Raskid veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Suti i trpi

#1251 Re: Raskid veze

Post by Suti i trpi »

zelenashica wrote:
ljubav_aha wrote:
zelenashica wrote:Ljubav valjda doživljavamo srcem a ne razumom :shock: :? (čuj kako njemu ili njoj odgovara :? ) ja eto želim da ne volim....moRe l' se to ikako :D

ljubav se dozivaljava i srcem i razumom,iskljuciti mozak a voljeti nekoga je prosto nemoguce

svako voli drugacije,defitivno
Moguće itekako...i tek tako kad se voli sa isključenim mozgom onda je to prava ljubav za koju si pitala :wink:
Nije to prava nego je patoloska ljubav. Iz patoloske ljubavi proizilazi patoloska ljubomora i opsesivno ponasanje. Ako je to ideal ljubavi, onda ja nikada necu biti zaljubljen.

Mnogi ljudi pokusavaju predstaviti 'pravu ljubav' u kojoj jedan ili oba partnera prave neke ludosti, gluposti, ispoljavaju patolosku ljubomoru i ponasaju se opsesivno. To nema nikakve veze sa 'pravom ljubavi'. Sigran sam da ljudi koji koriste mozak puno vise uzivaju u ljubavi nego oni sto vole sa iskljcenim mozogom. Kakvo je to uzivanje u ljubavi kada kroz vezu patis zbog patoloske ljubomore i opsesivnog ponosanja? Kakvo je uzivanje kada nakon prekida veze umires od dusevne boli?

Sve treba raditi mozgom, pa tako i voljeti. Srce je ubleha, srce nema celije u koji ma su smjestena osjecanja. Svi mi volimo mozgom, samo sto ga neki u zaljubljenosti drze ukljucenim, a neki iskljucenim. Iskljucen mozak je odlika gluposti.

Naravno, veliki sam protivnik kalkulisanja i mudrovanja u vezi. Iako ce neki to po automatizmu pomisliti, to nema veze sa neprestanim razmisljanjem u ljubavi.

Svaki covjek koji sebi zeli dobro mora razviti odbrambene mehanizme koji ce ga stititi (kako zanimljiva rijec :D ) u ovakvim situacijama. Potpuno vjerovanja i potpuno predavanje = GLUPOST. Da se u ljubavi razmislja izbjegli bi se mnogi bolni prekidi jer bi se na vrijeme prekinulo sa osobama koje vas ne zasluzuju.

Bol nakon veze je u svakom slucaju neminovna, ali ovo sto prozivljava ova djevojka nikako nije normalno.

Djevojci koja prolazi teske dane savjetujem da ODMAH odbaci te tablete, jer sa njima pravi jos veci problem... Rjesi to sama sa sobom. Ucini sve da tvoj razum pobjedi bol i zal koju osjecas za momkom koji te ne zasluzuje. Ja ti toplo preporucujem da se bavis sportskim aktivnostima, jer je to najbolji lijek protiv stresa. Odes na neko igraliste i dobro se istrcis dok te sve ne zaboli (to ce ti omoguciti da navece lakse zaspis)... Na silu izlazi sa drustvom i probaj sto manje misliti na njega... Nemoj ga spominjati u drustvu... Ubjedi sebe da te ne zasluzuje i da te nije vrijedan. Tesko je dati bilo kakav savjet osobi koju ne poznajes... Ali, cini sve, samo nemoj sjediti (lezati) i razmisljati. Sport i fizicki napor oslobadjaju!!
zelenashica

#1252 Re: Raskid veze

Post by zelenashica »

Suti i trpi wrote:
Nije to prava nego je patoloska ljubav. Iz patoloske ljubavi proizilazi patoloska ljubomora i opsesivno ponasanje. Ako je to ideal ljubavi, onda ja nikada necu biti zaljubljen.

Mnogi ljudi pokusavaju predstaviti 'pravu ljubav' u kojoj jedan ili oba partnera prave neke ludosti, gluposti, ispoljavaju patolosku ljubomoru i ponasaju se opsesivno. To nema nikakve veze sa 'pravom ljubavi'. Sigran sam da ljudi koji koriste mozak puno vise uzivaju u ljubavi nego oni sto vole sa iskljcenim mozogom. Kakvo je to uzivanje u ljubavi kada kroz vezu patis zbog patoloske ljubomore i opsesivnog ponosanja? Kakvo je uzivanje kada nakon prekida veze umires od dusevne boli?

