Raskid veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Gile Šampion

#426 Re: Raskid veze

Post by Gile Šampion »

Malo zavija,al' nema veze :)
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#427 Re: Raskid veze

Post by Šeherzada »

Eto mora da sam najmladja baba na svijetu. :( Ali dobro je i to.Bar sam z necemu prva...... :)
......

#428 Re: Raskid veze

Post by ...... »

La_Forge wrote: jbt, kad sam je juče sreo, noge mi se odsjekle al bukvalno... 2 godine nakon svega :) kontam kad je za godinu dana sretnem sa mužem i djetetom na ulici i opet me brecne ...

cccc

bljak
@La_Forge, mislim da ti trebaš da pronađeš smisao u SVOM životu, neki novi i da malo više
zamišljaš i razmišljaš kako ćeš TI izgledati za godinu dana, a ne tvoja bivša djevojka.
Možda i ti za godinu budeš gurao kolica.. ej, nikad se ne zna :) ;-). Postani svjestan da si
slobodan i da postoji sigurno neko, ko će ti se pojaviti u životu i ispuniti ga opet ljubavlju,
srećom, nekim novim uspomenama, samo trebaš da otvoriš vrata ;-). Sretno.
......

#429 Re: Raskid veze

Post by ...... »

Šeherzada wrote:Dani prolaze a bol ostaje. Vrijeme kao da je stalo. Radim samo ono sto stvarno moram. Izgubila sam nekog kome sam vjerovala i cija rijec i zakletva su bili tako stvarni i sigurni za mene. U ciji sam karakter i dusu vjerovala. I bojim se da necu nikad preboljeti. Ne samo zato sto zelim da prebolim i da nastavim dalje nego zato sto to stvarno vise ne zelim. A trazila sam tako malo poslije svega, da mi se ponekad javi. Da me pita kako sam...I to bi mi bilo dovoljno. On zna koliko patim i kako mi je tesko ali suti. Vjerujem da se vise i ne sjeca mene.
Pravim greske. Zivot mi je postao najveca kazna. Nemojte mi reci da nisam normalna, to je nesto sto je jace od mene.

Evo sta se dogodilo. Bili smo jednom nogom u braku,samo nas je malo djelilo od toga.Bila sam spremna otici na kraj svijeta za njega.Kada je sve skoro bilo sredjeno-povukao se.....Razlog i ne postoji.Vjerovatno je razlog bilo nedovoljno ljubavi prema meni.

Sve pjesme sada mogu slusati samo nemogu HABIBI. Boli me srce, tako sam njega zvala i tako mi prokletno nedostaje...Da li on ima kamen mJesto srca, zasto me tako kaznjava ? Ovako nesto ne treba uraditi ni najgorem neprijatelju.Ali trudim se,valjda vrijeme pruzi zaborav
Ako ste bili korak do braka, čisto sumnjam da je takav konj, da te baš zaboravio ;-).
Znači ipak da si mu značila toliko, da je bio spreman da dijeli život s' tobom. Nije te zaboravio,
u to budi sigurna :).
Šeherzada

#430 Re: Raskid veze

Post by Šeherzada »

...... wrote:[

Ako ste bili korak do braka, čisto sumnjam da je takav konj, da te baš zaboravio ;-).
Znači ipak da si mu značila toliko, da je bio spreman da dijeli život s' tobom. Nije te zaboravio,
u to budi sigurna :).
E da je tako.Jesi li cuo za muskarce koji obecaju brak i ispare se?Bez ikakvog razloga,bar nekog vidljivog?Ne,nije me zaboravio,sigurna sam.,Nije me zaboravio-jer nije me ni volio!
male_okice

#431 Re: Raskid veze

Post by male_okice »

Bloody_Mary-Sue wrote:
[/quote]

rascisceno da nismo vise skupa, pa i to je nesto... a sad smo drugovi, doduse najbolji :D mozda budemo kumovi an vjencanjima jednog dana... ako dodje do tog :D[/quote]

To sa kumovima-jako losa ideaja. Moja je veza pukla poslije 3,5 godine bezveze u biti, i to je bilo sve prije tri mjeseca ali prezivjela. Mada taj dio o kumovima i prijateljstvu sa bivsim je po meni glupost. Znam ja da on mene zna najbolje i da ce shvatiti neke stvari ali on takodjer zna koje "dugme" da pritisne da me iznervira naljuti ili isprovocira, zato ok ostati prijatelji po meni treba-praviti scene i slicno je ionako bezveze i nema koristi ali toliko blizak prijatelj ipak ne zelim da budem ni sad ni nikad!
La_Forge

