Prvi korak

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

teletrader

#1 Prvi korak

Post by teletrader »

Sumnjam da ce se iko sjetiti moga postinga i razloga radi kojih zhelim da se vratim u sarajevo ali koga interesuje:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=22105

U skoro svim sredinama,znaci nebitno da li covjek zhivi u evropi,americi,aziji je nekako uobicajeno da muskarac prema
djevojci ucini prvi korak.Neke sredine su konzervativnije,tako da je nesto drugo nezamislivo,u nekim drugim sredinama se desava
da zhena ponekad ucini prvi korak,ali su takvi slucajevi vise izuzetak nego pravilo.
Poznajem dovoljno Sarajki i polazim od toga da one spadaju u ovu prvu grupu,znaci ne bi ni za sta
na svijetu prisle momku,pa cak i da do kraja zhivota ostanu same.
Za vrijeme moga "bajramskog" boravka u sarajevu sam za divno cudo i stigao izaci sa jednim starim prijateljem a on je usput i poveo
jednog svoga jarana koji se nedavno vratio iz amerike a inace je isto u IT-u tako da smo odmah nasli neku zajednicku pricu.Uglavnom
steta sto se Escobar tako rano zatvara,odemo poslije do Clou-a i kontamo,kako ponekad nije ni lose biti slobodan,jer pitanje koja djevojka
bi presutila nase dernecenje do 3 ujutro :p?
Sljedeci put izadjemo po danu,sjedimo tako,kada ugledamo sestru jednog od ovih prijatelja koja je povela neku koleginicu
i naravno pozovemo ih da nam se pridruzhe.Pocne neka shega,shala,ova mala mi se ucinila i vise nego interesantnom,samo sam imao utisak
da sam ja tu samo "zabavljac" a da me ne bas nesto ne uzima za ozbiljno.Iskreno govoreci,dosao sam na odmor,bajram je,meni nesto nije bilo do nekog dubljeg palamudanja i filozofiranja a kada izlazim sa muskom rajom onda se definitivno nesto previse ne sredjujem i ne "zadajem" :)
I tako me za vrijeme naseg razgovora,mlada gospodjica,koja je asitent na stomatologiji,pita gdje ja radim:
a ja mrtav-hladan odgovorim "Nigdje!!"
Pa iskreno govoreci,nisam nista slagao,momentalno sam u stanju primopredaje poslova sa starom firmom,
a ovo sa berzom radim od kuce,a i to je nigdje:))
Na to me je ova mala tako hladno pogledala kao da sam joj motornom pilom pobio pola familije...
Uglavnom poslije toga je razgovor postao jako ozbiljan i hladan,poslije cega se je ona,vodeci sestru ovoga druga lagano pokupila,
"doci ce joj neki gosti"...
Medjutim 2 dana poslije toga,neko me zove na mobilni (nismo razmjenili brojeve telefona),nisam prepoznao broj ali se svejedno javim i iznenadim
se kada vidim da je to ona.
Uglavnom kazhe da je broj dobila od sestre toga prijatelja i bilo bi joj drago da se vidimo jos jednom,ako stignem itd. itd. jer nam je prvi
put "bilo super".Ja bih vrlo rado pristao ali sam zaista bio zauzet pakovanjem a imao sam i isplaniran ostatak dana...
Poslovicnu muska radoznalost mi nije dala mira i nazvao sam prijateljevu sestru i pitao je da ona nije "slucajno" gospodjici dala moj broj telefona,
na sta je ova odgovorila da naravno jeste,a pitao sam je je li bilo jos kakvih detaljcica,na sta je odogovorila da je ispricala da ipak
nisam otrcani student nego "mover" (cuj mover al' eto kadi bh. "Ameri"
nesto izvale)
Interesovalo bi me misljenje forumasica o tom famoznom "prvom koraku",je li on u sarajevu/BiH,tabu,ako je,zasto,ili vise zavisi os tipa osobe?Ili se taj "prvi korak" pravi kada saznamo sve sto nas interesuje?
Nekako imam utisak da u danasnjim vremenima niko nikoga ne ceka,niti zheli da ceka,tako da,ukoliko se,ukazhe prilika,ne treba je bas tako lako propustiti?
Imao sam priliku cesto obavljati razgovore za posao sa kandidatima oba spola i znam na sta su ljudi spremni samo da dobiju posao.
Pa zar nije cak i lakse,u trenutku kada vidimo (ili mislimo da vidimo) idealnu nju/njega,progutati malo ponosa i uciniti prvi korak?
:D
Annela

