razvod ili papucar...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zelenashica

#351 Re: razvod ili papucar...

Post by zelenashica »

zvornicanin wrote:
zelenashica wrote:
sapati srca wrote:

Jesi li ti spreman u slucaju da odlucis da se razvedes da budes taj koji ce traziti djecu i jesi li ti spreman da zivis s njima, odgajas ih, skolujes i cinis sve ono sto je potrebno u obavezama i odgovornosti kada se imaju djeca...
E moj šapate,potrefi ti sredu iz prve.....a ovo boldirano nek si vala pit'o i mene baš zanima,jer tu je suština...Samo ja vala i tvoje kazivanju nađoh podosta tajni,znaš ba da počesto analiziram...helem ostaje mi samo da pitam je l 'to fkt žena najveće zlo muškarcu?
Pa nejma tu puno analiziranja.Ja svoju djecu volim i NARAVNO da sam spreman na to.Ali to je samo bjezanje od problema.Nisam drvo,normalno da sam sa mojm surugom pored losih imao i dobrih dana.E sad baci sve dobro i sjecaj se samo loseg..kakav bih to bio onda covjek..pa tek onda otac??Moja djeca su i dalje moja i sa razvod i bez razvoda.Ali kao sto napomenuh u prijasnjim postovima,jedno je htjenje drugo je zakon i drzava.Pa ljudi ovdje se organizuju vjesaju se bacaju sa mosta samo da bace malo svjetlosti u ovoj drzavi na stanje u kojem se nalaze muskarci.Nisam sovinista ali ovdje je po default-u da djeca idu majci.E TOGA SU SVE ZENE SVJESNE!!I zato na pomen da se selimo u Evropu ili vratimo u Bosnu isto ko da sam je sprzio cigarom!!!Mislim Canada -Bosna..ko je sposoban uspjece bilo gdje ko nije tome daj sta hoce on nezna li nezna.Eto i to pitanje rjeseno.Djecu bih uzeo ukoliko bi sud dozvolio,Ali ipak bi mi bilo zao nje jer mimo voljenja kao sto rekoh ipak sam covjek.I bez ljubavi ljudi daju i pomazu druge a kamoli nekog sa kojim se djelilo 15 godina dobra i zla.Problem je u tome sto ne mislimo isto!
Ne znam vala ali meni tu nešto opasno "smrdi".Žena koja voli i koja je voljena sa svojim muskarcem bi isla i u vukojebinu bez razmisljanja o zakonima,prednostima,nedostacima.....to je haman problem druge prirode...
bosan

#352 Re: razvod ili papucar...

Post by bosan »

@zvornicanin
Ne znam da li si ti svojoj supruzi dao do znanja da razmisljas o razvodu .I sta ona kaze na to ? Je li njoj stalo uopste do vaseg braka ? Ili svojim provociranjem zeli ubrzati taj proces ?Mislim ti najbolje poznajes svoju suprugu i trebao bi otprilike znati na sta ona cilja.Opet kazem pokusaj sve (naravno ako jos uvijek volis svoju zenu i ako ona jos uvijek voli tebe) da nadjete zajednicki jezik ,jer razvod nece ni njoj veliku srecu donijeti ako to ona zamislja.
Uzmi dva lista papira ,jedan njoj ,drugi tebi -napisite sve, ama bas sve sta vam se nesvidja i sta bi voljeli da vas bracni partner promijeni u vasem zajednickom zivotu.Budite iskreni i otvoreni.Vidjeces da ni ti nisi cvjecka ,kako sebe zamisljas.Znaci primi kritiku i pokusajte to ispraviti obostrano.
Ako ipak dodje do razvoda,zivi ko klosar ako treba(ja ipak vjerujem da neces ,sposoban si ti)ali ispostuj svoju djecu.
Nemoj djecu gledati kroz nju.Mozes ti imati i citav grad ali ako ta djeca sutra budu okretala glavu od tebe ,pisaj se onda na svoje bogatstvo.Nek ta djeca budu tvoj kapital ,vjeruj mi da ti oni to nece zaboraviti.Znace da ih babo nije ostavio na cjedilu pa nece ni oni tebe.
Nemoj slucajno da ti padne na pamet da se pokupis i strugnes za Bosnu ,onda se pozdravi za sva vremena sa djecom i budi uvjeren da te oni nikad nece potraziti.
Postupi kao pravi muskarac koji se bori za svoju porodicu ili za svoju djecu.Ne razmisljaj previse o njenim potencijalnim je.....a ,ne zamaraj se time,vjerovatno joj nece biti ni do cega kad je prvi izradi.
Brak je lutrija.
Zoya

#353 Re: razvod ili papucar...

Post by Zoya »

Jeste se vi posavjetovali sa nekim strucnim licem? Neko ko se bavi tom problematikom?
zelenashica

#354 Re: razvod ili papucar...

Post by zelenashica »

Zoya wrote:Jeste se vi posavjetovali sa nekim strucnim licem? Neko ko se bavi tom problematikom?
Ja koliko shvatih žena neće u savjetovalište :?
Zoya

#355 Re: razvod ili papucar...

Post by Zoya »

I samo da kazem, ako se vasa komunikacija svela na to da vam djeca prenose ono sto jedno drugome trebate sami reci, onda je zaista dno dna.. Poslije svega su djeca ta koja ustvari ispastaju. Vise vas dvoje niste ni bitni, bitno je kako se prema djeci ponasate i koliko cete ih zastititi od svega.
robersan

#356 Re: razvod ili papucar...

