Sta pricate??

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

anais_nin

Post by anais_nin »

kolega wrote:
anais_nin wrote:
kolega wrote:aha, narocito ako su na prvom sastanku, ... :D

poslije ti nece ni na SMS odgovorit a kamoli sta vise, ..., valjda sto ste se napricali :D
pa zato ne izlazis na "sastanke" nego se prepusti nesto i spontanosti i jednostavnom provodjenju vremena zajedno pa samim tim nema ni prvih, ni drugih, ni trecih, ni 85tih sastanaka :D
nisam dobro upotrijebio termin "sastanak", jel'? :D
bio to sastanak, blind date, provodjenje vremena zajedno, partija saha, ..., ako budete sutili sumnjam da je to nagovjestaj lijepoj vezi :D
pa ako nista drugo ne radite osim sto sutite vjerovatno si u pravu....ne igram sah, ali meni recimo sutnja tokom partije tavle ne bi nesto posebno smetala :D

a mozda sve to ima veze sa tipom osobe.... :D nekim ljudima odsustvo razgovora u prisustvu druge osobe jednostavno budi nelagodu :D iz mog dosadasnjeg iskustva prijatna tisina cak i tokom "preliminarnog upoznavanja" je puno bolji znak nego "povrsni ili nezanimljivi razgovori" :D ima ljudi s kojima ne dunes, ili razgovor je tu, tece, ali ne znaci ama bas nista....i bude neposredno po zavrsetku istog zaboravljen :D za mene je to bolji pokazatelj da tu nema potencijala, nego tisina :D
kolega

Post by kolega »

anais_nin wrote:pa ako nista drugo ne radite osim sto sutite vjerovatno si u pravu....ne igram sah, ali meni recimo sutnja tokom partije tavle ne bi nesto posebno smetala :D

a mozda sve to ima veze sa tipom osobe.... :D nekim ljudima odsustvo razgovora u prisustvu druge osobe jednostavno budi nelagodu :D iz mog dosadasnjeg iskustva prijatna tisina cak i tokom "preliminarnog upoznavanja" je puno bolji znak nego "povrsni ili nezanimljivi razgovori" :D ima ljudi s kojima ne dunes, ili razgovor je tu, tece, ali ne znaci ama bas nista....i bude neposredno po zavrsetku istog zaboravljen :D za mene je to bolji pokazatelj da tu nema potencijala, nego tisina :D
sve te ja razumijem, i sustina je da sta god radili u toku tog druzenja rezultat treba biti zelja za novim zajednicki provednim vremenom, ali ako toga nema, djaba sve
anais_nin

Post by anais_nin »

kolega wrote:
anais_nin wrote:pa ako nista drugo ne radite osim sto sutite vjerovatno si u pravu....ne igram sah, ali meni recimo sutnja tokom partije tavle ne bi nesto posebno smetala :D

sve te ja razumijem, i sustina je da sta god radili u toku tog druzenja rezultat treba biti zelja za novim zajednicki provednim vremenom, ali ako toga nema, djaba sve
al to nema puno veze ni sa kolicinom price ni sa kolicinom tisine, nego sa ugadjem tokom istih zar ne? :D a ne pronalaze se lako osobe s kojima je prijatno sutiti, barem ja ne mislim da jesu :D to ipak treba cijeniti :D
kolega

Post by kolega »

anais_nin wrote:
kolega wrote:

al to nema puno veze ni sa kolicinom price ni sa kolicinom tisine, nego sa ugadjem tokom istih zar ne? :D a ne pronalaze se lako osobe s kojima je prijatno sutiti, barem ja ne mislim da jesu :D to ipak treba cijeniti :D
ali slozices se da sutnjom mozemo govoriti tek kad se malo vise poznajemo (pod uslovom da smo se nasli kao osobe koje sutnjom se razumiju - i to su rijetki), ..., dakle nema nista bez price ... a price nema bez nje - doncaffe (ovo iz reklame za doncaffe :D)
Sir Charles