#432 Re: Raskid veze

Post by La_Forge »

@La_Forge, mislim da ti trebaš da pronađeš smisao u SVOM životu, neki novi i da malo više
zamišljaš i razmišljaš kako ćeš TI izgledati za godinu dana, a ne tvoja bivša djevojka.
Možda i ti za godinu budeš gurao kolica.. ej, nikad se ne zna :) ;-). Postani svjestan da si
slobodan i da postoji sigurno neko, ko će ti se pojaviti u životu i ispuniti ga opet ljubavlju,
srećom, nekim novim uspomenama, samo trebaš da otvoriš vrata ;-). Sretno.
:) ova mi se perspektiva sviđa... super post... hvala
......

#433 Re: Raskid veze

Post by ...... »

male_okice wrote:
Bloody_Mary-Sue wrote:

rascisceno da nismo vise skupa, pa i to je nesto... a sad smo drugovi, doduse najbolji :D mozda budemo kumovi an vjencanjima jednog dana... ako dodje do tog :D[/quote]

To sa kumovima-jako losa ideaja. Moja je veza pukla poslije 3,5 godine bezveze u biti, i to je bilo sve prije tri mjeseca ali prezivjela. Mada taj dio o kumovima i prijateljstvu sa bivsim je po meni glupost. Znam ja da on mene zna najbolje i da ce shvatiti neke stvari ali on takodjer zna koje "dugme" da pritisne da me iznervira naljuti ili isprovocira, zato ok ostati prijatelji po meni treba-praviti scene i slicno je ionako bezveze i nema koristi ali toliko blizak prijatelj ipak ne zelim da budem ni sad ni nikad![/quote]

Ja sam po tom pitanju eskstremna. Prijateljstvo sa bivšima? Nikad.
Zašto? Zato što tu mora da bude neki interes u pozadini, iskreno prijateljstvo sigurno nije. Ne shvatam ljude
koje partner/ica još povrijedi na kraju, a oni ganjaju neko prijateljstvo. Ma kome? Za koga?
Okreni glavu na drugu stranu i doviđenja. Eh jedino vjerujem da je prijateljstvo moguće u situacijama, kad oboje
sporazumno prekinu, bez svađe, bez teških riječi, kad se i rastanu kao prijatelji. Ja nisam ni za kakvo prijateljstvo,
lično ja, eventualno zdravo za zdravo i to je to. Možda je ružno, ali kod mene je tako.
7777777

#434 Re: Raskid veze

Post by 7777777 »

imam jedno pitanje...mislim nadovezujem se na ovu temu, ali iskreno trazim odgovore za licni problem :-)
prica se vrti oko toga kako "svariti" raskid, kako dalje itd.
eh ovako, mene zanima kako dalje i sta dalje kad se ljudi jos nenormalno vole i mjesecima i godinama poslije raskida...
Znaci u pitanju je veza koja je trajala preko 6 godina i onda pukla zbog raznoraznih problema (izmedu ostalog i nepovjerenja i prevare,...) i evo vec dosta dugo nakon toga emocije su jos tu kao i raniej, ako ne i jace, ali ipak niej moguce prevazici probleme bez obzira na ljubav zato sto se jedna strana boji i nema snage za dalje. I sta sada raditi, ima li neko kakvu pametnu ideju, kako sve zaboraviti ili kako pronaci rjesenje, s tim da ponavljam jedna strana ne zeli pomoc u prevazilazenju straha, jednostavno bojkotuje ali i priznaje da voli do bola. HELP :!: :?: :!: :?: :!: :?: :roll: :sad:
......

#435 Re: Raskid veze

Post by ...... »

