Sreca i brak

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

NijeNego

#51 Re: Sreca i brak

Post by NijeNego »

duplo_golo, je l' to po sherijatu? :?
Ovom mom sam i ja nekad previse. Kako li taj covjek s vama dvjema na kraj izlazi? :-)

Mi se posvadjamo, al' uvijek brzo pomirimo. Pricamo o svemu i nemamo tajni jedno pred drugim. Najbolji smo prijatelji i ljubavnici, i zajedno protiv cijelog svijeta ako treba :D
Znamo odavno da savrseno ne postoji, al' sta nas briga, to bi nam svakako bilo dosadno :D
duplo_golo

#52 Re: Sreca i brak

Post by duplo_golo »

NijeNego wrote:duplo_golo, je l' to po sherijatu? :?
Ovom mom sam i ja nekad previse. Kako li taj covjek s vama dvjema na kraj izlazi? :-)

Mi se posvadjamo, al' uvijek brzo pomirimo. Pricamo o svemu i nemamo tajni jedno pred drugim. Najbolji smo prijatelji i ljubavnici, i zajedno protiv cijelog svijeta ako treba :D Znamo odavno da savrseno ne postoji, al' sta nas briga, to bi nam svakako bilo dosadno :D
nije jos po sheriatu :-D bice uskoro :-D
ma,lako je njemu sa nama,prvo se nas dvije dogovorimo pa onda sa njim.mada je on taj koji nosi inicijativu za sve akcije i reakcije.

tacno,najbolji smo prijatelji i ako treba borimo se zajedno protiv citavog svijeta
mojgrad

#53 Re: Sreca i brak

Post by mojgrad »

duplo_golo wrote:
NijeNego wrote:duplo_golo, je l' to po sherijatu? :?

Mi se posvadjamo, al' uvijek brzo pomirimo. Pricamo o svemu i nemamo tajni jedno pred drugim. Najbolji smo prijatelji i ljubavnici, i zajedno protiv cijelog svijeta ako treba :D Znamo odavno da savrseno ne postoji, al' sta nas briga, to bi nam svakako bilo dosadno :D
nije jos po sheriatu :-D bice uskoro :-D
ma,lako je njemu sa nama,prvo se nas dvije dogovorimo pa onda sa njim.mada je on taj koji nosi inicijativu za sve akcije i reakcije.

tacno,najbolji smo prijatelji i ako treba borimo se zajedno protiv citavog svijeta
Naravno da je on taj koji odlucuje, jer da nije tako ne bi on bio sa dvije vec ti sa dvojicom ... :mrgreen:
NijeNego

#54 Re: Sreca i brak

Post by NijeNego »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Aorta

#55 Re: Sreca i brak

Post by Aorta »

mojgrad wrote:Sita sam vise prica na temu: prevara, ostati ili ne u braku nakon prevare, da li ili ne imati vise partnera a biti u braku i sl. teme. Pocinjem dobijati osjecaj mucnine kad samo procitam sta se sve desava. Ljudi pa zar je moguce da sad svi varaju ili su prevareni? Ne kazem, na zalost to se desava, ne treba sklapati oci pred tom cinjenicom ali hajde neka se jave i oni koji su happy sa svojom vezom i brakom.
Happy people javite se i recite ovdje koji su vasi 'trikovi' / 'recepti' za jedan uspjesan brak/vezu.
Evo uzimam sebe za primjer, sretna u braku vec godinama i mogu reci s pravom da je moguce uspjeti samo i SAMO ako OBOJE iskreno to ZELE.
Moja mala 'tajna' je kuhati pite, radjati djecu i uvijek nasmijana docekati muza s posla :lol: :lol: (sala)
Dobra tema.

Nijet je sve. Najprije, sveto trojstvo "ljubav-postovanje-paznja", te drzati se Zlatnog Pravila, i u nasem slucaju, rasti zajedno u Islamu, imanu i dobrocinstvu aBd...ad infinitum. Jednom mi je neko rekao, ljubav nije samo gledati jedno u drugo, vec gledati u istom pravcu.
mamica papucarka