Post by Sir Charles »

aminchev2 wrote:sponantano je superishka

samo nit SLUCAJNO nemoj o:
sexu
bivsoj ljubavi
trenutnoj ljubavi
koga si kad "bubnuo" da izvines
... koga si istukao (sam ili s rajom, svejedno je)...
anais_nin

Post by anais_nin »

kolega wrote:ali slozices se da sutnjom mozemo govoriti tek kad se malo vise poznajemo (pod uslovom da smo se nasli kao osobe koje sutnjom se razumiju - i to su rijetki), ..., dakle nema nista bez price ... a price nema bez nje - doncaffe (ovo iz reklame za doncaffe :D)
ali sta znaci kad nekog malo vise poznajemo? :D mislim koliko je to? ja bas govorim o tim prijatnim sutnjama u periodu kad skoro nista ne znate jedno o drugom jer tada sutnje pretezno jesu ili ugodne ili neugodne....puno je lakse tada imati neugodno sutnju, nego kasnije kad nekog vec poznajes....tada je neugodnost vezana za sutnju vise vezana za neciju POTREBU za pricom nego sto je stvarni odraz te neke hemije i povezanosti izmedju 2 osobe.....

vrtimo se u krug, jer ja pokusavam reci da su meni obicno najbolji pokazatelj bile te prijatne tisine s nekim koga sam tek upoznala ili tek upoznajem :D ne kazem da tako jeste ili nije za druge ljude, ili da to uopste treba nesto da znaci, samo se izjasnjavam za sebe i moja dosadasnja iskustva.....kao sto rekoh rijetko je, i samim tim dragocjeno :D
kolega

Post by kolega »

anais_nin wrote:ali sta znaci kad nekog malo vise poznajemo? :D mislim koliko je to? ja bas govorim o tim prijatnim sutnjama u periodu kad skoro nista ne znate jedno o drugom jer tada sutnje pretezno jesu ili ugodne ili neugodne....puno je lakse tada imati neugodno sutnju, nego kasnije kad nekog vec poznajes....tada je neugodnost vezana za sutnju vise vezana za neciju POTREBU za pricom nego sto je stvarni odraz te neke hemije i povezanosti izmedju 2 osobe.....
dobro, tvoj pristup je uzrokovan vjerovatno time sto si ti dijelom poetska dusa a drugim dijelom sto ti profesija nalaze da "subjekta" posmatras i sutis uz povremenu razmjenu verbalnih informacija sa istim :D
anais_nin wrote:vrtimo se u krug, jer ja pokusavam reci da su meni obicno najbolji pokazatelj bile te prijatne tisine s nekim koga sam tek upoznala ili tek upoznajem :D ne kazem da tako jeste ili nije za druge ljude, ili da to uopste treba nesto da znaci, samo se izjasnjavam za sebe i moja dosadasnja iskustva.....kao sto rekoh rijetko je, i samim tim dragocjeno :D
ja bih vise volio da kad se vec vrtimo u krug da je to onda igra ganje :D, ali nebitno sad, ..., kada je u pitanju upoznavanje, ja licno volim da razgovaram, ovo je vjerovatno uzrokovano time sto se vodim principom "progovori da vidim ko si" :D
pausenclown

Post by pausenclown »

cuj sta pricam :D nista :D:D pricacemo kad budemo u peMziji :D:D
lady midnight

Post by lady midnight »

ja u zadnje vrijeme pochela prichati sama sa sobom :shock: :-? nekoliko puta mi se zadnjih mjeseci desilo da sebe uhvatim kako na sred ulice sochno psujem sve po spisku (onome ko je u tom trenutku zasluzhio :D) :shock:
a ja budala, kad bih vidjela da me ljudi chudno gledaju, sve se pitala da mi nije ostalo kalodonta oko usana :roll: :sad: :? :oops: :lol: :lol:
elSaik

Post by elSaik »

Ma samo opušteno. Opuštenost - majka uspjeha. :oops:
Ergot

Post by Ergot »

"Sta ti mislis, moze li ateist u dzennet?''
''Od ovih cigana se ne moze zivjeti u gradu.''
''Zasto vjerujes u boga?''
''Bil' ti ikad klanjala ispred mene?''
''Sjo, ove sirotinje kako stancaju djecu, jab' to sve uskopio!''
''Jesi slusala novi album Emira Hota?''
maccarona