Post by robersan »

Procitao sam vecinu komentara...Bolje da nisam...Jer citajuci ih u meni se stvorila slika da se ni slucajno ne treba ozeniti, a ako se to greskom i ucini da se naknadno ispita rodoslov, imovinski karton, njezin porodicni pedigre, po mogucnosti matematicki izracuna njena dnevna potrosnja i slicno...Stekao sam utisak citajuci da moram poznavati sve zakonom propisane obaveze i misliti o razvodu prije nego sto se i ozenim...I utisak da su zene rodene samo zato da trose, da se planski udavaju, i da unesrece onog koji se nekom volsebnom greskom ozeni....Mala sala, ali utisak istinit...usudicu se reci da poznajem dosta brakova ralicitih po stepenu obraazovanja, kao i prihodima, razlicitih po afinitetima i nacinom zivljenja, odonog sto preferiraju kao drustveni zivot pa do odgoja djece...I nijedan od njih nije bez padova i uspona, bez suza i osmjeha...Valjda po onom bracnom zavjetu u dobru i zlu dvoje dobrovoljno stupaju u bracnu zajednicu...
Ovo je već standardna bosanska demagogija. Ne znam gdje ja to ili neko treći reče da se ne treba ženiti ili udavati. Naravno da se treba ženiti i udavati ako imaš sa kime tj. nekog prema sebi. Praviti brak samo zato što to svi čine oko tebe ili zato što si napaljen kao majmun - u svakom slučaju nije normalno i preporučljivo.
U zemlji kao što je Bosna u kojoj se rat dešava svakih 50 godina i gdje roditelji pokopavaju svoju djecu i gdje kriminal i korupcija predstavljaju način života - i nije neka pljačka imati djecu. Za neku djecu je bolje i da se ne rode.
Valjda se prije braka ispita porijeklo i imovno stanje budućeg partnera i upoređuje sa svojim, a ne poslije kad je kasno. Naši stari koji se uglavnom nisu razvodili su to praktikovali i to odvajkada. Npr. ako ti je cura misteriozna, prije braka odeš u posjetu komšijama sa cvijećem i bombonjerom pa pitaš o kakvoj se porodici radi.
Ako ti šta nije jasno - odmah prije sklapanja braka raspravljaš - poslije je kasno.
Može i naslijepo - ali onda završavaš u onih 50 % razvedenih.
Kakva grehota @marsovka, vidim da i moja komsinica yebe sve redom sto nije povezano ili pak iskljucivo ljubav. Nista protiv, ljubav dabome, ali momak mora i materijalno dobro da stoji, ni vas dvije cak koje ste fiksirane iskljucivo na ljubav nebi ljubavnu fukaru ozenile.
Tipicni Bosanski stil sklapanja braka ni u Bosni se vise ne sklapa, nego se ide sa time :
kazi mi ko si ,odakle si, sta si, kakvu strucnu spremu imas i kako materijalno stojis da ti kazem dali cu se za tebe udati.
U zapadnom svijetu a u Njemackoj je popularan ako ne i normalan takozvani GÜTERTRENNUNG...porijeklo imanja.
Sto znaci, dodje li do razvoda braka, sto si donijela kao miraz tvoje je a sta si nasla kod mene moje je.
Za podijeliti je iskljucivo sto smo zajednicki stekli. Dakle potpisi inace nema zenidbe.
Ravnopravno je to u svakom slucaju, sto svaki normalni gradjanin to cini, cak i nasi Bosanci.
Ta vremena su prosla gdje su nase bosonoge dolazile a nakon razvoda braka ogromne sume novaca nasledjivale.
Pravilno ili ne pravilno, koliko je humano, stvar ukusa, ali na zapadu ti je tako, a u sustini i u Bosni je ili ce pak ubrzo biti.
Bravo ! Potpisujem !
Brak je lutrija.
:-)
Brak je lutrija samo ako se sklapa naslijepo. Partnerica ili partner vrlo brzo pokažu svoje pravo lice već za par mjeseci hodanja. Ako u sve ulaziš hladne glave i sa iskustvom - znaš šta te čeka. Nema tu lutrije.
robersan

#357 Re: razvod ili papucar...

Post by robersan »

Ipak sam ja u pravu. Nije mi drago, ali sam u pravu.

link : http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/vez ... /110104089

Priznale ili ne
Žene najviše vole bogate i uspješne muškarce

Žene se još uvijek žele udati za muškarce koji su bolje obrazovani i zarađuju više novca od njih, rezultati su istraživanja koje je objavio britanski "Daily Telegraph".
Priča kako žene ne žele biti finansijski ovisne o svom muškarcu je ništa više nego mit. Prema riječima Catherine Hakim sa London School of Economics, danas žene žele takvog muškarca nego 40-ih godina prošlog vijeka.

Ona tvrdi da je ženama nakon decenija žestokih kampanja o ravnopravnosti spolova teško priznati da žele biti kućanice umjesto da žele ostvariti vlastitu karijeru.

Istraživanje je provedeno nakon što je britanska vladajuća koalicija odlučila donijeti niz mjera kojima će smanjiti razliku u platama između muškaraca i žena.

Ministrica za ravnopravnost spolova Lynne Featherstone rekla je da bi velike kompanije mogle biti primorane da objave koliko plaćaju muškarcima a koliko ženama.