7777777 wrote:imam jedno pitanje...mislim nadovezujem se na ovu temu, ali iskreno trazim odgovore za licni problem :-)
eh ovako, mene zanima kako dalje i sta dalje kad se ljudi jos nenormalno vole i mjesecima i godinama poslije raskida...
Znaci u pitanju je veza koja je trajala preko 6 godina i onda pukla zbog raznoraznih problema (izmedu ostalog i nepovjerenja i prevare,...) i evo vec dosta dugo nakon toga emocije su jos tu kao i raniej, ako ne i jace, ali ipak niej moguce prevazici probleme bez obzira na ljubav zato sto se jedna strana boji i nema snage za dalje. I sta sada raditi, ima li neko kakvu pametnu ideju, kako sve zaboraviti ili kako pronaci rjesenje, s tim da ponavljam jedna strana ne zeli pomoc u prevazilazenju straha, jednostavno bojkotuje ali i priznaje da voli do bola. HELP :!: :?: :!: :?: :!: :?: :roll: :sad:
Meni ovo liči na razvlačenje pameti jedno drugom. Ako je puklo tako davno, a ni do danas se niste pomirili,
onda nemaš čemu da se nadaš. Ta druga strana o kojoj pričaš je ili mazohista, ili te drži kao neku alternativu,
dok se ne odvaži da pobijedi strah ili šta već. Ljubav do bola? Hmm, meni ne liči na to iskreno. A rješenje? Zaborav?
Zaborav otpiši, a rješenje je u tvojoj glavi i u tvom srcu.
7777777

#436 Re: Raskid veze

Post by 7777777 »

Meni ovo liči na razvlačenje pameti jedno drugom. Ako je puklo tako davno, a ni do danas se niste pomirili,
onda nemaš čemu da se nadaš. Ta druga strana o kojoj pričaš je ili mazohista, ili te drži kao neku alternativu,
dok se ne odvaži da pobijedi strah ili šta već. Ljubav do bola? Hmm, meni ne liči na to iskreno. A rješenje? Zaborav?
Zaborav otpiši, a rješenje je u tvojoj glavi i u tvom srcu
Ma nije da se nismo pokusavali pomiriti, ali s ebojim da smo i tada grijesili i samo povrijedili jedno drugo. A nada....hmm, crnjak je samo sto zadnja umire :roll:
Nekad i ja pomislim da je teski mazohista, a i on je svjestan da vjerovatno grijesi, ali kao da je odlucio da kontrira cijelom svijetu i da fura to nesto svoje kud puklo da puklo. Ja zaboraviti ne mogu i ne znam, ali isto tako nikako ne zelim ni tjerati da otvori oci i dusu, niti to mogu! a sto se tice rjesenje koje je kao sto kazes u mojoj glavi i srcu...eh tamo je svaki dan, svaki tren samo on...ali nisam sigurna kako bi to moglo biti rjesenje :?: :!:
Hvala u svakom slucaju! :zoka:
......

#437 Re: Raskid veze

Post by ...... »

7777777 wrote:
a sto se tice rjesenje koje je kao sto kazes u mojoj glavi i srcu...eh tamo je svaki dan, svaki tren samo on...ali nisam sigurna kako bi to moglo biti rjesenje :?: :!:
Hvala u svakom slucaju! :zoka:
Pa niko ti ne može reći šta je rješenje. S jedne strane ti njega voliš, a s druge strane sigurna sam da si svjesna
duboko u sebi da nema ništa od toga ( na žalost ). Zato sam ti rekla da je rješenje u tvojoj glavi i tvom srcu - ILI ILI. Ili
ćeš se kaniti te priče zauvijek, jer da je bilo suđeno vi biste se pomirili do sada, a s tim emocijama naučiti
da se nosiš, dok te ne prođe. Ili to, ili jednostavno baš da mu padneš na koljena.. ( kad je već uporan u tom
bojkotu ), ali ja to lično nikad ne bih uradila. Do tebe je. Dokle si ti spremna da ideš? Da li možda samo ne želite
da pustite jedno drugo, jer ste bili dugo skupa, ili je stvarno ljubav u pitanju? Šta god da je, ako kažeš da su prošli
mjeseci, godine.. onda ne može biti ljubav, jer biste sada bili zajedno po svaku cijenu i bez obzira na sve.
7777777

#438 Re: Raskid veze

Post by 7777777 »

vjerovatno si u pravu...hvala ti sto si razmislila o mom problemu :thumbup:
mislim da je najbolje da se iskljucim iz cijele ove price, bar na neko vrijeme, pa neka se desi sta god treba da se desi...
NIKO NIJE POBJEGAO OD SVOJE SUDBINE...SVE STO MORA BITI, BICE :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#439 Re: Raskid veze

Post by Truba »

živite kao da ćete biti sto godina zajedno
a spremajte se kao da ćete sutra prekinuti :mrgreen:
Šeherzada

#440 Re: Raskid veze

Post by Šeherzada »

komi wrote:živite kao da ćete biti sto godina zajedno
To sam pokusala.....valjda sam previse u snovima da mogu u tome uspjeti!
Epitop

