sex=problem???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Sally_Bowles

#301 Re: sex=problem???

Post by Sally_Bowles »

sex ubija :lol:
xyz

#302 Re: sex=problem???

Post by xyz »

pa dade li mu, nemam zivaca citat?
MIRIS DUNJA

#303 Re: sex=problem???

Post by MIRIS DUNJA »

J a mislim da nas ova zajebava ali posteno ako neda i ako je tako stidna zasto svoj problem stavlja na javnu raspravu...sretno
Eleonora

#304 Re: sex=problem???

Post by Eleonora »

Jooj koliko samo ima cura ala @Selminka... :shock:
Nevjerovatno koliko se cure same potcjenjuju...
anais_nin

#305 Re: sex=problem???

Post by anais_nin »

Eleonora wrote:Jooj koliko samo ima cura ala @Selminka... :shock:
a u cemu je tacno podcjenjivanje ukoliko se osoba ne osjeca spremnom za seksualni odnos? :?
Eleonora

#306 Re: sex=problem???

Post by Eleonora »

anais_nin wrote:
a u cemu je tacno podcjenjivanje ukoliko se osoba ne osjeca spremnom za seksualni odnos? :?
A zasto se ne bi osjecala spremnom? Zasto? Konkretno govorim o @selminki i njenoj vezi... Duga veza, u njoj ima sigurnost, ljubav i ocito preveliko razumijevanje momka... U cemu je problem? I sama kaze da je seks normalan i bitan dio veze, nesto sto potpunjuje i cini cijeli paket... Al nju opet nesto koci... Ni sama ne zna sta... Radi se o tome da cure kao sto je @selminka ne zele sebi priznati da su same precijenile svoju nevinost i himen, a umanjile svoje druge karakterne vrijednosti... I da su se, grubo receno, svele na to... Da je to samo kao vazno i da je to cini posebnom, i da je momak u dubini cijeni najvise zbog toga...
Naravno da je bitan prvi seks, pogotovo u zivotu zene, al ja stvarno ne vidim ovdje razlog zasto cura ne bi bila spremna? Tolike godine, momak koji je razumije ( a ne znam sta treba da razumije, kad konkretnog razloga nema ) i ona ne zeli da se potrudi i slomi te kocnice u sebi, slomi te predrasude koje su u nju usadjene... To je cisti kukavicluk, strah, ocito veliki problem psiholoske prirode....
PalaSa Marsa

#307 Re: sex=problem???

Post by PalaSa Marsa »

Eleonora wrote:
anais_nin wrote:
A zasto se ne bi osjecala spremnom? Zasto? Konkretno govorim o @selminki i njenoj vezi... Duga veza, u njoj ima sigurnost, ljubav i ocito preveliko razumijevanje momka... U cemu je problem? I sama kaze da je seks normalan i bitan dio veze, nesto sto potpunjuje i cini cijeli paket... Al nju opet nesto koci... Ni sama ne zna sta... Radi se o tome da cure kao sto je @selminka ne zele sebi priznati da su same precijenile svoju nevinost i himen, a umanjile svoje druge karakterne vrijednosti... I da su se, grubo receno, svele na to... Da je to samo kao vazno i da je to cini posebnom, i da je momak u dubini cijeni najvise zbog toga...
Naravno da je bitan prvi seks, pogotovo u zivotu zene, al ja stvarno ne vidim ovdje razlog zasto cura ne bi bila spremna? Tolike godine, momak koji je razumije ( a ne znam sta treba da razumije, kad konkretnog razloga nema ) i ona ne zeli da se potrudi i slomi te kocnice u sebi, slomi te predrasude koje su u nju usadjene... To je cisti kukavicluk, strah, ocito veliki problem psiholoske prirode....
Eto samo ti se reklo, dakle cura nije spremna psihicki, psiholoski :)
Eleonora

#308 Re: sex=problem???

Post by Eleonora »

@PalaSa Marsa
I za to ima rjesenje, obratiti se psihologu, zasto ne?! Bitno je truditi se rijesiti problem i biti ga svjestan prije svega. Biti ce joj puno lakse kad to slomi u sebi, oslobodit ce se tog mucenja, analiziranja, straha...
PalaSa Marsa

#309 Re: sex=problem???

