ma gledaj,
i meni je najbitnije to slaganje, bez obzira odakle ko bio...za razliku od tebe, meni boja kozhe nije nikakav kriterij...
kad kazhem da mi je vazhno podudaranje tih referentnih sistema, onda i mislim na to: da mogu podijeliti sa njim ono shto mi je bitno, da ne moram objashnjavati vazhne stvari, da se izrazhavam na jeziku koji mi je najprirodniji, a ne da trecinu misli preshutim jer je nije moguce komunicirati, da ne moram objashnjavati viceve, itd... mozhe se to i sa strancem, naravno. i ne kazhem ja da su ovo kriteriji koji bi trebali biti univerzalni (ne bih se nikad usudila da svoje nebuloze nekome preporuchim kao korisne, a kamoli kao kriterije

) i ne bih od ovog da pravim teoriju, to je samo moj lichni osjecaj potpunosti kad sam sa nekim kod koga je presjek tih referentnih sistema visok
p.s. "cafir" je interna forumska oznaka za strance

ali rijech ustvari znachi "nevjernik" u islamskom kontekstu.
p.s.s. biznismeni iz chitluka i inache "kontraverzni biznismeni", pa ako hocesh i bilo ko kome je "biznismen" primarna odrednica su mi privlachni koliko i povracene spagete... nema ama bash nicheg shto bi oni na osnovu tog svog biznisa meni mogli pruzhiti shto ja vec nemam

[/quote]

Nisi ti mene pola skuzila, al' nema veze, meni su takve cure, kako sam vec naveo, prilicno sexy. No, mogli bismo poslati poruku mira, ljubavi & zajednistva svim forumasima: Budite slobodni u okviru tog zajednistva i sretni bicete vi!