Prva ljubav = "Prava ljubav" (Uloga seksa u vezi)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
CarpeDiem

#1 Prva ljubav = "Prava ljubav" (Uloga seksa u vezi)

Post by CarpeDiem »

Koliko ste puta samo do sada culi ovakvu pricu. Upoznala prvog "pravog" momka sa ,npr. 18, zaljubila se i udala. On joj je prvi i "posljednji". Kaze da ga voli i da je on voli, da je sve predivno. Dodju i djeca i idila je potpuna. Ima tu jedan problem, ali ne zna kome da se ispovjedi. Nije bas sve u krevetu kako treba da bude (kako je cula od drugih), ali kako je mlada misli da to tako treba da bude. Ali avaj... Pojavi se neki tip ili na poslu ili prijatelj od prijatelja ili slicno. Padne tu neka avanturica, tip je majstor od zanata i onda ona shvati kako je glumila orgazam 10 godina, a da sada pop prvi put to ne mora raditi. I sta sada? Ostaviti muza koji je obozava, kojeg ona voli, ali nema tog neceg u krevetu sto je itekako potrebno. I tako ili nastavi zivjeti sa svojim dragim muzicem, a u slobodno vrijeme se seksati sa novim "prijateljem" ili ostavi muzica i okrene se tom novom "dragom" koji joj pruza vise zadovoljstva u krevetu. Obicno biva prvo, ali kada muzic to sazna puca brak i kuku, ne daj!!! Dakle, da li je pametno "uletiti" u brak sa prvim "pravim" ili malo "provjeriti" sto jos ima u "Bozjoj basti", pa odabrati "pravog"? Bas me interesuje vase misljenje.
Last edited by CarpeDiem on 29/03/2004 15:56, edited 3 times in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ako nešto dugo radiš
valjda treba da se usavršavaš
Stari

Post by Stari »

Ne zeleci skretat tok diskusije htjedoh samo pripomenuti da bi, objektivnosti radi, u naslovu teme trebale biti uvedene neke rezerve, u protivnom naslov zvuci odvec iskljucivo. Radi se naime o tome da, cisto teoretski gledano ( :D ), cinjenica da je neko mlad ne mora neophodno sa sobom povlaciti i neiskustvo.....kao i u suprotnom sprimjeru naravno "star i iskusan .....dobro dozvoljavam da je to cesto tako medjutim, dozvolit cete mi nadam se, ...ne i :D uvijek
CarpeDiem

Post by CarpeDiem »

Globalno je Stari ovo siroko podrucje, ali prihvatam tvoju sugestiju. Bit ovog topica je koliko je bitan sex u vezi, koliko uletanje u brak mladih i nezrelih ljudi utice na sve veci broj nezadovoljnih u braku, a samim tim i razvoda itd, itd... Dakle, siroko podrucje koje se vrti citavo vrijeme oko seksa. Na kraju ispade Frojd u pravu, kada kaze da je seks "korijen svega".
winetou

Post by winetou »

Kad vec ima djecu najbolje joj da trpi. Ako je zbog necega krenula grlom u jagode sa osamnaest onda je to seks i tako to...
popricati malo sa muzem, pa ako onda ispadne na dobro, dobro i njoj i muzu joj..ha ja
chezareee

Post by chezareee »

DZE SU TACKA BA ZENE
Telefon

Post by Telefon »

ccC..
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

"Dakle, da li je pametno "uletiti" u brak sa prvim "pravim" ili malo "provjeriti" sto jos ima u "Bozjoj basti", pa odabrati "pravog"? Bas me interesuje vase misljenje."

Pa ovakoooo :)
Mislim, po meni, da je ova druga alternativa pametnija jer kroz vise vezica, avanturica itd dobijes vise iskustva a i sebe bolje spoznas kroz te neke relacije. Ono poslije par padova mozda postanes sigurniji i znas sta ces traziti od buducih muskaraca/zena, znas sta vise prioritiras. Mozda! Sve zavisi i od nas kao osoba. Imam npr. rodicu koja se zaljubila u momka kad je bila 16, naravno i on u nju, i danas su jos u vezi. To je bilo prije 7 godina, nisu jos u braku nit razmisljaju o tome. Kao sto sam rekla, sve je od osobe do osobe i njihovih pogleda na zivot. Razumijem da kad se covjek zaljubi, postane sav :P :-D samo nije neki razlog da sad odma ulazis u brak. Mozda jeste ako se radi o nekim ekonomskim intresima.