Post by PalaSa Marsa »

Eleonora wrote:@PalaSa Marsa
I za to ima rjesenje, obratiti se psihologu, zasto ne?! Bitno je truditi se rijesiti problem i biti ga svjestan prije svega. Biti ce joj puno lakse kad to slomi u sebi, oslobodit ce se tog mucenja, analiziranja, straha...
Dobro. Ali po meni vjerujem da ako djevojka nije spremna na taj "cin", i ne mora da znaci da ima problem psiholoske prirode ili bilo koji drugi problem..Prosto ako osjeti ona a tim' ce osjetit i njeno tijelo, njen mozak kad je spremna i samim tim mislim da ce sve doc' samo po sebi..Ne treba ovdje neke prevelike price ni analize, dosta toga donese samo vrijeme..
anais_nin

#310 Re: sex=problem???

Post by anais_nin »

pitam se samo sto nikad niko ne predlaze strucnu ili ti ga psiholosku pomoc onim sto serijski bez imalo razmisljanja lete iz jednog kreveta u drugi pod nekim prividom emancipacije i "modernog ponasanja", onim sto su spremne skinuti se svakom neznancu u ovom cyber prostoru ili sebe cijeniti samo srazmjerno nekoj svojoj iskrivljenoj percepciji elementa sopstvene seksualne privlacnosti naspram suprotnog pola :) niko ne predlaze strucno pomoc curicama koje gube nevinost sa 14,13, 12, jedva da su prvu menstruaciju dobile...nee, takvo ponasanje je sasvim "normalno" i drustveno prihvatljivo...takve zene i djevojke definitivno sebe ne podcjenjuju....ali je eto potpuno nenormalno biti u vezi, biti seksualno aktivan, ali ne biti spreman/na na cin seksualnog snosaja... :) ne upustiti se u taj cin lakomisleno, samo zato sto svi ostali misle da to tako treba, eh to je znak samopodcjenjivanja...svakako :)
PalaSa Marsa

#311 Re: sex=problem???

Post by PalaSa Marsa »

anais_nin wrote:pitam se samo sto nikad niko ne predlaze strucnu ili ti ga psiholosku pomoc onim sto serijski bez imalo razmisljanja lete iz jednog kreveta u drugi pod nekim prividom emancipacije i "modernog ponasanja", onim sto su spremne skinuti se svakom neznancu u ovom cyber prostoru ili sebe cijeniti samo srazmjerno nekoj svojoj iskrivljenoj percepciji elementa sopstvene seksualne privlacnosti naspram suprotnog pola :) niko ne predlaze strucno pomoc curicama koje gube nevinost sa 14,13, 12, jedva da su prvu menstruaciju dobile...nee, takvo ponasanje je sasvim "normalno" i drustveno prihvatljivo...takve zene i djevojke definitivno sebe ne podcjenjuju....ali je eto potpuno nenormalno biti u vezi, biti seksualno aktivan, ali ne biti spreman/na na cin seksualnog snosaja... :) ne upustiti se u taj cin lakomisleno, samo zato sto svi ostali misle da to tako treba, eh to je znak samopodcjenjivanja...svakako :)
Potpisujem :thumbup: :)
Eleonora

#312 Re: sex=problem???

Post by Eleonora »

anais_nin wrote:pitam se samo sto nikad niko ne predlaze strucnu ili ti ga psiholosku pomoc onim sto serijski bez imalo razmisljanja lete iz jednog kreveta u drugi pod nekim prividom emancipacije i "modernog ponasanja", onim sto su spremne skinuti se svakom neznancu u ovom cyber prostoru ili sebe cijeniti samo srazmjerno nekoj svojoj iskrivljenoj percepciji elementa sopstvene seksualne privlacnosti naspram suprotnog pola :) niko ne predlaze strucno pomoc curicama koje gube nevinost sa 14,13, 12, jedva da su prvu menstruaciju dobile...nee, takvo ponasanje je sasvim "normalno" i drustveno prihvatljivo...takve zene i djevojke definitivno sebe ne podcjenjuju....ali je eto potpuno nenormalno biti u vezi, biti seksualno aktivan, ali ne biti spreman/na na cin seksualnog snosaja... :) ne upustiti se u taj cin lakomisleno, samo zato sto svi ostali misle da to tako treba, eh to je znak samopodcjenjivanja...svakako :)
Eeee to je vec druga krajnost :) Ja sam mislila na sredinu i zdravu seksualnost...
Ovo o cemu pises je veci problem, al nismo o tome pisali ovdje, to je vec druga tema.
anais_nin

#313 Re: sex=problem???