Hakim je, s druge strane, kritikovala ideju premijera Davida Camerona koji želi kvotama obezbijediti veći broj žena u upravnim odborima kompanija. Ona smatra da muškarci dominiraju na vodećim pozicijama, jer žene jednostavno ne žele dugu karijeru u biznisu.

Hakim je dodala da žene još uvijek vole biti ovisne o muškarcima, bez obzira na 40 godina promocije jednakosti na poslu.

"Ženska težnja da se uda, ukoliko je to moguće, za bolje obrazovanog i bogatijeg muškarca, prisutna je u većini evropskih zemalja. Žene još uvijek koriste brak kao zamjenu za njihove poslovne karijere", rekla je Hakim.

Podaci su prikupljeni iz različitih istraživanja, podataka i popisa stanovništva u Španiji i Britaniji.

Analiza pokazuje da je 1949. godine 20 posto žena u Britaniji stupilo u brak sa bogatijim i obrazovanijim muškarcem, dok je krajem 90-ih taj procenat porastao na 39. Slični su rezultati i u Evropi, Americi i SAD-u.

Jednaka uloga u kućanskim poslovima popularna je samo među visoko-obrazovanom elitom.

Razlika u platama između muškarca i žene smanjena je sa 30 na 10 posto u posljednjih 30 do 40 godina. Žene danas imaju jednaku priliku da rade, ali biraju druge prioritet u životu.
Last edited by robersan on 05/01/2011 00:30, edited 1 time in total.
udrch

#358 Re: razvod ili papucar...

Post by udrch »

Envy wrote:
sanabe wrote:Ja cu ovo sve mami pokazati, da me ne pagla sa mojom udajom vise :lol: :lol: :lol: :lol:

Cuj 'Izdrzi" :lol: :lol: :lol: :thumbup: ko da ce na liniju jbt :lol: :lol: :lol:
Kakvih sve brakova ima,linija je mila majka... :D
Ovo je najjači komentar odkad postoji sarajevo-x :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
cutee_nina

#359 Re: razvod ili papucar...

Post by cutee_nina »

robersan wrote:Ipak sam ja u pravu. Nije mi drago, ali sam u pravu.

link : http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/vez ... /110104089

Priznale ili ne
Žene najviše vole bogate i uspješne muškarce
Priznajem, volim muškarce bogate i uspješne kao JA :)
bez_ideje

#360 Re: razvod ili papucar...

Post by bez_ideje »

Jel to ISTRAZIVANJE :lol: :lol: :lol: :lol: ,ko nije procit'o bit ce prekosutra u Avazu.....odma pored x-tog demanta da smo od paradajza pametniji
udrch

#361 Re: razvod ili papucar...

Post by udrch »