Sve treba raditi mozgom, pa tako i voljeti. Srce je ubleha, srce nema celije u koji ma su smjestena osjecanja. Svi mi volimo mozgom, samo sto ga neki u zaljubljenosti drze ukljucenim, a neki iskljucenim. Iskljucen mozak je odlika gluposti.

Naravno, veliki sam protivnik kalkulisanja i mudrovanja u vezi. Iako ce neki to po automatizmu pomisliti, to nema veze sa neprestanim razmisljanjem u ljubavi.

Svaki covjek koji sebi zeli dobro mora razviti odbrambene mehanizme koji ce ga stititi (kako zanimljiva rijec :D ) u ovakvim situacijama. Potpuno vjerovanja i potpuno predavanje = GLUPOST. Da se u ljubavi razmislja izbjegli bi se mnogi bolni prekidi jer bi se na vrijeme prekinulo sa osobama koje vas ne zasluzuju.

Bol nakon veze je u svakom slucaju neminovna, ali ovo sto prozivljava ova djevojka nikako nije normalno.

Djevojci koja prolazi teske dane savjetujem da ODMAH odbaci te tablete, jer sa njima pravi jos veci problem... Rjesi to sama sa sobom. Ucini sve da tvoj razum pobjedi bol i zal koju osjecas za momkom koji te ne zasluzuje. Ja ti toplo preporucujem da se bavis sportskim aktivnostima, jer je to najbolji lijek protiv stresa. Odes na neko igraliste i dobro se istrcis dok te sve ne zaboli (to ce ti omoguciti da navece lakse zaspis)... Na silu izlazi sa drustvom i probaj sto manje misliti na njega... Nemoj ga spominjati u drustvu... Ubjedi sebe da te ne zasluzuje i da te nije vrijedan. Tesko je dati bilo kakav savjet osobi koju ne poznajes... Ali, cini sve, samo nemoj sjediti (lezati) i razmisljati. Sport i fizicki napor oslobadjaju!!
Vidiš upravo ovo boldirano sam mislila kada sam rekla da se mozak iz ljubavi treba isključiti...... :wink:
Slažem se sa većinom stvari koje si rekao,ali kako rekoh zarad ovog boldiranog tvoje i moje mišljenje se u suštini svode na isto.
Suti i trpi

#1253 Re: Raskid veze

Post by Suti i trpi »

pape wrote:
SsTtEeLlAa wrote:
MmeDeLafayette wrote:Xanax mi pomaze da se kontroliram u zivotu poslije njega, jer mi daje sigurnost u sebe i jednostavno lakse funkcioniram i mogu da se usresredim na obveze. Bez njega, bila sam pogubljena kao kreten i jos uvijek je u meni ogromna doza panike i tjeskobe vremena koje predstoji, nemocna sam to rascistiti sama,
jako si mlada i ovakve stvari koje pises i radis ti ni malo ne trebaju .. i pored svega toga jos i tablete uzimas ... nemoj, ne treba ti to ... vjeruj govorim iz licnog iskustva ...voljela sam istinski, mislila sam da samo jednom u zivotu mogu tako voljeti .. ... znam da nije lako, i meni je bilo jako tesko ostaviti iza sebe skoro 10 godina veze i poceti sve ispocetka .. svi prijatelji su bili nasi zajednicki prijatelji, nisam imala skoro nikoga , apsolutno nisam imala kontrolu nad svojim zivotom, osjecala sam se izgubljeno, bez nade i vjere u boolje sutra ...ali s vremenom vjeruj mi sve postaje lakse, polako pocinjes da zaboravljas i jednostavno shvatis da nije sve tako crno i tragicno ...

pokusaj izlaziti sto vise, otvori se prema novim ljudima, setaj, nadji si neku zanimaciju ... polako sve bude lakse ... jednostavno osjecas kao da pocinjes ponovo da dises ..