#441 Re: Raskid veze

Post by Epitop »

samo da se prijavim :roll:
Bilo je dobro dok je trajalo, idemo dalje, nadam se.... :-D
7777777

#442 Re: Raskid veze

Post by 7777777 »

lijepo receno :D :thumbup:
bosna123

#443 Re: Raskid veze

Post by bosna123 »

7777777 wrote:
lijepo receno :D :thumbup:
Ali kako to emotivno izvesti? Zar se ne cini malo paradoksalno? @komi, otkrij nam formulu, pliiz :)
Eweleen

#444 Re: Raskid veze

Post by Eweleen »

Najgluplja izjava koju sam danas čuo, a danas sam čuo par baš glupih :mrgreen:
clansman

#445 Re: Raskid veze

Post by clansman »

ev i ja se prijavljujem. prekinuli smo prije neka tri mjeseca, veza trajala preko 2.5 godine. sada se ne znamo. ne postojimo jedno za drugo. ja mislim da je jos uvijek volim. mislim. nisam siguran. vidjao sam je i sa drugim tipom (jednom), vidjao je sretnu, nasmijanu, obarao pogled i glavu, i isao se umijevati, dobro umijevati u abdesthanu Begove. nekada se zavaram da popusta, ali sam je sinoc sanjao, pa... ne znam sta da mislim, sta da radim. pokusao sam da izgladim stvari. dodjem na forum i citam neke postove, (idi dalje, nema tu vise ljubavi, bila sam budala sto sam mu vjerovala i voljela ga,) i onda pomislim kako i ona misli ovako, ali srecom se pojavila 777777 i vidio sam da i zensko moze voljeti malo duze, pa sam se vratio malo u zivot. inace, i mi smo bili daleko otisli, obecanja, planovi i ostalo. jesam pogrijesio, ali ona jednostavno nije htjela ni da pricamo. prekinula je preko sms-a. ona ce vjerojatno reci da sam ja prekinuo(ovo je da se vratim na put objektivnosti). ona niuje htjela ni da kafu popijemo, ma nije htjela ni da pricamo. sad nesto misli, svaka osoba je po svemu razlicita, i svi sto pisu o svojim nekim ljubavima, pisu samo jednu verziju onoga sto se moze izroditi. moze se desiti i nesto drugo. nastavak. ljepsi kraj. ali sve manje vjerujem u to. na jednoj drugoj temi sam napisao sta sam sve radio, i mislim da se ni od koga ne moze traziti vise. pokusao sam. pokusavao sam. bodrio je kada je padala. nisam je napustao, nego sam bas tada bio najvise uz nju. trazila je stalno vise i pokusavao sam. trudio se. nisam mogao. dosao je momenat kada vise jednostavno nisam zadovoljavao njene kriterije. postao sam odbojan, a razlog je lezao u problemima koje sam imao, da se razumijemo nisu to neki problemi, ali su meni smetali i sada mi smetaju... ona nije mogla vise da bude uz mene. "... nije vazno sto je moja ljubav nije mogla zadrzati..."
ovo je samo da se malo istresem. ne morate odgovarati ako ne zelite, ma ne morate ni citati. tolio od mene. hvala lijepa.
7777777

#446 Re: Raskid veze

Post by 7777777 »

ako ti je nesto lakse (a vjerovatno nije :() ja jos uvijek volim...istim zarom i jacinom...mi i dalje nismo skupa bas kao sto je i prije receno, ali ja i dalje volim...cemu to, kako, zasto i do kad ne znam...ma koliko ova ljubav boli nekako sam i sretna na samu pomisao da sam imala priliku dozivjeti ovako nesto... :mrgreen:
ovo je moje skormno misljenje, mozda ce neko reci da sma pukla, ali sam takva kakva sam i ne mogu to promjeniti :)
mirna123

#447 Re: Raskid veze

Post by mirna123 »