Post by anais_nin »

svako od nas ima pravo da donosi odluke u vezi sebe i svog tijela...ja ne vidim da selminkina odluka ugrozava bilo koga drugog (osim mozda njenog momka :D) i iskreno ne vidim u cemu se to sastoji njen psihicki PROBLEM :) kada bude spremna da se upusti u dalje seksualne odnose ona ce to i uciniti...tacne granice "zdrave seksualnosti" bira svako od nas sam za sebe...je li po toj logici bracni parovi koji zbog stresa svakodnevnice nemaju seksualne odnose redovno ili cesto kao na pocetku veze nemaju zdrav seksualan odnos? je li ljudi koji imaju nizi ili visi libido od nekog ko biva prosjeka nisu "zdravi" seksualno :) je li osobe koje biraju da apstiniraju u odsustvu (za njih) odgovarajuce emotivne podloge za seksualne odnose (tj nemaju seks kad nisu u vezi s nekim u koga su zaljubljeni, koga vole) nisu seksualno zdrave? :)

ne treba trcati i suditi drugima, obiljezavati ih i etiketirati samo zato sto se ne uklapaju u neka nasa licna mjerila :)
Eleonora

#314 Re: sex=problem???

Post by Eleonora »

anais_nin wrote:svako od nas ima pravo da donosi odluke u vezi sebe i svog tijela...ja ne vidim da selminkina odluka ugrozava bilo koga drugog (osim mozda njenog momka :D) i iskreno ne vidim u cemu se to sastoji njen psihicki PROBLEM :) kada bude spremna da se upusti u dalje seksualne odnose ona ce to i uciniti...tacne granice "zdrave seksualnosti" bira svako od nas sam za sebe...je li po toj logici bracni parovi koji zbog stresa svakodnevnice nemaju seksualne odnose redovno ili cesto kao na pocetku veze nemaju zdrav seksualan odnos? je li ljudi koji imaju nizi ili visi libido od nekog ko biva prosjeka nisu "zdravi" seksualno :) je li osobe koje biraju da apstiniraju u odsustvu (za njih) odgovarajuce emotivne podloge za seksualne odnose (tj nemaju seks kad nisu u vezi s nekim u koga su zaljubljeni, koga vole) nisu seksualno zdrave? :)

ne treba trcati i suditi drugima, obiljezavati ih i etiketirati samo zato sto se ne uklapaju u neka nasa licna mjerila :)
Ne vidim ja da je ona ovdje ista odlucila. Kad cura u startu kaze da ne zeli imati sex.odnose prije braka zbog vjere, ili toga i toga, uredu. Znaci sama je sebi odredila, odlucila i tacka. Postujem.
Ugrozava i nju i njega jer se u vezi stvara pritisak, tenzije se dizu, postaje sve mucenje. Tako sam ja bar stekla dojam, jer da nije tako, ne bi ona ovdje ni pisala ovu temu. Znaci ugrozava. Znam primjer iz svoje sredine gdje je cura prekinula vezu od 5 godina jer ona nije htjela seks, a i sama ne zna zasto. Veza je pukla jer su je tenzije ugusile. Itekako jeste psihicki problem, jer je cura i sama rekla da se smatra '' slabicem '', ne zna ni ona sama sta je ispravno, a sta ne. Napominjem da znam puno takvih cura. Jednostavno kao da su zbunjene, isprepadane.
A nikako ne smijemo zanemariti njenog momka, koji je tu ravnopravan clan :D Zasto da on bude uskracen za vodjenje ljubavi sa svojom djevojkom? Volite nekog, zelite ga, stalo vam je do te osobe, a ta osoba vam se ne da cijela iz nekih, ni sama ne zna kojih razloga.
anais_nin

#315 Re: sex=problem???

Post by anais_nin »

Eleonora wrote: Ne vidim ja da je ona ovdje ista odlucila. Kad cura u startu kaze da ne zeli imati sex.odnose prije braka zbog vjere, ili toga i toga, uredu. Znaci sama je sebi odredila, odlucila i tacka. Postujem.
Ugrozava i nju i njega jer se u vezi stvara pritisak, tenzije se dizu, postaje sve mucenje. Tako sam ja bar stekla dojam, jer da nije tako, ne bi ona ovdje ni pisala ovu temu. Znaci ugrozava. Znam primjer iz svoje sredine gdje je cura prekinula vezu od 5 godina jer ona nije htjela seks, a i sama ne zna zasto. Veza je pukla jer su je tenzije ugusile. Itekako jeste psihicki problem, jer je cura i sama rekla da se smatra '' slabicem '', ne zna ni ona sama sta je ispravno, a sta ne. Napominjem da znam puno takvih cura. Jednostavno kao da su zbunjene, isprepadane.
A nikako ne smijemo zanemariti njenog momka, koji je tu ravnopravan clan :D Zasto da on bude uskracen za vodjenje ljubavi sa svojom djevojkom? Volite nekog, zelite ga, stalo vam je do te osobe, a ta osoba vam se ne da cijela iz nekih, ni sama ne zna kojih razloga.
a u ovoj tvojoj izjavi nikako nema predrasuda :) ona nije spremna na seks, pa samim tim ona njemu nesto uskracuje...to je isti onaj kulturoloski trend koji izjavljuje "mala je dala" isto kao da je seks nesto sto se daje i uzima :) djevojka je jednostavno rastrzana izmedju onog sto se od nje OCEKUJE i onog sto ona ocekuje od same sebe tj onog sto osjeca... :)
da meni u ordinaciju useta neko kao postavljacica ove teme, ja bih to smatrala psihickim problemom samo ukoliko vidim da ona nije u stanju stupiti u bilo koju vrstu seksualnog kontakta sa svojim partnerom i pored toga sto to zeli :) ali ako se ne varam selminka je u vise navrata potvrdila da ona i njen momak i te kako praktikuju i uzivaju u seksualnom odnosu, da njihova veza ima i sadrzi seksualnu komponentu, ali ona se jos uvijek ne osjeca spremnom upustiti u onaj "krajnji" seksualni cin tj snosaj...

i naravno da postoji jako puno zbunjenih djevojaka... :) a isto tako i jako puno zbunjenih muskaraca...ljubav, emotivnost, veze, seks i seksualnost - nema tu nista crnobijelo i jednostavno...dio toga diktira okolina, drustvo u kojem zivimo, drugi dio diktira kucni odgoj, ona udio ima i nasa licnost i karakter, kao i zivotne okolnosti, ljudi na koje naletimo, a naravno i hormoni, biologija i fiziologija, sam seksualni nagon :) u cijeloj toj jednacini nema ama bas nista jednostavno...

i vidis s moje tacke gledista njen momak je ravnopravan clan te VEZE, ali ne i ravnopravan clan koji ima udio u njenoj odluci vezanoj za njeno tijelo i njenu seksualnost :) on moze donositi odluke u vezi sebe bazirano na njenim, ima pravo na svoje zelje i ocekivanja, ali na kraju dana odluka da li spavati s njim ili ne, se tice samo nje :) i samo zato sto je ta odluka zbunjuje, sto nije odlucna i odrijesita u njoj, ne znaci da je ta odluka problem ili da je pogresna :) niti se sve veze bazirane na ljubavi u kojima je odsutan snosaj raspadaju...razlozi zasto neka veza uspije, a neka druga ne su vrlo rijetko jednodimenzionalni :)
HAVANA

#316 Re: sex=problem???

Post by HAVANA »

anais_nin wrote:
Eleonora wrote: Ne vidim ja da je ona ovdje ista odlucila. Kad cura u startu kaze da ne zeli imati sex.odnose prije braka zbog vjere, ili toga i toga, uredu. Znaci sama je sebi odredila, odlucila i tacka. Postujem.
a u ovoj tvojoj izjavi nikako nema predrasuda :) ona nije spremna na seks, pa samim tim ona njemu nesto uskracuje...to je isti onaj kulturoloski trend koji izjavljuje "mala je dala" isto kao da je seks nesto sto se daje i uzima :) djevojka je jednostavno rastrzana izmedju onog sto se od nje OCEKUJE i onog sto ona ocekuje od same sebe tj onog sto osjeca... :)
da meni u ordinaciju useta neko kao postavljacica ove teme, ja bih to smatrala psihickim problemom samo ukoliko vidim da ona nije u stanju stupiti u bilo koju vrstu seksualnog kontakta sa svojim partnerom i pored toga sto to zeli :) ali ako se ne varam selminka je u vise navrata potvrdila da ona i njen momak i te kako praktikuju i uzivaju u seksualnom odnosu, da njihova veza ima i sadrzi seksualnu komponentu, ali ona se jos uvijek ne osjeca spremnom upustiti u onaj "krajnji" seksualni cin tj snosaj...

