Problem star 3000 godina

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

rrikikiki

#1 Problem star 3000 godina

Post by rrikikiki »

Pred par godina godina sam prohodala sa deckom do kojeg mi nije bilo nesto stalo. Nazalost brzo se zaljubila a on nakon toga odljubio. Odlucili ostati prijatelji (kretenizam). 3 godine prosle, mi jos uvijek prijatelji. Spletom okolnosti zadnjih 6,7 mjeseci bliski (u istom smo gradu, oboje daleko od doma). Sve je bilo super ja opustena (iako mi je jos uvijek stalo, ne znam ni sama zasto to tako dugo traje, ljubav sto li) dok nisam saznala da ima nekog. E sad zasto je to problem i kakav mi savjet treba:

Zivimo u istoj kuci, velika kuca sa 4 apartmana (znaci jos dvije osobe osim nas). Druzimo se cesto, ponekad i prespava u mojem apartmanu, mojoj sobi (apsolutno nista ne radimo i nista se ne dogadja). Kad kazem bliski smo mislim dijelimo probleme, pricamo o svemu, druzimo se cesto, svaki dan se vidimo (zivimo blizu ali i on uvijek zove da odemo negdje ja zovem itd). Moram dodati da nije imao posao zadnja dva mjeseca pa ja znam skuhat, donijet mu hrane itd. (naravno zato ejr mi je stalo do njega, i zao mi je da mu je tesko). Uvijek sam fakat tu za njega i znam neko ce pomisliti 'tip te koristi' ali jbg i on je puno puta tu za mene (mozda ne financijski ali na druge nacine -no sex, da se odmah zna :))

Usred tolike bliskosti gdje covjek i zaplace pred tobom ako mu je tesko, govori ti probleme slusa tvoje, ja saznam da se on vidja sa nekime. Naravno, pogadja me to jer mi je stalo do njega (znaci idiot sam, klasika) ali ono sto me jos vise muci je cinjenica da netko nije iskren sa mnom, da laze da ce tu a ode tamo itd. I mislim si, pa jbt sto mi ne kazes pa da barem znam, da se udaljim psihicki od tebe. Iskrenost u odnosima jbg, sta ja znam.

Sta da radim? Pobjec ne mogu, razgovarati sa njim o ovome ne mogu (jer on to skriva, saznala slucajno, neke stvari povezala itd). Ok, stalo mi je jako do njega (ocito) ali tu je i to jebeno prijateljstvo i bliskost i dodje mi na povracanje kad pomislim da cu morati sve to raskinuti. Nisam sigurna kako da se ponasam jer sam inace opustena, bezbrizna i ne zelim si dopustiti da primijeti da me ovo muci. Mrzim lazi, skrivanja, ljude koji nisu iskreni. Ufff...

Eto, ako netko ima koju rijec podrske, slobodno...:)
Almich

#2 Re: Problem star 3000 godina

Post by Almich »

fol no sex koga lazes ti :shock:
rrikikiki

#3 Re: Problem star 3000 godina

Post by rrikikiki »

Almich wrote:fol no sex koga lazes ti :shock:
iskreno napisala..no sex. najozbiljnije.
Omerta13

#4 Re: Problem star 3000 godina

Post by Omerta13 »

Pokusaj mu okolo-kole reci da si ga provalila i da je petljaner, a ti potrazi nekog drugog prije ces njega zaboraviti jer ako do sada nije krenulo nece ni od sad, vjeruj mi :D

Po procitanom sve kad saberem i oduzmem on tu vise gubi, a ti nemoj ispadati kreten (oprosto na izrazu :-D ) i toliko patiti za nekim ko mozda nije vrijedan tolike paznje ;-)
promil

#5 Re: Problem star 3000 godina

Post by promil »

Znaš šta b' sad reko doktor Arslanagić?
reko bi : Ti si ,bona, prinuđena da to gledaš...
rrikikiki

#6 Re: Problem star 3000 godina

Post by rrikikiki »

promil wrote:Znaš šta b' sad reko doktor Arslanagić?
reko bi : Ti si ,bona, prinuđena da to gledaš...
pa super ali ima li tu koji savjet da se izvuce sta da se napravi? Jer ne bih da gledam ako ne moram a nista se ne mora...:)
rrikikiki

#7 Re: Problem star 3000 godina

Post by rrikikiki »

Omerta13 wrote:Pokusaj mu okolo-kole reci da si ga provalila i da je petljaner, a ti potrazi nekog drugog prije ces njega zaboraviti jer ako do sada nije krenulo nece ni od sad, vjeruj mi :D