Post by maccarona »

lady midnight wrote:ja u zadnje vrijeme pochela prichati sama sa sobom :shock: :-? nekoliko puta mi se zadnjih mjeseci desilo da sebe uhvatim kako na sred ulice sochno psujem sve po spisku (onome ko je u tom trenutku zasluzhio :D) :shock:
a ja budala, kad bih vidjela da me ljudi chudno gledaju, sve se pitala da mi nije ostalo kalodonta oko usana :roll: :sad: :? :oops: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

ili sjedis u autu i pricas vic praznom mjestu kraj sebe :lol: :lol: :lol:

ma sve mi je poznato ba :D:D :lol: :-)
Tesssa

Post by Tesssa »

joooj, i ja psujem sama sa sobom kad dodje momenat :lol: :lol: :lol: Al mi nista ljepse nema kao kad nema nikog na ulici osim mene, onda se raspjeeeevam :-)

:-?
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

maccarona wrote:
lady midnight wrote:ja u zadnje vrijeme pochela prichati sama sa sobom :shock: :-? nekoliko puta mi se zadnjih mjeseci desilo da sebe uhvatim kako na sred ulice sochno psujem sve po spisku (onome ko je u tom trenutku zasluzhio :D) :shock:

ja ne samo da pricam, vec i gestikuliram. jedno vrijeme moj brat nije htio ici nikuda sa mnom.

da li su ovo znaci ludila ili se ovo ponasanje moze svesti pod kreativnost iii nesto slicno?
Felicita

Post by Felicita »

Skoncentrisi se na vedre teme. Nemoj previse pricat o nekim realnim temama otac, mati, izalsci, rodjenje, posao/skola i to. Vec pricaj o nekim zemljama koje si posjetio, ako nisi kako zelis posjetiti, sta te fascinira, sta nju fascinira, tad udjes u neke dubine i mozes naci zajednice tacke koje spajaju. Muzika i film su isto tako super teme za prvi dejt.

Ja i momak od prvog dana idemo u Dubai, a jos nismo otisli (godinu dana skupa) Hocu da kazem takve neke doticne tacke sto vezu od pocetka su kljucne. :D
maccarona

Post by maccarona »

callmethebreeeze wrote:
maccarona wrote:

ja ne samo da pricam, vec i gestikuliram. jedno vrijeme moj brat nije htio ici nikuda sa mnom.

da li su ovo znaci ludila ili se ovo ponasanje moze svesti pod kreativnost iii nesto slicno?

kreatvino loodiloooooooooooooo :D:D
meni godi :D:D :lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

dinchy84 wrote:joooj, i ja psujem sama sa sobom kad dodje momenat :lol: :lol: :lol: Al mi nista ljepse nema kao kad nema nikog na ulici osim mene, onda se raspjeeeevam :-)

a tek na Jahorini, po noci :oops: kako se tek onda dobro pjeva :D nigdje nikog :D mrak i snijeg i pricaj sta hoces, pjevaj sta hoces :lol:
Tesssa

Post by Tesssa »

anais_nin wrote:
dinchy84 wrote:joooj, i ja psujem sama sa sobom kad dodje momenat :lol: :lol: :lol: Al mi nista ljepse nema kao kad nema nikog na ulici osim mene, onda se raspjeeeevam :-)

a tek na Jahorini, po noci :oops: kako se tek onda dobro pjeva :D nigdje nikog :D mrak i snijeg i pricaj sta hoces, pjevaj sta hoces :lol:
bjezi tamo :-? :D Ja pjevam, a medo mi iza ledja :lol:

Ali mi je super u Dalmaciji jedno napusteno selo na Biokovu, tu sam se cesto sama penjala i u povratku pjevala, nikog nema :D I jednom ja pjevam i uzivila se bas, a ne znam pjevat :lol: a covjek neki ispred kolibice sjedi :lol:
zena21

Post by zena21 »

ih... ja stalno pricam sama sa sobom... nekako se najbolje slozimo i dogovorimo oko svega :lol: :lol: :lol: :lol:
tech10

Post by tech10 »

dinchy84 wrote:
Chischo wrote:ma nije mene strah monologa, strah me tisine...
meni je tisina puno draza od monologa...

a nje te stvarno ne treba biti strah, jer cim te je strah, onda do nje i dodje :) Pusti stvari da idu same od sebe. Uvijek se moze naci tema za razgovor :)

i sretno :D
Sto je sa dinchy84 lako izaci nakraj. :D
Bonnie-Clydova mala

#71 Re: Sta pricate??

