PotpisIVAm Strpljiva.Strpljiva wrote:detroit-mercy wrote:Sokiraj se koliko hoces a tako ti je i ni slucajno da nisi isla da tjesis jarana kad raskinesanabe wrote:moze se svasta trefiti
A gdje Mercy bi ranije da nam to kažeš. Ja sve dobra duša, jarane odem utješiti, ono jarani smo, ljudi smo i ... jaran pokaže pravo lice. Kako sam sam naivna.
Raskid veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Vrteska
#1126 Re: Raskid veze
-
MmeDeLafayette
#1127 Re: Raskid veze
OK nogirao me je, a sebe oslobodio
nakon neispavane noci (prije dva dana), rijeke suza i ociju kao bilijar kugle, otisla sam do ljekarne i pribavila si Xanax od 0.5mg. Sinoc 2 zdrmala u 22:30h i zaspala kao top, jutros u 11:30h probudila se, doduse malo teturala spocetka do prve kafe ali mi je pomogao.
Prije pola sata uzela jos jedan od 0.5mg da me drzi "Normalnom" do navece...
Ima li neko slicnih iskustava sa alprazolamom i anksioliticima?
- Traktor`
#1128 Re: Raskid veze
imam ja iskustvo s lexiliumom i apaurinom ako se to racuna...MmeDeLafayette wrote:OK nogirao me je, a sebe oslobodionakon neispavane noci (prije dva dana), rijeke suza i ociju kao bilijar kugle, otisla sam do ljekarne i pribavila si Xanax od 0.5mg. Sinoc 2 zdrmala u 22:30h i zaspala kao top, jutros u 11:30h probudila se, doduse malo teturala spocetka do prve kafe ali mi je pomogao.
-
MmeDeLafayette
#1129 Re: Raskid veze
lexilium i apaurin sam davno otpisala... u jednoj apoteci sam trazila Valium, nisu ga imali
pa sam uzela "srednju dozu Xanaxa" jer su generalno mnogo jaci od apaurina i lexiliuma, to su diazepami, dok ovi xanaxi djeluju anti-anksiozo i antidepresivno.
Otkako je sve sruseno, imam uzasan osjecaj da se necu moci suociti sa zivotom poslije kako treba
toliko zajednickih prijatelja je tu, toliko stvari koje smo prosli, svaka pomisao vezana je za njega i u svakoj situaciji je on bio tu. Stvara mi paniku i nervozu, uzasan osjecaj koji je neopisiv i ne bih ga pozeljela ni najvecem dusmaninu.
pa sam uzela "srednju dozu Xanaxa" jer su generalno mnogo jaci od apaurina i lexiliuma, to su diazepami, dok ovi xanaxi djeluju anti-anksiozo i antidepresivno.
Otkako je sve sruseno, imam uzasan osjecaj da se necu moci suociti sa zivotom poslije kako treba
- jedna tamo
#1130 Re: Raskid veze
ma bjež tamo kakve tablete....cccMmeDeLafayette wrote:OK nogirao me je, a sebe oslobodionakon neispavane noci (prije dva dana), rijeke suza i ociju kao bilijar kugle, otisla sam do ljekarne i pribavila si Xanax od 0.5mg. Sinoc 2 zdrmala u 22:30h i zaspala kao top, jutros u 11:30h probudila se, doduse malo teturala spocetka do prve kafe ali mi je pomogao.
niko te nije vrijedan ma ni jedne jedine tablete da zbog njega popiješ.....samo moraš naučiti sebe cijeniti i voliti i da si sebi UVIJEK AMA BAŠ UVIJEK NA PRVOM MJESTU!!!! i tek onda će te drugi poštovati i voliti...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1131 Re: Raskid veze
Mani se tableta ako Boga znas
Odboluj to kako treba, tablete ti nece nista pomoci.
Zajedniccki prijatelji ce vremenom biti sve manje zajednicki.
Uspomene ce preuzeti neke druge, i sve tako.
Treba vremena, ali to je zivot.
Samo se nemoj trovati.
Mozda ovo zvuci malo surovo, ali kazem ti bas prijateljski, niko nije vrijedan tvog zdravlja.
Odboluj to kako treba, tablete ti nece nista pomoci.
Zajedniccki prijatelji ce vremenom biti sve manje zajednicki.
Uspomene ce preuzeti neke druge, i sve tako.
Treba vremena, ali to je zivot.
Samo se nemoj trovati.