Po procitanom sve kad saberem i oduzmem on tu vise gubi, a ti nemoj ispadati kreten (oprosto na izrazu :-D ) i toliko patiti za nekim ko mozda nije vrijedan tolike paznje ;-)
da se mogu barem nekako osvetiti. znaci opet zvucim ko kreten ali kad si ti super a neko drugi malo manje najradje bi ga probo naostrenim nozem pa nek krvari. al necu, iskontrolirat cu se. :)
trebala bi i ja petljat pa se tako osvetit al brate mili ko ce zivot provoditi tako, zali boze vremena
ExNihilo

#8 Re: Problem star 3000 godina

Post by ExNihilo »

Prestani mu donosit hranu i sve će doći na svoje :D
MokeQc

#9 Re: Problem star 3000 godina

Post by MokeQc »

3000 godina.... hebo te ja kont'o arheologija ili tako nesto :)
Dapan

#10 Re: Problem star 3000 godina

Post by Dapan »

udvaranja pocinju za 3,2,1 ...
rrikikiki

#11 Re: Problem star 3000 godina

Post by rrikikiki »

MokeQc wrote:3000 godina.... hebo te ja kont'o arheologija ili tako nesto :)
A i je arheologija. Imam osjecaj da ovakvih prica ima jako puno. Ili se barem nadam daa nisam jedini retardinjo koji se ne zna izboriti sam za sebe. :)
rrikikiki

#12 Re: Problem star 3000 godina

Post by rrikikiki »

Ellinor wrote:Prestani mu donosit hranu i sve će doći na svoje :D
obecavas?
:)
mullersmichael

#13 Re: Problem star 3000 godina

Post by mullersmichael »

Ako hoces da mu se osvetis, javi se na pp :D
darius_maximus

#14 Re: Problem star 3000 godina

Post by darius_maximus »

Joj, joj, nemoj o iskrenosti...
Znači ti mu zamjeraš viđanje s nekim, ali si sasvim slučajno u tim vašim razgovorima zaboravila napomenuti da gajiš osjećaje prema njemu? Sad bi on trebao znati šta ti misliš, jer ti ne možeš podnijeti da ima nekog drugog, pored tebe, ali samo ste prijatelji?

Ako hoćeš iskrenost, reci mu kako stvari stoje. Ne mislim da ćeš baš puno postići, ali ćeš ukloniti slona koji stoji na sred sobe... :D Previše je individualnih faktora tu uključeno jer ne znam kakvi ste kao osobe, ali iskrenost sama po sebi i nije često rješenje problema, zato se i cijeni samo u izrekama...

Vjerovatno trenutno oboma godi da imate nekoga, ali da ustvari nemate nikoga, tako da je pitanje da li oboje to želite promijeniti... Pretpostavljam da on osjeća da bi saznanje da on ima neku drugu tebe navelo da se udaljiš i da na to nije spreman... A zašto nije? Ne znam, možda i on ima nekog slona na sred sobe, ali ga i on ignoriše... Opipaj malo puls njegov (ne bukvalno :D) o vezama, lafo prisjećanje na stare dane, da suptilno vidiš kako reaguje...

Između suptilnog pristupa i iskrenosti, ja bih trenutno izabrao suptilni pristup, ali ti znaš najbolje... :D
TurioSamGa

#15 Re: Problem star 3000 godina

Post by TurioSamGa »

Cuj no sex ... ja levatine boze dragi :lol:
Aleluja

#16 Re: Problem star 3000 godina

Post by Aleluja »

....bilo prošlo, idete dalje oboje, odseli se počni novi život pobogu ,nađi si nekog novog batali prošlost...niti je frend možda jeste ali ne onaj iskreni :D niti dečko ! :mrgreen:
rrikikiki

#17 Re: Problem star 3000 godina

Post by rrikikiki »

darius_maximus wrote:Joj, joj, nemoj o iskrenosti...
Znači ti mu zamjeraš viđanje s nekim, ali si sasvim slučajno u tim vašim razgovorima zaboravila napomenuti da gajiš osjećaje prema njemu? Sad bi on trebao znati šta ti misliš, jer ti ne možeš podnijeti da ima nekog drugog, pored tebe, ali samo ste prijatelji?

Ako hoćeš iskrenost, reci mu kako stvari stoje. Ne mislim da ćeš baš puno postići, ali ćeš ukloniti slona koji stoji na sred sobe... :D Previše je individualnih faktora tu uključeno jer ne znam kakvi ste kao osobe, ali iskrenost sama po sebi i nije često rješenje problema, zato se i cijeni samo u izrekama...

Vjerovatno trenutno oboma godi da imate nekoga, ali da ustvari nemate nikoga, tako da je pitanje da li oboje to želite promijeniti... Pretpostavljam da on osjeća da bi saznanje da on ima neku drugu tebe navelo da se udaljiš i da na to nije spreman... A zašto nije? Ne znam, možda i on ima nekog slona na sred sobe, ali ga i on ignoriše... Opipaj malo puls njegov (ne bukvalno :D) o vezama, lafo prisjećanje na stare dane, da suptilno vidiš kako reaguje...

