Ratne ljubavi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#1 Ratne ljubavi

Post by horns&drums »

Bila tema ranije na ovom cijenjenom forumu ali sta fali opet

Dakle, svi znamo da su u ratu emocije bile kudikamo jace, ljudi prisniji i slicno.

Pitam vas jeste li u ratu mozda dozivjeli top emotion situation, ono nirvanu. Koliko vas je rat sprijecio da uzivate do kraja sa voljenom/voljenim, je l' vas mozda rat sastavio ili rastavio?

Je l' uopce/uopste rat imao ikakvo pozitivno ili negativno dejstvo na vas emotivni zivot.

Posto pokrecem temu, ja cu i ispricati pricicu za lahku noc

Jednom sam sa svojom ranom curom i velikom ljubavi dozivio tako nesto, sjedeci na klupi i onako iz cista mira mi udje nesto u mozak , gledam je onako kako se smije mojoj „novoj“ frizuri i kontam u sebi „Vidi jebo te, nista mi fakat u zivotu vise ne treba“. Nekako u dubini duse sam znao da sam dosao do vrha planine i da mi sada slijedi spustanje i sto dulji put izaberem dulje cu da zivim. Iako je kasnije i bilo vise nego puno pokusaja da se ponovno pocnem dizati jednostavno uvijek osjecam kako se samo spustam.

Da ne bude zabune, moje misljenje nije da je to zbog te djevojcice (nista vise posebna nego 90% drugih), mislim da bih mozda dozivjeo isto sa nekom koju sam kasnije upoznao cak ali muci me je l' to bilo zbog mojih i njenih tadasnjih godina (Meni 20, njoj 16) ili zbog tog jebenog rata i pojacanih emocija.

U Sarajevu je u ratu sigurno bilo drukcije. Kao i maloprije sa temom sa alkoholom, opet tvrdim da su ljudi bili opusteniji i otvoreniji bas zbog toga sto su mislili da im je svaki dan zadnji, mislim racunali i sa tom opcijom. I sukladno tome, vise su stvari htjeli da dozive prije nego mandrnu na nasilan nacin. Cesce su vodili ljubav na primjer. Na primjer cesce su se kupali, po dva tri puta dnevno ribanje iako nema vode i to kabasem. Moja komsinica je bukvalno ovako rekla: „Ma ne dao mi bog da me pogodi nesto, a ja u prljavim gacama“.

Koristio se svaki moguci momenat i situacija za salu i posalicu, taj jedini originalni bosanski proizvod. Eee, a kad si opusten, onda ti se desi ona „Nirvana“ (Bez aluzija na Kobejna, molim vas).

A ljudi zasto se tako tesko opustate danas, evo mir je, bar prividni, ne puca se, jest' da se tesko zivi ali se bar zivi.

Zanimaju me vasa misljenja i iskustva u vezi ovoga kao i prijedlozi i pametni i nepametni savjeti :D , ma saso mange samo da ide
Lace

Post by Lace »

ja se trebala udati za ratnu ljubav...jedini koji me ikad zaprosio :-? :D
anais_nin

#3 Re: Ratne ljubavi

Post by anais_nin »

horns&drums wrote: ma saso mange samo da ide
napisem kilometarski post i onda maca pojede :(

nego hornsy kakva je buba tebe ujela? :D joooooooj rastuzi me ovom temom, ali eto popravi sve to ovim SASO MANGE :D

mislim da sve to ima veze malo s godinama, malo sa tadasnjom situacijom...moja prica nije "lijepa i neduzna" ko tvoja...ja sam upoznala jednog momka par mjeseci prije rata, ono zacopala se kao siparica, sto tada i jesma bila, jos je sve bilo zanosno i romanticno jer je on bio onako "neprikladno stariji" od mene (meni 15, njemu 20) pa smo se sakrivali da ne bi bilo prica...medjutim kako je rat poceo, situacija se promjenila, pa se vise nije moglo bas kriti....dok su telefoni radili, visili smo na telefonu, on se svercao i smucao okolo po mraku da bismo se vidjeli...jos trpio mezu i zajebavanje od strane svoje raje sto sve to radi zbog jedne male curice... :D
onda sam ja otisla...pa je uslijedio period pisama, pisama, pisama, moljakanja ljudi da ponesu paketice predaju, radio poruke...sve dok jednog "lijepog" suncanog dana nije nazvao zajednicki prijatelj...nije morao nista ni reci sama cinjenica da se snasao da me licno nazove mi je sve rekla...narednih par mjeseci se bas i ne sjecam jer sam hodala okolo kao duh...i dan danas mi se vrati taj osjecaj kada na ulici sretnem covjeka koji ga je ubio...tako da kod mene ne, nema te nirvane...
horns&drums

Post by horns&drums »

Ana draga, ja bih plakio sada.

