zato sam labudu i napisala ono što sam napisalaaldenkoo wrote:Oki,oki al nemoj brinuti sve covjek izdrzi... Kada sam ja svako ce
Sporazumni razvod - prvo rociste
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#51 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
-
aldenkoo
#52 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
jbgaanoush wrote:zato sam labudu i napisala ono što sam napisalaaldenkoo wrote:Oki,oki al nemoj brinuti sve covjek izdrzi... Kada sam ja svako cepogrešno si me shvatio
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#53 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
vrijeme liječi sve rane
samo ćeš biti malo drugačiji
-
aldenkoo
#54 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
hahaha.. kako drugaciji?Black swan wrote:vrijeme liječi sve rane
-
aldenkoo
#55 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Pravnik sam pa ti mogu pomoci oko toga al javi se na pm ako imas pitanja da ovdje ne pisemo non stop...m@m@ wrote:nemogu sve da pretrazujem pa bih molila onekoji imaju iskustva u tome tj. koji su prosli kroz razvod gdje se radi i o djeci, kako? gdje? sta? kakva je procedura?
-
aldenkoo
#56 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Nisam dobiom@m@ wrote:Poslala sam ti poruku al mi pise 0 poslanih, javi mi molim te ako nisi dobio i hvala ti.aldenkoo wrote:Pravnik sam pa ti mogu pomoci oko toga al javi se na pm ako imas pitanja da ovdje ne pisemo non stop...m@m@ wrote:nemogu sve da pretrazujem pa bih molila onekoji imaju iskustva u tome tj. koji su prosli kroz razvod gdje se radi i o djeci, kako? gdje? sta? kakva je procedura?
-
aldenkoo
#57 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Dobio al moras i ti gore staviti da mozes primati pmm@m@ wrote:ko nema u glavi ima u tastaturi heheh poslala sam ponovo
-
aldenkoo
#58 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
slao sam ti por al neznam jesil dobila pa javim@m@ wrote:ja cu tebi napuniti inbox jer pisem s posla a posla nemam heheheh
-
andr0id
#59 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Preselili u drugu temu
- Truba
#60 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
najlakše je srati
-
andr0id
#61 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Opusti se black..i ja sam se razveo..
- Truba
#62 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
nisam tebi rekao nego generalno
ja ću ovo ja ću ono
a nigdje akcije samo riječi
ja ću ovo ja ću ono
a nigdje akcije samo riječi
- ho oponopono
#63 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
illuminated wrote:dodatno pitanje za upucene da ne otvaram novi topic....
a sta ako se supruznici nisu dogovorili oko imovine...ali razvod kao razvod nije sporan...
imam info od jednog advokata koji kaze, da se prvo brak razvede, a onda se trazi imovina kroz dodatnu parnicu...
meni to glupo zvuci......
hvala.
...razvod braka je jedan proces a podjela imovine sasvim drugi, ništ zajedničko...koliko god ti glupo zvučalo...

- ho oponopono
#64 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
...za pet minuta gotovo kao da vas nikad nije bilo...leyna wrote:Ako ima neko iskustva sta mogu ocekivati na prvom rocistu na sudu i koliko sam proces traje, molim info. Inace, bivsi i ja smo poprilicno ok, sve smo dogovorili oko djeteta i odradjeno je posredovanje u Centru za socijalni. Treba li mi kakve dokumentacije, dokaza i sta je slijedece nakon tog rocista? Thx.

...poslije svako svojim tokom naravno...
-
crnoplavo
#65 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
zajebano je ako vec imaju kupljenu zajednicku raku, razvest se lako, valja lec pored
-
crnoplavo
#66 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
a doduse vec su mrtvi tako da nema neke velke ni problema, al ok ako neko vjeruje a dosta ljudi vjeruje onda je problem, ili mozda nije, neko raskrsti s tim, a neko kupuje odvojenu raku
-
Only_4Kids
#67 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Moze li mi neko objasniti sta mogu uciniti u slijedecoj situaciji:
Moja zena i ja i dok smo u vezi bili zivjeli smo zajedno 4 i po godine + godinu i po braka.
Uglavnom smo apsolutno kompatibilni i imali smo i vezu i brak bez ikakvih gluposti i raspravljanja o npr. kafama, izlascima sa rajom, podjelama musko/zenskim, podrsci i svemu ostalom. Apsolutno svemu, bez ikakvog pretjerivanja.
Bilo je svadja i uvreda sa obje strane, ali jbga za ovih 5 i nesto godina i 2 kamena bi se posvadjala.
Odlucili da cemo vani, i radili smo na tome. Ja sam otisao prije nekih 8 mjeseci dok je ona cekala svoju vizu.
Dugo bi bilo da pisem sta i kako se desilo, uglavnom masu masu depresije sa moje strane i doslo je do pucanja veze njenom odlukom.
Ja sam ucinio sve apsolutno da pokusam da razgovaram sa njom i da nekako probamo da to rijesimo pricom, sto je na kraju rezultiralo blokom na svemu.
Prijatelji, porodica, poznanici i svi ostali, niko apsolutno ne moze da vjeruje da je kraj i svi su nekako pokusali da dopru do nje.
Odmah sam nekako uzeo let nazad, jedva nekako kafu izmolio, i ona jedva nekako na nagovor 100 prijatelja odlucila da dodje.
Na kafi sam dobio odmah (2 sedmice nakon svadje) i papire da potpisem za razvod.
Ja sam ih potpisao, jer sam dobio prijetnje "ako ne potpises, ja odoh advokatu", a iskreno mislio sam "ako potpisem, dat cu joj vremena da se ohladi". Glup potez sada kad skontam, ali helem.
Uglavnom, otisao sam predaleko sa pricom, na poentu:
Imam rociste nekad krajem Juna, ja ne zelim da se razvedem jer mislim da bi uz pomoc neke vrste savjetnika ili psihologa mogli da ovo rascistimo. Glupo je i zalio bi citav zivot da ne pokusam sve, jer je to osoba sa kojom "znam zivot".
Sa druge strane isto tako sam svjestan da ja nju ne mogu natjerati da bude samnom u braku. (nije zagondzija u pitanju, znao bi)
Koliko je moguce na tom brakorazvodnom rocistu predloziti nesto ovako sudiji?
Koliko bi to sve promijenilo stvari i sl?
Moja zena i ja i dok smo u vezi bili zivjeli smo zajedno 4 i po godine + godinu i po braka.
Uglavnom smo apsolutno kompatibilni i imali smo i vezu i brak bez ikakvih gluposti i raspravljanja o npr. kafama, izlascima sa rajom, podjelama musko/zenskim, podrsci i svemu ostalom. Apsolutno svemu, bez ikakvog pretjerivanja.
Bilo je svadja i uvreda sa obje strane, ali jbga za ovih 5 i nesto godina i 2 kamena bi se posvadjala.
Odlucili da cemo vani, i radili smo na tome. Ja sam otisao prije nekih 8 mjeseci dok je ona cekala svoju vizu.
Dugo bi bilo da pisem sta i kako se desilo, uglavnom masu masu depresije sa moje strane i doslo je do pucanja veze njenom odlukom.
Ja sam ucinio sve apsolutno da pokusam da razgovaram sa njom i da nekako probamo da to rijesimo pricom, sto je na kraju rezultiralo blokom na svemu.
Prijatelji, porodica, poznanici i svi ostali, niko apsolutno ne moze da vjeruje da je kraj i svi su nekako pokusali da dopru do nje.
Odmah sam nekako uzeo let nazad, jedva nekako kafu izmolio, i ona jedva nekako na nagovor 100 prijatelja odlucila da dodje.
Na kafi sam dobio odmah (2 sedmice nakon svadje) i papire da potpisem za razvod.
Ja sam ih potpisao, jer sam dobio prijetnje "ako ne potpises, ja odoh advokatu", a iskreno mislio sam "ako potpisem, dat cu joj vremena da se ohladi". Glup potez sada kad skontam, ali helem.
Imam rociste nekad krajem Juna, ja ne zelim da se razvedem jer mislim da bi uz pomoc neke vrste savjetnika ili psihologa mogli da ovo rascistimo. Glupo je i zalio bi citav zivot da ne pokusam sve, jer je to osoba sa kojom "znam zivot".
Sa druge strane isto tako sam svjestan da ja nju ne mogu natjerati da bude samnom u braku. (nije zagondzija u pitanju, znao bi)
- CPT
#68 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Na gore. Zaboravi tu (jako losu ideju). I jok, nije zagondzija u pitanjuOnly_4Kids wrote:Moze li mi neko objasniti sta mogu uciniti u slijedecoj situaciji:
- dadoka84
#69 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Da te ohrabrim, 89.5% da je drugi lik u pitanju.
-
Only_4Kids
#70 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Mozes li mi molim te pojasniti malo kako si zakljucio to? Nisam pasivno-agresivan, nego ne smatram se glupim, dobro sam promislio kad sam se zenio i vrijeme koje sam sa njom proveo. Uostalom puno puno je nacina na koje bi zaznao da jeste, znaci nema sanse.dadoka84 wrote:Da te ohrabrim, 89.5% da je drugi lik u pitanju.
- King Theoden
#71 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
A zašto bi uopšte želio da živiš sa osobom koja ne želi da bude s tobom?
Čovječe, svijet pun žena.
Naći ćeš neku koja će cijeniti to što dobije.
ili, što bi kazali naši stari- jedna se otegla, druga se protegla
Pa neka ona kasnije žali za onim što je izgubila.
A, što god više insistiraš na pomirenju, sve jača će biti njena odluka da se razvede.
Žene su čudne
Čovječe, svijet pun žena.
Naći ćeš neku koja će cijeniti to što dobije.
ili, što bi kazali naši stari- jedna se otegla, druga se protegla
Pa neka ona kasnije žali za onim što je izgubila.
A, što god više insistiraš na pomirenju, sve jača će biti njena odluka da se razvede.
Žene su čudne
- dadoka84
#72 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
...
Last edited by dadoka84 on 18/02/2020 21:33, edited 1 time in total.
-
Only_4Kids
#73 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Nista ljudi, hvala Vam oboici.
Ako nista, makar sam cuo neko neutralno misljenje.
Ako nista, makar sam cuo neko neutralno misljenje.
- King Theoden
#74 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
100 ljudi, 100 ćudi.dadoka84 wrote:Nažalost iz iskustva. Ne prekidaju se kontakti tek tako bez razloga a ne brak. To što ne znaš ne znači da neko drugi ne postoji. Žene obično mnogo više razmišljaju od muškaraca i ne idu tek tako ako nemaju alternativu. Što se tvoje situacije tiče nadam se da sam u krivu. Sretno i ne sekiraj previše.
Ne mora značiti da ima drugog. Jednostavno, takav karakter.
Ako je vjerovati njegovoj verziji, bio je pod velikim stresom zbog promjene sredine i logično da je i brak ispaštao.
E sad, kakva je to žena koja nema razumijevanja?
Bračnog druga upoznaješ tek kad dođe kriza.
- MarlboroGold
#75 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Ne mora znaciti da je drugi lik u pitanju kao sto drugi govore. Ego u takvim situacijama cesto ne da da o ostalom razmisljas i najlakse je reci nasla je drugog. Vidim da tako ne postupas i to je ok. Nekad je dovoljan razlog zasicenost, a ne nuzno i neko sa strane.
Vidi kako ce se dalje ponasati. Ako nece pomiri se sa tom cinjenicom i idi dalje. Jos bolje ako nemate djecu.
Vidi kako ce se dalje ponasati. Ako nece pomiri se sa tom cinjenicom i idi dalje. Jos bolje ako nemate djecu.
Last edited by MarlboroGold on 08/05/2019 12:15, edited 2 times in total.