Između suptilnog pristupa i iskrenosti, ja bih trenutno izabrao suptilni pristup, ali ti znaš najbolje... :D
Pa eto, hvala ti. Sve si ispravno rekao. Voljela bi ja da imam nekoga, trnutno njega vjerojatno zbog svega navedenog ali nema sanse da ja budem ta koja ce napraviti prvi korak.
jbt vise veze, suptilni pristupi i sebicni ljudi. Sta ne mogu ljudi biti nesebicni, ili barem korektni, popricat iskreno itd. Sta mora sve uvijek biti zapetljano i upetljano. Da je decko rekao 'hej, sa nekime sam, mislim da bi malo trebali ohladiti sa bliskoscu i sa time sto mi kuhas i s time sto si super jer eto ima jos neko ko je super' ja bi rekla nema problema. Fakat bi, pokusavam da ne budem mazohista. Ohladila bi se i odjbala u troskocima od njega. Ali ovako kad je on eto super fin i dobar i super smo mi i super nam je i cijeli svijet je super i ruzicast (how yes no) ne znam nista a i ono sto znam nije od njega i ne mogu iskreno sjest nit popricati. Ma mislim mogu al treba jbna hrabrost za to.
Jbno je osjecati, najblje ubit emocije i tako kroz zivot.
darius_maximus

#18 Re: Problem star 3000 godina

Post by darius_maximus »

rrikikiki wrote:
darius_maximus wrote:Joj, joj, nemoj o iskrenosti...

Pa eto, hvala ti. Sve si ispravno rekao. Voljela bi ja da imam nekoga, trnutno njega vjerojatno zbog svega navedenog ali nema sanse da ja budem ta koja ce napraviti prvi korak.
jbt vise veze, suptilni pristupi i sebicni ljudi. Sta ne mogu ljudi biti nesebicni, ili barem korektni, popricat iskreno itd. Sta mora sve uvijek biti zapetljano i upetljano. Da je decko rekao 'hej, sa nekime sam, mislim da bi malo trebali ohladiti sa bliskoscu i sa time sto mi kuhas i s time sto si super jer eto ima jos neko ko je super' ja bi rekla nema problema. Fakat bi, pokusavam da ne budem mazohista. Ohladila bi se i odjbala u troskocima od njega. Ali ovako kad je on eto super fin i dobar i super smo mi i super nam je i cijeli svijet je super i ruzicast (how yes no) ne znam nista a i ono sto znam nije od njega i ne mogu iskreno sjest nit popricati. Ma mislim mogu al treba jbna hrabrost za to.
Jbno je osjecati, najblje ubit emocije i tako kroz zivot.
Prva stvar, svi ljudi su sebični, neki više, neki manje.
Druga stvar, šta bi on tačno dobio kada bi tebi rekao za tu curu? Ne bi ništa, izgubio bi tebe, tj. ti bi odjebala u troskocima.
Šta bi ti dobila kada bi započela priču o tome? Ne bi ništa, stvorila bi sebi problem i izgubila njega.
Dakle, sebični ste oboje, jer oboje trebate vašu vezu, kakva god ona bila. Takvi ste jer znate da možete samo izgubiti nešto u ovom trenutku i stvorila se malo zajebaTa situacija...
Ne ljuti se na njega što neće tebe da izgubi, već vidi zašto neće da te izgubi, jer onda možeš procijeniti da li je gubitak te osobe poželjan. Nije to ništa zapetljano, ljudski odnosi su takvi, ne mogu ljudi baš hodati okolo i pričati šta god im padne na pamet... :D
rrikikiki

#19 Re: Problem star 3000 godina

Post by rrikikiki »