zvornicanin wrote:Dobro sad hebem mu misa..haman da ima i goreg od gorega????
Pa ja zivim sa mojom suprugom 15 godina 3 djece je tu...ako je razvod poslednje rijesenje,ako se ne zeli pricati o problemima,ako se mir u kuci trazi kroz to koliko ima na racunu da bi se potrosilo a cim se zapita o planiranju tog istog budjeta prica se kako se nemoze kako je tesko ,kad se na pokusaj rjesavanja bilo kojeg problema pokusava izvuci raznim floskulama i povecanjem tona u razgovoru,kad na svaki pokusaj CRTANJA da opisem njeno ponasanje koje mi ne odgovara zavrsava se na analiziranjem mene i trazenja dlake u jajetu...pa sam opet ziv????
Imam utisak da bi se sve rijesilo kad bih opet se vratio starom poslu-soferisanju.Neko me optuzi da nisam skolovan pa mi jedino ostalo voziti kamion..ja jesam zavrsio kod nas samo za tehnicara..ali hebiga zbog rata nisam mogao dalje..nisam ja birao!!Ostala braca njih 3-ca svi imaju fax.A sto pored njih 3-ce i ja nebih mogao?
Ovdje sam takodje zavrsio neku skolu.i opet sad imam posao-rukovodeci.Dakle meni nije bilo moranje sjesti za volan,htio sam jednostavno da moja porodica ima fin zivot pa makar i na moju stetu.Neko se mora zrtvovati!!!!
Supruga u Bosni nije radila ,ni ovdje prvih 10 godina nije radila..ali to je sve bilo sa dogovorom.Zbog djece.
Kad sam vidio da stanje ide losim putem..ona je iskrsla sa tim da joj je dosadno i da bi volila imati SVOJ dinar sto se kaze.Ja sam pristao.I meni je to dobro doslo !!!dobio sam priliku da se vratim onih 5 dana x 8 sati dnevno.inace 5 godina sam radio preko 60 sati sedmicno!
E to je bila moja greska!!!
Postao sam u neku ruku smetnja!Sta god htio da uradim ona je tu sa svojim zeljama i komentarima i uvjek nesto joj ne pase.Cak mi je govorila da HIM JE BILO BOLJE dok sam bio na puta a ona vodila kucu!!!
E ovo je bila velika uvreda za mene.
Moguce i sigurno sam i ja nju povrjedio neki put prilikom razgovora jer nisam cigla koju bacis i ona se razbije i to je to.Ali kad bi se cigla bacala pa se vracala ko bumerang pravo u facu niko je nebi bacao.Dakle prosjecan razgovor ima uvod,epilog i kraj.Pocinje polako sa pokusajima da pricamo o nagomilanim problemima,zakuhava se vidjenjem ili nevidjenjem tih problema,i na kraju se deremo jedno na drugo i onda ljuti jedno na drugo odsutimo jedno vrijeme.
Kad pravi kafu napravi sebi ili pita dijete da MENE pita hocu li kafu a ja to sve cujem.
Prava glupost!!!!
Ali eto tako ti je to kod nas!!!
Uvijek ima gore od goreg..
Ako želiš da vratiš sve u normalu moraš je ponovo zavoljeti bar 30% kao što si je nekad volio..
Trenutno ti nju mrziš, a i ona tebe mrzi..mržnja je na površini i nedozvoljava onoj ljubavi koju ste imali i koja je sad potisnuta da izađe na površinu..tu mržnju morate srušiti i dati šansu nekadašnjim osjećanjima..
Žena svoga čovjeka uglavnom zamrzi zbog drugih žena..
Bez obzira šta ti pričo i koliko pošten bio u ovih deset godina koje si proveo odsutan od kuće, ona je uvjerena da si ti svaku noć provodio sa drugom..
Možda ti nisi ništa povalio, ali u ovih deset godina ona je postala ljubomorna i na Angelinu Joly i Kim Kardashian i Pemelu Anderson, jer su njoj sve žene ovog svijeta postale suparnice..
Teško ćeš pričom tu njenu predrasudu razbiti, jer ona čuje glasove iz onih noći koje je provela sama..ove predrasude ćeš joj razbiti samo ako osjeti da ti nju i dalje voliš zbog nje..
Nemoj djecu miješati u vaše odnose, neće vam pomoći..
Pomoći možete samo jedno drugom i pokušajte to..
Vjeruj mi da i ona u dubini duše želi da se vrati onaj rahatluk koji ste nekad imali..
Ako želiš da brak opstane reci joj otvoreno da ti želiš zbog nje i zbog tebe da učiniš sve kako bi se mir vratio u vašu porodicu..reci joj to na način koji će ona shvatiti..
Ne znam jeste li religiozni, ali vjera vam ovdje može pomoći..
Mora vam obadvome biti jasno da je razvod braka "Allahu dž.š. najmrža dozvoljena stvar"..
Allah dž.š. je vašoj djeci odredio nafaku, i reci to i sebi i svojoj ženi, da šta god vi uradili njihovu nafaku nećete moći umanjiti, niste vi ti koji se pitaju za budućnost njihovu..
Vaše je da ih usmjerite, a Allah dž.š. se brine o njihovoj nafaci i zdravlju..
Troje djece i petnaest godina braka vas obavezuje da pokušate, nemojte olahko odustati..
robersan

#362 Re: razvod ili papucar...

Post by robersan »

Dobro sad hebem mu misa..haman da ima i goreg od gorega????
Pa ja zivim sa mojom suprugom 15 godina 3 djece je tu...ako je razvod poslednje rijesenje,ako se ne zeli pricati o problemima,ako se mir u kuci trazi kroz to koliko ima na racunu da bi se potrosilo a cim se zapita o planiranju tog istog budjeta prica se kako se nemoze kako je tesko ,kad se na pokusaj rjesavanja bilo kojeg problema pokusava izvuci raznim floskulama i povecanjem tona u razgovoru,kad na svaki pokusaj CRTANJA da opisem njeno ponasanje koje mi ne odgovara zavrsava se na analiziranjem mene i trazenja dlake u jajetu...pa sam opet ziv????
Imam utisak da bi se sve rijesilo kad bih opet se vratio starom poslu-soferisanju.Neko me optuzi da nisam skolovan pa mi jedino ostalo voziti kamion..ja jesam zavrsio kod nas samo za tehnicara..ali hebiga zbog rata nisam mogao dalje..nisam ja birao!!Ostala braca njih 3-ca svi imaju fax.A sto pored njih 3-ce i ja nebih mogao?
Ovdje sam takodje zavrsio neku skolu.i opet sad imam posao-rukovodeci.Dakle meni nije bilo moranje sjesti za volan,htio sam jednostavno da moja porodica ima fin zivot pa makar i na moju stetu.Neko se mora zrtvovati!!!!
Supruga u Bosni nije radila ,ni ovdje prvih 10 godina nije radila..ali to je sve bilo sa dogovorom.Zbog djece.
Kad sam vidio da stanje ide losim putem..ona je iskrsla sa tim da joj je dosadno i da bi volila imati SVOJ dinar sto se kaze.Ja sam pristao.I meni je to dobro doslo !!!dobio sam priliku da se vratim onih 5 dana x 8 sati dnevno.inace 5 godina sam radio preko 60 sati sedmicno!
E to je bila moja greska!!!
Postao sam u neku ruku smetnja!Sta god htio da uradim ona je tu sa svojim zeljama i komentarima i uvjek nesto joj ne pase.Cak mi je govorila da HIM JE BILO BOLJE dok sam bio na puta a ona vodila kucu!!!
E ovo je bila velika uvreda za mene.
Moguce i sigurno sam i ja nju povrjedio neki put prilikom razgovora jer nisam cigla koju bacis i ona se razbije i to je to.Ali kad bi se cigla bacala pa se vracala ko bumerang pravo u facu niko je nebi bacao.Dakle prosjecan razgovor ima uvod,epilog i kraj.Pocinje polako sa pokusajima da pricamo o nagomilanim problemima,zakuhava se vidjenjem ili nevidjenjem tih problema,i na kraju se deremo jedno na drugo i onda ljuti jedno na drugo odsutimo jedno vrijeme.
Kad pravi kafu napravi sebi ili pita dijete da MENE pita hocu li kafu a ja to sve cujem.
Prava glupost!!!!
Ali eto tako ti je to kod nas!!!
Zvornicaninu - sada više nema idealnih rješenja u tvom slučaju. Ima samo manja šteta. Kao kuća koja gori, pa da nešto iz nje spasiš. Meni ova tvoja žena bez uvrede djeluje kao debelguza minderuša sa cigarom u žvaljama - made in tipična bosanska balijska ženska fuksa. Ona tebe ne cijeni, a ne boji se ni razvoda izgleda mi. Što narod kaže : obraza nema, a guzici se ne boji
Ima jedan tip muškarca za nju - naš lokalni žvaljo balija miš i neradnik, ali to očigledno nisi ti, jer si radnik i vrijedan. U šta si ti gledo kad si je birao za ženu boga pitaj, ali nije ni važno sada.
Pošto bi te razvod ukopo, vrati se ti na kamion, pa jedno 1 do 2 hiljadarke mjesečno na stranu da stavljaš u sef - iznajmi locker u banci, rasprodaj ako imaš drugo auto, ili viška stvari i jedno 5 do 10 godina se strpi ako možeš dok para ne skupiš. Slaži kako znaš i umiješ ženi što donosiš manje para, a ipak će joj ostati dosta za nju. Ako imaš kre3dita na kući - obavezno i nju makar malo uključi da otplaćuje. I kad si u kući pojedi, popij i poguzi, a onda sa rajom i djecom vani i na pecanje, a i dio para što doneseš idi sa djecom u shoping mall pa im pokupuj odjeće i obuće koliko god možeš, ako hoće kakvu stvar još npr. playstation i još im od njenih para zadaj po džeparac. Samo pazi da se ne drogiraju, sve ostalo je prihvatljivo.
Razvij paralelni život i mirno, ne daj ženi sekunde razloga da te optuži za razvod braka.
Ako za tih 5 do 10 godina ona tebi priđe ponovo i zavoli te, uzmi je nazad, ako ne, imaćeš dovoljno para, biće ti djeca punoljetna, pa na vrata za jedno 10 godina, a muško si, vazda si interesantan, a ona kad prestari, pa još sa djecom, vozdra.
zvornicanin

