na ovoj temi sam se pravo udomaćio, agentu moj, prepoznajem razumijevanje da te niko ne pegla pa znam da
ne zamjeruješ...
eh sad...
agent zero wrote:Prvi quote: Iako mi je u nekim najgorim stanjima sjeba i to padalo napamet, zapravo da je pričekam pred faxom, ne baš kući da joj idem, jednostavno smatram to suludim. Samo sam htio da se nađemo negdje sat vremena, kao dvije normalne osobe.
kao prvo suludo je po tebe koliko već par mjeseci nakon da ti i dalje razmišljaš o njoj
al to na stranu, ako je već odbila da se nađete kontaktom putem telefona, odnosno maila, htio sam ti pojasniti da je jedino još ostalo bit' tako jadan pa je otići vidjeti "oči u oči" bez najave... ako već razmišljaš to uraditi, onda to trebaš uraditi da znaš van svake opravdane sumnje da ne želi da pričate, tj. kad je sretneš pred faksom da ne kaže "čuj, ne mogu sad, moram sa kolegama otići nešto uraditi, možda drugi put", da ti ne počneš kontat "dal je htjela a nije mogla, il fakat nije htjela nikako"...
ovaj ekstremni, jadni, stalkerski način bi ti riješio tu dilemu...
Drugi quote: Itekako imam razloga da se ljutim na sebe. Dozvolio sam da me previše "uspavaju" vlastite i njene emocije i tako glupo i naivno sam vjerovao da su te iste dovoljne da se eventualni problemi prevaziđu. Bio sam neoprezan i nisam razmišljao. Očigledno sam previše vjerovao u nju. I ne mogu si to oprostiti.
nis' ti vjerovao ništa bolan neg si se zaljubio... jebote nije ti prvi put, misliš da je svijet ravan za vas... jedino što si mogao je unaprijed matematički napisat kriterije i onda ne prilazit' ni jednoj curi koja tu ne spada, al tako se odmah ogradivši od potencijalno i najboljih...
agent zero wrote:Treći quote: Tu se apsolutno ne slažem. Pogotovo ne nakon ovakvih veza. Ja kad sam raskidao neke veze od mjesec dana, smatrao sam poštenim da drugoj strani kažem prave razloge. Naravno ne grubo, ali sasvim jasno. Makar to mogu učiniti na kraju. A ne samo otići bez ikakvog objašnjenja. To nikako ne mogu da razumijem.
buraz moj vratimo se kroz vrijeme, 2. februara si napisao
agent zero wrote:Ne bih se ja ovdje zadržavao na mogućim razlozima koji su je naveli na sve ovo, jer to mi uopšte nije bila poenta teme. Prave razloge zna samo ona i to je to.
pa 5.2.:
agent zero wrote:Dakle, (opet naglašavam hipotetički) da je većina razloga za raskid zaista one prirode koje mi je navela na tom zadnjem susretu, kako bih onda trebao da se ponašam? Da li opet vrijedi sve isto što ste mi već rekli ili u tom slučaju moj stav prema svemu trebao da bude drugačiji? Konkretno kad govorim o ovome, prvo što mi je palo napamet je da se ona "prepala" i postala nesigurna da ako ode da će to u skorijem nekom periodu značiti i kraj naše veze, zbog distance.
eh sad, tad, 2 mjeseca prije, možda ti je moglo i biti bitno to što si sumnjao u iskrenost njenih razloga, koje je, vidim po ovome navela
sad, 2 mjeseca nakon svega, bez ikakvog njenog kontakta, a ti si ostavio prostor da do njega dođe, to je sasvim nebitno...
i to što ti želiš da kažeš njoj, želim i ja jednoj bivšoj od prije p'o godine koja je mene znogirala, i jednoj koju sam ja ostavio prije par godina a nisam joj rekao pravi razlog... al nit mislim da bi prva slušala šta joj imam reć, nit druga... nit bi to promjenilo neku kozmičku nepravdu
riješi se belaja, nađi sebi djevojku i opet zavrti rulet
i da, veze od 11 mjeseci?
ja jebenih veza u pičku materinu, to ti je jedna sezona Lige šampiona, ko se sjeća ko je bio šampion prije par godina...
prema tome tj. k tome, i veza od 11 mjeseci, i veza od 5 godina, i veza od 2 godine mogu prestat jednog lijepog jutra kad se ona probudi i skonta da joj je to postala rutina i dosada, da se ne kreće u pravom smjeru...
na kraju krajeva, ja bih radije obrazloženje onih žena koje me šutnu nakon dva mjeseca, kad u ta dva mjeseca još uvijek puca početna strast i zaljubljenost, otkrivaš je (bukvalno i u prenesenom značenju)
ne treba meni obrazloženje kad me ostavi nakon godinu, jer da sam bio za nju, ne bi me ostavila kad me sad tako upoznala u potpunosti
dakle, liku, nisi za nju
želi više
oktobar wrote:ljudi sta da radim..moram dalje to znam.. ali kako
jedini savjet za početak
izlazi s ljudima, pričaj o bilo čemu, prekidaće ti svakih par momenata misli njegova slika, al vremenom sve manje i manje, ako se zatvoriš sama u sobu onda ćeš stalno misliti na njega...
il hod' vam' da ti ja dadnem svoj posao jedno 7 dana, ja odo noge na stolicu, nećeš moć mislit ni jesil obukla se il si gola došla na posao kad te "uzme"...