razvod ili papucar...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Static-X
#451 Re: razvod ili papucar...
a ima i ona, vratiti se u bosnu pa koju ispitnu 
-
theTruePath
#452 Re: razvod ili papucar...
robersan wrote:Jest vala i on je volio Izrael i Jevreje kao ja.Mnogo si pametan...Cika Adolf bi bio odusevljen da je imao sansu te upoznati.Polupao si lončiće.
hajd sto pises uber-glupe postove teme,jos i volis Izrael
pa ti si unikat,ja bi tebe istrazivao ,Bog zna sta bi otkrili
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#453 Re: razvod ili papucar...
06. Jan. 2011. 21:29 Banned user for reason “krsenje pravila foruma”
» robersan
trajni
» robersan
trajni
-
Katy
#455 Re: razvod ili papucar...
Nemam dovoljno vremena da ostavim duzi komentar...samo da prokomentarisem onu karticu i onih 47 puta provlecenja.
Ja imam karticu koju 'provucem' nekad nekoliko puta na dan u razlicitim prodavnicama.
Cak i pored sedmicne velike nabavke svakodnevno mi zafali nesto u kuci.Odem po to.
Pored troje djece vjerujem da je spisak za hranu,kucne potrebstine te zene podugacak.
Sta 22 minuta? Meni nekad ne treba ni deset da zaglavim do prve prodavnice VJERUJTE MI!!!!!! I to ne radi se o stvarima koje su bezpotrebne vec bas naprotiv.I ne bacam hranu,ne pretjerujem ali kod mene kuci taj 'guzicni cejf' itekako kosta!!!!O tome se radi.Razumijem zenu po pitanju onih 47 puta.
Ako neko nece da jede konzerve vec kuha,ide redovno po voce,povrce i trudi se da ima da se pojede i popije sta se voli u kuci ta se kartica mora provlaciti.
Ako kucni budzet to ne moze izdrzati onda se mora naci neki 'program za sparanje novca'.
Mora se i znati ,dogovoriti sta se moze i ne moze.Bez slatkisa i slicnih gluposti se moze ali ne i uskracivati sebi zdravu ishranu.
To sto ona provlaci kartu je meni potpuno u redu jer barem tako on moze da vidi gdje je novac potrosen.Ona je isto tako mogla sa banke da digne novac i da ga potrosi bez toga da se vidi gdje je u kojoj prodavnici i nakom koliko minuta potrosen.
Ako zena trosi pare na kucu i potrebe to je meni u redu.
Trebalo bi se zabrinuti da ih pocne spiskavati na budalestine tipa markirana odjeca iskljucivo i jos gomila stvari na koju jedna zena moze bukvalno novac baciti.
Mozda bi bilo najbolje zajedno u nabavku ici,muskarcima cesto nije jasno sta koliko kosta.
Ja imam karticu koju 'provucem' nekad nekoliko puta na dan u razlicitim prodavnicama.
Cak i pored sedmicne velike nabavke svakodnevno mi zafali nesto u kuci.Odem po to.
Pored troje djece vjerujem da je spisak za hranu,kucne potrebstine te zene podugacak.
Sta 22 minuta? Meni nekad ne treba ni deset da zaglavim do prve prodavnice VJERUJTE MI!!!!!! I to ne radi se o stvarima koje su bezpotrebne vec bas naprotiv.I ne bacam hranu,ne pretjerujem ali kod mene kuci taj 'guzicni cejf' itekako kosta!!!!O tome se radi.Razumijem zenu po pitanju onih 47 puta.
Ako neko nece da jede konzerve vec kuha,ide redovno po voce,povrce i trudi se da ima da se pojede i popije sta se voli u kuci ta se kartica mora provlaciti.
Ako kucni budzet to ne moze izdrzati onda se mora naci neki 'program za sparanje novca'.
Mora se i znati ,dogovoriti sta se moze i ne moze.Bez slatkisa i slicnih gluposti se moze ali ne i uskracivati sebi zdravu ishranu.
To sto ona provlaci kartu je meni potpuno u redu jer barem tako on moze da vidi gdje je novac potrosen.Ona je isto tako mogla sa banke da digne novac i da ga potrosi bez toga da se vidi gdje je u kojoj prodavnici i nakom koliko minuta potrosen.
Ako zena trosi pare na kucu i potrebe to je meni u redu.
Trebalo bi se zabrinuti da ih pocne spiskavati na budalestine tipa markirana odjeca iskljucivo i jos gomila stvari na koju jedna zena moze bukvalno novac baciti.
Mozda bi bilo najbolje zajedno u nabavku ici,muskarcima cesto nije jasno sta koliko kosta.
- burek_in_space
#456 Re: razvod ili papucar...
Od svih stvari, opet kartica najvishe zhulja. 
- libertyBiH
#457 Re: razvod ili papucar...
ladyblue respect for action........ 
-
Katy
#458 Re: razvod ili papucar...
Pa da!burek_in_space wrote:Od svih stvari, opet kartica najvishe zhulja.
Tamo vamo.....prica ova...prica ona....ali kartica zulja...bilo da zena trosi....ili da se hoce razvesti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#459 Re: razvod ili papucar...
pare problem pri ženidbi i pri razvodu
i između
i između
- zvornicanin
#460 Re: razvod ili papucar...
Ja stvarno neznam sta da uradim da bih objasnio da pare nisu toliko veliki problem koliko povjerenje.Ako vi imate takve probleme pa svoje frustracije i pored napominjanja na par postova da nije u pitanju trosenje vec povjerenje onda bih vas molio da popustite sa tom forom.Mislim objasnio sam vec da razlog navodjenja po pitanju trosenja je sto se jedno dogovorimo a drugo se radi.TO JE PROBLEM!! a ne koliko novca potrosi.Ona nemoze potrositi vise nego sto ima prema tome tu se rjesava problem sto se tice kolicine noca.Problem koji sam naveo je taj sto se sjedne dogovori se budjet i nacin kako gdje i koliko potrositi i onda..nista se ne ispostuje.
E mojne sad evo ga stipsa evo ga skrtica evo zbog para ovo ili ono.Ako niste dobro procjenili razlog mog pisanja ove teme onda procitajte jos jednom !!!
PONavljAM: nisu pare vec relacija izmedju mene i nje i postivanje dogovorenog!Ja pokusavam ZAJEDNO sa njom uskladiti budjet kuce da ima potaman za sve nas,i kad se napokon dogovorimo.onda nista!
E u tom smislu jes mi krivo radti hebenih 47 provlacenja kartice i radi hebenih 22 minuta nakon kojih se pocne trositi nakon sto ja odem na posao.A ako je kod vas tako i vama to ne smeta VAS problem.
Dakle mislim da je rijesen napokon problem oko toga.U zivotu trebaju biti postavljeni prioriteti.Jedan medju njima je i taj.Nije jedan od vecih ali ipak je prioritet.Dakle po meni prioriteti su prvo nas dvoje pa djeca pa dobro se obuci jesti i kuca,sira porodica pa ostalo..Kome nije tako i ima drugacije vidjenje zanima me zasto nebi bilo ovako i na koji nacin je on postavio prioritete??
E kod nas prvi prioritet je na klimavim nogama.i raspravljamo o tome.Novac je pomenut samo radi fragmenta da bi se slika bila jasnija i ako bi bilo mogucih rjesenja a ne o tome da bi se dalo nekome prostora da izvlaci nepotrebne komentare.
Hvala na razumjevanju!
E mojne sad evo ga stipsa evo ga skrtica evo zbog para ovo ili ono.Ako niste dobro procjenili razlog mog pisanja ove teme onda procitajte jos jednom !!!
PONavljAM: nisu pare vec relacija izmedju mene i nje i postivanje dogovorenog!Ja pokusavam ZAJEDNO sa njom uskladiti budjet kuce da ima potaman za sve nas,i kad se napokon dogovorimo.onda nista!
E u tom smislu jes mi krivo radti hebenih 47 provlacenja kartice i radi hebenih 22 minuta nakon kojih se pocne trositi nakon sto ja odem na posao.A ako je kod vas tako i vama to ne smeta VAS problem.
Dakle mislim da je rijesen napokon problem oko toga.U zivotu trebaju biti postavljeni prioriteti.Jedan medju njima je i taj.Nije jedan od vecih ali ipak je prioritet.Dakle po meni prioriteti su prvo nas dvoje pa djeca pa dobro se obuci jesti i kuca,sira porodica pa ostalo..Kome nije tako i ima drugacije vidjenje zanima me zasto nebi bilo ovako i na koji nacin je on postavio prioritete??
E kod nas prvi prioritet je na klimavim nogama.i raspravljamo o tome.Novac je pomenut samo radi fragmenta da bi se slika bila jasnija i ako bi bilo mogucih rjesenja a ne o tome da bi se dalo nekome prostora da izvlaci nepotrebne komentare.
Hvala na razumjevanju!
- jedna tamo
#461 Re: razvod ili papucar...
to ti je ono, ma ja sve ćemo mi tako, pa kad svak za svojim poslom isto kao da pričaš zidu.....jbg...neki ljudi fakat nisu sposobni poštovat dogovor
-
Katy
#462 Re: razvod ili papucar...
Nemoj nam se samo uzbudjivati!zvornicanin wrote:Ja stvarno neznam sta da uradim da bih objasnio da pare nisu toliko veliki problem koliko povjerenje.Ako vi imate takve probleme pa svoje frustracije i pored napominjanja na par postova da nije u pitanju trosenje vec povjerenje onda bih vas molio da popustite sa tom forom.Mislim objasnio sam vec da razlog navodjenja po pitanju trosenja je sto se jedno dogovorimo a drugo se radi.TO JE PROBLEM!! a ne koliko novca potrosi.Ona nemoze potrositi vise nego sto ima prema tome tu se rjesava problem sto se tice kolicine noca.Problem koji sam naveo je taj sto se sjedne dogovori se budjet i nacin kako gdje i koliko potrositi i onda..nista se ne ispostuje.
Hvala na razumjevanju!
Moj ti komentar za oko zapeo ?
Ovo je forum.Misljenja se iznose,za to smo tu.Zato si i otvorio temu zar ne?Ono sto je bitno je da nemam zlu namjeru da te na bilo koji nacin vrijedjam.
Napravila sam poredjenje jer.....da ja ne radim zbog djece 10 god. i da se dogovaram s muzem oko kucnog budzeta i on ode na posao i ja ostanem sa troje djece kuci i okrenem se oko sebe...aha...fali mi nesto ...zbilja mi treba i moram da odem do prodavnice nakon 22 min. nakon sto je 'pao dogovor'....otisla bih!!!!Sigurno!
Da on dodje kuci i slozi mi frku sto sam to uradila imao bi pravo jedino ako sam tog trena bacila pare na neku glupost ali ako sam kupila nesto sto je bilo potrebno za kucu....hmmmmm....imao bi idealnu priliku da ga uvedem 'u svijet' nabavke,kuhanja,i da vrijeme koje poslije posla ima ide zajedno u prodavnicu i tegli kese.Bilo bi mu do detalja sve objasnjeno!
Isto tako bi mu lijepo objasnila da ako sjedim u kuci i ne radim 10 god. lako moguce da se mogu osjecati frustriranom u tom pogledu i sve njegove pokusaje price o kucnom budzetu mogu lako shvatiti kao ono ...ja radim-ti ne radis....ja sam taj koji hrani familiju...i lako moguce jos i njegovo ponasanje iz dobre namjere po familiju shvatiti kao 'diktatorsko'.
Ako ti je stalo jos uvijek da se familija ocuva onda i preduzmi nesto.Dobio si ovdje od par forumasa jako pametnih i razumnih komentara.Zivis u zemlji gdje ti je sve dostupno.Iskoristi to.Imas bracna savjetovalista!!!!Da sam na tvom mjestu pokusala bih i to prije nego pustim da mi se familija raspadne.
A po pitanju 'bracnog zivota' ?
Ja bi nju svakodnevno shokirala LIJEPIM stvarima.Nista pokloni i slicne gluposti.Sitnice su bitne!!!!
Promjeni svoj stav.To prvo moras.Stvari za koje znas da joj smetaju ne radi ih.Stisni zube suzdrzi se.Kad je najgore raspolozena pridji i zagrli je kratko,poljubi na neko mjesto koje znas da voli,dodirni joj kosu....imas vjerovatno vecu inspiraciju nego ja sad ovdje da lupam....Prestani joj biti partner za svadju i raspravu,izbjegavaj.Zamrzni sedmicu dvije nezgodne price izmedju vas koje vas u roku tri sekunda odgurnu jedno od drugog.Napravi joj kafu i donesi u krevet i onda se okreni i izadji iz sobe pusti joj vrijeme da razmisli o tvom gestu.Pogledaj je ispod oka dok prolazi kraj tebe i reci joj da je privlacna. Sjeti se sta je voljela prije braka,uradi to!
Pocni voditi racuna o svom izgledu vise nego obicno.Izazivaj je kao sto skoro svaki muskarac zna izazivati zenu na samom pocetku veze.FLERTUJ S NJOM!
