Razveden/a

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
milijarder

#151 Re: Razveden/a

Post by milijarder »

Bond_JaneBond wrote:Otvori pa cemo vidjeti.. :D
cim nabavim prsten otvaram tu temu...bice do kraja godine :-D
koler

#152 Re: Razveden/a

Post by koler »

milijarder wrote:a sto je ova tema aktivna --- gotovo da pocinje da zraci aktivnoscu :-D :-D
nesto kontam da li bi bila ovoliko aktivna da joj je nekim slucajem naziv Ženidba/Udaja :-D :-D :-D :-D
ne bi...tu se jednom zajebes da vidis kako je...drugi put mi ne bi mogli zajebati ni da je dovede duh iz aladinove carobne lampe...
nego ja provirio da vidim ima li kakve srece kod tih razvedenih...slaba fajda
felichi

#153 Re: Razveden/a

Post by felichi »

negdje sam nasao da bosna, zajedno sa makedonijom, ima najmanju stopu razvoda
u evropi. negdje oko 0.5 na 1000 stanovnika.
onda se ne treba pitati zasto se razvedeni/razvedene stigmatiziraju.
pogotovo u ruralnim sredinama, a citava ova zemlja nije nista drugo.
milijarder

#154 Re: Razveden/a

Post by milijarder »

[/quote] ja provirio da vidim ima li kakve srece kod tih razvedenih...slaba fajda[/quote]

dobro si rekao...slaba fajda
pustopoljina

#155 Re: Razveden/a

Post by pustopoljina »

katastrofa :D
ja ne volim raditi nista sto moram,a volim sve sto ne moram :D
jutarnji

#156 Re: Razveden/a

Post by jutarnji »

felichi wrote:negdje sam nasao da bosna, zajedno sa makedonijom, ima najmanju stopu razvoda
u evropi. negdje oko 0.5 na 1000 stanovnika.
E nemres` ugodit` da si Tito. I kad si u necemu dobar(sta dobar, sjajan :D ) opet ne valjas.
milijarder

#157 Re: Razveden/a

Post by milijarder »

pustopoljina wrote:katastrofa :D

evo ja sad moram kreciti kuhinju, pa hajde dodji ti umjesto mene to raditi posto ti to volis :-D :-D :-D
damirm

#158 Re: Razveden/a

Post by damirm »

sheilak wrote:
damirm wrote:Ako ce zena otplacivati kredit, slobodno ne mora kuhati. Inace, cemu brak :)))??
Misliš da samo muškarci otplaćuju kredite? U zajedničkom domaćinstvu zar se ne otplaćuju eventualni krediti od obje plaće?
Upravo!!! Isto, kad joj se nesto ko biva mazi, neka se mani suplje, davno je bila interesantna ili kad npr. padne luster, ako misli da cu ja tu nesto cackati, ima majstor pa nek zove...Ja sa svojom rajom, ona sa svojom...I mir u kuci!
pustopoljina

#159 Re: Razveden/a

Post by pustopoljina »

milijarder wrote:

evo ja sad moram kreciti kuhinju, pa hajde dodji ti umjesto mene to raditi posto ti to volis :-D :-D :-D
nije da volim-volim u drustvu :D
znam poceti kreciti u 23 h i zavrsiti u 03h-sve u dobrom drustvu :D
milijarder

#160 Re: Razveden/a

Post by milijarder »

pustopoljina wrote:
milijarder wrote:

nije da volim-volim u drustvu :D
znam poceti kreciti u 23 h i zavrsiti u 03h-sve u dobrom drustvu :D

imam bolje prolazno vrijeme od tebe :-D okrecio cak i obrizao ono sto sam umrljao,sve za 2 sata.
sad bi moglo jedno Karlovačko (po litra) :-D
bez_ideje

#161 Re: Razveden/a

Post by bez_ideje »