zato, djevojko draga osmjeh na lice i sretno .. pusti tablete i te gluposti, ne treba ti to : :)
:) Trezveno napisano, sa pametnim savjetima.
Da se pridruzim sa svojim iskustvima, ... :-)
Ja ti brate volim zensko, ... valjda sto sam normalno musko, ... zatelebam se ko blesav, sav ti se ja u sejtana pretvorim, oblijecem oko nje, pazim je, ... mazim, tetoshim, ... ugadjam joj, i da ne duljim, ... na kraju ga po pravilu popushim, .... :skoljka: :lol:
Ali, ... ne dam se ja, ... jebi ga, sta cu, .... malo propatim k`o patka i nema lijekova i tih boba, od toga samo pobudalit` mozes.
Obicno poslije neuspjeha te vrste, radim jako intenzivno. Pored redovnog posla, prisilim se da po stanu radim i gradim, .... izmisljam renovacije i slicno. Vjerujte, to je najbolji lijek u svakoj krizi.
Na taj nacin nemas vremena da sjedis i lupas glavu glupostima. Da je valjalo, ne bi se zavrsilo i, .... tu je sva mudrost.
Ako u vezi das sve od sebe, ako nisi bio "krmak", .... a veza pukla, ... budi zadovoljan sobom. Nema razloga za zhal.
Ako ga ponovo popushis, ... opet idemo dalje. Postoji negdje neko ko ce te prepoznati, i .....
doci u cakum-pakum renoviran stan, .... :D
Dva jako kvalitetna komentara. Slusaj sta ti govore ljudi sa iskustvom, koji izgleda imaju slicne mentalne karakteristike kao ti (vole do krajnji granica)...

Da je valjalo, ne bi se zavrsilo i, .... tu je sva mudrost.

To je to.
pustopoljina

#1254 Re: Raskid veze

Post by pustopoljina »

ako si mladja...odi na kakvu zescu svirku i iskaci se dok se ne istopis.

@suti i trpi...imas dio nervnog sistema u kojem je svijest...a imas i onaj autonomni...
imas limbicki sistem...
imas feromone...

razum je nesto sto nas razlikuje od zivotinja, ali nije svemocan...

mi smo puno vece tajne od logickog dijela nas.

ako dvojica kazu p'jan si-valja u jarak :D (logika :D )
Last edited by pustopoljina on 27/08/2010 22:29, edited 1 time in total.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1255 Re: Raskid veze

Post by pape »

zelenashica wrote: :shock: :lol: :lol: :lol: Bjež ba pape ne bi ja tebe na belaj-bobe metnula neJma šanse.... :D
Ih kako bi ja tebi ugađala..... :roll: čas vako,čas nako....pa opet nako.....pa opet vako :oops: i hažijinci bi na obuku za kuhanje išla draga srca 8-) đe bi mogla dozvolit da muško od mene bolji gulas zgotovi :lol:
ps.Moj je vala gulaš i sad bolji izvlači me keceljica i halteri :oops: :evil:
:-) Ma lako je meni udovoljit`, ... sa "`vako i `nako", ... na to ti ja padam k`o zrela krushka, .... :-)
Tezhe bi ti bilo sa mnom izaci na kraj sa kuFanjem.
Za stednjakom nisam uopce losh.

Ne treba meni mlada, ... kao sto je ima jedan moj poznanik. Prica ti on meni, ... kaze, ... jarane, ozenio je ja i hajde, ... prvi dan nakon bracnog putovanja, dam joj ja 100 maraka (u ono doba, ... njemackih maraka) da ode u nabavku i da nam spremi rucak. Kaze, .... ja malo izas`o, a ona mi rekla kad da dodjem, rucak ce biti na stolu.
Vratim se, ... po dvije sarme u tanjirima i puna kuca cvijeca, .... :lol:
pustopoljina

#1256 Re: Raskid veze

Post by pustopoljina »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zelenashica