#56 Re: Sreca i brak

Post by mamica papucarka »

duplo_golo wrote:
pitt wrote:
duplo_golo wrote:nisam kompetentna da pisem o ovoj temi.a mozda i jesam?
zivim u poligamnoj vanbracnoj zajednici,nas dvije i on,imamo svaka po dijete sa njim.zivimo pod istim krovom.
mnogi ce osuditi ovakav nacin zivota ali se nama svidja i uzivamo.jest' da sam ja kriva sto je doslo do ovoga,upecala sam ozenjenog muskarca ali se nimalo ne kajem,sad uzivamo u troje plus dvoje djece.
recept za dobar i uspjesan brak:
-i on i ona popustljivi
-raditi sve u dogovoru
-ne gledati jeftine sapunice :-D
-ne slusati sta komsiluk govori
-ljubav

ponavljam,mozda nisam kompetentna ali nama uspijeva vec 8 godina
a jeste li to u great state of Utah :D :D :D
u Sarajevu
Mislim da vam se muz javlja ovdje na forumu :oops:
ovo je garant Gerilceva hanuma :oops: :D
d2

#57 Re: Sreca i brak

Post by d2 »

odoh prati prozore, pustite se suplje :)
mamica papucarka

#58 Re: Sreca i brak

Post by mamica papucarka »

d2 wrote:odoh prati prozore, pustite se suplje :)
ja sam jucer i prozore i zavjese i paravane. :oops: :D Et, sto ti je sreca u braku :lol: zato sad odoh malo shopingirat, a nek druga polovica cuva djecu :mrgreen:
boca junior

#59 Re: Sreca i brak

Post by boca junior »

mojgrad wrote:Sita sam vise prica na temu: prevara, ostati ili ne u braku nakon prevare, da li ili ne imati vise partnera a biti u braku i sl. teme. Pocinjem dobijati osjecaj mucnine kad samo procitam sta se sve desava. Ljudi pa zar je moguce da sad svi varaju ili su prevareni? Ne kazem, na zalost to se desava, ne treba sklapati oci pred tom cinjenicom ali hajde neka se jave i oni koji su happy sa svojom vezom i brakom.
Happy people javite se i recite ovdje koji su vasi 'trikovi' / 'recepti' za jedan uspjesan brak/vezu.

Evo uzimam sebe za primjer, sretna u braku vec godinama i mogu reci s pravom da je moguce uspjeti samo i SAMO ako OBOJE iskreno to ZELE.
Moja mala 'tajna' je kuhati pite, radjati djecu i uvijek nasmijana docekati muza s posla :lol: :lol: (sala)

JA MISLIM DA JE MONOGAMIJA APSOLUTNO NEPRIRODNA STVAR I PROIZVOD BOLESNOG DRUSTVA KOJE NAS UCI MNOGIM POGRESNIM STVARIMA PA TAKO I TOME DA JE MONOGAMIJA NORMALNA A POLIGAMIJA NEMORALNA ILI NENORMALNA. ALI JA MISLIM DA ZENA KOJA OCEKUJE DA COVJEK NE SPAVA SA DRUGIM ZENAMA PO MOM MISLJENJU NIJE U POTPUNOSTI CIVILIZOVANA OSOBA ILI JE POPRILICNO NAIVNA.

EVO JA IMAM CURU I ONA MENI KAZE - VI MUSKARCI SAMO RAZMISLJATE O SEKSU TO JE VAMA NAJBITNIJE. A JA NJOJ FINO KAZEM PA AKO TEBI NIJE TOLIKO BITNO ONDA BAR PUSTI MENE DA UMOCHIM SA STRANE JER MI JE TOLIKO BITNO. A AKO TEBI NIJE TI NE MORAS A AKO HOCES MOZES STO SE MENE TICE SAMO NEK TAJ TVOJ EBAC NAVUCE KJONDOM I TO JE TO.

SUPER BI BILO I DA SNIMIS TU AFERU KAMEROM DA JA BAR IZDRKAM AKO NE MOZE DA SE PRIKLJUCIM.
otherside

#60 Re: Sreca i brak

Post by otherside »

Hm...interesantna perspektiva. Sta kazes na ovu:
Monogamija je rezultat evolucije insana. Zakljucak-oni koji su na vecem evolutivnom stupnju su monogamni jer imaju siri dijapazon interesovanja dok su ovi "zaostali" poligamni i sva razmisljanja, verbalni iskazi i djelovanja im se svode na seks oliti nagone. Dakle, ovi drugi svaku zivotnu vrijednost izjednacavaju sa seksualnim uspjehom. Iz toga proizilazi da kad dodje vakat da im se vise ne mere dici (ni Viagrom), mogu izvrsiti suicid jer zivot vise nema smisla.
PS. vidi se da si junior, junace :D
boca junior

