Raskid veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- pustopoljina
#851 Re: Raskid veze
prosli vikend pricam sa prijateljicom...kaze mi da je promijenila misljenje o nevjeri kad je prije par godina procitala kartuzijanski manastir u parmi (od NE do ima i "gorih stvari")
nisam citala tu knjigu, tako da ne znam na sta je tacno mislila...
-
Officer Crabtree
#852 Re: Raskid veze
oj ja mislio sranje u gradu, pa reko sad cu smirit zivac na forumu, kad ovdje...
lm, ne citaju mi izljevi ljubavi, samo da odgovorim vaskolikoj dami
srce moje u ovako rane sate, nisam ti bona ja ni reko o tim pogledima... neg si napisala da je lik ubjedjen da je njegovo misljenje jedino koje je ispravno...
e sad, ja bih tog ostavio na prvoj kafi, a ti eto ne bi
ti bi cekala dvije godine da ga ostavis
i onda "cudna jada" na forumu
sto li?
a ti osjećala ljubav u prvih par izlazaka? sta se zaletite "samo da mi je imat momka i eto de sta mi vise treba"... ziva bila nije bitno jel on voli nogomet a ti gledanje u tacku, bitno je kakav je karakter... jok, coek ima golfa peticu i to je ono top prioritetoktobar. wrote:da, glupo, ali je tako.. neces ostaviti covjeka kojeg volis samo zato sto nemate iste poglede na neke stvari..Officer Crabtree wrote:vremenom?Pogotovo ako te zemskinje imaju posla sa partnerima koji su ubjedjeni da je jedino njihovo misljenje
ono koje je ispravno...vremenom odustaju.
mislim, ono, trebalo ti je vremena da...?
srce moje u ovako rane sate, nisam ti bona ja ni reko o tim pogledima... neg si napisala da je lik ubjedjen da je njegovo misljenje jedino koje je ispravno...
sto li?
-
Officer Crabtree
#853 Re: Raskid veze
oprosti, al njesraLjubav je kad se jednog jutra probudis pored nje, vidis je onako bez sminke, krmeljavu, rascupanu i shvatis da je naljepsa zena na svijetu pored tebe i zahvaljujes Bogu na danu kad si je upoznao. Vidis u njoj andjela i nista drugo...
ljubav je kad znas da nije najljepsa zena na svijetu al da zelis samo nju
al ako ti sebi natripujes te ideale, puknuces jednog dana pa ganjat maloljetnice, jer jednog dana sve one ce bit lica ko izvakane pomorandzine kore
- paja patak
#854 Re: Raskid veze
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#855 Re: Raskid veze
i nije te kopkalo da pitaš ili da pročitaš knjigupustopoljina wrote:prosli vikend pricam sa prijateljicom...kaze mi da je promijenila misljenje o nevjeri kad je prije par godina procitala kartuzijanski manastir u parmi (od NE do ima i "gorih stvari")
-
oktobar.
#856 Re: Raskid veze
da, glupo, ali je tako.. neces ostaviti covjeka kojeg volis samo zato sto nemate iste poglede na neke stvari.. [/quote]Officer Crabtree wrote:oj ja mislio sranje u gradu, pa reko sad cu smirit zivac na forumu, kad ovdje...![]()
vremenom?
mislim, ono, trebalo ti je vremena da...?
a ti osjećala ljubav u prvih par izlazaka? sta se zaletite "samo da mi je imat momka i eto de sta mi vise treba"... ziva bila nije bitno jel on voli nogomet a ti gledanje u tacku, bitno je kakav je karakter... jok, coek ima golfa peticu i to je ono top prioritet
sto li?[/quote]
al evo u ove sitne sate, receno. u mom slucaju.. problemi i neslaganja su se pocela javljati nakon godinu i pol veze sitne stvari, uvidjeli smo svoje razlicitosti i prihvatili ih. Prava znacajnija neslaganja prije 2 mjeseca.. a vec mjesec nismo skupa u grubo receno, sve to.. tako da ako me shvatas da na pocetku je bilo sve uredu.. ali da ne ulazimo dublje.. u moja "cuda jada"..
@lud i ponosan .