Hvala na iscrpnom i iskrenom odgovoru, da su bar svi otvoreni kao ti...
silentbob

Post by silentbob »

najveca ljubav za vrijeme rata....AK47 broj 481880
PR80.

Post by PR80. »

A wrote:Anais :(
:( :(
horns&drums

Post by horns&drums »

silentbob wrote:najveca ljubav za vrijeme rata....AK47 broj 481880
Nije to djevojka, to je majka tako su nas ucili u vojsci

U stvari imas i pravo, kaze nama desetar "To sto drzite sada u ruci vam je i majka i babo i stric i sestra i brat"...

Nego silent, nije valjda da nemas kakvu pricicu za nas?
car-x

Post by car-x »

najintenzivnije iskustvo glede ratne ljubavi i kod mene je uglavnom negativno.. bilo je tu i leptirica i svega.. al je problem bio puno puno jaci i kompleksniji od svega ostalog..

u moj komsiluk je izbjegla cura iz jedne nase mahale na sjeveru i nako se tajno pricalo da ju je silovo "jaran" od njenog brata.. nako, on ko cetnik da se sveti balijama..

a cura bila draga skroz.. i slatka vala.. i ja se zaljubio.. i mi se pravo druzili.. ali ja sam imo osjecaj da nista ne radim kako treba.. na momente je uspijevala da mobilise snage, da se drzi i sve, ali bi pravo cesto jednostavno "pukla", a ja sam se grozno osjeco jer nisam znao ni sta reci ni kako joj pomoci.. bio sam ko panj koji slusa i pravi se da razumije.. a kurac sam ja razumio tad sa 16 godina.. jos crnja stvar je da su joj brat i otac bili u logoru u batkovicu, a ona, mati i jos famalije u izbjeglistvu i onda se i tu svakakvih scena odigralo i svega..

elem, u neka doba je s majkom i sestrom otisla iz moje mahale, i tako smo na silu prekinuli to nase druzenje.. poslije sam dobio haber da se udala, da je rodila kcerkicu i sve, a da su joj se brat i otac izvukli iz logora.. sta je sad s njom, nemam pojma, ali sudeci po ostaloj raji iz njene mahale, mahom su svi otisli u houston i okolinu.. mozda je i ona zavrsila tamo..

enivej, volio bi cuti nesto o njoj.. tek tako, da znam da joj dobro ide u zivotu.. bar se nadam da je tako..
silentbob

Post by silentbob »

imam...sve su ruzne i trudim se da ih zaboravim
MayaSA

Post by MayaSA »

Spremam se izaci jednu vecer, i u kupatilu, sminkam se naravno :) smjeskam, zaljubljena...Odjednom, mama uleti i kaze "Neces ti nigdje. Rat poceo" :-?
Nije jos bio al' samo sto nije...Ne izadjemo tada, ali kasnije pucnjava nije smetala. "Romanticno" smo znali sjediti u kaficu i slusati odakle granate dolaze, i pogadjati gdje ce pasti. Pravili planove i mastali, kako ce biti jednom kad "sve ovo prodje" budili neke uspomene iz boljih vremena. Htjeli ne htjeli priznati, nevolja nekad spaja ljude vise i intenzivnije, nego slavlje.
horns&drums

Post by horns&drums »

U picku materinu ljudi... Da sam znao da ce biti ovako ne bih ni otvarao temu
horns&drums

Post by horns&drums »

Ne lazi :D
silentbob

Post by silentbob »

da mi je bilo bit u vasoj kozi u ratu da se odmorim
PR80.

Post by PR80. »

@anais kad ovaj tvoj post procitam vrati me nazad u ratne dane i znam da je takvih slucajeva bilo na bacanje.