#2 Re: Prvi korak

Post by Annela »

teletrader wrote: Pa zar nije cak i lakse,u trenutku kada vidimo (ili mislimo da vidimo) idealnu nju/njega,progutati malo ponosa i uciniti prvi korak?
Zavisi vrijedi li toga :-)
anais_nin

Post by anais_nin »

Pa eto sta hoces nazvala je ona prva tebe (kad je skontala da si rentabilan....i sta hoces nije te pitala "koliko zaradjujes?", samo je pitala "gdje radis", da vidi jesi crnogorac ili privredjujes :D) pa je ti svejedno ispalio :D
teletrader

Post by teletrader »

anais_nin wrote:Pa eto sta hoces nazvala je ona prva tebe (kad je skontala da si rentabilan....i sta hoces nije te pitala "koliko zaradjujes?", samo je pitala "gdje radis", da vidi jesi crnogorac ili privredjujes :D) pa je ti svejedno ispalio :D
Pa nisam je ispalio,samo me nije trebala tako prostrijeliti pogledom,sada ce mi morati stravu saljevati..
salu na stranu,nisam ja ljut na nju,na kraju krajeva,vjerovatno se prepala da nisam neki "lokalni kriminalac" pa da djevojka provjeri
Í pozvacu je na
veceru cim opet budem u gradu jer je ostavila i vise nego prijatan utisak
Btw. znam jednu koja redovno trazhi licnu kartu od momka koji joj negdje prifura, kazhe "ma da znam da je nash" ;) toliko o provjerama
anais_nin

Post by anais_nin »

teletrader wrote: Pa nisam je ispalio,samo me nije trebala tako prostrijeliti pogledom,sada ce mi morati stravu saljevati..
salu na stranu,nisam ja ljut na nju,na kraju krajeva,vjerovatno se prepala da nisam neki "lokalni kriminalac" pa da djevojka provjeri
Í pozvacu je na
veceru cim opet budem u gradu jer je ostavila i vise nego prijatan utisak
Btw. znam jednu koja redovno trazhi licnu kartu od momka koji joj negdje prifura, kazhe "ma da znam da je nash" ;) toliko o provjerama
ma to ona provjerava godiste :D i ja sam u jednom momentu razmisljala o istom, da se postedim sokova...malci strasno salijecu starke :lol: :D zabune su ceste :D
gavrilo

Post by gavrilo »

anais_nin wrote:malci strasno salijecu starke :lol: :D zabune su ceste :D

definisi malce 8)
anais_nin

Post by anais_nin »

gavrilo wrote:
anais_nin wrote:malci strasno salijecu starke :lol: :D zabune su ceste :D

definisi malce 8)
:lol: :lol: :lol: suti meni su kriteriji "opali" :lol: :D '82 navise ne racunam u malce....jbg-a '83, '84, '85, vatrena godista, al gdje to necu nazvat "malcem" :lol: :D
gavrilo

Post by gavrilo »

znaci nisam malac 8)

herka... ko ce da napravi prvi korak... ti ili ja? :roll:

anais_nin

Post by anais_nin »

gavrilo wrote:znaci nisam malac 8)

herka... ko ce da napravi prvi korak... ti ili ja? :roll:

nisi...VISE :D

p.s. ja sam staromodna gavro :D
gavrilo

Post by gavrilo »

anais_nin wrote:p.s. ja sam staromodna gavro :D

pa da sam u mostaru .. ja bi napravio prvi korak 8) :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Mislim da si ti to pogresno skonto :-)
Kada si rekao da ne radis nigdje, zenska je pomislila da si nekakav dokolicar koji zivi od socijale. Po dijaspori takvih bh. mangupa ima isuvise. :oops:

S druge strane, moze bit da spada u onu vrstu zena tzv. intelektualnih snobova. Vecina mojih prijateljica je takva, a i visile smo u Clou :lol:
Mislim, super su cure, ali uvijek gledaju da tip nesto studira, bavise se necim zanimljivim... Sa tim lova nema veze :oops:

da malkice skrenem sa teme :D Jesu li napokon u Clou ocistili onu halu :D
anais_nin

