Raskidi dugih veza...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1851 Re: Raskidi dugih veza...

Post by _BataZiv_0809 »

sherbett wrote:
:thumbup: super post!

svi patimo od istoga...
dodala bi putovanje..definitvno preokupira misli, otvara vidike i otkriva nove dimenzije i načine razmišljanja

doduše, omnia mea mecum porto..od samih sebe ne možemo pobjeći, pa tako ni te bolesti..ipak vrijeme liječi sve
Hvala :thumbup:

Da, slozio bih se za vrijeme. Mozda i ne lijeci, ali otupi neke stare ostrice, ugasi neke stare vatre i covjek shvati da se bez te/tog neke/og itekako moze.

Ja se nikada do kraja nisam izlijecio, da budem iskren. A vjerujem da je tako svima, ko god je izgubio veliku ljubav. Mislim, ne patim za njom, niti o njoj uopce razmisljam u bilo kojem drugom kontekstu izuzev uspomena. Ali da dodje ponekad u misli, dodje itekako.

Bio sam bolestan prije 2 godine i zaglavio u bolnici. I javila se kratkom porukom sa zeljom za brz oporavak, nakon 2 godine nekomuniciranja i medjusobnog izbjegavanja. Lijep je osjecaj bio :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1852 Re: Raskidi dugih veza...

Post by _BataZiv_0809 »

dobar osjecaj wrote: Iako nemamo nikakve zajednicke crte ni po kom osnovu i malo je toga iz tvojih zakljucaka sto bi bilo ili moze biti ikada primjenjivo u mom zivotu, moram ti reci da je ovo prvi post duzi od pet recenica koji sam procitala na ovom podforumu nakon dosta vremena.

Ti si jedno simpaticno i dobrodusno bice :thumbup:
Hvala puno :thumbup: drago mi je da je bilo zanimljivo :) Svako od nas bije svoje bitke i nicija bitka nije ista.

Bitno je nikad ne odustajati od ideje o sopstvenoj vrijednosti i znati da nije potrebno bilo cije (ne)prihvatanje da bismo zivjeli :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1853 Re: Raskidi dugih veza...

Post by _BataZiv_0809 »

ZenaZbrkovima wrote: Joj, kako je razumijem :mrgreen: kad mene cojk nije ostavio za tog perioda, vjerujem da nikad nece. A razumijem i tebe :mrgreen:
I ja sam je razumio, jer sam prosao isto i pokusavao sam savjetima i pomoci doprinijeti da to lakse prebrodi. Medjutim, ona je bila nezadovoljna vezom, voljela me vise nego ja nju i u svakom mom potezu je vidjela prijetnju. Nazalost, ali tako je :(
Ramzess Veliki

#1854 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ramzess Veliki »

sherbett wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Procitao sam vise od 50 stranica teme i odlucio dati svoj osvrt :) ....
:thumbup: super post!

svi patimo od istoga...
dodala bi putovanje..definitvno preokupira misli, otvara vidike i otkriva nove dimenzije i načine razmišljanja

doduše, omnia mea mecum porto..od samih sebe ne možemo pobjeći, pa tako ni te bolesti..ipak vrijeme liječi sve
Eto vidiš ... motor ... kontaš? :oops:
Ramzess Veliki

#1855 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Ramzess Veliki »

_BataZiv_0809 wrote:
ZenaZbrkovima wrote: Joj, kako je razumijem :mrgreen: kad mene cojk nije ostavio za tog perioda, vjerujem da nikad nece. A razumijem i tebe :mrgreen:
I ja sam je razumio, jer sam prosao isto i pokusavao sam savjetima i pomoci doprinijeti da to lakse prebrodi. Medjutim, ona je bila nezadovoljna vezom, voljela me vise nego ja nju i u svakom mom potezu je vidjela prijetnju. Nazalost, ali tako je :(
Onaj ko više voli češće najebe.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1856 Re: Raskidi dugih veza...

Post by _BataZiv_0809 »

Ramzess Veliki wrote: Onaj ko više voli češće najebe.
Kad ne brojis dal' dajes ili primas, znaci da ces ostariti sam. Zdravko Colic tako veli :roll:
bang and blame

#1857 Re: Raskidi dugih veza...

Post by bang and blame »

[quote="Ramzess Veliki"]
Onaj ko više voli češće najebe.

Još češće.. Još češće.
Pirija

#1858 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Pirija »

e cuj 2 godine im duga veza.... pa toliko vam treba da se upoznate...
ja sam jednom poslije 7 godina rekao lijepo nam je bilo ovih 5 godina al dosta je :D
ja bio siguran da je samo 5 godina proslo :p
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1859 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Truba »

ja sam jedne godine dvije godine :lol:
Matzan

#1860 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Matzan »

Ne treba ti ono češće.
Možeš ga upotrijebiti kao: "muškarci (naj)češće najebu."
alijagoro

#1861 Re: Raskidi dugih veza...

Post by alijagoro »

ZenaZbrkovima wrote:vjerujem da je to cesto i posljedica guranja nekih, na oko beznacajnih, stvari pod tepih. sitne svadje, prepirke.. a ti sutis, skupljas, sutis, skupljas, i godinama tako. e onda jednog dana stanes, skontas da je to "dohakalo" komplet odnosu i vezi. i kapak, tada tu nema vise nista, i razlaz cesto ostaje kao jedina realna opcija.
Cuj sutis I skupljas,pa nisi dijete,valjda se problemi trebaju rijesavati a ne gurati pod tepih godinama.
p206

#1862 Re: Raskidi dugih veza...

Post by p206 »

bang and blame wrote:
Još češće.. Još češće.
To je zato što se čovjek, kad voli, raznježi...i postane ranjiv. A druga strana, ako to ne vidi i ne zna cijeniti, zajebe čitavu stvar i onda ova prva strana ispuši foru. To se posebno primjeti kod muškaraca danas, on kad baš zavoli izgubi onaj gard i postane nježniji, izgubi veliki dio muškosti(koja se manifestuje na držanju distance i dijelom odbojnosti), a žensko...žensko to ako to ne vidi i ne cijeni, dečko ispuši foru samo tako...
A većina ih ne vidi, kaže on ima jak gard, lupa šakom od sto kad ja pretjeram i voli me...voli on tebe srećo ali ne dovoljno koliko jedna žena zaslužuje, u to možeš biti sigurna. Zato žene danas češće ostavljaju nego muškarci, jer je kod žena nježnost i ranjivost prirodno poželjna osobina...muškarci ostavljaju zbog drugih stvari, zbog pretjerane ljubomore (mada razumijem žene koje puno vole da ponekad moraju preći dozvoljenu granicu ljubomore,ali samo ponekad), zbog ženske pretjerane glume, njenog tersluka oko banalnih stvari, razmaženosti itd. Pa i kad levat potrči za drugom suknjom ko kakvo derle, i ne cijeni ženu koja je bila uz njega bez pogovora godinama, da to ne zaboravim...

I mislim da je tu generator svih žensko-muških problema, da li je od Boga dato da se mi ne kontamo na tom fonu, ili je čovjek jednostavno proklet pa ne cijeni dovoljno nešto što vrijedi...ne znam.
bang and blame

#1863 Re: Raskidi dugih veza...

Post by bang and blame »

p206 wrote:
bang and blame wrote:
Još češće.. Još češće.
To je zato što se čovjek, kad voli, raznježi...i postane ranjiv. A druga strana, ako to ne vidi i ne zna cijeniti, zajebe čitavu stvar i onda ova prva strana ispuši foru. To se posebno primjeti kod muškaraca danas, on kad baš zavoli izgubi onaj gard i postane nježniji, izgubi veliki dio muškosti(koja se manifestuje na držanju distance i dijelom odbojnosti), a žensko...žensko to ako to ne vidi i ne cijeni, dečko ispuši foru samo tako...
A većina ih ne vidi, kaže on ima jak gard, lupa šakom od sto kad ja pretjeram i voli me...voli on tebe srećo ali ne dovoljno koliko jedna žena zaslužuje, u to možeš biti sigurna. Zato žene danas češće ostavljaju nego muškarci, jer je kod žena nježnost i ranjivost prirodno poželjna osobina...muškarci ostavljaju zbog drugih stvari, zbog pretjerane ljubomore (mada razumijem žene koje puno vole da ponekad moraju preći dozvoljenu granicu ljubomore,ali samo ponekad), zbog ženske pretjerane glume, njenog tersluka oko banalnih stvari, razmaženosti itd. Pa i kad levat potrči za drugom suknjom ko kakvo derle, i ne cijeni ženu koja je bila uz njega bez pogovora godinama, da to ne zaboravim...

I mislim da je tu generator svih žensko-muških problema, da li je od Boga dato da se mi ne kontamo na tom fonu, ili je čovjek jednostavno proklet pa ne cijeni dovoljno nešto što vrijedi...ne znam.
Svaka čast!!!
Matzan

#1864 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Matzan »

p206 wrote:

Odličan početak i kraj, ali mi se nikako sredina ne uklapa... ili je do mene?
Muškarac koji pokaže punu nježnost i nedajBože ranjivost može početi da odbrojava dane kad će biti :izet: ...
tad postaje "tetkica", "nije muško", "pussy"...
ili je čovjek jednostavno proklet pa ne cijeni dovoljno nešto što vrijedi.
Ovo samo da podvučem kao notornu činjenicu!
Jah... i nadam se da pod onim čovjek podrazumijevaš i žene. U navedenim situacijama pogotovo. :oops:
JThomas

#1865 Re: Raskidi dugih veza...

Post by JThomas »

do tebe je, htio je reći da muškarci to cijene kod žena.
Sunny-7

#1866 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Sunny-7 »

p206 wrote:
bang and blame wrote:
Još češće.. Još češće.

:thumbup:
ćiribiribela

#1868 Re: Raskidi dugih veza...

Post by ćiribiribela »

_BataZiv_0809 wrote:
7) Biti uvijek dzentlmen. Nikada sebi ne dopustati ruzne i pogrdne rijeci o bivsoj djevojci. Ta osoba je bila nas izbor, niko nas nije prisilio da budemo sa njom. Pljujuci po njoj, pljujemo sebe.

8) Uvijek imati na umu da jedno lose iskustvo nije opcenito pravilo

BEZ SVAKOG SE MOZE, TO DOBRO ZAPAMTITE.
Ovo mi se najvise svidjelo. :thumbup:
quarterback wrote:Respo, gledaj i uči :mrgreen:
:lol:
bang and blame

#1869 Re: Raskidi dugih veza...

Post by bang and blame »

Jbt... Neka "krasna" prostitutka. Ma, bjež'! Smeće!
gladna sam

#1870 Re: Raskidi dugih veza...

Post by gladna sam »

Duga veza, rano se poceli zabavljati, zaruke, i opet sam ju prekinula
Razlog, ni jedan od onih klasicnih, prevara, dosada i slicno ili ovo sto vas vecina navodi

I onom koji ostavlja nije uvijek lahko
Poslije duge veze, valja prevazici sve sitnice i krupne stvari koje su vam cinile svakodnevnicu

Neko je dobro rekao to vam je kao da se razbolite, pa morate odbolovat :thumbup:
Dosadno mii

#1871 Re: Raskidi dugih veza...

Post by Dosadno mii »

pa koji je bio razlog :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1872 Re: Raskidi dugih veza...

Post by _BataZiv_0809 »

gladna sam wrote:Duga veza, rano se poceli zabavljati, zaruke, i opet sam ju prekinula
Razlog, ni jedan od onih klasicnih, prevara, dosada i slicno ili ovo sto vas vecina navodi

I onom koji ostavlja nije uvijek lahko
Poslije duge veze, valja prevazici sve sitnice i krupne stvari koje su vam cinile svakodnevnicu

Neko je dobro rekao to vam je kao da se razbolite, pa morate odbolovat :thumbup:
Pa sto ostavi covjeka na pravdi boga :D
gladna sam

#1873 Re: Raskidi dugih veza...

Post by gladna sam »

ja ovih forumskih mahalusa

jest jest da vam kazem, pa da me na lomacu baČite :evil:

Imala sam dobar razlog, cak sam i pristala da se pomirimo, pokusala ponovo i nije islo, nastavilo se gdje se stalo, srce mi se cijepalo, ne mozes biti ravnodusan prema nekome s kim si proveo dosta godina
ali kad vidis da ti to nikakvo dobro nece donijeti, da ce tebe unistiti na kraju onda je vrijeme za bijeg

i mislila sam da to nikad necu reci ali od dugih veza treba bjezat, max 4 godine i to je to! A ljudi dosta ranije svate jesu li jedno za drugo i hoce li funkcionisati, samo cesto sebi to necemo da priznamo
Evo prva ja sam napravila tu gresku, ne treba dozvoliti da te emocije ponesu, razum na prvo mjesto! :)
ZenaZbrkovima

#1874 Re: Raskidi dugih veza...

Post by ZenaZbrkovima »

hmmm.. mozda je imao sifru? hajde reci nam fkt :D
sha_ba

#1875 Re: Raskidi dugih veza...

Post by sha_ba »

'beli je gladna bila :mrgreen:
Post Reply