- statix
#857 Re: Raskid veze
Hmm, sve to stoji, ali ne negira nuzno jedno drugo. Recimo ovaj opis ljubavi od @lud i ponosan je meni znao proci kroz glavu u jutrima probudjenim kraj djevojke. U tom trenutku ti si siguran da je to ljubav i zena tvog zivota, ali ne razmisljas o promjenama koje ce vas odnos i vasa ljubav dozivjeti.Officer Crabtree wrote:oprosti, al njesraLjubav je kad se jednog jutra probudis pored nje, vidis je onako bez sminke, krmeljavu, rascupanu i shvatis da je naljepsa zena na svijetu pored tebe i zahvaljujes Bogu na danu kad si je upoznao. Vidis u njoj andjela i nista drugo...
al ako ti sebi natripujes te ideale, puknuces jednog dana pa ganjat maloljetnice, jer jednog dana sve one ce bit lica ko izvakane pomorandzine kore
Sta zelim reci? Ljubav jednostavno se ne moze objektivno definisati. Svako je definise kako osjeca i dozivljava njenu energiju. Ona nikako ne stagnira i ne moze je se "skontati", pa zapisati i ziviti po toj filozofiji i vjerovanju. Ona na neki nacin evoluira zajedno sa nama. Ima periode u kojima se mnogo jace ili slabije manifestuje, uspone i padove...Nije isto voliti sa 25, 35 il' 50 godina, sto ne znaci da to sve zajedno nije ljubav. Vrijeme je savija, pritisce, rasteze, mjenja joj oblik. Ukoliko je tvrda i kruta ne valja, jer se ne prilagodjava izazovima, ako je krhka takodjer, jer se lomi pred njima. Najljepse je da se ponasa poput vidre u vodi, da je elasticna i da lako prevazilazi prepreke na koje nailazi. Od cega to zavisi? Vjerovatno od kolicine prisutne ljubavi medju vama, osjecanja i zejednickih interesa kojim je ona obojena...
Mislim da stalno istrazujes ljubav i prolazis kroz njene faze, a osoba koja se najbolje stopi, sa svim svojim vrlinama i manama, u taj subjektivni ideal je ona "prava". Samo uvijek budi svjestan da je to ideal, i lakse ce ti biti u traganju za istom.
-
bosna123
#858 Re: Raskid veze
Lud i ponosan wrote: Prvo, nije filozofija, vec doslovno pisanje misli koje te opsjedaju jedan odredjeni period. Bolje biti rjeciti filozof, nego mudri mulac![]()
E sad da ti napisem sta ja mislim......
Slazem se, svaka je ljubav za sebe specificna, ne postoji neki obrazac po kojem ce se svako od nas kretati. Isto, nije poimanje ljubavi kod svakoga isto. Neko je perfekcionista, neko ce ostati sam cijeli zivot jer nije dobio sve sto je mislio da treba dobiti, a neko ce se prilagoditi, presutiti, prihvatiti nesto znajuci da ga apsolutno ne ispunjava, dakle sve je to individualno. Ja licno nikada necu zivjeti sa nekim ko me prvenstveno ne usrecuje i ne ispunjava, sa nekim koga slucajno ne volim, ili ne osjetim ono sto bi trebalo.
Necu i ne zelim da prihvatim da ne postoji neko ko ce mene/tebe apsolutno usreciti. Mozda ti neces dobiti sve sto si zamisljala, vjerovatno da i neces, ali ce to sto imas biti dovoljno da se osjecas zivom i da budes sretna.
A i sta bi bilo kada bi sve ono sto si pozeljela i sebi zacrtala i dobila? Mislis da bi takva ljubav potrajala?
Ono sto je nuzno, presudno, izuzetno bitno, jeste da dvoje ljudi teze necemu, da teze savrsenstvu, bez obzira sto je nemoguce to dostici. Ako si dobila 3 stvari, tezi da ostvaris 4. i ono sto je preduslov tome jeste da nadjes osobu koja je na to spremna. E to je jedino sto mora da postoji u vezi, spremnost da se napreduje zarad NAS! Mi smo jedno validno, jedino bitno, Mi smo ljubav, a ne apsolutno savrsenstvo.
Nikad se ne treba uljuljkati, nikad ne treba odmah dobiti sve sto zamislis, nekad se za to treba i pomuciti.
P.S. Ti savrseno sretni nemaju sve, niko nema sve, a i dalje je sretan. Ipak, postoje ljudi koji su uvijek nesretni, bez obzira sta i koliko imali. Na tebi ostaje da odabres sta ces biti, ja licno znam za sta sam se odlucio....
Predobro.