U toku rata iz Mostara u moj rodni grad dodju brat i sestra (on moje godiste, ona mladja). Ja i njegova rodica se druzile, bile najbolje prijateljice. Oni kao izbjeglice nisu nista sa sobom uspjeli iznijeti i tako u skoli smo dijelili knjige i sve ostalo. I tako mi postanemo momak i cura (14 godina, fino zreli :D ).
U svemu tome je bilo cari, u mojoj ulici je bilo dosta raje izmedju 14 - 18 godina, zbog granatiranja nismo nigdje isli, uvijek se drzali u blizini tako da bi po cijeli dan ja i on provedi trenutke zajedno sa rajom.
Ne znam da li je bilo zbog rata, ali kod nas je bilo pravilo "svi za jednog, jedan za sve". Da sad ne bih razduzila sa pricom... jedan dan dodju hrvati u nasu ulicu, sve nas izbace iz kuca i kazu da se pokupimo i cekamo ispred srednje skole... Bilo nas je hiljadama.... Dan prije on je otisao u posjetu u drugu ulicu. Nismo znali da li ce njih isto tu dovuci.
Navecer nas pokupe i odvedu nas sve u drugi dio grada tako da su nas hrvati mogli kontrolisati 24 h. On, njegova sestra i ostatak familije se nisu pojavljivali.
4 sedmice poslije nas protjeraju, njih (u tom dijelu gdje je bio on) ostave u gradu. Otprilike jednu sedmicu dana poslije saznajem da su hrvati utrcali u kucu, ubili njegovog dedu i ispalili rafal prema njemu i njegovoj sestri. Jedino sam znala da su ih ti isti hrvati pokupili odatle i tako se trag njega i njegove sestre gubio. :(

Negdje oko 2 - 3 mjeseca poslije dobijam poruku preko Crvenog krsta od njega.... Zavrsili u Splitu. Ne mogu opisati svoje veselje tada.
Otisao je sa mamom i sestrom u NY.
Prije 2 godine (slucajno) odem iz Norveske u posjetu kod njegove rodice (moje najbolje prijateljice) i tu se on zadesi.
Super ga je bilo sresti poslije toliko godina. On se isto totalno sokirao. Sjedili smo i pricali o svemu. Najvaznije je da se opet sve dobro zavrsilo sa njim i njegovima. :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

u ratu sam imao samo jednu ljubav

debela kriška kruha namazana još deblje sa feta sirom
anais_nin

Post by anais_nin »

horns&drums wrote:Ana draga, ja bih plakio sada.

:kiss:

nemas pojma koji mi je ovo flash bio :roll:

prije par dana imali smo mali "reunion" raje iz sklonista...posto je ta nasa klapica bila pravo neobicna...ja sam zivjela u kuci i mi smo isli u skloniste u zgradi preko puta, i igrom slucaja u tom sklonistu smo se potrefili samo ja i jos 5 momaka "iz dvorista"...oni su mene isto tako nenormalno zezali zbog gorepomenutog momka :D srecom svi su prezivjeli, sva petorica su se ozenili, svi osim jednog imaju klince sada...i tako sjedimo neki dan, kad njih 5 u istom trenutku vade novcanike na sto...zadnju noc prije nego sto sam ja otisla, Djani jedan od tih momaka najednom izvadio noz i posto je kod mene bila kosa do pola ledja pocne da mi kida pramenove kose nozem...kao svakom po jedan :D a oni meni poklone neke srebrene halkice, ko zna odakle su to nabavili...i bilo je nekako prelijepo i tuzno da i ja imam te halkice jos uvijek, ne nosam ih, cuvam ih, a oni jos nose po taj glupavi pramen kose sve ove godine :roll: :-?
Ivy

Post by Ivy »

anais_nin wrote:
horns&drums wrote:Ana draga, ja bih plakio sada.

:kiss:

nemas pojma koji mi je ovo flash bio :roll:

prije par dana imali smo mali "reunion" raje iz sklonista...posto je ta nasa klapica bila pravo neobicna...ja sam zivjela u kuci i mi smo isli u skloniste u zgradi preko puta, i igrom slucaja u tom sklonistu smo se potrefili samo ja i jos 5 momaka "iz dvorista"...oni su mene isto tako nenormalno zezali zbog gorepomenutog momka :D srecom svi su prezivjeli, sva petorica su se ozenili, svi osim jednog imaju klince sada...i tako sjedimo neki dan, kad njih 5 u istom trenutku vade novcanike na sto...zadnju noc prije nego sto sam ja otisla, Djani jedan od tih momaka najednom izvadio noz i posto je kod mene bila kosa do pola ledja pocne da mi kida pramenove kose nozem...kao svakom po jedan :D a oni meni poklone neke srebrene halkice, ko zna odakle su to nabavili...i bilo je nekako prelijepo i tuzno da i ja imam te halkice jos uvijek, ne nosam ih, cuvam ih, a oni jos nose po taj glupavi pramen kose sve ove godine :roll: :-?
...tu se ja sjebem totalno :sad: famozna prica :)
horns&drums

Post by horns&drums »

