sure_alma wrote:evo narode reko da se javim i da kazem svoju ljubavnu pricu, a vi ako ste raspolozeni dajte mi savjete...
imam tipa i sa njim sam vec 3 i po godine..
1.
volimo se i sve ide po planu..ima svadja tu i tamo ko i svaki par ali
2.
sve u svemu veza je savrsena..eh sad ovako, srela sam drugog tipa prosle godine i bili smo prava raja...nakon nekog vremena to prijateljstvo je preslo u nesto vise i cak je i bilo nesto vise...
3.
ali ja sam napravila odluku da se vratim svojoj vezi i da nastavim sa normalnim zivotom..
4.
sad je zamka u tome sto s vremena na vrijeme mislim o onom drugom tipu..
cak sta vise vidjece mo se ovaj vikend..
5.
nije nista planirano bilo, ali imamo zajednicku raju tako da ce biti nezgodno..moj dragi nece biti tu jer ima nekih drugih obaveza..
6.
pitanje je sta da radim i kako da se postavim? da ne bude zabune,
7.
volim svog dragog i zelim da sa njim ostanem cijeli zivot, ali ima neki dzavo sto mi ne da mira...hajde sad raspisi te se i posavjetuj te ovu sitnu dusu..

pozdrav svima
hajde prije nego sto uopste odgovoris o godinama, a meni se cini da si dosta mlada evo da bacimo analizu tvog posta:
1. po kojem planu? kakav je to plan? brak, kuca, 1 i po dijete???? i kako se taj sto je uletio uklapa u te planove?
2. ne postoji savrsena veza....a cinjenica da je tebe neko van okvira te veze privukao toliko da tog momka prevari, i jos uvijek se uvlaci u tvoje misli bi trebalo nesto da ti kaze o "savrsenstvu" te veze
3. iz kojih razloga si "donijela tu odluku"???? raciom ili srcem? zato sto svog momka toliko volis da ne mozes zivjeti s njim ili zato sto se to nekako cinilo logicnim?
4. pogledaj 2
5. kako nije planirano kad ti znas da ces ga vidjeti ovaj vikend, i znas da ces ici bez momka? nije planirano utoliko sto se vas dvoje niste dogovorili sami za neki izlazak, ali ti svjesno donosis odluku da odes i dovedes se opet u situaciju da se neka osjecanja rasplamsaju u tebi pa da opet prevaris momka...jesi razmisljala o tome da imas opciju da NE ODES???
6. niko od nas ti ne moze reci sta ti treba da radis? Ali meni se cini da tebi treba malo vremena samoj, da se dobro presaberes po pitanju svojih osjecanja i prema jednom i prema drugom. Mozda ni jedan ni drugi nisu za tebe...poenta je sto se vecina ljudi boji biti sama, van veze, pa se onda grcevito drze necega sto lagano izumire...i onda se kasnije pitaju "pa kako je ovo postalo moj zivot"....nekad nije uopste pitanje ljubavi....mozemo mi voljeti neku osobu jos uvijek ali postati lagano svijesni da ta veza vise nije nesto sto mozemo zajednicki graditi...nekad jednostavno nema dalje....
7. opet pogledaj broj 6....koliko volis svog dragog? jesi li pomislila kako bi se on osjeca i koliko bi bola njemu nanijelo da sazna da si ga prevarila? i sta ako ga opet prevaris? i opet? samo na sekundu pomisli kako bi se ti osjecala da on tebe prevari, ako si i nakon toga u stanju da odes i vidis se s tim drugim momkom, licno mislim da s tim momkom neces docekati "i zivjeli su sretno do kraja zivota"
eto....
P.S. samo da znas nema u ovim mojim komentarima ni momenta moralisanja ni osudjivanja, poenta je da malo vise i dublje sama proanaliziras svoje emocije i postupke....