#363 Re: razvod ili papucar...

Post by zvornicanin »

babyline wrote: zeznuo si se u procjeni... i doniio za tvoj bracni/porodicni zivor pogresne odluke... partnerica koja j epotpuno nesamostalna... zatvaras je u kucu hejjj 10 godina ti 100% vremena provodis u soferskoj kabini... kad skontas nakon ihihi godina da to ne ide bas najbolje i hop promjenis cudis se sto ne ide. pa neke stvari koje su pogresno postavljene godinama i kao takve pocnu neovisno egzistirati je vrlo tesko promjeniti bez da oboje uviditite i dobijete potpunu sliku, a ne samo djelice koji vasim zivotima odgovaraju...
u svemu toliko malo spominjes djecu da polako pomisljam da si prema njima pasivan... i tu ne mozes naci opravdanja u vasoj relaciji.. nije fer, nisu zasluzila...
Daj majke ti razmisli malo!PA nisam mogao jednom guzicom na dvije stolice sjediti!!Sad ja kriv sto sam svima sem sebi htio dobro!!!!Ja zatvaram je u kucu??Jest u pravu si..i kad se vratim sa puta otvorim na internetu bankovni racun i vidim za 5 dana 47 puta provucena kartica,u bar 15 raznih prodavnica i medju nima prvi put provucena 20 minuta nakon sto sam izasao iz kuce!!Jes zatvorena stare mi!!
Kad pitam :pa dobro nije li se moglo otici jednom-dva pet puta a ne 47 puta..ona pocinje polaganje razuna ..ovdje ovo zaboravila ovo morala uzeti ono nam treba itd.Uvjek ima odgovor na sve.Kazem nisam skrtica ali kad joj pomenem da je neodgovorna onda i da joj je malo benzinska pumpa za sve ove djirove sto pravi onda sam ja taj koji ne valja.hebiga sve nam treba .nek je jos 5 litara ulja pored onih 5 u kuci ali sto nejma secera ko ga hebe auta su tu!!
Kad je zamolim da proba napraviti spisak ..neka netreba ona zna sta joj treba i da se ne petljam.
Za djecu opet si greska.Ne pominjem djecu jer oni tu nisu nista krivi.Dajem onoliko koliko mogu.Ustvari ja ih slabo i vidjam.Vikendom da..tu smo ali ostale dane ne.Ja sam na poslu do kasno uvece kad se vratim oni spavaju.ujutro kad krecu u skolu ja spavam jer opet idem na posao taj dan.i kad se oni vrate iz skole ja sam na poslu.Hebi ga tako mi pao grah.
I sma sam svjestan da to djeca nisu zasluzila ali eto..trenutno je tako dok ne nadjem nesto mozda bolje sa vise vremena koje mogu provesti sa djecom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#364 Re: razvod ili papucar...

