Raskidi dugih veza...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
dale cooper

#2001 Re: Raskidi dugih veza...

Post by dale cooper »

Velkoski wrote:ljubav ima rok trajanja
ljubav se kosi s razumom
svijet je puno komplikovaniji od ljubavi :mrgreen:

baš me zanima ko bi od vas hodao 50 kilometara sedmično radi ljubavi
... daj ba, nismo u srednjoj školi :mrgreen:
Ne znam ni da li bih vozio toliko. :lol: :mrgreen:
Last edited by dale cooper on 23/02/2017 13:42, edited 1 time in total.
pustopoljina

#2002 Re: Raskidi dugih veza...

Post by pustopoljina »

ljubav se kosi s razumom

baš me zanima ko bi od vas hodao 50 kilometara sedmično radi ljubavi... daj ba, nismo u srednjoj školi :mrgreen:
10 000 koraka je dnevna preporuka. Ukljucis my Fitness pal i sinjaj. (10 000 koraka je manje od 10km).
Tomahawk11
Globalni moderator

#2003 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Tomahawk11 »

pustopoljina wrote:
ljubav se kosi s razumom

baš me zanima ko bi od vas hodao 50 kilometara sedmično radi ljubavi... daj ba, nismo u srednjoj školi :mrgreen:
10 000 koraka je dnevna preporuka. Ukljucis my Fitness pal i sinjaj. (10 000 koraka je manje od 10km).
https://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/ ... /170221010 :P

Kod mene na telefonu nekih 6000 koraka ili 6 km ili 399 kcal.
wewa

#2004 Re: Raskidi dugih veza...

Post by wewa »

ja sam daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavno zavrsila srednju
a daaaaaaaaaaavno sam imala i 28
svejedno za ljubav insan svasta uradi

no, u danasnjoj emisiji smo svasta mogli nauciti:
- da se ljudi ne sparuju zbog istih razloga
- da ima razlicitih oblika ljubavi
- da nisu svi spremni na isto odricanje
- da je komunikacija presudna
- da svaka veza ne zavrsava brakom i
- da saksija, uglavnom, ima rupu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2005 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Truba »

da žene vole hodanje ne bi kockaste glave u bmv bile popularne :D
i ostali krembili
:oops:

i ta jedna što voli štetati
voli to po londonu i parizu kad odete
i to samo prvi dan
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2006 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Velkoski »

wewa wrote:ja sam daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavno zavrsila srednju

svakako, itekako prihvatam da smo svi različiti i da ono što usrećuje mene ne mora da nužno usrećuje i nekog drugog

samo ne kontam kako ne kontate da kad imaš 100 miliona problema na grbači nemaš vremena i da hodaš 23876782 kilometara. ako te 'srodna duša' ne može podržati u takvim trenucima i ako je bitnije sjedenje na klupici od toga da središ malo život, onda jebiga. meni bi u tim trenucima više značila podrška nego nabijanje na nos što nemam toliko vremena :D
pustopoljina

#2007 Re: Raskidi dugih veza...

Post by pustopoljina »

Tomahawk11 wrote:
pustopoljina wrote:
ljubav se kosi s razumom

6000 koraka moze biti 6km samo ako ti je korak jedan metar. Meni je nekih osam km, zaboravila sam je li blize 9km ili 8km. Visoka sam i imam dug korak.
wewa

#2008 Re: Raskidi dugih veza...

Post by wewa »

Velkoski wrote:
wewa wrote:ja sam daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavno zavrsila srednju

svakako, itekako prihvatam da smo svi različiti i da ono što usrećuje mene ne mora da nužno usrećuje i nekog drugog

samo ne kontam kako ne kontate da kad imaš 100 miliona problema na grbači nemaš vremena i da hodaš 23876782 kilometara. ako te 'srodna duša' ne može podržati u takvim trenucima i ako je bitnije sjedenje na klupici od toga da središ malo život, onda jebiga. meni bi u tim trenucima više značila podrška nego nabijanje na nos što nemam toliko vremena :D
kojih 100 milona problema s 26, prvim stalnim poslom nakon diplome? to je bolan vrijeme radosti, setanja za rukice, planiranja buducnosti kako je samo tad vidis. :)

nemoj pogresno shvatiti, ne stavljam se a priori na stranu djevojke jer sam zena. od ovih sto kalkulisu, boje se materine sjene i podrazumijevaju da je svaka cura sponzorusa, gore su mi samo ove sto imaju djuvegiju u rukavu, rezervnu opciju, k'o zaledjeni burek ako ti se ne kuha taj dan.

bice da ne razumijem smisao duze veze s nekim koga, ispade, ne poznajes, a ni ne trudis se plaho da upoznas.

ili jos vjerovatnije, da je i ovaj put dale upravu - da je do sredine, ne do pogubljene omladine :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#2009 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Tomahawk11 »

pustopoljina wrote:
Tomahawk11 wrote:
pustopoljina wrote: 10 000 koraka je dnevna preporuka. Ukljucis my Fitness pal i sinjaj. (10 000 koraka je manje od 10km).
6000 koraka moze biti 6km samo ako ti je korak jedan metar. Meni je nekih osam km, zaboravila sam je li blize 9km ili 8km. Visoka sam i imam dug korak.
Blizu 6, bude to nekih 6600-6800 koraka.
Pa, imam podug korak :-D
Svejedno, mislim da je 10 km ekstremno, odnosno vise za sportiste.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2010 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Velkoski »

Zamisli da danas imaš 26 i da krećeš od apsolutne nule (nemaš puno para, ako uzmeš kredit automatski si se samoubio, nemaš svoje auto, praktično nemaš ništa). Vjeruj mi, to je već 100 problema na grbači, pogotovo na današnjem vaktu kad je teško naći normalan pos'o, koji se uopšte i plaća, da ne pričamo dalje... :mrgreen:

ne kažem ja da ti nisi nužno u pravu oko nekih stvari, ali daleko je bilo lakše mojim starcima krenuti od nule i omogućiti i sebi i meni štošta, nego što je to moguće danas. :mrgreen:

a generalno... ulaziti u dužu vezu s nekim s kim od početka nisi siguran da želiš nešto trajno i kvalitetno je van pameti svakako. a da se ne lažemo, to znaš nakon deset dana poznavanja :mrgreen:
Tomahawk11 wrote: Blizu 6, bude to nekih 6600-6800 koraka.
Pa, imam podug korak :-D
Svejedno, mislim da je 10 km ekstremno, odnosno vise za sportiste.
Deset kilometara je polumaraton... Na deset kilometara mo'sh hladno održavati 10% body fata jebote, a to rijetki rade svakako :D
Niemand

#2011 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Niemand »

Kad mu mati sazna pa pocne-jesam ti rekla.. :o :D
Dosadno mii

#2012 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Dosadno mii »

.
Last edited by Dosadno mii on 24/02/2017 06:46, edited 1 time in total.
ho oponopono

#2013 Re: Raskidi dugih veza...

Post by ho oponopono »

Al-Batros wrote:Oživljavam mrtvu temu ali moram se nekom ispovjediti... Bio sam u vezi tri godine. Sve je počelo slučajno, par poruka na fb, iste noći i kafica i vidio sam da mi se djevojka baš sviđa. Lijepa i normalna djevojka, tiha, povučena, starija od mene dvije godine. Svidjela mi se na prvu baš zbog navedenih osobina, trebao mi je neko ko će me smiriti na neki način, prije nje sam imao par veza koje su trajale max. 2 mjeseca. Moji roditelji nisu bili za tu vezu jer im se ona iz nekog razloga nije sviđala, naročito mami. Pored toga sam je zavolio, a i ona mene. Znao sam da je to to ali nisam se mogao odlučiti na brak jer nisam htio da je dovedem kući iz razloga što je mama par puta rekla da je ne dovodim pred nju. Nikad je nisam ni upoznao sa roditeljima. Voljeli smo se, živjeli jedno za drugo, pomagali si na sve moguće načine. Njoj ništa nije smjelo faliti, ne da je tražila iphone, nakit, odjeću i neki luksuz, nego su je sitnice činile sretnom, nekad smo samo sjedili u autu zagrljeni i bilo nam je super, nekad kada zaradim bolju dnevnicu (konobar) znali smo otići negdje u drugi grad za promjenu. Ona je imala problema u kući, mala primanja, otac bolestan i teško pokretan. Zadnjih godinu dana me stalno ispitivala kad ćemo se uzeti, a ja nisam znao šta ću odgovoriti na to, još sam išao na fax, kući je nisam mogao dovesti pa sam skretao sa teme iako sam to želio više od svega. Često mi je znala pokazivati slike bebica i pitati na koga će djeca ličiti. Nekad sam razmišljao o tome da napravimo dijete kako bi nas ono skroz povezalo ali nisam imao hrabrosti jer nisam radio pravi posao pa nisam mogao to priuštiti. U zadnje vrijeme ju je to sve više opterećavalo, htjela je da se uzmemo ali ja nisam mogao, postala je malo grublja prema meni ali smo se ipak voljeli. Par dana prije nove godine, kada sam završio fax, sam našao posao vezan za struku (IT). I kako to ide kod naših privatnika, prvi mjesec je obuka i nisam dobio ni marku, a nisma radio kao konobar pa nismo izlazili, tada smo prekinuli. Jbg živi par kilometara od mene, pa dok gorivo naspem, pa za izlaz, a nemam ni marke u džepu. Mislio sam da je to jedno od onih zahlađenja u vezi kad se ne viđamo 10-ak dana i da će to proći. Skoro svaki dan smo se javljali jedno drugom na fb. Sinoć sam se ja njoj javio i nije ništa odgovorila do jutros kada je rekla da se udala :( . Obrisala profil na fb i to je to. Ništa mi nije bilo jasno, sigurno me nije varala niti sam ja nju varao, bili smo dostupni jedno drugom 24/7, a i živimo u malo sredini tako da bih sigurno znao. Što me najviše boli je to da se udala za nekog seljobera kojeg i ne zna, niti je lijep, niti ima para, niti je pismen, niti išta što bi je na neki način privuklo. To me boli jer sam joj uvijek želio sve najbolje u životu, htio sam da je usrećim, ako ne ja barem neko ko to zaslužuje. I na kraju to sve tako da završi, jednostavno ne mirim se s tim. :(
...a jest bičarka navalila da se uda...ko je jebe bolan...ideš dalje, ne dumaj...mogao si ju tako oženiti i ona pobjegne sa xy osobom preko noći...još ti i kindera ostavi...tako da, šuti dobro si prošao...djeva ima i biće ih bolan...:pusi2:
Al-Batros

#2014 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Al-Batros »

Nije smak svijeta. :D
Niemand

#2015 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Niemand »

Bas nesto kontam, prvo bracno jutro saljes bivsem poruku kako si se udala. Sta mu imas javljati, cut ce svakako.
wewa

#2016 Re: Raskidi dugih veza...

Post by wewa »

Al-Batros wrote:Nije smak svijeta. :D
rezilijentan karakter :zoka:
Al-Batros

#2017 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Al-Batros »

wewa wrote:
Pa šta sad mogu, da se objesim :) Moram se prilagoditi situaciji ha ya.
wewa

#2018 Re: Raskidi dugih veza...

Post by wewa »

Al-Batros wrote:
wewa wrote:
Pa šta sad mogu, da se objesim :) Moram se prilagoditi situaciji ha ya.
ma nista, samo ti naprijed. jedno drugom ste ucinili uslugu.
Al-Batros

#2019 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Al-Batros »

Doći će neka koja će imati malo više mozga u glavi.
ho oponopono

#2020 Re: Raskidi dugih veza...