I jako bitno ne trazi ,ne potenciraj sex direktno !!!!!!Izazivaj je!!!!!Nju moras na takve misli ponovo dovesti da te pozeli u tom smislu!
I da! Nemoj slucajno da si ocekivao zahvalnost sto to sve radis od nje!!!!Ako to bude slucaj neces uspjeti primjeti li to.Vrati ljubav u pravom njenom smislu daj joj sebe,pruzi joj sve od sebe da ima ona tebi na nesto UZVRATITI!Ljubav se daje nemoj to nikad zaboraviti....samo je tako mozemo nazad primiti,imati,osjetiti!
Sa srecom!
-
PalaSa Marsa
#464 Re: razvod ili papucar...
Katy, zanimljiv tekst. 
- cutee_nina
#465 Re: razvod ili papucar...
Zvorničanin, javi se. Užasno nas zanima kakva je situacija? Jesi li nas poslušao? Šta kaže žena?
-
Katy
#466 Re: razvod ili papucar...
Bona,jesam pretjerala?PalaSa Marsa wrote:Katy, zanimljiv tekst.
'Ponijela' me tematika. Raspisala se.
Nego,stvarno,nema njega.
'ajde nadati se najboljem.Ko zna?! Mozda bila samo jedna od bracnih krizica.
I ja bih bas voljela da se javi.
- Pasiflora
#467 Re: razvod ili papucar...
Divne si mu savjete dala i nadam se da ne dolazi jer se zabavio oko zeneKaty wrote:Bona,jesam pretjerala?PalaSa Marsa wrote:Katy, zanimljiv tekst.![]()
'Ponijela' me tematika. Raspisala se.![]()
![]()
Nego,stvarno,nema njega.
'ajde nadati se najboljem.Ko zna?! Mozda bila samo jedna od bracnih krizica.![]()
I ja bih bas voljela da se javi.
- metal_rules_cura
#468 Re: razvod ili papucar...
Bilo je i vrijeme. Tematika para postaje broj 1 onda kada je sve drugo postalo nevažno. Ovdje čini se jeste. Ne kažem da finansije nisu bitne, ali potezati ih toliko... Hmmm... E da, kako nisam otpočetka na temi, ona generalna klauzula "ne pijem, ne pušim, ne drogiram se, ne ganjam druge žene..." kao u leksikonu... Kosa mi se diže na glavi. To je ono de facto dovoljno za sretan brak?

- libertyBiH
#469 Re: razvod ili papucar...
Pare,budzet,pare uvijek jedno te isto za sve su krive financije.............fuj kakvo je vrijeme doslo.... 
- metal_rules_cura
#470 Re: razvod ili papucar...
Nisu. Samo ljudi misle da jesu.libertyBiH wrote:Pare,budzet,pare uvijek jedno te isto za sve su krive financije.............fuj kakvo je vrijeme doslo....
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#471 Re: razvod ili papucar...
zvorničanin...imal kakvog pomaka?
-
Envy
#472 Re: razvod ili papucar...
Vjerovatno otisli na jedno putovanje face au face!
- metal_rules_cura
#473 Re: razvod ili papucar...
Nadajmo se da nije valjda dotle došlobabyline wrote:žena zavrnula pipu za internet
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#474 Re: razvod ili papucar...
možda skonto - kamion majka - i razgulio
ma pratio sam seriju, pardon temu od početka i baš me kopka šta se dešava...zvorničanin je moj Onur
ma pratio sam seriju, pardon temu od početka i baš me kopka šta se dešava...zvorničanin je moj Onur
- hassena
#475 Re: razvod ili papucar...
tebi fali samo otvoren razgovor sa suprugom, sjedi i pricaj, izjadaj joj se kako se osjecas, natjeraj da i ona kaze prava osjecanja, nije ni njoj lako, kao da ona uziva u takvom odnosu..za svaki odnos je potrebno dvoje, izvedi je na romanticnu veceru, budi njezan prema njoj, privoli je da joj se vrate osjecanja, jer postoji razlog zasto je postala hladna, analiziraj sam...
niste samo vi upitanju, tu su i djeca, tolike godine zajedno-vi sigurno mozete rijesiti problem, to je neka kriza..
niste samo vi upitanju, tu su i djeca, tolike godine zajedno-vi sigurno mozete rijesiti problem, to je neka kriza..