Post by anais_nin »

gavrilo wrote:
anais_nin wrote:p.s. ja sam staromodna gavro :D
pa da sam u mostaru .. ja bi napravio prvi korak 8) :D
:lol: :lol: :lol: vidis da nisi malac :kiss:
teletrader

Post by teletrader »

mama29 wrote:Mislim da si ti to pogresno skonto :-)
Kada si rekao da ne radis nigdje, zenska je pomislila da si nekakav dokolicar koji zivi od socijale. Po dijaspori takvih bh. mangupa ima isuvise. :oops:

S druge strane, moze bit da spada u onu vrstu zena tzv. intelektualnih snobova. Vecina mojih prijateljica je takva, a i visile smo u Clou :lol:
Mislim, super su cure, ali uvijek gledaju da tip nesto studira, bavise se necim zanimljivim... Sa tim lova nema veze :oops:

da malkice skrenem sa teme :D Jesu li napokon u Clou ocistili onu halu :D

Hehe pa ja protiv takvih nemam nista,sam sebe tjeram da se stalno necim bavim,ali zna se vrijeme kada je vrijeme za intelektualizam a kada za ribanje hala..
Za halu u Clou ti ne znam reci,ali sada kada razmislim znam da su mi se haveri poslije tu na zidu u onome dvoristu "olaksali"
MOzhda u tom grmu lezhi zec ;) a i objasnjenje zasto tu noc nije bilo tvojih
prijateljica
tigris

Post by tigris »

ma hajde.......ne prave ni frajeri prve korake tek tako.. prvo mi saljemo signal da ga napravi :lol: :lol: :lol:

:D :D
teletrader

Post by teletrader »

tigris wrote:ma hajde.......ne prave ni frajeri prve korake tek tako.. prvo mi saljemo signal da ga napravi :lol: :lol: :lol:

Pa otkud mi jadnici da znamo da saljes signal,mozhda se smjeskas i trepces okicama svakome s kim kontaktiras :-)
Ono radis na salteru banke pa moras po cijeli dan biti nasmijana pa ti lagano udje u krv ;)
mamica papucarka

tigris wrote:ma hajde.......ne prave ni frajeri prve korake tek tako.. prvo mi saljemo signal da ga napravi :lol: :lol: :lol:

djevojka zatrepce ocima, a tip pomisli kako joj je nesto upalo u oko :-)
tigris

Post by tigris »

e pa to su neke namiguse :D :D ali mi obicno to znamo dati do znanja ako zelimo da lik ucini taj prvi korak :D kazem obicno mada ima izuzetaka....stidnih djevojaka,udarenih mokrom carapom itd :-) :D :D

nista lakse samo ako se hoce :) :)
mamica papucarka

ja sam svojevremeno znala samo za onu foru "oprosti, mozes li mi reci koliko je sati" :D Tip pogleda i kaze :-) :D :oops: 8) :-)
Ali, vjerovatno sam spadala u onu grupu udarenih mokrom carapom po glavi 8)

Srecom pa sam se udala :lol:
tigris

Post by tigris »

eh sad ti samo kaze mogu :D onda ti jope moras da pitas ....pa koliko je?? :roll: :D

a ako ga pitas imas li sat? kaze samo.... imam :D :D

znaci ima i njih udarenih :lol:
Last edited by tigris on 08/02/2006 17:46, edited 1 time in total.
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Ja sam ovom mom šamarčinu zviznula, namah je skontao koliko je sati.... :roll:
tigris

Post by tigris »

i ko kaze da im ne znamo pokazati :D :D
teletrader

Post by teletrader »

mama29 wrote:ja sam svojevremeno znala samo za onu foru "oprosti, mozes li mi reci koliko je sati" :D Tip pogleda i kaze :-) :D :oops: 8) :-)
Ali, vjerovatno sam spadala u onu grupu udarenih mokrom carapom po glavi 8)

Srecom pa sam se udala :lol:
Iza ovoga nika se krije neko ko je na vrijeme skont'o sta je zhivot :thumbup:
mamica papucarka

a ti nama ne rece sta bi na kraju :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

mama29 wrote:ja sam svojevremeno znala samo za onu foru "oprosti, mozes li mi reci koliko je sati" :D Tip pogleda i kaze :-) :D :oops: 8) :-)
Ma i ja sam to jednom probala i kazem "oprosti, imas li sat"...a tip mrtav-hladan kaze "imam" i ode :lol: :lol: :lol: :lol:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Je l' bio digitalac ili na kazaljke? :D:D
Post Reply