i naravno da postoji jako puno zbunjenih djevojaka... :) a isto tako i jako puno zbunjenih muskaraca...ljubav, emotivnost, veze, seks i seksualnost - nema tu nista crnobijelo i jednostavno...dio toga diktira okolina, drustvo u kojem zivimo, drugi dio diktira kucni odgoj, ona udio ima i nasa licnost i karakter, kao i zivotne okolnosti, ljudi na koje naletimo, a naravno i hormoni, biologija i fiziologija, sam seksualni nagon :) u cijeloj toj jednacini nema ama bas nista jednostavno...

i vidis s moje tacke gledista njen momak je ravnopravan clan te VEZE, ali ne i ravnopravan clan koji ima udio u njenoj odluci vezanoj za njeno tijelo i njenu seksualnost :) on moze donositi odluke u vezi sebe bazirano na njenim, ima pravo na svoje zelje i ocekivanja, ali na kraju dana odluka da li spavati s njim ili ne, se tice samo nje :) i samo zato sto je ta odluka zbunjuje, sto nije odlucna i odrijesita u njoj, ne znaci da je ta odluka problem ili da je pogresna :) niti se sve veze bazirane na ljubavi u kojima je odsutan snosaj raspadaju...razlozi zasto neka veza uspije, a neka druga ne su vrlo rijetko jednodimenzionalni :)

Ma oči moje lijepe,sve si ti u pravu al 5 GODINA!!! Ja sam vazda na strani ugroženih i slabijih,jadan dečko :( :cry:
anais_nin

#317 Re: sex=problem???

Post by anais_nin »

HAVANA wrote: Ma oči moje lijepe,sve si ti u pravu al 5 GODINA!!! Ja sam vazda na strani ugroženih i slabijih,jadan dečko :( :cry:
ma zalila bih ga i ja vala da se samo za rucice vodaju :D :D :D ali autorica teme objasni da to nije slucaj :D
svasta se da "izdurati" zbog ljubavi :)

i samo da se razumijemo nisu uvijek zene te koje "ne daju" :) ja sam bila u vezi godinu dana s nekim ko je iz nekih svojih razloga izabrao da nema sex prije braka...je li bilo patnje? jeste :D je li meni licno seks bitan dio ljubavne veze? i te kako :) je li mi zao sto sam bila u toj vezi iako su mnogi oko mene mislili da sam luda? ni najmanje :) je li veza zavrsila zbog nedostatka seksa? ne :) ja znam da sam ostala dosljedna sebi i svojim osjecanjima, da mi je ta osoba bila bitna, da je on ostavio znacajan trag u mom zivotu...i ma koliko cudno i nekonvencionalno bilo ja sam izabrala da budem s njim ne ocekujuci od njega da promjeni svoj nacin razmisljanja :) :) :)

seks i seksualnost su i te kako bitni...ali postoji mali milion nacin da se bude intiman s nekim koga volimo...uz to zivot je nepredvidiv...da izaberem da provedem ostatak zivota s covjekom kojeg volim i iz nekog razloga (stresa, bolesti, impotencije) se desi da on neko vrijeme ili mozda cak i trajno ne moze da djeli taj aspekt veze sa mnom da li bih ga ostavila? ili mu nasla zamjenu za tu "ulogu"?...cisto sumnjam...naravno to su moja ubjedjenja, moje odluke, na kazem da je to jedino ispravno, ali za mene jeste...

biti intiman, voljeti znaci postovati, uvazavati, pruzati i davati, a ne samo uzimati i traziti, ne povrijediti, nekad zrtvovati sebe i svoje potrebe zbog toga sto nam je neko drugi vazan, bitan... :) da je lako, nije...ali ja i dalje vjerujem da je vrijedno truda...ma kako tesko bilo...
HAVANA

#318 Re: sex=problem???

Post by HAVANA »

anais_nin wrote:
biti intiman, voljeti znaci postovati, uvazavati, pruzati i davati, a ne samo uzimati i traziti, ne povrijediti, nekad zrtvovati sebe i svoje potrebe zbog toga sto nam je neko drugi vazan, bitan... :) da je lako, nije...ali ja i dalje vjerujem da je vrijedno truda...ma kako tesko bilo...