darius_maximus wrote:
rrikikiki wrote:
darius_maximus wrote: Prva stvar, svi ljudi su sebični, neki više, neki manje.
Druga stvar, šta bi on tačno dobio kada bi tebi rekao za tu curu? Ne bi ništa, izgubio bi tebe, tj. ti bi odjebala u troskocima.
Šta bi ti dobila kada bi započela priču o tome? Ne bi ništa, stvorila bi sebi problem i izgubila njega.
Dakle, sebični ste oboje, jer oboje trebate vašu vezu, kakva god ona bila. Takvi ste jer znate da možete samo izgubiti nešto u ovom trenutku i stvorila se malo zajebaTa situacija...
Ne ljuti se na njega što neće tebe da izgubi, već vidi zašto neće da te izgubi, jer onda možeš procijeniti da li je gubitak te osobe poželjan. Nije to ništa zapetljano, ljudski odnosi su takvi, ne mogu ljudi baš hodati okolo i pričati šta god im padne na pamet... :D
pa nece da me izgubi jer sam super jbg. :) Onako iskreno, fakat sam ok i opcenito kao osoba i naravno prema njemu jos vise (jer mi je stalo do njega pa se potrudim). Zato nece da me izgubi. Ja bih radje da shvati sto gubi ako me izgubi ali onda cu morati skupiti bruku snage da se izoliram od njega. E sad, ne bi da sam izolirana jer sam u stranoj zemlji kao i on i 10x mi je lakse kad je netko 'moj' tu negdje. I naravno past ce mi uzasno tesko jer (iako netko gore kaze nije mi on iskren prijatelj i mozda je u pravu) razvilo se jbno prijateljstvo i bliskost
ok ovako: jel bolje da kazem i onda budem fina ali na odstojanju pa mozda uvidi jednom ili je bolje sve bataliti i cao djaci. S time da ne znam sto ce mi biti teze, pretvaranje i to sto se ne mogu opustiti ili to da nikad vise nema druzenja.
Nada je zajeba*a stvar. Nema tu mogucnosti da se nesto stvori jelda? Da je postojala vjerojatno bi vec nesto bilo. :(
missko

#20 Re: Problem star 3000 godina

Post by missko »

Hemija je cudo. nema hemije nema sexa.
illuminated

#21 Re: Problem star 3000 godina

Post by illuminated »

Prijavi se u Crveni krst za posao. Ima jos raje kojima treba krov nad glavom i fina topla corbica.
darius_maximus

#22 Re: Problem star 3000 godina

Post by darius_maximus »

rrikikiki wrote: pa nece da me izgubi jer sam super jbg. :) Onako iskreno, fakat sam ok i opcenito kao osoba i naravno prema njemu jos vise (jer mi je stalo do njega pa se potrudim). Zato nece da me izgubi. Ja bih radje da shvati sto gubi ako me izgubi ali onda cu morati skupiti bruku snage da se izoliram od njega. E sad, ne bi da sam izolirana jer sam u stranoj zemlji kao i on i 10x mi je lakse kad je netko 'moj' tu negdje. I naravno past ce mi uzasno tesko jer (iako netko gore kaze nije mi on iskren prijatelj i mozda je u pravu) razvilo se jbno prijateljstvo i bliskost
ok ovako: jel bolje da kazem i onda budem fina ali na odstojanju pa mozda uvidi jednom ili je bolje sve bataliti i cao djaci. S time da ne znam sto ce mi biti teze, pretvaranje i to sto se ne mogu opustiti ili to da nikad vise nema druzenja.
Nada je zajeba*a stvar. Nema tu mogucnosti da se nesto stvori jelda? Da je postojala vjerojatno bi vec nesto bilo. :(
Kao prvo, ne može ti niko reći je li ti prijatelj ili nije i šta se tačno dešava s vama jer vas niko ne zna i niko ne zna vašu situaciju... To jesi li ti super ili ne, ne znači ništa ako nisi prava osoba za nekoga... Ako ste već prijatelji i ako možete pričati o svemu, reci mu kako stvari stoje i da želiš da znaš na čemu si... Možete ostati raja, pomoći jedno drugom u toj stranoj zemlji, ali ti sebi u glavi moraš posložiti stvari... Ako uvidiš da od otga nema ništa, ti moraš odlučiti da kreneš dalje... Ako te strah izolacije, učlani se na nekakve kurseve, bavi se nečim, mislim, ako do toga dođe...
Ne možeš ti biti fina ali na odstojanju, to će pući prije ili kasnije, a bolje je prije...
Ima li nade da se nešto stvori znate samo vas dvoje, sjedi, skontaj i popričaj... Ako već ide u helać, da barem znaš zašto, da se ne grizeš bezveze kasnije...
Ras Al Ghul

#23 Re: Problem star 3000 godina

Post by Ras Al Ghul »

MokeQc wrote:3000 godina.... hebo te ja kont'o arheologija ili tako nesto :)
:lol: :lol: :lol: :lol:
sha_ba

#24 Re: Problem star 3000 godina

Post by sha_ba »

"Pred par godina godina sam prohodala sa deckom do kojeg mi nije bilo nesto stalo.".....

evo sama si sebi odgovorila vec na pocetku....
rrikikiki

#25 Re: Problem star 3000 godina

Post by rrikikiki »

sha_ba wrote:"Pred par godina godina sam prohodala sa deckom do kojeg mi nije bilo nesto stalo.".....

evo sama si sebi odgovorila vec na pocetku....
ne kuzim. rekla sam poslije da sam se zaljubila. prije svega ostalog sto je uslijedilo
Post Reply