#61 Re: Sreca i brak

Post by boca junior »

otherside wrote:Hm...interesantna perspektiva. Sta kazes na ovu:
Monogamija je rezultat evolucije insana. Zakljucak-oni koji su na vecem evolutivnom stupnju su monogamni jer imaju siri dijapazon interesovanja dok su ovi "zaostali" poligamni i sva razmisljanja, verbalni iskazi i djelovanja im se svode na seks oliti nagone. Dakle, ovi drugi svaku zivotnu vrijednost izjednacavaju sa seksualnim uspjehom. Iz toga proizilazi da kad dodje vakat da im se vise ne mere dici (ni Viagrom), mogu izvrsiti suicid jer zivot vise nema smisla.

MA KAKVI SENIORE, NE BIH SE SLOZIO. BRAK JE ARHAICNA INSTITUCIJA KOJU JE IZMISLILA CRKVA U DAVNA VREMENA A U KORJENU JE VEZANA ZA EKONOMIJU I LAKSU RASPODJELU IMOVINE TE KONTROLU KROZ IZMISLJENE MORALNE PARAMETRE.

PRIJE BIH REKAO DA SU LJUDI KOJI SE VODE TAKVIM IZMISLJENIM VRIJEDNOSTIMA OVCE ILI ZRTVE SISTEMA. JER INACE PARTNERI SE NE BI MJENJALI.

NEKADA, U STAROJ GRCKOJ KOJA JE KOLIJEVKA CIVILIZACIJE PA I U STAROM RIMU, DAKLE PRIJE MRACNIH VREMENA TERORA RELIGIJA COVJEK JE BIO SLOBODAN I INHIBIJE NISU POSTOJALE.

TO STO NEKO VOLI SEKS NE ZNACI DA NE MOZE DA SE BAVI KIPARSTVOM, NAUKOM ILI BILO CIM DRUGIM. DAPACE, ZAOSTALI LJUDI IMAJU TENDENCIJU DA BUDU VISE KONZERVATIVNI.
boca junior

#62 Re: Sreca i brak

Post by boca junior »

boca junior wrote:

MA KAKVI SENIORE, NE BIH SE SLOZIO. BRAK JE ARHAICNA INSTITUCIJA KOJU JE IZMISLILA CRKVA U DAVNA VREMENA A U KORJENU JE VEZANA ZA EKONOMIJU I LAKSU RASPODJELU IMOVINE TE KONTROLU KROZ IZMISLJENE MORALNE PARAMETRE.

PRIJE BIH REKAO DA SU LJUDI KOJI SE VODE TAKVIM IZMISLJENIM VRIJEDNOSTIMA OVCE ILI ZRTVE SISTEMA. JER INACE PARTNERI SE NE BI MJENJALI.

NEKADA, U STAROJ GRCKOJ KOJA JE KOLIJEVKA CIVILIZACIJE PA I U RIMSKOM CARSTVU, DAKLE PRIJE MRACNIH VREMENA TERORA RELIGIJA COVJEK JE BIO SLOBODAN I PREDRASUDE U SEXSU NISU POSTOJALE. ORGIJE SU BILE NORMALNA POJAVA.

TO STO NEKO VOLI SEKS NE ZNACI DA NE MOZE DA SE BAVI KIPARSTVOM, NAUKOM ILI BILO CIM DRUGIM. DAPACE, ZAOSTALI I NEOBRAZOVANI LJUDI IMAJU TENDENCIJU DA BUDU VISE KONZERVATIVNI I RAZMISLJAJU KAO STO RAZMISLJAS UPRAVO TI.
boca junior

#63 Re: Sreca i brak

Post by boca junior »

IZVINJENJE ZA DUPLO POSTIRANJE SAMO SAM NESTO DODAO ALI POSTO SAM NOVI NA FORUMU NE SNALIZIM SE NAJBOLJE.
otherside

#64 Re: Sreca i brak

Post by otherside »

boca junior wrote:

NEKADA, U STAROJ GRCKOJ KOJA JE KOLIJEVKA CIVILIZACIJE PA I U STAROM RIMU, DAKLE PRIJE MRACNIH VREMENA TERORA RELIGIJA COVJEK JE BIO SLOBODAN I INHIBIJE NISU POSTOJALE.

TO STO NEKO VOLI SEKS NE ZNACI DA NE MOZE DA SE BAVI KIPARSTVOM, NAUKOM ILI BILO CIM DRUGIM. DAPACE, ZAOSTALI LJUDI IMAJU TENDENCIJU DA BUDU VISE KONZERVATIVNI.
Inhibije? Inhibicije mislis? A kad vec spomenu inhibicije da ti nesto sapnem :D ljudski se mozak je u procesu evolucije zakucavao na inhibitornim mehanizmima, sto ce reci... na niskom stupnju cerebralnog razvoja inhibicije su male ili nikakve. Sa sazrijevanjem mozdanog tkiva inhibitorni mehanizmi su sve jaci. Dokaz: procitaj nesto o ostecenjima mozga nastalim zbog alkoholizma, narkomanije, aterosklerotskih procesa, oboljenja CNS-a. Naucno dokazano davnih dana :wink:
U toj staroj Grckoj i Rimu je bilo i pedofilije koliko hoces, priznati naucnici su imali "pravo" da mlade deckice koji su ih "zabavljali" u trenucima relaksacije od nauke, prisiljavanja na orgije (mislim na zenski svijet) sto je jednako silovanju koga je takodjer bilo. Ako ne znas, danas su ovakve "slobode" zakonom zabranjene.
Dioda

#65 Re: Sreca i brak

Post by Dioda »

boca junior wrote:

JA MISLIM DA JE MONOGAMIJA APSOLUTNO NEPRIRODNA STVAR I PROIZVOD BOLESNOG DRUSTVA KOJE NAS UCI MNOGIM POGRESNIM STVARIMA PA TAKO I TOME DA JE MONOGAMIJA NORMALNA A POLIGAMIJA NEMORALNA ILI NENORMALNA. ALI JA MISLIM DA ZENA KOJA OCEKUJE DA COVJEK NE SPAVA SA DRUGIM ZENAMA PO MOM MISLJENJU NIJE U POTPUNOSTI CIVILIZOVANA OSOBA ILI JE POPRILICNO NAIVNA.

EVO JA IMAM CURU I ONA MENI KAZE - VI MUSKARCI SAMO RAZMISLJATE O SEKSU TO JE VAMA NAJBITNIJE. A JA NJOJ FINO KAZEM PA AKO TEBI NIJE TOLIKO BITNO ONDA BAR PUSTI MENE DA UMOCHIM SA STRANE JER MI JE TOLIKO BITNO. A AKO TEBI NIJE TI NE MORAS A AKO HOCES MOZES STO SE MENE TICE SAMO NEK TAJ TVOJ EBAC NAVUCE KJONDOM I TO JE TO.

SUPER BI BILO I DA SNIMIS TU AFERU KAMEROM DA JA BAR IZDRKAM AKO NE MOZE DA SE PRIKLJUCIM.

Ne mogu da odolim.Mojne se care ljutiti,ali ovakvo nesto nisam cula jos od osnovne skole.
1) Tema je SRECA I BRAK,a ne GRUPNJAK :lol:
2) Kad kazemo brak,onda mislimo na zajednicu dva normalna,neizopacena insana :lol:
3) Ja,kad kazem brak,onda mislim na zajednicko budjenje,druzenje,medjusobno postovanje,radjanje i odgajanje djece,male slatke svadje, i sve ono sto dvije razumne,zrele i inteligentne osobe skupa rade.Kad kazem brak,onda mislim LJUBAV :D
4) Mozak i mozdane vijuge treba da se nalaze u glavi,a ne u gacama.
5) Sex jeste bitan,ali to nije razlog da se organizuju orgije.Ovo nije rim,ovo je Sarajevo.
6) Kad nekog volis,onda ga ne dijelis sa svima.
7) Nijedna cura nije krava,pa da je vodis pod svakog bika :lol: Ili neke mozda jesu ???
8) Nisu sve zene kurve,i nisu svi muskarci pederi :D

:D
mojgrad

#66 Re: Sreca i brak

Post by mojgrad »

boca junior wrote:

Ja mislim citajuci tvoje postove na ovu temu da si ti tesko zapostavljen u djetinjstvu bio (ispravi me ako grijesim slobodno) jer ne bi razmisljao tako kako sada razmisljas. Ne moze biti normalno nikome da osobu koju voli (posebno ako je sa njom u braku) dijeli sa drugima. Ti ili si naucen (vidio u familiji ili od komsija) da je poligamija normalna (tj. ispran ti mozak) ili si toliko jos mlad i nezreo da ces jos mnogo morati kroz zivot da naucis da bi shvatio neke stvari. Ovo ne gledaj kao uvredu jer bi ovo svakome napisala sa takvim razmisljanjem kao tvoje.

A kad vec navede Grcku civilizaciju kao primjer zaboravio si navesti da je u to vrijme bilo sasvim normalno imati muskog ljubavnika, zene su im sluzile samo za produkciju djece (oprostite zene sto se ovako izrazavam ali je tako bilo). Ljubav nije postojala izmedju zene-muskarca vec izmedju muskarca i muskarca.
Da postojala je poligamija ali kako ??? Pogledaj malo discovery programe cesto pustaju na tu temu. Da bilo je bas u to vrijeme 'sjajno' :mrgreen:
anais_nin

#67 Re: Sreca i brak

Post by anais_nin »

Aorta wrote: Dobra tema.

Nijet je sve. Najprije, sveto trojstvo "ljubav-postovanje-paznja", te drzati se Zlatnog Pravila, i u nasem slucaju, rasti zajedno u Islamu, imanu i dobrocinstvu aBd...ad infinitum. Jednom mi je neko rekao, ljubav nije samo gledati jedno u drugo, vec gledati u istom pravcu.
:thumbup:

@Aorta, jako lijepo napisano :) a s ovim se susrecem svako malo u zadnje vrijeme :) jako puno razmisljam o tim rijecima :)
boca junior

#68 Re: Sreca i brak

Post by boca junior »

otherside wrote:
boca junior wrote:

Inhibije? Inhibicije mislis? A kad vec spomenu inhibicije da ti nesto sapnem :D ljudski se mozak je u procesu evolucije zakucavao na inhibitornim mehanizmima, sto ce reci... na niskom stupnju cerebralnog razvoja inhibicije su male ili nikakve. Sa sazrijevanjem mozdanog tkiva inhibitorni mehanizmi su sve jaci. Dokaz: procitaj nesto o ostecenjima mozga nastalim zbog alkoholizma, narkomanije, aterosklerotskih procesa, oboljenja CNS-a. Naucno dokazano davnih dana :wink:
U toj staroj Grckoj i Rimu je bilo i pedofilije koliko hoces, priznati naucnici su imali "pravo" da mlade deckice koji su ih "zabavljali" u trenucima relaksacije od nauke, prisiljavanja na orgije (mislim na zenski svijet) sto je jednako silovanju koga je takodjer bilo. Ako ne znas, danas su ovakve "slobode" zakonom zabranjene.

da, inhibicije. zasto se toliko cudis obicnoj gresci u tipkanju?

to sto si navela nema nikakve veze sa evolucijom. po tebi je povecanje nivoa stida jednako vecem stepenu evolucije. apsurdna teza jedne neobrazovane osobe.

ja silovanje nisam ni spominjao, no tvoj cinizam dokazuje da nemas relevantnih argumenata.
boca junior

#69 Re: Sreca i brak

Post by boca junior »

mojgrad wrote:
boca junior wrote:

Ja mislim citajuci tvoje postove na ovu temu da si ti tesko zapostavljen u djetinjstvu bio (ispravi me ako grijesim slobodno) jer ne bi razmisljao tako kako sada razmisljas. Ne moze biti normalno nikome da osobu koju voli (posebno ako je sa njom u braku) dijeli sa drugima. Ti ili si naucen (vidio u familiji ili od komsija) da je poligamija normalna (tj. ispran ti mozak) ili si toliko jos mlad i nezreo da ces jos mnogo morati kroz zivot da naucis da bi shvatio neke stvari. Ovo ne gledaj kao uvredu jer bi ovo svakome napisala sa takvim razmisljanjem kao tvoje.

A kad vec navede Grcku civilizaciju kao primjer zaboravio si navesti da je u to vrijme bilo sasvim normalno imati muskog ljubavnika, zene su im sluzile samo za produkciju djece (oprostite zene sto se ovako izrazavam ali je tako bilo). Ljubav nije postojala izmedju zene-muskarca vec izmedju muskarca i muskarca.
Da postojala je poligamija ali kako ??? Pogledaj malo discovery programe cesto pustaju na tu temu. Da bilo je bas u to vrijeme 'sjajno' :mrgreen:

kakve veze ima zapostavljenost ili nezapostavljenost u djetinjstvu sa misljenjem o poligamiji? koliko ima monogamnih brakova u kojima su djeca zapostavljena? isprazan pokusaj vrijedjanja familije na nacin koji nema veze sa temom. ako te bas zanima, moji roditelji imaju tradicionalan monogamni brak a za komsije me nikada nije zanimalo.

no, kad vec spominjes pogresan odgoj, vrsta nesigursnosti koju ispoljavas tipicno proizilazi iz zapostavljenosti u djetinjstvu.

tvoje znanje o antickom dobu je plitko.[/quote][/quote]
otherside

#70 Re: Sreca i brak

Post by otherside »

da, inhibicije. zasto se toliko cudis obicnoj gresci u tipkanju?

to sto si navela nema nikakve veze sa evolucijom. po tebi je povecanje nivoa stida jednako vecem stepenu evolucije. apsurdna teza jedne neobrazovane osobe.

ja silovanje nisam ni spominjao, no tvoj cinizam dokazuje da nemas relevantnih argumenata.[/quote]

Prvo sam pomislila da je typo greska al kad skontah da si promjenio izraz u predrasude prilikom editovanja gotovo sam sigurna da nisi bas familijaran sa pomenutim izrazom. Ali nema veze, fudbalerima se svakodnevno takve stvari oprastaju :D
Pedofilija i silovanje su takoder blagodeti te civilizacije koju spominjes pa ti samo napomenuh drugu stranu tebi tako dragog razdoblja.
Medjutim ova zbrka sa stidom i poligamijom je vec jaca provala, no buduci da ti ocigledno ne razumijes emotivno-fiziolosku konekciju ljudskog bica nemam namjeru da polemisem dalje.
duplo_golo

#71 Re: Sreca i brak

Post by duplo_golo »

mamica papucarka wrote: Mislim da vam se muz javlja ovdje na forumu :oops:
ovo je garant Gerilceva hanuma :oops: :D
da,nas muz se javljao na forum.
trenutno nema pristup phb stranicama pa se ne javlja par dana
mojgrad

#72 Re: Sreca i brak

Post by mojgrad »

@Boca junior:
Ima i te kave veze, jer niko ko je odgojen u ljubavi i sretnom braku ne bi razmisljao s tako malo vjerovanja u taj isti brak kao sto to radis ti. Ne radi se samo o poligamiji, vec se tu radi o mnogo dubljim stvarima. TIme sto si napisao da nema nista lose dijeliti svoju zenu sa drugima i govoriti kako sadasnje drustvo namece monogamiju kao bolest si pokazao koliko imas ustvari nemas postovanja prema svojoj zeni/djevojci cim ti je to normalna pojava. IUstvari nemas prvo postovanje prema sebi. A posebno ne prema zenama. I onda kazes da to nema veze sa odgojom. Ima i te kako samo ti toga nisi svjestan jer postovanje i ponasanje prema ne samo zenama vec i ostalim ljudima se nauci i ponese od KUCE. A ti nisi vidim nista naucio
A svoje znanje o grcima si dovoljno pokazao .. mojne vise
Prozor

#73 Re: Sreca i brak

Post by Prozor »

Ne volim puno pisati o svom privatnom zivotu na forumu, bar ne obimno, ali eto ako je nekome bitno ostavit cu svoj iskaz...

volio bih reci da imam sretan brak, ne znam je li do mene ili do nje ili do oboje, ali nikad nismo imali problema sa bilo cime sto se veze tice... izuzetno volim svoju zenu, i nema zene na svijetu koja bi mi mogla biti draza od nje ili zbog koje bi mogao iznevjerit nasu vezu... takve stvari su neopisive za one koji to nisu ili ne dozivljavaju, ali samo mogu reci da ama bas nikada nebi mogao prici drugoj zeni kakva god da je, jer jednostavno volim svoju vise od svih drugih zajedno... ne bih izlagao detalje funkcionisanja bracne zajednice, niti cu reci da je idealna i prolazi bez problema, ali po klasici mogu sumirat da otvorenost, povjerenje, postovanje, ljubav...definitivno nisu prazne rijeci, i sto se mene tice bracna zajednica moze funkcionisati dovoljno da se ljudi vole, pomazu i zajedno sve rade uz 100% povjerenja, uz niz malih sitnica koje su manje-vise poznate...