Post by Truba »

majke mi kad vas čitam ispade onaj ronaldo najbolje postupio
Envy

#365 Re: razvod ili papucar...

Post by Envy »

zvornicanin wrote: ..i kad se vratim sa puta otvorim na internetu bankovni racun i vidim za 5 dana 47 puta provucena kartica,u bar 15 raznih prodavnica i medju nima prvi put provucena 20 minuta nakon sto sam izasao iz kuce!!Jes zatvorena stare mi!!
:skoljka: Moja nena bi rekla rahmetli, prava raspikuca..ja ne znam da za 1 mjesec upotrebim 47 x katricu... :roll:
sve_za_pet

#366 Re: razvod ili papucar...

Post by sve_za_pet »

nisam bas sve procitala pa se moze desiti da grijesim, ali mislim da tvoja zvornicanka treba posao da nadje i to pod hitno. djeca su, koliko sam shvatila, vec velika i mogu sami.

a ti zvornican, cim dodjes kuci gledas gdje i kada je zena karticu provlacila.... cccc... :run:

ovdje nema povjerenja, nema postovanja, nema ljubavi :sad:
niti ona cijeni koliko ti radis i cega se sve odrices da bi ona mogla peglati kartice, niti ti cijenis nju i njenu procjenu o tome kako voditi domacinstvo i cega se ona mozda odrice sa tvojim odsustvom.

bracno savjetovanje - pod obavezno!

nemojte dozvoliti da vam se desi nesto strasno pa da se onda ponovo zblizavate.
ovako se cini da vas je malo bijes obuzeo jer, realno - i nemate nekih problema.

zelim svu srecu i ocekujem izvjestaje sa tih savjetovanja ;-)
fwh

#367 Re: razvod ili papucar...

Post by fwh »

robersan wrote: Zvornicaninu - sada više nema idealnih rješenja u tvom slučaju. Ima samo manja šteta. Kao kuća koja gori, pa da nešto iz nje spasiš. Meni ova tvoja žena bez uvrede djeluje kao debelguza minderuša sa cigarom u žvaljama - made in tipična bosanska balijska ženska fuksa. Ona tebe ne cijeni, a ne boji se ni razvoda izgleda mi. Što narod kaže : obraza nema, a guzici se ne boji
Ima jedan tip muškarca za nju - naš lokalni žvaljo balija miš i neradnik, ali to očigledno nisi ti, jer si radnik i vrijedan. U šta si ti gledo kad si je birao za ženu boga pitaj, ali nije ni važno sada.
Pošto bi te razvod ukopo, vrati se ti na kamion, pa jedno 1 do 2 hiljadarke mjesečno na stranu da stavljaš u sef - iznajmi locker u banci, rasprodaj ako imaš drugo auto, ili viška stvari i jedno 5 do 10 godina se strpi ako možeš dok para ne skupiš. Slaži kako znaš i umiješ ženi što donosiš manje para, a ipak će joj ostati dosta za nju. Ako imaš kre3dita na kući - obavezno i nju makar malo uključi da otplaćuje. I kad si u kući pojedi, popij i poguzi, a onda sa rajom i djecom vani i na pecanje, a i dio para što doneseš idi sa djecom u shoping mall pa im pokupuj odjeće i obuće koliko god možeš, ako hoće kakvu stvar još npr. playstation i još im od njenih para zadaj po džeparac. Samo pazi da se ne drogiraju, sve ostalo je prihvatljivo.
Razvij paralelni život i mirno, ne daj ženi sekunde razloga da te optuži za razvod braka.
Ako za tih 5 do 10 godina ona tebi priđe ponovo i zavoli te, uzmi je nazad, ako ne, imaćeš dovoljno para, biće ti djeca punoljetna, pa na vrata za jedno 10 godina, a muško si, vazda si interesantan, a ona kad prestari, pa još sa djecom, vozdra.
Eh ovo je rješenje, crno-bojelo napisano ali glavni kostur jeste, sad ti možeš tu malo da šminkaš, da daš mašti na volju, ali ovo je put. I samo viči yes yes kad počne kakva svađa, garantujem rezultate u prvih godinu dana.

btw, ja sam u braku 10 godina, dvoje čindrlnčadi, VSS i dvije godine od tih 10 sam radio pravo, uvijek nešto piskaram i imam prihode i ja, nekad čak i duplu platu njenu za desetak dana, ali nikad nije bilo maximalno sve na mjestu... ali svugdje stizo, i na more i na planinu i sa rajom na pecanje i po utakmicama i po muškim sijelima i gdje god se šta sjedilo - kola lovu i razgulim, ali je i obratno - sloboda a ti ako imaš volje i snage poslije svih obaveza - bujrum... samo treba naći pravi trenutak za reć lijepu riječ, baš pravi trenutak, jer bacaj ti sjeme kakvo hoćeš na kamenjar - nema tu fajde.

Samo ti pokušaj okrenuti malo šah-ploču i vidjećeš kako se stvari same rješavaju... Sretno
♥ Julianna ♥

#368 Re: razvod ili papucar...

Post by ♥ Julianna ♥ »

Odavno ne bi bolje teme koja izrodi ovoliko papaka.

A zvorničanin, ja da sam na mjestu tvoje žene, vratila bih ti tvoje kartice i rekla: Evo darling sad ti smisli, kupi i napravi ručak, pobrini se da imaš čist veš, kuću, da su djeca sita i podmirena sa svim potrebama i ostavi meni nešto za moj đeparac, ostalo strpaj u gaće, ja se neću petljati.A ja ću se pobrinuti da ti budem lijepa i poželjna, da su djeci zadaće napisane, dom da bude kao sa slike i zadovoljavaću "bračne obaveze".Onda bi čekala da ti to sve stigneš i ne bih se brinula kako bih ti opravdala tih 47 x peglanja.

Ovo je plastično rečeno, ali ako je od tih 47 x, 37 opravdano, e jbg, zažmiri i na ostalih 10.

Jesi li ti zadovoljan svojim domaćinstvom, imaš li ručak na vrijeme i sve ostalo, il je mlada non stop na manikiru? Koliko ona vremena i novca na sebe ulaže? Šta su njeni interesi i koliko ti razumjevanja imaš za njene želje?To je ključno pitanje.
Nuclear Winter

#369 Re: razvod ili papucar...

Post by Nuclear Winter »

♥ Julianna ♥ wrote:Odavno ne bi bolje teme koja izrodi ovoliko papaka.A zvorničanin, ja da sam na mjestu tvoje žene, vratila bih ti tvoje kartice i rekla: Evo darling sad ti smisli, kupi i napravi ručak, pobrini se da imaš čist veš, kuću, da su djeca sita i podmirena sa svim potrebama i ostavi meni nešto za moj đeparac, ostalo strpaj u gaće, ja se neću petljati.A ja ću se pobrinuti da ti budem lijepa i poželjna, da su djeci zadaće napisane, dom da bude kao sa slike i zadovoljavaću "bračne obaveze".Onda bi čekala da ti to sve stigneš i ne bih se brinula kako bih ti opravdala tih 47 x peglanja.

Ovo je plastično rečeno, ali ako je od tih 47 x, 37 opravdano, e jbg, zažmiri i na ostalih 10.

Jesi li ti zadovoljan svojim domaćinstvom, imaš li ručak na vrijeme i sve ostalo, il je mlada non stop na manikiru? Koliko ona vremena i novca na sebe ulaže? Šta su njeni interesi i koliko ti razumjevanja imaš za njene želje?To je ključno pitanje.
A najveća papanka si ti.Najviše mrzim ove bosanske "feministkinje" kojima je uvijek muškarac kriv,koji ne obraća pažnju na mladu,a ona jadna se satra oko djece i ručka.Uvijek isti šablon,uvijek ista ŠUPLJA.Eto on bezobraznik po 15 sati sjedi u kamionu,a mlada se žrtvovala sa djecom,ručkom i pranjem gaća.Po ovim internet hanumama j.beš Iskrcavanje na normandiju u poređenju sa kuhanjem ručka i nakon toga gledanjem tursko/meksičkih/brazilskih sapunica idućih 5 sati :x
♥ Julianna ♥

#370 Re: razvod ili papucar...

Post by ♥ Julianna ♥ »

Plitko, vrlo plitko nipodaštavati bilo kakav posao, pa bilo to kuhanje ručka il sjedenje u kabini 15 sati. Čisti sebičluk svojstven balkanskom nosorogu.
Ma.Le.Na

#371 Re: razvod ili papucar...

Post by Ma.Le.Na »

♥ Julianna ♥ wrote:Plitko, vrlo plitko nipodaštavati bilo kakav posao, pa bilo to kuhanje ručka il sjedenje u kabini 15 sati. Čisti sebičluk svojstven balkanskom nosorogu.
:thumbup:
bez_ideje

#372 Re: razvod ili papucar...

Post by bez_ideje »

Ima ona prica o babi i djedu,kad je djed zvoco kako nista ne radi,dok se on slomi u polju........pa se zamijenili na jedan dan ;-)
Ma.Le.Na

#373 Re: razvod ili papucar...

Post by Ma.Le.Na »

bez_ideje wrote:Ima ona prica o babi i djedu,kad je djed zvoco kako nista ne radi,dok se on slomi u polju........pa se zamijenili na jedan dan ;-)
i ja se svaki put sjetim te price
i onda trceci odem na posao u kancelariju :D
Klodovik

#374 Re: razvod ili papucar...

Post by Klodovik »

@zvornicanin

Ova tema je tebi gubljenje vremena. I ovdje se ljudi manje-više "raspravljaju" na istom fonu kao i ti sa suprugom. Vidiš da žene mahom vuku na jednu, muškarci na drugu stranu i to je jednostavno tako. Presaberi se ti fino sam sa sobom, pusti sve ovo drugo.
sapati srca

#375 Re: razvod ili papucar...

Post by sapati srca »

robersan wrote:
Procitao sam vecinu komentara...Bolje da nisam...Jer citajuci ih u meni se stvorila slika da se ni slucajno ne treba ozeniti, a ako se to greskom i ucini da se naknadno ispita rodoslov, imovinski karton, njezin porodicni pedigre, po mogucnosti matematicki izracuna njena dnevna potrosnja i slicno...Stekao sam utisak citajuci da moram poznavati sve zakonom propisane obaveze i misliti o razvodu prije nego sto se i ozenim...I utisak da su zene rodene samo zato da trose, da se planski udavaju, i da unesrece onog koji se nekom volsebnom greskom ozeni....Mala sala, ali utisak istinit...usudicu se reci da poznajem dosta brakova ralicitih po stepenu obraazovanja, kao i prihodima, razlicitih po afinitetima i nacinom zivljenja, odonog sto preferiraju kao drustveni zivot pa do odgoja djece...I nijedan od njih nije bez padova i uspona, bez suza i osmjeha...Valjda po onom bracnom zavjetu u dobru i zlu dvoje dobrovoljno stupaju u bracnu zajednicu...