Nista.......ja se palim u Skandinaviju :-? gdje mi se nece nametat biologija i obicaji koji imaju uporiste samo u necijem ku*cu ,sto mi je normalno baratat cekicem i macolom,znat zamijenit gumu i promijenit ulje na motoru ,isto ko i razvuc pitu ! Ja sustinski nikakvih problema nemam,baci me u sumu -prezivjet cu,baci me u vodi-isplivat cu..... i nema potrebe da me prozivate glede " Sexa i grada" ,ne znam kakve veze ima sa ovom pricom ,ili su vama mozda olicenje nezavisne zene glupacice sto pisu memoare o trznim centrima i prada cipelama!? :-?
Nezavisna nije ona koja gleda da je u muskim ocima nezavisna,vec kojoj je ku*rac uzitak a ne vodilja u zivotu!
milijarder

#162 Re: Razveden/a

Post by milijarder »

bez_ideje wrote:Nista.......ja se palim u Skandinaviju :-? gdje mi se nece nametat biologija i obicaji koji imaju uporiste samo u necijem ku*cu ,sto mi je normalno baratat cekicem i macolom,znat zamijenit gumu i promijenit ulje na motoru ,isto ko i razvuc pitu ! Ja sustinski nikakvih problema nemam,baci me u sumu -prezivjet cu,baci me u vodi-isplivat cu..... i nema potrebe da me prozivate glede " Sexa i grada" ,ne znam kakve veze ima sa ovom pricom ,ili su vama mozda olicenje nezavisne zene glupacice sto pisu memoare o trznim centrima i prada cipelama!? :-?
Nezavisna nije ona koja gleda da je u muskim ocima nezavisna,vec kojoj je ku*rac uzitak a ne vodilja u zivotu!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
zelenashica

#163 Re: Razveden/a

Post by zelenashica »

bez_ideje wrote:Nista.......ja se palim u Skandinaviju :-? gdje mi se nece nametat biologija i obicaji koji imaju uporiste samo u necijem ku*cu ,sto mi je normalno baratat cekicem i macolom,znat zamijenit gumu i promijenit ulje na motoru ,isto ko i razvuc pitu ! Ja sustinski nikakvih problema nemam,baci me u sumu -prezivjet cu,baci me u vodi-isplivat cu..... i nema potrebe da me prozivate glede " Sexa i grada" ,ne znam kakve veze ima sa ovom pricom ,ili su vama mozda olicenje nezavisne zene glupacice sto pisu memoare o trznim centrima i prada cipelama!? :-?
ja nijednom nisam rekla da meni nije normalno baratati sa bušilicom :D macolom,a o mijenju ulja i guma da ne govorim,samo idalje stojim s tezom da je to ipak muškima jača strana kao i meni pita :D
bez_ideje

#164 Re: Razveden/a

Post by bez_ideje »

bice da je belaj kod mene sto vise volim macolu od oklagije :lol: :lol: :lol:

Da me probudis u po' noci i kazes : daj 5 primjena oklagije ,cisto sumnjam da bi mi i pita pala na pamet :oops:
zelenashica

#165 Re: Razveden/a

Post by zelenashica »

bez_ideje wrote:bice da je belaj kod mene sto vise volim macolu od oklagije :lol: :lol: :lol:

Da me probudis u po' noci i kazes : daj 5 primjena oklagije ,cisto sumnjam da bi mi i pita pala na pamet :oops:
vala meni pada po 5 primjena i macole i oklagije...... :lol:

oklagija:pita,maslanica,štrudle,kiflice,....i skidanje paučine :D

macola:lupanje ovog,lupanje onog,lupanje tamo,lupanje vamo i lupanje svukudam :lol: :lol: :lol:
bez_ideje

#166 Re: Razveden/a

Post by bez_ideje »

:lol: :lol: :lol: :lol:
oklagija :
-kad sam bila manja redovna scenografija nakon gledanja Kill Billa (skupa s nozem za glazuru) ,pa vintala sa tim okolo :oops:
-kad joj se naljepi klupko vune na jedan vrh i 2 kruga kao oci=sljukasta prezla iz mumijevih :mrgreen:
-zgodna za izvuc kad sta zapadne ima masine i ispod kauca
-zgodno sredstvo "ubjednjivanja"-ne puca lako,ikao izgleda tanka
-fino posluzila kad sam radila mural na zidu ko linijar
:mrgreen: :mrgreen:

i ...hmmm pa eto ,i pita se moze razvuc sa tim :lol:
blue_sky

#167 Re: Razveden/a

Post by blue_sky »

zelenashica wrote:
pustopoljina wrote:@zelenasica:
ne radi se o tome da muz nece pomoci,jer je kreten.radi se o tome da NIKO nece pomoci-ako vidi da mu to prolazi.
sto bi jedan moj profa rekao-laz je da je rad stvorio covjeka! kome se cisti u pola sedam ujutru led sa auta? ko bi radio da ne mora?!
svaki-bilo muskarac,bilo zena ce radije sjediti skrstenih ruku-nego pomoci,kad vidi da se neko pati-posebno,ako neko ne krvari,ne pada u nesvijest od posla...jednostavno-ne moraju.
kad sam bila dijete-meni nije padalo napamet nesto uraditi-i ako uzmem da se igram-ja ostavim cim mi dosadi...za sobom pospremim-samo kad mi se kaze,i to nekoliko puta.
e-neki ostanu vjecita djeca.
ne zele prihvatiti svoje nove uloge ,a u tome im pomaze i partner-svojom ljubavi.
treba dosta vremena proci da se ljubav ugasi i da nekome prekipi.a onda se ovaj "nesvjesni" nadje u cudu, bas kao dijete-evo pospremicu,sta galamis.
nisu ljudi kreteni-ali su uglavom sebicni.
i ono sto jedna cura iznad rece,i to je jedan razlog za razvod: svi misle da zasluzuju savrsenog,i zamjeraju drugome nesavrsenost-niko da sebe pogleda u ogledalo.
ne znam vala smo znam da su se i žene danas pohasile,mada možda smiješno zvuči jer sam i sama žena,dans kad vidim mlade supruge kako idu s kafe na kafu,pa care moj samo gledaju gdje ima kakvo sniženje muka me fata,a da ne pominjem slučajeve ućutkavanja djeće...ššššš sad gledam seriju,ili ššššššš pijem kafu kasnije.... :x ......jednostavno traže previše,daju premalo,naravno čast izuzetcima....

ja recimo imam slučaj u komšiluku gdje jedna takva mlada supruga spava do 12h...dok je dragi uveliko na poslu,a onda ustane,pa se malo odjutrava na terasi uz kafu, :roll: .....pa ode na posao u 2 smjenu,a dragi mužić joj dolazi sa hljebom u rukama i pravac mami na sprat na ručak......jer zaboga žena mu nije imala kad skuhati ručak :x a onda da ne pričam dolazak iste s posla,ko fol umorne :D helem hebe ga ko kozu,što bi rekli neki,a on papak :x ...vala sa takvim tipom nikad ne bi mogla biti,.....vala da sam na njegovom mjestu davno bi lupila šakom o sto i rekla DOSTA..... :x ....po meni se ona faktički udala samo zarad Qurca :x ,.....jer tobože nije rođena ni za majčistvo :roll: narušilo bi joj to mir i tišinu :x