Post by ho oponopono »

...a šta je mislila, sad ću se ja njemu osvetiti udajom ko mi prvi naleti...koje čorlučenje jebote...:pusi2:

...jer to njeno htjenje i želja da se uda, mora pod svaku cijenu da urodi plodom, pa makar crkla, zacrtala sebi i to se mora desiti...to joj je haman i jedino bitno bilo u vašem odnosu ispljunuti matičaru da...jer već joj vakat, okolo sve se poudale, ukućani da je se riješe...samo reci da više... :pisnula: i :pisnuo:
edo_79

#2021 Re: Raskidi dugih veza...

Post by edo_79 »

ho oponopono wrote:...a šta je mislila, sad ću se ja njemu osvetiti udajom ko mi prvi naleti...koje čorlučenje jebote...:pusi2:

...jer to njeno htjenje i želja da se uda, mora pod svaku cijenu da urodi plodom, pa makar crkla, zacrtala sebi i to se mora desiti...to joj je haman i jedino bitno bilo u vašem odnosu ispljunuti matičaru da...jer već joj vakat, okolo sve se poudale, ukućani da je se riješe...samo reci da više... :pisnula: i :pisnuo:
Ja budale ..... to se lagano kova uradi

Image

Pivicu i :pusi2: a ona nek se materi udaje :mrgreen:
Mutivoda

#2022 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Mutivoda »

A ja sam mislila da je eto partner tu da ti bude lakše. A ne da sve bude teže. Ne komplikujte.
Kada nakon tri godine, oni jedno s drugim ne mogu sjesti, popričati, pa eto i on njoj da objasni da trenutno nema novca, da ne mogu hodat po kafama, đe već, ona da razumije to, jer jebote, voli ga, i ako je to "nepremostiva" prepreka, ja onda očito ne znam šta je ta ljubav.
Nije ljubav tu da ukloni njihova mimoilaženja, nego da ih na neki način pomiri (osim ako to nisu neke ekstremne situacije), i ne odustaje se tek tako, ako je pravo, bez obzira na nesporazume, pokušavaš nać način da funkcioniše.
Niko ne kaže da je to lako ba, naravno da nije, valja se potruditi, valja dat koji živac, bit spreman da se žrtvuješ. Uvijek ima problema. I ima ih svako. Nisam za to da ikoga teretim svojim problemima, nek' ide ako mu je teret, al' pobogu, valjda ako smo zajedno toliko vremena ne djelimo samo kafu, tijelo, dobre dane, cvjetiće, nego i strahove, planove, loše dane, kurčeve palčeve..
Tu sam da ti pomognem, pokušam razumjeti, a ne da bježimo na znake problema. I ne da, zbog trenutne situacije (nedostatak nova), i minimalne udaljenosti, napravimo toliki problem, da se ne možemo vidjeti, još plus ovo kalkulisanje sa obje strane.. pa se i udaljimo, i ne primjetivši.. i ode sve u kurac.
Njih dvoje kao da se poznaju dva mjeseca, a suština je da se nisu htjeli ni potruditi razumjeti ovo drugo. I krivi su oboje. A možda bi i uspjelo.

Al' najlakše je svest post na klupicu, jer je eto to poenta i tinejdžersko razmišljanje i treba to ismijati.
Nije problem što su oni udaljeni haman pa nikako a nisu se mogli kao viđati taj mjesec dana. I krivica je uvijek i uvijek samo na drugoj strani. Kako da ne.

Biće bolje, proći će.
Ni prvi ni zadnji slučaj.
Sretno. I sretno na poslu. :D
doviđenja :run:
wewa

#2023 Re: Raskidi dugih veza...

Post by wewa »

nesto kontam
A da nesudjeni djuvegija nije pitar?
I meni bi to bio dil brejker, sto jest, jest.
Mutivoda

#2024 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Mutivoda »

wewa wrote:nesto kontam
:lol:

naumpade mi sporCki direktor :mrgreen: halali :skoljka: :D
wewa

#2025 Re: Raskidi dugih veza...

Post by wewa »

Mutivoda wrote:
wewa wrote:nesto kontam
:lol:

naumpade mi sporCki direktor :mrgreen: halali :skoljka: :D
Halalosum! Vidis kako se temeljne vrijednosti ne mijenjaju ni protekom decenija :-D
Post Reply