[ako ti je nesto lakse (a vjerovatno nije :() ja jos uvijek volim...istim zarom i jacinom...mi i dalje nismo skupa bas kao sto je i prije receno, ali ja i dalje volim...cemu to, kako, zasto i do kad ne znam...ma koliko ova ljubav boli nekako sam i sretna na samu pomisao da sam imala priliku dozivjeti ovako nesto... :mrgreen:
ovo je moje skormno misljenje, mozda ce neko reci da sma pukla, ali sam takva kakva sam i ne mogu to promjeniti :)[/quote]

da, ljubav boli, puno vise nego sto mislimo. boriti se za za osobu sa kojom si godinama bio ili bila, nije ponizenje, nije ni sramota, naprotiv to je cast.
ali ako neko tjera po svom, djaba torosit vrijeme, neces nista postici.
kako rijesiti problem, tesko i istovremeno vrlo jednostavno. sagledaj sve, ama bas sve i svoje i njegove- njene postupke, i pokusaj doci do saznanja zasto ljubavi vise nema. Odgovor je tu.
taj te nikad ni volio nije, pa zasto ili za cim onda zaliti. da te je volio i da mu je do tebe stalo ne bi se tako ni ponasao. ti si imala ljubav a on interes. ako tog interesa vise nema, ti mu ne trebas, interes trazi na drugoj strani.
narodna kaze: strpljen spasen. polako, glavu gore i okreni se lijevo i desno i pogledaj sebe i postavi sebi pitanje - ko ima pravo da unistava tebi zivot. niko, organizuj sebi zivot i trazi ljubav na drugoj strani. zivot ide dalje, a vrijeme htjeli to ili ne cini svoje. ta ljubav kako je dosla, tako ce i otici.
shekura

#448 Re: Raskid veze

Post by shekura »

7777777 wrote:imam jedno pitanje...mislim nadovezujem se na ovu temu, ali iskreno trazim odgovore za licni problem :-)
eh kao sto neko vec rece cisto razvlacenje pameti.
i ja imam istu situaciju, dakle bili smo u vezi duuuuugo i raskinuli i tome ima duugo i prije par mjeseci se cujemo i vidimo i u pocetku je sve bilo stidljivo s velikim oprezom al barem sto se tice mene s velikm zeljom i entuzijazmom i ako me je povrijedio neopisivo.
i tako ti su razgovori uobicajeni tekli i ponekad vidjenje bez konkretizacije situacije i razjasnjenja. na tome bih jedino ja potencirala i u tom slucaju on bi se povukao ko kornjaca u oklop i nema dalje.nema price, izuzev da je priznao da bi sad sve drugacije i da se kaje ali.......nista.kao ne moze to funkcionisati zbog proslosti a kao tu je pokajanje i griznja savjesti.al opet nas je nesto vuklo jedno prema drugom.mslim da ni njemu nije svejedno
dakle ni ja ni on ne znamo zasto je dobro to sto se tako izmedju nas ruzno zavrsilo.ja sam tih par godina bez njega kao i stala na noge otvorila se za nove mogucnosti mijenjala se na bolje al cim se pojavio sve mi je pomutio.i bukvalno za ovih par mjeseci meni je pamet razvucena a srce ponovo otvorena rana i boli.jer kad disem disem njega u grudima mi je on iako nje savrsen.i kontam nisam ni ja sigurna u njega i nase pomirenje ne znam ni ja kako bi to izgledalo,a mozda mi je ta nesigurnost otuda sto je i on nesiguran i sto vidim da jos neke stvari nije svario.al svejedno nisam ravnodusna na njega jer ne mogu zamisliti situaciju da ima dijete s drugom zenom il dan kad se ozeni...mislim da bih uginula.
a imamo godina i ja i on pofino i vrijeme je da krenemo dalje il ovako il onako.al izgleda da smo kukavice.
mislim ja sebe ne mogu zamisliti u braku bez ljubavi i strasti,nema sanse da se ja na nekog naviknem i zavolim ga kroz djecu il zajednicki zivot, pa mislim da bi me dozivotno iritirao il bi se razvela. tako da sam na nekoj prekretnici i ne znam sta da radim.sve kontam sudbina ce da ukaze put a ja cu znat sta je najbolje za mene al nikako da se ukaze taj put, a i ni ja ne znam sta da odlucim.
macic

#449 Re: Raskid veze

Post by macic »

... generalno pitanje ... Kada je dosta svega??? Need a Help!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#450 Re: Raskid veze

Post by Truba »

Eweleen wrote:
Najgluplja izjava koju sam danas čuo, a danas sam čuo par baš glupih :mrgreen:

tek sad vidjeh ovaj besmislen odgovor na moju genijalnu misao ukradenu od drugova iz prošloga veka :lol: :lol: :lol: :lol:

jednostavno znajte da vaša sreća ovisi i o postupcima i razmišljanjima druge osobe... tako da to ne možete 100% kontrolirati
ko zna šta se nekome vrmzma po glavi i ako si zlato njemu/njoj to ne treba biti dovoljno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply