Vidi jarane...brak po meni je institucija koja ima sub-direktorije ko ti na svom kompu sistemske fajlove bez kojih tvoj sistem jednostavno ili sporo funkcionise ili uopste neradi.burek_in_space wrote:Nisu iste materijalne posljedice razvoda u BiH i u Americi, zato @zvornichanin urachunava i taj faktor kada razmishlja o nachinima izlaska iz situacije u kojoj se nalazi.
Brak se sastoji iz vise tih sub-direktorija: 1.emocije (ljubav,privlacnost,sex itd),2.Finansije(plate,doplatci troskovi ulaganja)3.potomstvo itd..jedno ako ne radi sistem moze fercerati ali ne kapacitetom koji je normalan.
Znaci ti mozes da uradis mnogo ako zelis ..ali opet moras racunati na te stavke.
Vidim da si me svrstao medju racundzije ili kalkulatore..iako me ne poznajes hvala na etiketiranju.Medjutim kao ne izostavan aspekt porodice ..NEKO mora i na to misliti.A pogotovu kad se radi o tvojoj sopstvenoj buducnosti.Ja u mojim postovima sam iznio i taj aspekt MOG problema.JA sam dao predpostavku da ukoliko se razvedem cirka 60% mojih primanja ce otici mojoj supruzi.Da bih malo bolje objasnio..ostalih 40 posto znaci samo toliko da se prezivi.plati sebi stan hranu rezije i to je to.Dali bi ti zrtvovao sebe znajuci da tvoja bivsa zena zivi lagodnim zivotom a ti si obavezan ziviti na mrvicama???????Ovdje koji zive u kanadi i u USA znaju o cemu pricam ako ne iz sopstvenih ono iz tudjih primjera.Eto ako sam kalkulator ..ok
moj kao i vas zivot se ne svodi samo na ljubav.uostalom od same ljubavi se ne zivi.Odnosi medju nama su pali na niske grane.Nije djaba ona stara da je tesko kad se desi da osoba iz opanaka ili kalja obuce stiklice a mimoidje cipele kao period privikavanja.e tu nema povratka.
Sto se tice mene samog i prije samog braka ja sam dobrih dana i veceri koje sam tada provodio sa mojom buducom suprugom u razgovorima o buducnosti .i sve je ferceralo prvih 10-tak godina.Bilo je dosta vanjskih utjecaja pretezno nasih ljudi ali vecinom nasim odbijanjem asimilizacije.Jednostavno ja kad sam dosao nisam donio ovdje samo moje kofere vec i moje obrazovanje i kulturu i obicaje i samo nama znan nacin zivota.E ovdje je INN biti asimiliziran..biti medju kanadjanima zivjeti pasji zivot koji oni zive (*cast pojedincima) a ja to ne zelim.Sta vise ja sam dobro se uklopio u sistem bio sam i u njihovoj skoli poznajem vrlo dobro jezik i to oba (francuski i engleski) radio sam i kao prevodilac na ugovor za njihovu policiju i sudstvo.Dakle ja ne patim za tom asimilizacijom.Ali ja jesam na neki nacin konzervativan.Za mene je zena stub kuce ali ako je stub slab..
Konzervativan sam i u pogledu braka..nisam covjek koji trazi da zena bude rob ..mozda je tu i problem??ali trazim da ako razgovaramo da razgovaramo argumentima a ne osjecajima i zeljama.
Dakle ja necu odbiti da joj kupim kutiju sminke ..ali ako vec ima -1 ili 2 ..zar to nemoze biti nesto drugo a ne ta kutija sminke koja ce se vuci bezveze ???
Volim logican nacin zivota i mene izbacuje iz stroja nelogicnost i bahatost.Danas imam ko ga hebe a sutra sta bog da.Ja se tu nevidim...