#1257 Re: Raskid veze

Post by zelenashica »

pape wrote:
zelenashica wrote: :shock: :lol: :lol: :lol: Bjež ba pape ne bi ja tebe na belaj-bobe metnula neJma šanse.... :D
Ih kako bi ja tebi ugađala..... :roll: čas vako,čas nako....pa opet nako.....pa opet vako :oops: i hažijinci bi na obuku za kuhanje išla draga srca 8-) đe bi mogla dozvolit da muško od mene bolji gulas zgotovi :lol:
ps.Moj je vala gulaš i sad bolji izvlači me keceljica i halteri :oops: :evil:
:-) Ma lako je meni udovoljit`, ... sa "`vako i `nako", ... na to ti ja padam k`o zrela krushka, .... :-)
Tezhe bi ti bilo sa mnom izaci na kraj sa kuFanjem.
Za stednjakom nisam uopce losh.

Ne treba meni mlada, ... kao sto je ima jedan moj poznanik. Prica ti on meni, ... kaze, ... jarane, ozenio je ja i hajde, ... prvi dan nakon bracnog putovanja, dam joj ja 100 maraka (u ono doba, ... njemackih maraka) da ode u nabavku i da nam spremi rucak. Kaze, .... ja malo izas`o, a ona mi rekla kad da dodjem, rucak ce biti na stolu.
Vratim se, ... po dvije sarme u tanjirima i puna kuca cvijeca, .... :lol:
Vala cvijeće ne bi kupovala....ti bi ga za mene krao po mahali :lol: :lol: :lol:

Nego malo mi to nešto dvije sarme za obroka..... :roll: sumnjam da ako me tako budep hranio da će biti ono "vako...nako " :lol:

ps.Kruško kad ćeš uzreti :D nešto mi to "padam ko zelena kruška" veli da nisi baš "zahtjevan" a ja ne voLjem takve :evil:
HAVANA

#1258 Re: Raskid veze

Post by HAVANA »

Ma, jebo sarmu :lol:
zelenashica

#1259 Re: Raskid veze

Post by zelenashica »

HAVANA wrote:Ma, jebo sarmu :lol:
Šta je reć' muŠko :oops: :lol: :lol: :lol:
pustopoljina

#1260 Re: Raskid veze

Post by pustopoljina »

kad se ove strankinje udaju za bosancerose ( i ostale)...ono...ultimativni dokaz ljubavi- napravila mareike/helga lonac sarme :lol: :lol: :lol:
zelenashica

#1261 Re: Raskid veze

Post by zelenashica »

pustopoljina wrote:kad se ove strankinje udaju za bosancerose ( i ostale)...ono...ultimativni dokaz ljubavi- napravila mareike/helga lonac sarme :lol: :lol: :lol:
Ja sarmu zavijati ne znam :roll: moja sarma liči na kuhani kupus s mesom i rižom :lol:

ali zato @pape zna :-)
pustopoljina

#1262 Re: Raskid veze

Post by pustopoljina »

ne radi mi ova trazilica...
kako se zove ona tema gdje je zlata i pape i ostali kacili one ljubavne pjesme (poeziju)? moze li link?
Last edited by pustopoljina on 27/08/2010 22:53, edited 1 time in total.
zelenashica

#1263 Re: Raskid veze

Post by zelenashica »

pustopoljina wrote:ne radi mi ova trazilica...
kako se zove ona tema gdje je zlata i pape i ostali kacili one ljubavne pjesme? moze li link?
pape kači na umjetnosti tema.......samo šuti..... :-D

mislim kači pjesme :lol: :lol: :lol:
pustopoljina

#1264 Re: Raskid veze

Post by pustopoljina »

ama vrtila se ta tema...sad je nema...a ne mogu je tamo naci...imam jedno ljubavno pismo, o'ma cete abdest izgubiti :D (ako ga ko vec nije postavio :( )
zelenashica

#1265 Re: Raskid veze

Post by zelenashica »

pustopoljina wrote:ama vrtila se ta tema...sad je nema...a ne mogu je tamo naci...imam jedno ljubavno pismo, o'ma cete abdest izgubiti :D (ako ga ko vec nije postavio :( )

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 23&t=44579
de ga ovdje okači živa bila :lol:
JThomas