-
Officer Crabtree
#859 Re: Raskid veze
ma svejedno je šta sam ja, jebeš mene, ovo je forum, kad klikneš na novi tab u browseru ja ne postojim...eto ta dama i srce tvoje drago .. ima misljenje da je tvoje misljenje jedino isptavno.. ovdje i da si se upravo pronaso.. pa razmisli o tome.. malo si agresivan.. a to nije potrebno..
bitno je tamo gdje ti neko određuje život ne biti s nekim ko se postavlja da je njegova uvijek ispravna
pa jesul neslaganja počela zbog promjene određenih okolnosti u vezi il si ti jednostavno tripovala da možeš projenit lika odnosno da ti to nije bitno?al evo u ove sitne sate, receno. u mom slucaju.. problemi i neslaganja su se pocela javljati nakon godinu i pol veze sitne stvari, uvidjeli smo svoje razlicitosti i prihvatili ih. Prava znacajnija neslaganja prije 2 mjeseca.. a vec mjesec nismo skupa u grubo receno, sve to.. tako da ako me shvatas da na pocetku je bilo sve uredu.. ali da ne ulazimo dublje.. u moja "cuda jada"..
znam ja da je fino ovdje ženama na forumu govorit "ljubav je ovo ljubav je ono", al prc, irl je to malo drugačije
- Aurora Borealis
-
Zoya
#861 Re: Raskid veze
Aurora Borealis wrote:Ja sam uvijek za varijantu neidealiziranja nikoga, pa ako se dobro iznenadim super jeste.
- Aurora Borealis
- pustopoljina
#863 Re: Raskid veze
kad bi citao s razumijevanjem,skontao bi da covjek isto rece sto i ti,samo ljepseOfficer Crabtree wrote:oprosti, al njesraLjubav je kad se jednog jutra probudis pored nje, vidis je onako bez sminke, krmeljavu, rascupanu i shvatis da je naljepsa zena na svijetu pored tebe i zahvaljujes Bogu na danu kad si je upoznao. Vidis u njoj andjela i nista drugo...
- pustopoljina
#864 Re: Raskid veze
procitacu, procitacukomi wrote:i nije te kopkalo da pitaš ili da pročitaš knjigupustopoljina wrote:prosli vikend pricam sa prijateljicom...kaze mi da je promijenila misljenje o nevjeri kad je prije par godina procitala kartuzijanski manastir u parmi (od NE do ima i "gorih stvari")
-
Officer Crabtree
#865 Re: Raskid veze
naravno da nije istokad bi citao s razumijevanjem,skontao bi da covjek isto rece sto i ti,samo ljepse
-
oktobar.
#866 Re: Raskid veze
Zoya wrote:Aurora Borealis wrote:Ja sam uvijek za varijantu neidealiziranja nikoga, pa ako se dobro iznenadim super jeste.Ovo mi je sad vodilja u zivotu..
@officir.. okolnosti su promjenile nas odnos..i donijele nam drugacije i vece probleme.. ili bar takve s kakvim se ja nisam znala nositi..
- statix
#867 Re: Raskid veze
Naravno, tako je mnogo bolje zivjeti. Najgore je kada od partnera pokusavamo napraviti ono sto on/a zapravo nije. A more je muskaraca i djevojaka koji igraju tu igru. Svak' svakom nesto namece i uslovljava ga.Aurora Borealis wrote:Ja sam uvijek za varijantu neidealiziranja nikoga, pa ako se dobro iznenadim super jeste.
- ema_86
#868 Re: Raskid veze
Evo, ja nikom nista ne namecem i ne uslovljavam.
Osobe koje zele mijenjati druge ljude u principu su nezadovoljne samim sobom.
- statix
#869 Re: Raskid veze
Ili zive u idealima, kojih cak nisu ni svjesni.ema_86 wrote:Evo, ja nikom nista ne namecem i ne uslovljavam.![]()
-
Officer Crabtree
#871 Re: Raskid veze
aj napiši i treći post da te počnem zavodit 
- ema_86
#872 Re: Raskid veze
Evo, i treci je tu...Officer Crabtree wrote:aj napiši i treći post da te počnem zavodit
jedva cekam da procitam jos nesto sarkasticno, cinicno i ironicno!
-
PalaSa Marsa
#873 Re: Raskid veze
Officer Crabtree wrote:aj napiši i treći post da te počnem zavodit
- nellington
#874 Re: Raskid veze
statix wrote:Kad limes od x tezi u beskonacno ili apsoluno "savrseno"....x=ljubav![]()
al' ga nikad ne dostigne.....al' sacekat cemo nellingtona da nam dadne strucan komentar...
![]()