Mozda ovo zvuci malo surovo, ali kazem ti bas prijateljski, niko nije vrijedan tvog zdravlja.
- wewa
#1132 Re: Raskid veze
cega je tebe konkretno strah? ako su ti to ikad bili prijatelji, bice i sada. ako si mogla voljeti jednog muskarca, moci ces i narednog, ako to sebi dopustis. zivot se nastavlja, bila ti prisutna i trijezna ili ne - samo je mnogo zabavniji ako si se u stanju prisjetiti sta je bilo juce...toliko zajednickih prijatelja je tu, toliko stvari koje smo prosli, svaka pomisao vezana je za njega i u svakoj situaciji je on bio tu.
-
darprirode
#1133 Re: Raskid veze
Zar si mogla uzet xanax bez recepta???MmeDeLafayette wrote:OK nogirao me je, a sebe oslobodionakon neispavane noci (prije dva dana), rijeke suza i ociju kao bilijar kugle, otisla sam do ljekarne i pribavila si Xanax od 0.5mg. Sinoc 2 zdrmala u 22:30h i zaspala kao top, jutros u 11:30h probudila se, doduse malo teturala spocetka do prve kafe ali mi je pomogao.
-
MmeDeLafayette
#1134 Re: Raskid veze
Ja svoje prijatelje necu pogubiti zbog njega, ali njegove prijatelje, sa kojima sam postala neopisivo bliska, vremenom hocu i svjesna sam toga. Boli me cinjenica da cu ga svaki dan vidjati, boli me cinjenica da je tokom veze uvijek gledao da je samo njemu dobro, dok sam se ja lomila i zadnje iskre snage davala da opstanemo i da na kraju zbbog jedne obicne gluposti tek tako raskine. Onda se tek zapitam koliko sam mu znacila, toliko da je cekao prvi zgodni momenat da me se rijesi.
Panika me hvata da idem medju ljude, otvoreni prostor mi daje povod da razmisljam u nedogled o lijepim stvarima i sve ruzno o njemu tada potiskujem. Svaka, ama bas svaka situacija je bila sa njim, bio je uz mene, ne mogu duse grijesiti.
A noci... tek noci su mi najgore, neispavane, proplakane, uzasne.
Kazem vam, do prije Xanaxa, nisam mogla zaspati cestitih sat vremena
Sinoc sam uzela odmah 2 i zaspala sam kao kobila, doslovce me skamenio i imala sam tek dovoljno snage da se obrusim na neraspremljen krevet u kucnoj odjeci.
Nisam se budila cijelih 12 sati, jutros se osjecala ok, malo razdraziva, ali to je nuspojava kod alprazolama jer navodno djeluju izravno na CNS. Popila prije satak jos jednu i osjecam se mnogo lakse, uvijek je taj gnusni osjecaj tu, ali barem sada ne placem i smirenija sam.
Uzas... sami uzas
Panika me hvata da idem medju ljude, otvoreni prostor mi daje povod da razmisljam u nedogled o lijepim stvarima i sve ruzno o njemu tada potiskujem. Svaka, ama bas svaka situacija je bila sa njim, bio je uz mene, ne mogu duse grijesiti.
Sinoc sam uzela odmah 2 i zaspala sam kao kobila, doslovce me skamenio i imala sam tek dovoljno snage da se obrusim na neraspremljen krevet u kucnoj odjeci.
Nisam se budila cijelih 12 sati, jutros se osjecala ok, malo razdraziva, ali to je nuspojava kod alprazolama jer navodno djeluju izravno na CNS. Popila prije satak jos jednu i osjecam se mnogo lakse, uvijek je taj gnusni osjecaj tu, ali barem sada ne placem i smirenija sam.
Uzas... sami uzas
Last edited by MmeDeLafayette on 27/08/2010 14:00, edited 1 time in total.
-
MmeDeLafayette
#1135 Re: Raskid veze
Da... uzela sam Xanax bez lijecnickog recepta u jednoj ljekarni u RS-u. Kazem ti, Valiuma ili Zolofta nisu imali, a apaurine i lexiliume ne osjecam kao pomocne komponente vec odavno.darprirode wrote:Zar si mogla uzet xanax bez recepta???MmeDeLafayette wrote:OK nogirao me je, a sebe oslobodionakon neispavane noci (prije dva dana), rijeke suza i ociju kao bilijar kugle, otisla sam do ljekarne i pribavila si Xanax od 0.5mg. Sinoc 2 zdrmala u 22:30h i zaspala kao top, jutros u 11:30h probudila se, doduse malo teturala spocetka do prve kafe ali mi je pomogao.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1136 Re: Raskid veze
Naravno da hoces, ali to nije nista strasno.MmeDeLafayette wrote:Ja svoje prijatelje necu pogubiti zbog njega, ali njegove prijatelje, sa kojima sam postala neopisivo bliska, vremenom hocu i svjesna sam toga.
Mozes ti naravno ostati kakav-takav prijatelj ako zelis, ali mislim da ti to nije u interesu.
To je uvijek tako...nazalost.
- wewa
#1137 Re: Raskid veze
nisi smirenija, nego obamrla - a sto duze budes odlagala preradjivanje emocija, to ce teze biti kad konacno pocne, duze trajati i imati gore posljedice po naredne veze...MmeDeLafayette wrote:Ja svoje prijatelje necu pogubiti zbog njega, ali njegove prijatelje, sa kojima sam postala neopisivo bliska, vremenom hocu i svjesna sam toga. Boli me cinjenica da cu ga svaki dan vidjati, boli me cinjenica da je tokom veze uvijek gledao da je samo njemu dobro, dok sam se ja lomila i zadnje iskre snage davala da opstanemo i da na kraju zbbog jedne obicne gluposti tek tako raskine. Onda se tke zapitam koliko sam mu znacila, toliko da je cekao prvi zgodni momenat da me se rijesi.
Uzas... sami uzas
ulagala si u vezu? zbog koga, sebe ili njega? je li on to trazio od tebe ili si ti htjela njega zadrzati uz sebe? nije uspjelo? zar to nije znak da niste bili sretni skupa, da si ti pokusavala dostici nedostizno?
ne pricam napamet - izasla sam prije pola godine iz veze duge 12,5 godina, nakon toliko truda da nisam bila svjesna da posjedujem toliko snage. i sad nakon svega sam ponosna na sve sto sam ucinila jer sam sigurna da sam dala sve od sebe. i opet cu, i opet to cinim - jer sam vec sretno zaljubljena, hvala Bogu. prepreke su samo one koje sami vidimo i postavimo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1138 Re: Raskid veze
ako imas 20 godina kao sto pise bude sretnaMmeDeLafayette wrote:OK nogirao me je, a sebe oslobodionakon neispavane noci (prije dva dana), rijeke suza i ociju kao bilijar kugle, otisla sam do ljekarne i pribavila si Xanax od 0.5mg. Sinoc 2 zdrmala u 22:30h i zaspala kao top, jutros u 11:30h probudila se, doduse malo teturala spocetka do prve kafe ali mi je pomogao.
zamisli u 29. da ti se to desilo
odboluj polako
za pola godine ce ti sve biti smijesno
samo strpljenja imaj i laganini kroz zivot
-
MmeDeLafayette
#1139 Re: Raskid veze
wewa wrote:nisi smirenija, nego obamrla - a sto duze budes odlagala preradjivanje emocija, to ce teze biti kad konacno pocne, duze trajati i imati gore posljedice po naredne veze...MmeDeLafayette wrote:Ja svoje prijatelje necu pogubiti zbog njega, ali njegove prijatelje, sa kojima sam postala neopisivo bliska, vremenom hocu i svjesna sam toga. Boli me cinjenica da cu ga svaki dan vidjati, boli me cinjenica da je tokom veze uvijek gledao da je samo njemu dobro, dok sam se ja lomila i zadnje iskre snage davala da opstanemo i da na kraju zbbog jedne obicne gluposti tek tako raskine. Onda se tke zapitam koliko sam mu znacila, toliko da je cekao prvi zgodni momenat da me se rijesi.
Cinila sam to prvenstveno zbog nas, a i radi sebe, jer sam cineci svaki djelicak tog neceg osjecala se sretnijom, on je isto bio sretan, ali uvijek kao da je bio...povrsno sretan ili na distanci. Spocetka sam to ignorirala, mislila da je to dio njega, i jeste to dio njega, i sam mi je rekao da je hladnoca njego obrambeni mehanizam i na kraju se to tako i pokazalo. Tesko mi je povjerovati NACIN na koji je raskinuo, podmuklo, sebicno i hladno. Da sam ja to zasluzila ijednim potezom s moje strane rekla bih si sama - evo, to je to, pogrijesila sam do zla Boga, ali nisam...
Znam, vrijeme lijeci sve, polako se i suocavam sa tim, ali me nesanica, panika i strah ubijaju. Zbog toga uzimam tablete i pomazu mi, zasad, ako bude gore, znam gdje dalje ici i kome se obratiti.
Ali bih najsretnija bila naci decka, koji ce i mene uvazavati kao licnost kao sto i ja uvazavam, svakog prolaznika koji se obrati za pomoc, a kamo li nekoga, koga neizmjerno volim... no, sve je to sada negdje daleko, a zivot je tu.
Zivot ce biti i bez mene, a ja bez zivota ne mogu, svjesna sam toga, ali sta cu, vremenom ce valjda sve proci
Uzas... sami uzas
ulagala si u vezu? zbog koga, sebe ili njega? je li on to trazio od tebe ili si ti htjela njega zadrzati uz sebe? nije uspjelo? zar to nije znak da niste bili sretni skupa, da si ti pokusavala dostici nedostizno?
ne pricam napamet - izasla sam prije pola godine iz veze duge 12,5 godina, nakon toliko truda da nisam bila svjesna da posjedujem toliko snage. i sad nakon svega sam ponosna na sve sto sam ucinila jer sam sigurna da sam dala sve od sebe. i opet cu, i opet to cinim - jer sam vec sretno zaljubljena, hvala Bogu. prepreke su samo one koje sami vidimo i postavimo.
-
Omerovim_Koracima
#1140 Re: Raskid veze
Zasto na kraju isapdne uvjek,kao eto vi jadne ste se slomile oko veze,trudile a mi na kraju raskinemo. nije trud ako me zoves svako 10 minuta,nije trud ako svaku sitnicu nabijes na nos. dosadne ste. mislim na vecinu djevojaka. nije to trud.
-
MmeDeLafayette
#1141 Re: Raskid veze
pa gdje je sad onaj post sto sam pisala :S a svashta...
-
MmeDeLafayette
#1142 Re: Raskid veze
Nisam se ja njemu ophodila kao stalkerkaOmerovim_Koracima wrote:Zasto na kraju isapdne uvjek,kao eto vi jadne ste se slomile oko veze,trudile a mi na kraju raskinemo. nije trud ako me zoves svako 10 minuta,nije trud ako svaku sitnicu nabijes na nos. dosadne ste. mislim na vecinu djevojaka. nije to trud.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1143 Re: Raskid veze
Tebi bi ovaj survival guide mozda mogao pomoci sa :
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1475
Sretno i znaj da Dino Merlin nije u pravu i da vrijeme zaista lijeci sve ...
a to je sada normalno da se odtuguje. Tako mora biti. Mada znam ja da dzaba mi tebi svi sada pricamo ovde...kad tebi nije nista lakse. Pa nece ni biti jos neko vrijeme ali pusti taj period da prodje. Smanji obaveze, prilagodi se novoj situaciji. Imas vise na linku.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1475
Sretno i znaj da Dino Merlin nije u pravu i da vrijeme zaista lijeci sve ...
-
sofist
#1144 Re: Raskid veze
Da nisi juce bila sa njim na tramvajskoj preko puta Masinske?MmeDeLafayette wrote:OK nogirao me je, a sebe oslobodionakon neispavane noci (prije dva dana), rijeke suza i ociju kao bilijar kugle, otisla sam do ljekarne i pribavila si Xanax od 0.5mg. Sinoc 2 zdrmala u 22:30h i zaspala kao top, jutros u 11:30h probudila se, doduse malo teturala spocetka do prve kafe ali mi je pomogao.
-
Omerovim_Koracima
#1145 Re: Raskid veze
A sta je on radio? On se kao nije trudio? 
-
MmeDeLafayette
#1146 Re: Raskid veze
Nisam, zasto?
-
sofist
#1147 Re: Raskid veze
Zato sto sam prisustvovao sceni raskida izmedju momka i djevojke, pomislih da to nije bio tvoj slucaj.MmeDeLafayette wrote:Nisam, zasto?
-
Omerovim_Koracima
#1148 Re: Raskid veze
sto nisi utjesio tu curu sofisto. jesi neobziran. 
-
sofist
#1149 Re: Raskid veze
Mog'o sam samo mare popit' kako je bila ljuta. Otjera ovog svog delegata, on se bez rijeci pokunji i ode...Omerovim_Koracima wrote:sto nisi utjesio tu curu sofisto. jesi neobziran.