.....u suštini svi se moramo adaptirati na nove uslove,navike i želje onog drugog,....i nikako nisam za varijantu eh mužiću dragi tvoj je red da danas kuhaš... :roll: ježim se od pomisli da mi ronda po kuhinji,jer to jedino mjesto koje smatram samo svojim terenom,...ali isto tako nek ne očekuje od mene da uđem u garažu i pospremam alat,ili bilo šta drugo tamo osim da uzmem auto kad mi treba :D ogadili su mi se poslovi tipa kosačica,šarafi,ekseri i u tome nek ne očekuje moju pomoć,ali može slobodno da očekuje kafu i topal ručak nakon svega,a možda i šta drugo :D .....a sad ako on može gledati da se ja recimo nikakva protežem po kući nek gleda,samo neće zadugo,ne tražim da radi sve lapo lapo,ali tražim razumijevanje jer mislim da ga zaslužujem.....pa nije vala ni smak svijeta da nekad uskoči i pomogne ili bar nađe drugi način da olakša,ako smo planirali poslije večere uživati uz film,pa vala može pokupiti samnom ostatke hrane a ne čekati i govoriti hajdeeeeee evo počelo je :x .......a sad što se tiče posla,karijere,......tu mi može smo biti moralna podrška,ništa više,...naravno valjda ako dolazi ranije kući može pokupiti djecu iz obdaništa,ne znam odvsti ih u igraonicu dok ja radim nešto drugo.......sve su to sitnice koje se samo mogu rješavati dogovorima,i redoslijedom same od sebe....za funkcionisanje u braku bez greške mora postojati poštovanje,nešto što će i da ne kažeš ona drugoa osoba da pričita iz tebe da ti treba....
100% se slazem sa zelenasicom,iako sam i ja zensko :D
Kad vidim neke zene drago mi sto nisam musko i ne moram se zeniti :-)
Jednostavno ne kuzim zasto neke zene s tolikom uzivancijom prave papka,budalu (kako god hocete) od muskarca kojeg su valjda voljele i odabrale eto i za muza.A da ne govorimo o tome,da se danas i curice furaju na pricu: "ne daj Boze da zivim sa svekrvom",to im neko isprica da ne valja,pa jadne zele sto brzu smrt majci svog buduceg muza,apsurd po mom misljenju.
Da se razumijemo nisam ni za bilo koju vrstu tlacenja zene, s toga,komunikacija i zdrav razum,bez uplitanja bezobrazluka,rjesavaju sve probleme :-D
zelenashica

#168 Re: Razveden/a

Post by zelenashica »

blue_sky wrote: 100% se slazem sa zelenasicom,iako sam i ja zensko :D
Jednostavno ne kuzim zasto neke zene s tolikom uzivancijom prave papka,budalu (kako god hocete) od muskarca kojeg su valjda voljele i odabrale eto i za muza.A da ne govorimo o tome,da se danas i curice furaju na pricu: "ne daj Boze da zivim sa svekrvom",to im neko isprica da ne valja,pa jadne zele sto brzu smrt majci svog buduceg muza,apsurd po mom misljenju.
Da se razumijemo nisam ni za bilo koju vrstu tlacenja zene, s toga,komunikacija i zdrav razum,bez uplitanja bezobrazluka,rjesavaju sve probleme :-D
ooo svekrve mi ne pominji..one su danas po meni "donje"...žali bože ....al tako je...ja se sjećam jednog slučaja kolegice s posla,ona bila trudna,...i ono hajde svekrva jadna doćekaje sa ručkom s posla, a ova s posla pa na spavanje..i jedan dan svekrva jadna krenula njoj kucala al se snaha ne javlja,al pošto zna da jesama,da joj je sin na poslu jadna žena odškrine vrata i stavi tacnu sa hranom,konta ova kad se probudi da jede...kad nije prošlo minut hooop ona tacna leti sa balkona,.....hebalo te ovo pile pusti me da spavam :x majko moja još ona o tome priča kao da je to za pohvalu,ja dasam na mjestu te jadne svekrve vala istjerala bi i nju i onog njegok konja od sina namah iz kuće,uz mršššš u podstanare :x
sposa0408

#169 Re: Razveden/a

Post by sposa0408 »

zelenashica wrote:
blue_sky wrote: 100% se slazem sa zelenasicom,iako sam i ja zensko :D
ooo svekrve mi ne pominji..one su danas po meni "donje"...žali bože ....al tako je...ja se sjećam jednog slučaja kolegice s posla,ona bila trudna,...i ono hajde svekrva jadna doćekaje sa ručkom s posla, a ova s posla pa na spavanje..i jedan dan svekrva jadna krenula njoj kucala al se snaha ne javlja,al pošto zna da jesama,da joj je sin na poslu jadna žena odškrine vrata i stavi tacnu sa hranom,konta ova kad se probudi da jede...kad nije prošlo minut hooop ona tacna leti sa balkona,.....hebalo te ovo pile pusti me da spavam :x majko moja još ona o tome priča kao da je to za pohvalu,ja dasam na mjestu te jadne svekrve vala istjerala bi i nju i onog njegok konja od sina namah iz kuće,uz mršššš u podstanare :x
E tu kolegicu bi dobro trebalo nauciti pameti... i to onda kad bude sanjala da joj neko napravi tako lijep gest, kao sto je njena svekrva uradila... Kad ne bude mogla oci sklopiti od djeteta, e onda je podsjetiti sta je uradila :x Grozno Rijetke su te svekrve!