i dodao bih da nimalo ne vjerujem pricama po kojima su prevaranti to sto jesu jer ne dobivaju afekcije ili slicno kod zene, mozda i toga ima ali generalno to su ili svaleri koji se ni u braku ne mogu smiriti ili slabici koji jednostavno ne mogu reci ne zeni koja im se nudi, bar sto se muskih tice...

i dodao bih jednu anegtodu, nekad prije nego sto sam se ozenio, imao sam curu(ne da se hvalim) k´ beton, cura je imala sve a i bio sam siguran da osjecam nesto jace za nju, tako da smo izgradili prilicno ozbiljnu vezu, ali bez obzira me izjedala pomisao da cu morati biti samo i iskljucivo sa njom bez sanse sa ijednom drugom ikad u zivotu, smetao sam sebi zbog takvog razmisljanja ali bez obzira me nervirala me pomisao na sve zene svijeta :D pa cak i ako nikad ne bih imao sanse ni kod jedne, ali eto sputavajuce je bilo da ne bih imao ne zbog njih vec zbog sebe, bar sam to tako pretstavljao sebi... na kraju je veza zavrsila, ne zbog toga, ali nije islo...

kada sam poceo upoznavati svoju sadasnju zenu, od samog pocetka mi je pomisao na ne-mogucnost relacije sa bilo kojom drugom zenom ikada samo bila ugodna, jer sam znao da nijedna ne moze biti kao ona, bar za mene...
otherside

#74 Re: Sreca i brak

Post by otherside »

Zbog ovakvih prica vrijedi vjerovati u ljubav. Hvala ti.
Bumbar

#75 Re: Sreca i brak

Post by Bumbar »

Prozor wrote:Ne volim puno pisati o svom privatnom zivotu na forumu, bar ne obimno, ali eto ako je nekome bitno ostavit cu svoj iskaz...

volio bih reci da imam sretan brak, ne znam je li do mene ili do nje ili do oboje, ali nikad nismo imali problema sa bilo cime sto se veze tice... izuzetno volim svoju zenu, i nema zene na svijetu koja bi mi mogla biti draza od nje ili zbog koje bi mogao iznevjerit nasu vezu... takve stvari su neopisive za one koji to nisu ili ne dozivljavaju, ali samo mogu reci da ama bas nikada nebi mogao prici drugoj zeni kakva god da je, jer jednostavno volim svoju vise od svih drugih zajedno... ne bih izlagao detalje funkcionisanja bracne zajednice, niti cu reci da je idealna i prolazi bez problema, ali po klasici mogu sumirat da otvorenost, povjerenje, postovanje, ljubav...definitivno nisu prazne rijeci, i sto se mene tice bracna zajednica moze funkcionisati dovoljno da se ljudi vole, pomazu i zajedno sve rade uz 100% povjerenja, uz niz malih sitnica koje su manje-vise poznate...

i dodao bih da nimalo ne vjerujem pricama po kojima su prevaranti to sto jesu jer ne dobivaju afekcije ili slicno kod zene, mozda i toga ima ali generalno to su ili svaleri koji se ni u braku ne mogu smiriti ili slabici koji jednostavno ne mogu reci ne zeni koja im se nudi, bar sto se muskih tice...

i dodao bih jednu anegtodu, nekad prije nego sto sam se ozenio, imao sam curu(ne da se hvalim) k´ beton, cura je imala sve a i bio sam siguran da osjecam nesto jace za nju, tako da smo izgradili prilicno ozbiljnu vezu, ali bez obzira me izjedala pomisao da cu morati biti samo i iskljucivo sa njom bez sanse sa ijednom drugom ikad u zivotu, smetao sam sebi zbog takvog razmisljanja ali bez obzira me nervirala me pomisao na sve zene svijeta :D pa cak i ako nikad ne bih imao sanse ni kod jedne, ali eto sputavajuce je bilo da ne bih imao ne zbog njih vec zbog sebe, bar sam to tako pretstavljao sebi... na kraju je veza zavrsila, ne zbog toga, ali nije islo...

kada sam poceo upoznavati svoju sadasnju zenu, od samog pocetka mi je pomisao na ne-mogucnost relacije sa bilo kojom drugom zenom ikada samo bila ugodna, jer sam znao da nijedna ne moze biti kao ona, bar za mene...
:thumbup: :thumbup:
Post Reply