Post by Bonnie-Clydova mala »

Chischo wrote:Sta i o cemu pricate na prvom sastanku sa curom/momkom o kojem/kojoj ne znate nista(ili ne bas puno...) a ni on/ona o vama...

Neki savjet od ovih preiskusnih?
Savjet: Pazite šta pričate :-)
callmethebreeeze

#72 Re: Sta pricate??

Post by callmethebreeeze »

Chischo wrote:Sta i o cemu pricate na prvom sastanku sa curom/momkom o kojem/kojoj ne znate nista(ili ne bas puno...) a ni on/ona o vama...

Neki savjet od ovih preiskusnih?
nadji sebi par formulara iz banaka, osiguravajucih drustava, bolnica, i ako prica ne krane sama od sebe izvadsi formulare i onda fino ispitujes:
plata, zdravstveno stanje, stambeno stanje, itd. ako nista naucices osnovne podatek o toj osobi. :D
d2

Post by d2 »

Chischo wrote:ma nemojte misliti da sam ja sad neki levat, nego me bas zanima ovo "o kojoj nista ne znas",
nedavno sam prifuro curi i trebam izac sa njom a znam samo ime i da radi u samoposluzi...

ma nako pitam, mozda je i bezveze otvorena tema...
samoposluzi kazes, mozes o zastnitnim cijenama ulja, pa o ulozi rognih rezervi u bih, porkenes ono kako je ulje bilo od repice a ne od suncokreta pa predjes na uzeglo zito, a mozes i ovo sto su danas javili kako je adnan terzic u proslom mandatu mijenjao naftu iz rezervi za vino i tako... onda nakon toga mozes o marzama samoposluga, recimo tu je i moja omiljena tema velicina kesa u samoposlugama - zasto savremene kese ne odgovaraju velicini prosjecne kante za smece pa se moraju kupovati kese za smece ...

elem ima tema samo treba pratiti biznis.ba :D
d2

Post by d2 »

dinchy84 wrote:
anais_nin wrote:

bjezi tamo :-? :D Ja pjevam, a medo mi iza ledja :lol:

Ali mi je super u Dalmaciji jedno napusteno selo na Biokovu, tu sam se cesto sama penjala i u povratku pjevala, nikog nema :D I jednom ja pjevam i uzivila se bas, a ne znam pjevat :lol: a covjek neki ispred kolibice sjedi :lol:
romanticno :-D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

d2 wrote:
Chischo wrote:ma nemojte misliti da sam ja sad neki levat, nego me bas zanima ovo "o kojoj nista ne znas",
nedavno sam prifuro curi i trebam izac sa njom a znam samo ime i da radi u samoposluzi...

ma nako pitam, mozda je i bezveze otvorena tema...
samoposluzi kazes, mozes o zastnitnim cijenama ulja, pa o ulozi rognih rezervi u bih, porkenes ono kako je ulje bilo od repice a ne od suncokreta pa predjes na uzeglo zito, a mozes i ovo sto su danas javili kako je adnan terzic u proslom mandatu mijenjao naftu iz rezervi za vino i tako... onda nakon toga mozes o marzama samoposluga, recimo tu je i moja omiljena tema velicina kesa u samoposlugama - zasto savremene kese ne odgovaraju velicini prosjecne kante za smece pa se moraju kupovati kese za smece ...

elem ima tema samo treba pratiti biznis.ba :D
aha to su te ozbiljne i pametne konverzacije o kojim sam mnogo toga čuo :lol:
Post Reply