Ali s druge strane, ima i onih zlih svekrva koje stvarno mogu zagorcati zivot, tako da niti jedne rijeci progovori... Onako podmuklo da radi sve preko svog sina, jer kao nece da se snahi zamjera, nedaj boze! Pravi smicalice, gluposti, obraca se samo sinu za pitanja koja su normalno i za nju vezana, njoj klikne "ignore"... za njihov zajednicki zivot... To je sve do muza, kako ce napraviti rez! ako je cvrst, onda ce sjesti s obje i razjasniti kako stvari stoje. Ne moze se covjek razdvojiti na dvije strane, jer ... koji god dio tijela odstranis, hm! Boli!
Ako je mlakonja, e onda... ja bih njemu dala lekciju!!
ljubav_aha

#170 Re: Razveden/a

Post by ljubav_aha »

jutarnji wrote:
ljubav_aha wrote:ne razumijem,zelis sebicno dati prezime svom djetetu,a majka absolutno nema pravo na to,kako to :-)[/quote
Tako sto to nema ni u crtanom filmu. Tacka!!!The End. :D
Zamisli majke ti da se mali preziva k`o punica???? :x :x :x
punica = svekrva :-) zar postoji razlika u istim ulogama :mrgreen:
sposa0408

#171 Re: Razveden/a

Post by sposa0408 »

ljubav_aha wrote:
jutarnji wrote:
ljubav_aha wrote:ne razumijem,zelis sebicno dati prezime svom djetetu,a majka absolutno nema pravo na to,kako to :-)[/quote
Tako sto to nema ni u crtanom filmu. Tacka!!!The End. :D
Zamisli majke ti da se mali preziva k`o punica???? :x :x :x
punica = svekrva :-) zar postoji razlika u istim ulogama :mrgreen:
Razlike u ulogama nema, obje su majke supruznika... ,samo sto je veeelika razlika u odnosu polova tih suprotnih supruznika.

Tako npr. odnos punica - zet -> odnos zensko - musko
a odnos svekrva - snaha -> odnos zensko - zensko,,,
Veca je vjerovatnoca da ce bolji odnos biti izmedju punice i zeta, NEGO izmedju svekrve i snahe, kao sto je i praksa pokazala u velikom broju brakova na ovim prostorima.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#172 Re: Razveden/a

Post by KatarinaKosaca »

sposa0408 wrote:Veca je vjerovatnoca da ce bolji odnos biti izmedju punice i zeta, NEGO izmedju svekrve i snahe, kao sto je i praksa pokazala u velikom broju brakova na ovim prostorima.
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Očigledno nisi upoznao moju mamu :lol:
sposa0408

#173 Re: Razveden/a

Post by sposa0408 »

KatarinaKosaca wrote:
sposa0408 wrote:Veca je vjerovatnoca da ce bolji odnos biti izmedju punice i zeta, NEGO izmedju svekrve i snahe, kao sto je i praksa pokazala u velikom broju brakova na ovim prostorima.
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Očigledno nisi upoznao moju mamu :lol:
UpoznaLA :-D
I moja mama je i punica i svekrva. Njen odnos prema bratovoj zeni i prema sestrinom muzu je extra, tako se postavila prema njima od samog pocetka njihovih brakova, tako da je cijene i vide je kao svoju drugu majku. Apsolutno nema nikakve razlike.
Sve je do toga kako se postavis prema osobama koje ce to prepoznati i znati cijeniti. :-D Naravno , ako su normalne... ako nisu neki slucajevi kao snaha gore opisana u zelenashicinom postu .
muz66

#174 Re: Razveden/a

Post by muz66 »

Dobro je rekao amidza Idriz u filmu...
sposa0408

#175 Re: Razveden/a

Post by sposa0408 »

muz66 wrote:Dobro je rekao amidza Idriz u filmu...
Jest... zato mu se pokvario bojler :) Nece nesto topla da curi :)
Post Reply