Ana , jebo me otac kad otvorih ovu temu...A mislio sam sve najbolje matere mi. Nisam vas ljudi mislio razalostiti
alek

Post by alek »

anais_nin wrote:Djani jedan od tih momaka najednom izvadio noz i posto je kod mene bila kosa do pola ledja pocne da mi kida pramenove kose nozem...
tu se ja sjebem :?
ali sve je dobro sto se dobro svrsi :? :D
silentbob

Post by silentbob »

horns&drums wrote:Ana , jebo me otac kad otvorih ovu temu...A mislio sam sve najbolje matere mi. Nisam vas ljudi mislio razalostiti
ostavi se rata horny,jebo njega...meni kad ga spomenes samo losi tripovi o rokanju (sto vakom,sto nakom)
silentbob

Post by silentbob »

alek wrote:
anais_nin wrote:Djani jedan od tih momaka najednom izvadio noz i posto je kod mene bila kosa do pola ledja pocne da mi kida pramenove kose nozem...
tu se ja sjebem :?
ali sve je dobro sto se dobro svrsi :? :D
sve je dobro kad se dobro svrsi 8-)
PR80.

Post by PR80. »

horns&drums wrote:Ana , jebo me otac kad otvorih ovu temu...A mislio sam sve najbolje matere mi. Nisam vas ljudi mislio razalostiti
Znamo da nije zlonamjerno s` tvoje strane. Koliko je i tuzno, tesko mislim da je opet dobro sjetiti se osoba koje su nam bile bliske, drage i koje smo izgubili a isto tako podijeliti dozivljaje sa ostalima (oni koji osjecaju potrebu za tim).
Danas mi je toliko prijatelja proslo kroz glavu koji su ni duzni ni krivi izgubili svoje zivote - ni za sta. :(
stella_k

Post by stella_k »

Nije mi se dalo da bas sve postove procitam, ali evo, ja sam svog najdrazeg u ratu upoznala, zavoljela, udala se....bilo je lijepo, romanticno sjediti zagrljen uz ratnu "pec" i mastati o kraju rata....
Bilo je divno i opasno.... :-D
sunday_morning

Post by sunday_morning »

kada je rat poceo imala sam 12 godina, tek zavrsila V razred. i dok mi tuzlaci nismo nista kontali sta se desava, dolazili neki ljudi iz okolnih gradica i sela i tiskali se po stanovima svojih rodjaka.

tako eto, ja se zaljubila u jednog dosljaka..bio je u drugom ulazu, imao je jako lijepo biciklo i vozao me na korpi..ali smo zbog granata vecinom pravili krugove oko zgrade...i eto, brzo se sve to saznalo..ali mi kao djeca, pa blizu stanujemo, pa saznace nam roditelji i kao moramo kriti ljubav 8-) ...prvi poljubac se desio u sklonistu izmedju dvije granate...sjedila sam mu u krilu, nestalo je struje i sad osjetim njegov dah na mom vratu..osjecanja su zaista bila jaka a mi se napalili..i posto su mu sestra i njen momak bili tik uz nas..ustanemo mi da se ''prosetamo'' po ''sirokom'' sklonistu..nadjemo neki kutak..mrakaca zesca..prislonio me je uz zid..bio je hlada, vlazan..osjetila se mem..ali nama nista nije bilo vazno...neka rokaju..mi smo se bas voljeli..

odselio se...dok sam bila kod tetke par dana..tad su pravo rokale granate i kao kod nje je bilo sigurnije, atomsko skloniste :D pa su mene i brata starci poslali u drugi kraj grada...kad sam se vratila kuci..njega nije bilo. vratio se u svoj gradic, s vremena na vrijeme bi navracao ali rijetko...i svaki put srce bi mi sislo u pete kad ga vidim.

to je bilo '92.-'93...nekada, '98 mislim da me je zvao, nasao novi broj...iznenadio me je strasno..bio je pijan i govorio kako me jos voli itd. ja sam tada sjedila sa momkom kuci..i morala sam spustiti slusalicu.

danas je ozenjen, dobio sina...naravno da su dosle i prosle druge ljubavi..ali ta ratna ima neku svoju car...
krkan

Post by krkan »

kako smo zivili iz minute u minutu i non stop na adrenalinu(dali docekati novi dan) tako su i ratne ljubavi bile nesto posebno

i sad se najezim kad pomislim koliko puta sam isao na sastanak a granate sibaju stotinjak metara od mene (ma dobro je nije blizu :-)
te susreta sa dragom osobom :)
Post Reply