Ovo je već standardna bosanska demagogija. Ne znam gdje ja to ili neko treći reče da se ne treba ženiti ili udavati. Naravno da se treba ženiti i udavati ako imaš sa kime tj. nekog prema sebi. Praviti brak samo zato što to svi čine oko tebe ili zato što si napaljen kao majmun - u svakom slučaju nije normalno i preporučljivo.
U zemlji kao što je Bosna u kojoj se rat dešava svakih 50 godina i gdje roditelji pokopavaju svoju djecu i gdje kriminal i korupcija predstavljaju način života - i nije neka pljačka imati djecu. Za neku djecu je bolje i da se ne rode.
Valjda se prije braka ispita porijeklo i imovno stanje budućeg partnera i upoređuje sa svojim, a ne poslije kad je kasno. Naši stari koji se uglavnom nisu razvodili su to praktikovali i to odvajkada. Npr. ako ti je cura misteriozna, prije braka odeš u posjetu komšijama sa cvijećem i bombonjerom pa pitaš o kakvoj se porodici radi.
Ako ti šta nije jasno - odmah prije sklapanja braka raspravljaš - poslije je kasno.
Može i naslijepo - ali onda završavaš u onih 50 % razvedenih.
robersan wrote:

Kad se napise stice se "utisak" iz procitanog podrazumijevam da znas znacenje tog pojma...Nije aksiom niti kanon, naprosto impresija...A utisak se stice na osnovu razlicitog misljenja mnostva koje ovdje ostavi svoje impresije, a koje su manje vise sve negativne kad je brak da budem preciczniji zena kao bracni partner negativna...Da je voda mokra a trava zelena ne treba spominjati jer se zna sta nije normalno i preporucljivo...To sto se u Bosni desava rat svakih pedeset godina nije sprjecilo ni moje ni tvoje ni ine roditelje da imaju nas...Zivot je stariji od drustvenog uredenja, ekonomskih prilika, dubine korumpiranosti i drustva, socijalnog okruzenja da ne nabrajam...U Palestini ne bi trebali radati djecu, i u mnogim drugim drzavama jer nije sigurnosna situcaija na dobrom nivou...Sve dane rata proveo sam kao i vecina na liniji, ali mi poslije rata napamet nije palo da ne zelim djecu, bas naprotiv...Meni je zasmetala rijec "ispitas" jer nisi u vezi s nekim niti brak planiras da bi ispitivao, vajda sam vas odnos podrazumijeva otvorenost, razgovore o svemu pa i o buducnosti u kojoj zelite ostariti zajedno jedno uz drugo...Valjda podrazumijeva osjecaje koji cine da se voiite, zelite, i jedno drugom o svakom pa i imovnom stanju kroz vasu komunikaciju razmjenjujete...Ne tvrdim da nema izuzetaka, ali oni su ono sto i rijec kaze...izuzetci...Ono sto sam napisao ima kraj a u njemu pise "mala sla"...Demagogija je vaditi rijeci iz konteksta pa njima graditi komentar ili odgovor...kad spominjes stare spomeni i koliko puta je izvedena "krada djevojke" jer joj je porodica nije imucna pa na taj nacin ne obznanjuju njeno imovno stanje, a voljenja od covjeka koji je dosao po nju, bez obzira na razlicitost imovnog stanja...Takoder kad spominje stare zaboravljas reci kakav je moral i kakve su vrjednote zivota vladale u njihovo vrijeme a kakav je moral sad i sta su vrjednote...( a podobro se uocavaju iz napisanog zar ne..."zlatno tele")...Jel starijim nasima bilo vazinije imovno stanje djevojke (miraz) ili da li je ona cedna? A o kakvoj se porodici radi mozda je nekada bilo mjerilo u kontekstu kad spominjes stare, i slazem se i sam znam da je bilo tako, ali danas je to daleko od onoga sto zelis reci...I to je nasa stvarnost svidala se ona nama ili ne...Moralan, castan, ne uzima, nije korumpiran, "ne snalazi se" ali posljedica toga je da je slabog imovnog stanja, sto u dansnje vrijeme i po danasnjim mjerilima vrjednosti ne potpada u pozeljno...I sve sto se raspravi prije braka (kako kazes) nista ne znaci, niti je mjerilo da ce taj brak opstati, jer ono stosvakoj zajednici nosi ono sutra nepoznato je, a kako ce oni savladavati prepreke, barijere, zivotne plime to je samo na njima i kako ce se suocavati sa svim onim sto im zajdnicki zivot nosi, toliko je individualno da ni jedan brak nije primjer drugome, niti ima ijedan etalon primjenjiv na sve....Neko ranije spomenu da je brak lutrija, ja bi samo dodao da se slazem da zaista jeste najveca lutrija koju u zivotu "odigras" O ljubavi i voljenju ne bi na ovoj temi, jer na isti nacin kako kazuju da ljubav prode, pa i finansije opadnu, a sta je jace i trajnije, ljepse i dublje od to dvoje na pojedincu je svakom da bira...Po onoj:"pazi sta zelis moze ti se i ostvariti"...
Post Reply