom verbalno izlanes, to ti ga je ono tike tike tacke, nema vise vracke.... :D jer onda proslo tebe ne proslo poslije, gotovo je kad jednom pustis macka iz vrece :roll: uvijek ce biti aspekt "cudnog" izmedju vas...

ovako fino ispipas, mozda moze, mozda ne moze...ako ne moze, vremenom ces se ti ohladiti, posebno ako je ona daleko, i kad upoznas nekog novog interesantnog, a i dalje cete imati prijateljstvo...ili ako nesto bude jos bolje :D

ja licno da mi kakav drug samo lane takvo nesto pobjegla bih glavom bez obzira...pa tek se onda presabrala :D
inspire_me

Post by inspire_me »

Ja licno ne bih voljela da je drug zaljubljen u mene, a mi i dalje kao fol drugovi, meni to ne ide, prvo on pati sebe, a drugo rekao on to ili ne, sve ce se primjetiti i samim tim ce sve postati 'cudno'.

Ja sam i maloprije napisala da on treba prvo sam sebe preispitati, pa tek onda djelovati u skladu sa svojim osjecajima, naravno da joj nece reci odmah da je zaljubljen u nju i da je ona ljubav njegovo zivota, vec treba reci da mu se nesto cudno desava, da pocinje osjecati prema njoj nesto vise nego prema prijateljici ...
anais_nin

#15 Re: sta uraditi?

Post by anais_nin »

Frutek wrote:koja mi se u zadnje vrijeme pravo svidja...
inspire_me, ali mislim da je Frutek ovde vec opisao kako se osjeca vezano za nju...nije spomenuo ni ljubav ni zaljubljenost :roll: ja zato govorim s obzirom da je u pitanju samo svidjanje koje moze jednostavno tako i nestati kako se i pojavilo da je bez veze izreci naglas nesto sto se poslije nece moci vratiti.... :roll:
inspire_me

#16 Re: sta uraditi?

Post by inspire_me »

anais_nin wrote:
inspire_me, ali mislim da je Frutek ovde vec opisao kako se osjeca vezano za nju...nije spomenuo ni ljubav ni zaljubljenost :roll: ja zato govorim s obzirom da je u pitanju samo svidjanje koje moze jednostavno tako i nestati kako se i pojavilo da je bez veze izreci naglas nesto sto se poslije nece moci vratiti.... :roll:
Pa upravo i ja to govorim, znaci slijedeci put kad je vidi moci ce ocjeniti da li je to nestalo ili se taj osjecaj pojacao ili sta ja znam, ali u slucaju da ponovo osjeti nesto vise prema njoj (znaci to vec izvjesno vrijeme traje), po mom misljenju trebao bi joj reci, jer i distanciranjem ce je izgubiti kao prijatelja i bilo kakvom drugom metodom, a ovako samo moze dobiti.
Frutek

Post by Frutek »

inspire_me wrote:Moje misljenje je da joj trebas otvoreno reci sta osjecas, bez opipavanja terena i 'indirektnog' flertovanja, jer obzirom na tvoje osjecaje od prijateljstva svakako vise nema nista, a i glupo i krajnje neiskreno bi bilo glumiti joj i dalje nekakvog prijatelja.
Najgore od svega je to sto si ti ustvari zbunjen, tj. nisi sad nesta zaljubljen u nju, al nije ti ni svejedno, pa bi mozda bilo dobro prvo sebe preispitati sta hoces i osjecas kad je slijedeci put vidis, pa ako se ispostavi da su fakat osjecaji u pitanju, onda ovo gore napisano :-)

To je to...Nije da sam ludo zaljubljen u nju, da ne mogu spavat al definitivno je ILI-ILI situacija...Jaran mi kaže da je imo sličnu situaciju i da mu je bilo pravo zajebano jer na kraju nije ništa reko...

Ja to ne vjerujem da ću moć otrpit, jer kao što i ti sama kažeš, više je nefer ako ne kažem ništa i nastavim se pravit kao da je sve kao prije...to da sam s njom, ali nisam s njom :roll:

Svjestan sam da ništa neće bit isto ako ne bude ničeg od veze, ali ako bude, mislim da bi bilo super...Moram rizikovat izgleda, al probat ću da ne bude previše direktno iako mislim da ona već sad sumlja da se tu nešto kuha :D

@edu
ako bude sve ok, javljam se tamo na net-poznanstva topicu :D i tražit ću čestitke :-D
Frutek

#18 Re: sta uraditi?

Post by Frutek »

inspire_me wrote:
anais_nin wrote:
Pa upravo i ja to govorim, znaci slijedeci put kad je vidi moci ce ocjeniti da li je to nestalo ili se taj osjecaj pojacao ili sta ja znam, ali u slucaju da ponovo osjeti nesto vise prema njoj (znaci to vec izvjesno vrijeme traje), po mom misljenju trebao bi joj reci, jer i distanciranjem ce je izgubiti kao prijatelja i bilo kakvom drugom metodom, a ovako samo moze dobiti.
Pokušao sam s distanciranjem (ne znam ni ja što), ali nije bilo lako, ne javim joj se 7 dana, odma dolazi poruka, što me nema, bla bla...

Ne znam...Čujem se s njom često i zato mi taj osjećaj ne nestaje, nesto bi jedino da se totalno distanciram, al mislim da bi to ipak bilo nezrelo...

Još jedna interesantna stvar, kad sam je pitao za druge momke, kaže mi da nema ništa konkretno i vrijedno, a oni koji su vrijedni, da ne može tako lako doć do njih i obrnuto... :roll: :roll:

A to prijateljstvo gdje mi priča sve, ne mogu više ni tako...inače sam malo posesivan :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

Frutek wrote: To je to...Nije da sam ludo zaljubljen u nju, da ne mogu spavat al definitivno je ILI-ILI situacija...Jaran mi kaže da je imo sličnu situaciju i da mu je bilo pravo zajebano jer na kraju nije ništa reko...
:D ja ti odmah rekoh da ti to ne bi trebala biti opcija...ne uraditi NISTA je po meni najgore jer te onda to stalno jede :roll:

nego kako ona reaguje kad ti tako flertujes s njom? flertuje li i ona? :D
inspire_me

#20 Re: sta uraditi?

Post by inspire_me »

Frutek wrote:
inspire_me wrote:
anais_nin wrote: inspire_me, ali mislim da je Frutek ovde vec opisao kako se osjeca vezano za nju...nije spomenuo ni ljubav ni zaljubljenost :roll: ja zato govorim s obzirom da je u pitanju samo svidjanje koje moze jednostavno tako i nestati kako se i pojavilo da je bez veze izreci naglas nesto sto se poslije nece moci vratiti.... :roll:
Pokušao sam s distanciranjem (ne znam ni ja što), ali nije bilo lako, ne javim joj se 7 dana, odma dolazi poruka, što me nema, bla bla...

Ne znam...Čujem se s njom često i zato mi taj osjećaj ne nestaje, nesto bi jedino da se totalno distanciram, al mislim da bi to ipak bilo nezrelo...

Još jedna interesantna stvar, kad sam je pitao za druge momke, kaže mi da nema ništa konkretno i vrijedno, a oni koji su vrijedni, da ne može tako lako doć do njih i obrnuto... :roll: :roll:

A to prijateljstvo gdje mi priča sve, ne mogu više ni tako...inače sam malo posesivan :roll:
Pa i ne mozes se distancirati od prijatelja/prijateljice a da joj ne kazes zbog cega ili da ona ne posumnja nesto. Ja sam i maloprije napisala, samim tim sto se distanciras, gubis je svakako, mozda ne odmah, ali vremenom sigurno; ako joj sve priznas, a ona ne osjeca isto sto i ti, gubis je vjerovatno i tako, mozda ne skroz, ali odnos ce se promijeniti; znaci jedino si na dobitku ako joj kazes, jos i ako ona bude isto osjecala na dobitku si itekakvom :-)
Frutek

Post by Frutek »

anais_nin wrote:
Frutek wrote: To je to...Nije da sam ludo zaljubljen u nju, da ne mogu spavat al definitivno je ILI-ILI situacija...Jaran mi kaže da je imo sličnu situaciju i da mu je bilo pravo zajebano jer na kraju nije ništa reko...
:D ja ti odmah rekoh da ti to ne bi trebala biti opcija...ne uraditi NISTA je po meni najgore jer te onda to stalno jede :roll:

nego kako ona reaguje kad ti tako flertujes s njom? flertuje li i ona? :D
Flertuje i to dobro :D
Teardrop

Post by Teardrop »

Frutek wrote: ako bude sve ok, javljam se tamo na net-poznanstva topicu :D i tražit ću čestitke :-D
U suprotnom mozes se javiti na temi "prijateljstvo nakon veze" :D

On topic: cini mi se da u tebi vec sada kljuca, tj jedva cekas da joj priznas da gajis neprijateljska :D osjecanja prema njoj.
Kao sto su neki vec prethodno rekli - do tebe je, tj do toga s kakvim odlukama si spreman dalje kroz zivot; da li vise volis kad su sve karte na stolu ili da ti vjecito visi upitnik iznad glave.
A sta znas, mozda ona prva probije led ;-)
Sretno.
Frutek

Post by Frutek »

Teardrop wrote: On topic: cini mi se da u tebi vec sada kljuca, tj jedva cekas da joj priznas da gajis neprijateljska :D osjecanja prema njoj.
Kao sto su neki vec prethodno rekli - do tebe je, tj do toga s kakvim odlukama si spreman dalje kroz zivot; da li vise volis kad su sve karte na stolu ili da ti vjecito visi upitnik iznad glave.
A sta znas, mozda ona prva probije led ;-)
Sretno.
U pravu si, ključam :-) jer inače volim imat karte na stolu, a plus ovakav status je mučenje pravo...ni tam ni vam :-? stalno flertovanje, priče, super nam zajedno (kad god smo zajedno), a ustvari... :roll:

A sumljam da bi ona probila led, nit ja to očekujem...jer mislim da ona ide razumom na to sve, konta nije ovde, a možda ne gotivi ljubav na daljinu a komplikovana situacija, a drugo jer je malo starija...

U svakom slučaju, ima topica za javit se kasnije kako god da bude :D
Hvala svima na komentarima :thumbup:
Post Reply