#1266 Re: Raskid veze

Post by JThomas »

neko je spomenuo sarmu? :D
Ductus Holedocus

#1267 Re: Raskid veze

Post by Ductus Holedocus »

sve je dobro kad se dobro svrši :lol:
Ja sam dobro..I ovaj mir (koji traje dan:D),ne bih mjenjala ni za sto veza... :lol:
Nacicu 2 mjeseca prije nego sto se htjednem udati nekoga..i odmah s njim kod maticara... :D
NEma vise tamte-vamte
Zao mi je samo izgubljenih minuta,koje se nicim ne mogu nadoknaditi :sad:
zelenashica

#1268 Re: Raskid veze

Post by zelenashica »

Ductus Holedocus wrote:sve je dobro kad se dobro svrši :lol:
Ja sam dobro..I ovaj mir (koji traje dan:D),ne bih mjenjala ni za sto veza... :lol:
Nacicu 2 mjeseca prije nego sto se htjednem udati nekoga..i odmah s njim kod maticara... :D
NEma vise tamte-vamte
Zao mi je samo izgubljenih minuta,koje se nicim ne mogu nadoknaditi :sad:
Daco veli:Drago mi je što sam i ja dio nečije prošlosti :wink:
zelenashica

#1269 Re: Raskid veze

Post by zelenashica »

JThomas wrote:neko je spomenuo sarmu? :D
pape :roll: vidiš ti moj thomse njemu do sarme :roll:

a meni .......................... :run:
JThomas

#1270 Re: Raskid veze

Post by JThomas »

da se ne lažemo, i meni je do sarme :D
pustopoljina

#1271 Re: Raskid veze

Post by pustopoljina »

zelenashica wrote:
pustopoljina wrote:ama vrtila se ta tema...sad je nema...a ne mogu je tamo naci...imam jedno ljubavno pismo, o'ma cete abdest izgubiti :D (ako ga ko vec nije postavio :( )

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 23&t=44579
de ga ovdje okači živa bila :lol:
joj joj :oops:
Ductus Holedocus

#1272 Re: Raskid veze

Post by Ductus Holedocus »

Zao mi je samo izgubljenih minuta,koje se nicim ne mogu nadoknaditi :sad:[/quote]
Daco veli:Drago mi je što sam i ja dio nečije prošlosti :wink:[/quote]

"pamti me po dobru,dragi":D::D:D
zelenashica

#1273 Re: Raskid veze

Post by zelenashica »

JThomas wrote:da se ne lažemo, i meni je do sarme :D
:lol: :lol: :lol: haman gladež u nizu :D
Suti i trpi

#1274 Re: Raskid veze

Post by Suti i trpi »

pustopoljina wrote:ako si mladja...odi na kakvu zescu svirku i iskaci se dok se ne istopis.

@suti i trpi...imas dio nervnog sistema u kojem je svijest...a imas i onaj autonomni...
imas limbicki sistem...
imas feromone...

razum je nesto sto nas razlikuje od zivotinja, ali nije svemocan...

mi smo puno vece tajne od logickog dijela nas.

ako dvojica kazu p'jan si-valja u jarak :D (logika :D )

Ovaj boldirani dio je za mene spansko selo...

Naravno da razum nije svemocan. Moc rasudjivanja zavisi od osobe do osobe. Ali, problem nastaje kada ljubav onemoguci moc rasudjivanja... T

Mislim da kod mene ljubav ne utice na razum i moc rasudjivanja. Bilo da je u pitanju djevojka ili rodbina, kod mene emocije ne igraju ulogu kada donosim sud :D . Ako je neko govono, onda je govno, sve da mi je dijete rodjeno. Mnoge zaljubljene osobe idealizuju svoga partnera bas zato sto im je ljubav onemogucila moc rasudjivanja. To uglavnom biva pogubno.

Sigruno da jesmo... Covjek se upoznaje dok je ziv.
pustopoljina

#1275 Re: Raskid veze

Post by pustopoljina »

ama...vidjeces ti...
...
Videceš šta - kad jednog dana
cuperak necije kose tude
malo u tvoju glavu ude,
pa se umudriš,
udrveniš,
pa malo - malo. . . pa pocrveniš,
pa grickaš nokte