:thumbup:
anais_nin

#319 Re: sex=problem???

Post by anais_nin »

HAVANA wrote:
anais_nin wrote:

:thumbup:
lijepo je biti shvacen :) posebno od strane suprotnog pola :)
PalaSa Marsa

#320 Re: sex=problem???

Post by PalaSa Marsa »

anais_nin wrote:
HAVANA wrote: Ma oči moje lijepe,sve si ti u pravu al 5 GODINA!!! Ja sam vazda na strani ugroženih i slabijih,jadan dečko :( :cry:
ma zalila bih ga i ja vala da se samo za rucice vodaju :D :D :D ali autorica teme objasni da to nije slucaj :D

i samo da se razumijemo nisu uvijek zene te koje "ne daju" :) ja sam bila u vezi godinu dana s nekim ko je iz nekih svojih razloga izabrao da nema sex prije braka...je li bilo patnje? jeste :D je li meni licno seks bitan dio ljubavne veze? i te kako :) je li mi zao sto sam bila u toj vezi iako su mnogi oko mene mislili da sam luda? ni najmanje :) je li veza zavrsila zbog nedostatka seksa? ne :) ja znam da sam ostala dosljedna sebi i svojim osjecanjima, da mi je ta osoba bila bitna, da je on ostavio znacajan trag u mom zivotu...i ma koliko cudno i nekonvencionalno bilo ja sam izabrala da budem s njim ne ocekujuci od njega da promjeni svoj nacin razmisljanja :) :) :)

seks i seksualnost su i te kako bitni...ali postoji mali milion nacin da se bude intiman s nekim koga volimo...uz to zivot je nepredvidiv...da izaberem da provedem ostatak zivota s covjekom kojeg volim i iz nekog razloga (stresa, bolesti, impotencije) se desi da on neko vrijeme ili mozda cak i trajno ne moze da djeli taj aspekt veze sa mnom da li bih ga ostavila? ili mu nasla zamjenu za tu "ulogu"?...cisto sumnjam...naravno to su moja ubjedjenja, moje odluke, na kazem da je to jedino ispravno, ali za mene jeste...

Nisam suprotni (s)pol, al' stvarno :thumbup: :)
Eleonora

#321 Re: sex=problem???

Post by Eleonora »

@anais_nin,
Postujem misljenje, ali se u NEKIM stvarima ne slazem. :) Za neke stvari se itekako slazem.
A narocito u ovome se ne slazem : prakticiraju druge oblike seksa ( oralni npr. ) , a nista od penetracije. Ne kontam stvarno :roll:
Ima kocnice za penetraciju, a nema za oralni seks? :-? Stvarno smijesno.
Koliko samo znam takvih '' zbunjenih '' cura, koje su imale npr.oralni seks s vise partnera, al su jos nevine, tj. nisu imale sam snosaj... Joooj koje zbunjivanje :lol: ili tacnije zavaravanje...

Al opet na kraju ostaje, svakom svoje...kako misljenje, tako i sve ostalo :)
Eleonora

#322 Re: sex=problem???

Post by Eleonora »

Ove zadnje postove sam tek sad vidjela :D

Lijepo receno. :)
Cunt

#323 Re: sex=problem???

Post by Cunt »

Uzrok tvog problema jesu zapravo roditelji i njihovo odgajanje. Ti vise brines za misljenje ostalih osoba nego za svoje misljenje (mozda ga cak i nemas). Konstantno ispiranje mozga od strane roditelja ucini djecu degenericima i isparanoise ih tako da im uopste na um ne pada da imaju sexualni prije braka jer je to protiv islama, ili nekih drugih ubjedjenja. Ti imas 25 godina i trebala si se osamostaliti do sada ali ipak jos uvijek si mjezimica roditelja, i 'strah' te sta ce neko pomisliti ako sazna da vise nisi nevina. Ti si ljudsko bice koje ima prirodnih potreba za razmnozavanjem tako da ne vidim u cemu je problem. Ako ne razbijes tu barijeru u glavi nikada neces biti sretna. Malo iskustva nikome ne skodi, zar ne =) ?
zonbirile

#324 Re: sex=problem???

Post by zonbirile »

anais_nin wrote:

-----------------------------------------------------------------------
i sad ti partner na petom pije hapove da ga prizovu sebi,da mu skinu košulju.
Post Reply