Samo sto se zaljubis u nekoga i on u tebe ne znaci da je on pravi za tebe ili ti za njega. Znam iz iskustva! Osjecaji su relativni i mjenjaju se vremenom, treba vise snage da se odrzi to nesto nego samo da poletis u brak i "they lived happy bla bla"
mrmot

Post by mrmot »

Godine donose razna iskustva, ali najbitnije je po meni shvatiti da je seks dobar po zdravlje. (Pa onda ponekad iako nije lako, treba ipak malo uprijeti.)
hananah

Post by hananah »

Dakle, da li je pametno "uletiti" u brak sa prvim "pravim" ili malo "provjeriti" sto jos ima u "Bozjoj basti", pa odabrati "pravog"?
Ovo drugo :-) Jer jedna od najvaznijih stvari u vezi i braku je sex :) Ako sex nije dobar onda je to samo prijateljstvo koje se vremenom gubi upravo radi nedostatka razumijevanja :)
gavrilo

Post by gavrilo »

hananah wrote:nedostatka razumijevanja :)
:lol:

to neka nova lozinka za seks...
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Gašo..... :kiss: , neda Bela nikome.... :)
shin

#13 Re: Prva ljubav = "Prava ljubav" (Uloga seksa u ve

Post by shin »

CarpeDiem wrote:Koliko ste puta samo do sada culi ovakvu pricu. Upoznala prvog "pravog" momka sa ,npr. 18, zaljubila se i udala. On joj je prvi i "posljednji". Kaze da ga voli i da je on voli, da je sve predivno. Dodju i djeca i idila je potpuna. Ima tu jedan problem, ali ne zna kome da se ispovjedi. Nije bas sve u krevetu kako treba da bude (kako je cula od drugih), ali kako je mlada misli da to tako treba da bude. Ali avaj... Pojavi se neki tip ili na poslu ili prijatelj od prijatelja ili slicno. Padne tu neka avanturica, tip je majstor od zanata i onda ona shvati kako je glumila orgazam 10 godina, a da sada pop prvi put to ne mora raditi. I sta sada? Ostaviti muza koji je obozava, kojeg ona voli, ali nema tog neceg u krevetu sto je itekako potrebno. I tako ili nastavi zivjeti sa svojim dragim muzicem, a u slobodno vrijeme se seksati sa novim "prijateljem" ili ostavi muzica i okrene se tom novom "dragom" koji joj pruza vise zadovoljstva u krevetu. Obicno biva prvo, ali kada muzic to sazna puca brak i kuku, ne daj!!! Dakle, da li je pametno "uletiti" u brak sa prvim "pravim" ili malo "provjeriti" sto jos ima u "Bozjoj basti", pa odabrati "pravog"? Bas me interesuje vase misljenje.
Nece fundara nigdje tu su ba djeca a muz oce malo udarit il pistolj potegnut tako da ostaje kuci dok lola ne nauci zanat. :D
hananah

Post by hananah »

Gavro jos si mlad i jos si u oblacima :(
No nedostatak razumijevanja jeste kada jedan od partnera nema sluha za sexualne potrebe drugog i kad misli da sve fercera a nije spreman da prizna da ne fercera kamoli na razgovor o tome :)
Srecom, takvi partneri su prohujali s vihorom kod danasnjih zena :) koje su sve otvorenije pa tako i jasno izrazavaju svoje zelje :)
gavrilo

Post by gavrilo »

FortunaBela wrote:Gašo..... :kiss: , neda Bela nikome.... :)
Image
gavrilo

Post by gavrilo »

hano ja mislio ti stvarno aludiras na seks... :( my bad
hananah

Post by hananah »

Hana vazda aludira na dobar sex u vezi jer bez toga veza nema smisla da se nazove ljubavna veza :D
gavrilo

Post by gavrilo »

hananah wrote:Hana vazda aludira na dobar sex u vezi jer bez toga veza nema smisla da se nazove ljubavna veza :D
to ti mene zajebajes :evil:

pravo u ispovjedaonicu
hananah

Post by hananah »

Ne zazam te Gavro :D
Ti si taj koji mora u ispovjedaonicu, jer se samo vodas za rucice a nista sex :(
kevin

Post by kevin »

Hanice jel ti mozes uvijek do kraja?
gavrilo

Post by gavrilo »

hananah wrote:Ti si taj koji mora u ispovjedaonicu, jer se samo vodas za rucice a nista sex :(
:shock:

... hano bona, pravi gentleman cuti i uziva :wink:
hananah

Post by hananah »

Jest jest Gavro, cuti i ne smije reci "Hano, de me odvezi" :D
whahahaha, e fakat moram u ispovjedaonicu, samo je vise ne mogu naci, de ti prvi eto me za tobom :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply