Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- vjesticanametli
#51 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
samo ti njega nagovaraj da se zeni pa kad se rokne na kraju 
-
Strong Liner
#52 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Last edited by Strong Liner on 11/08/2020 11:48, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#53 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Pa ne vara je, malo flertuje, tu i tamo neki poljubac...dobro, možda se koji put probude u istom krevetu, ali takav dernek bio 
- seoBIH
#54 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Upoznaj me sa djevojkom, a ti nastavi sa zivotom koji tebi odgovara.
- DzordzHodzic
#55 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Stani u redseoBIH wrote:Upoznaj me sa djevojkom, a ti nastavi sa zivotom koji tebi odgovara.
- dobar osjecaj
#56 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Imam dragog prijatelja koji se oženio djevojkom radi koje je osjećao radost svaki put kad odlazi raditi van BiH a neviđenu nervozu, stres i paniku kako se približavao trenutak njenog povratka i vremena skupa. Odluka stupanja u brak s njom mu je najgora odluka u životu s čijim posljedicama će se oboje nositi do kraja života.wewa wrote:meni je ovaj njegov srklet od zivota udvoje jako poznat - 7 godina sam potrosila na takav brak, rahmet mu dusi.
Stvari u međuljudskim odnosima najčešće nisu crne ili bijele ali jasnoća naših osjećaja s kim sebe vidimo dugoročno u zajedničkom životu (ili ne vidimo) jeste. Kristalna je. Žao mi je djevojke koja se dovela u situaciju da ikoga mora bockati nekim pitanjima koja bi trebala upućivati nekom drugom. Isto bi mi bilo žao da se radi o muškarcu kojeg neka djevojka smara i zavlači. To su ljigava i neodgovorna ponašanja koja kao i sve u životu svima dođu na naplatu - prije ili kasnije.
- ho oponopono
#57 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
...srećom, pa nisi...dr_Evil wrote:'ebi ga ne mozemo svi biti moralne vertikale kao ti. Ljubav moze biti nevjerovatna, ali ako covjek ima sto bi rekli stari "vrelu krv" tesko da tu lijeka ima. Al' eto, posavjetuj ga ti kako da se smiri kad kakva dobra prodjeho oponopono wrote:
...ma ja on poštenu djevu, haman da pošteno zajebe...bolje on nego ona...je li ......imaš put, prevare u rukavu vazda bilo...zavuci tog asa kad ti zagusti...neko nekoga mora izmusti...na kraju kinder će biti trešnjica na torti koja će malu familiju nekako održati na okupu...ne do Bog nikome na takvome... braku mraku...
... te fele "vrele krvi" uglavnom krvare od dosade u bračnim zajednicama...ali zato se luftaju i prazne okolo, a kući ženici na grah dolaze i ljubi tajo sina svoga...uh jest ona sinoć bila dobra drolja, a valja mi i ponoviti...možeš mi ovo ženo još malo posoliti...
...koji klinac se ima i smirivati...đe piše da u brak mora ulaziti, a ne pogotovo zbog komšija i rodbine...čemu nastavak čuprice sa sadašnjom mu dosadnom djevom, a zasitio se...ko kad cugaš, a sve u sebi još jednu ću pa prestaću i onda nečim još gorim presječeš pa povraćaš...iznutrice hoće na nos da ti izađu...a što tek mahmurluk radi...dušu ti miris alkohola ujutru vadi...i sam sebi se gadiš...

-
allem_77
#58 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Jesam li ja treći?DzordzHodzic wrote:Stani u redseoBIH wrote:Upoznaj me sa djevojkom, a ti nastavi sa zivotom koji tebi odgovara.
-
Rasinho
#59 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Pojedini su me bas isprepadali da mi je sad bas doslo da se roknem. Nije zbog mene nego zbog nje, ona je zadnje tri godine svog zivota posvetila meni odnosno nama i sva je u planovima oko naseg zajednickog zivota. Nije djevojka ni dosadna, bas naprotiv, zanimljiva, elokventna ali i prilicno posvecena onome sto se zove "tradicionalno" a ja miljama daleko od toga. Bio sam i ja u tome ali me je nesto naprasno okrenulo.
Znate kako je ruzan osjecaj kad joj se prije pola godine udavala najbolja drugarica, iz istog su naselja i kad smo otisli u svatove, pa posmatram onu rodbinu, kolonu auta, muzika, pa maticara u opstini, prskalice, sijalice...znate kako mucan osjecaj u stomaku dok idemo ka opstini a mene svi tapsaju i govore ti si sljedeći...ja se u svemu onome nikako ne vidim dok ona zamislja bas nesto tako. Goreg osjecaja dugo nisam imao, svi nalickani, sredjeni, slave ljubav njihovu a i ja se pravim kao da mi je dobro.
Meni je najgore sto ona to stvarno nije zasluzila kao osoba ali isto tako ja se osjecam tako da se ne bih ni s jednom drugom mogao vidjeti u bracnoj zajednici.
Znate kako je ruzan osjecaj kad joj se prije pola godine udavala najbolja drugarica, iz istog su naselja i kad smo otisli u svatove, pa posmatram onu rodbinu, kolonu auta, muzika, pa maticara u opstini, prskalice, sijalice...znate kako mucan osjecaj u stomaku dok idemo ka opstini a mene svi tapsaju i govore ti si sljedeći...ja se u svemu onome nikako ne vidim dok ona zamislja bas nesto tako. Goreg osjecaja dugo nisam imao, svi nalickani, sredjeni, slave ljubav njihovu a i ja se pravim kao da mi je dobro.
Meni je najgore sto ona to stvarno nije zasluzila kao osoba ali isto tako ja se osjecam tako da se ne bih ni s jednom drugom mogao vidjeti u bracnoj zajednici.
- SmokingMan
- wewa
#61 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
a gdje pise da se moras zeniti?
- dr_Evil
#62 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
E'o da ti kazem da sam dva puta bio kum, obojica su imali istih problema kao ti pred taj trenutak, a i ja sam. Svi sretno ozenjeni. Pusti lokalne moraliste sta ti pametuju, lazu sami sebe. Ako je volis zeni se. To sto te druge privlace ne znaci da je ne volis dovoljno, nego da si normalna osoba.Rasinho wrote:Pojedini su me bas isprepadali da mi je sad bas doslo da se roknem. Nije zbog mene nego zbog nje, ona je zadnje tri godine svog zivota posvetila meni odnosno nama i sva je u planovima oko naseg zajednickog zivota. Nije djevojka ni dosadna, bas naprotiv, zanimljiva, elokventna ali i prilicno posvecena onome sto se zove "tradicionalno" a ja miljama daleko od toga. Bio sam i ja u tome ali me je nesto naprasno okrenulo.
A da ti se gadi klasican mahalski zivot pun rodbine, pa vecini je. Mladu za ruku i pravac njemacka gdje ces imati svoj zivot.
Last edited by dr_Evil on 07/10/2019 13:59, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#63 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Pa reci joj kako jeste.
Možda će te smatrati đubretom u tom momentu, ali bolje i to nego da te poslije čitav život krivi za to što je nesretna i da se non-stop svađate.
Ne treba to ni njoj ni tebi.
Možda će te smatrati đubretom u tom momentu, ali bolje i to nego da te poslije čitav život krivi za to što je nesretna i da se non-stop svađate.
Ne treba to ni njoj ni tebi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#64 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Nismo mi nikakvi moralisti, samo ljudi koji imaju neko životno iskustvo.dr_Evil wrote:
E'o da ti kazem da sam dva puta bio kum, obojica su imali istih problema kao ti pred taj trenutak, a i ja sam. Svi sretno ozenjeni. Pusti lokalne moraliste sta ti pametuju, lazu sami sebe. Ako je volis zeni se. To sto te druge privlace ne znaci da je ne volis dovoljno, nego da si normalna osoba.
A da ti se gadi klasican mahalski zivot pun rodbine, pa vecini je. Mladu za ruku i pravac njemacka gdje ces imati svoj zivot.
Imam rođu 30+, fakultetski obrazovan, čovjek ni ne razmišlja o braku, s cvijeta na cvijet i nema nikakav problem s tim.
Šta bi mu ti savjetovao, da se ženi, jel?
Jedno je da ti se svidi neka od djevojaka koje su dio svakodnevnice ili slučajnih susreta, sasvim drugo da ti poduzimaš konkretne radnje.
Ne bih rekao da je neko nenormalan zato što vara, ali da je džukac, itekako jeste.
- Mea_parvitas
#65 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Trebas probati zivjeti sa njom koji mjesec, vidjeti kako bi to licilo u braku, a nakon par mjeseci kad vidis na cemu si, ako i dalje budes osjecao isto, priznas i ne zavlacis i zavrsis pricu.
- dr_Evil
#66 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Ama ne rekoh tebi nista. Slazem se da je dzukac svako sta vara. Ovde je problem izgleda da on nju voli i da moze provesti zivot sa njom. Problem je sto je neizivljen. OPcija A - prekinuti sa njom da bi se vucarao okolo i kasnije se zadovoljiti nekom rospijom. Opcija B - imati zenu normalnu koji volis, a tu i tamo otici u kafanu napiti se sa rajom i eventualno nekad na putovanju biti dzukac. Nijedna ne valja od navedenih, ali opcija C da je ostavi i upozna neku koja ce ga promijeniti, nismo vise pubertetlije da vjerujemo u to, vuk dlaku mjenja ali cud nikadaTomahawk11 wrote: Nismo mi nikakvi moralisti, samo ljudi koji imaju neko životno iskustvo.
Imam rođu 30+, fakultetski obrazovan, čovjek ni ne razmišlja o braku, s cvijeta na cvijet i nema nikakav problem s tim.
Šta bi mu ti savjetovao, da se ženi, jel?![]()
Jedno je da ti se svidi neka od djevojaka koje su dio svakodnevnice ili slučajnih susreta, sasvim drugo da ti poduzimaš konkretne radnje.
Ne bih rekao da je neko nenormalan zato što vara, ali da je džukac, itekako jeste.
- dr_Evil
#67 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
A mi zivimo u becu jel, frajer fino napisa da su iz malog mjesta, sta mislis kad joj mahala sazna, de tita tiMea_parvitas wrote:Trebas probati zivjeti sa njom koji mjesec, vidjeti kako bi to licilo u braku, a nakon par mjeseci kad vidis na cemu si, ako i dalje budes osjecao isto, priznas i ne zavlacis i zavrsis pricu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#68 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Vodimo konverzaciju, sve okdr_Evil wrote:
Ama ne rekoh tebi nista. Slazem se da je dzukac svako sta vara. Ovde je problem izgleda da on nju voli i da moze provesti zivot sa njom. Problem je sto je neizivljen. OPcija A - prekinuti sa njom da bi se vucarao okolo i kasnije se zadovoljiti nekom rospijom. Opcija B - imati zenu normalnu koji volis, a tu i tamo otici u kafanu napiti se sa rajom i eventualno nekad na putovanju biti dzukac. Nijedna ne valja od navedenih, ali opcija C da je ostavi i upozna neku koja ce ga promijeniti, nismo vise pubertetlije da vjerujemo u to, vuk dlaku mjenja ali cud nikada
Vidiš da čovjek gleda kako sam sebe da distancira od svega toga.
Na osnovu onog što je napisao, ja brak u njegovom slučaju vidim baš kao kamen oko vrata s omčom koja će ga iz dana u dan sve više daviti.
Može je on i oženiti, pa nakon 15 godina da mu pukne film i završi opet na opciji A.
Neće ga nikakva promijeniti. Dobro, možda neka rospija hoće u smislu da ga nauči da joj jede iz ruke. No to je već neka druga tema.
Realno, malo koji kockar se izvukao, alkoholičar isto tako, kurvar....
- Xavier1
#69 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Koliko je godina tebi, a koliko njoj?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#70 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Koliko sam shvatio, oboje su sad u Sarajevu, situirani, tj. imaju dobre poslove, dakle mahala diskonektovana osim ako se ne misle vraćati u taj svoj Vareš.dr_Evil wrote:A mi zivimo u becu jel, frajer fino napisa da su iz malog mjesta, sta mislis kad joj mahala sazna, de tita tiMea_parvitas wrote:Trebas probati zivjeti sa njom koji mjesec, vidjeti kako bi to licilo u braku, a nakon par mjeseci kad vidis na cemu si, ako i dalje budes osjecao isto, priznas i ne zavlacis i zavrsis pricu.
- arzuhal
#71 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Prvo sam htio pitati:
Odakle tebi uopće ideja da bi mogao (ili trebao) živjeti u braku s nekim prema kome već sada nemaš hrabrosti da budeš iskren i otvoren (i kažeš šta te muči, da se bojiš bračnog života, obaveza, čak i tog puta koji vodi do matičaraitd.)
... a onda skontam da ti to i neplaniraš, da planiraš da to nekako eskiviraš, izbjegneš, jer se plašiš, jer te strah, jer se groziš takvog života. Opisao si djevojku fenomenalno, ja bih sad sjeo s njom da se ispovjedim i olakšam dušu, vjerujem da bi me shvatila, šta je tebi to problem? Otkud znaš, ako nisi to probao, možda ti ona ponudi pravo rješenje za sve strahove?
Uništi nas laž.
Mislim da je najbolje zabiti glavu u pijesak, proći će to sve samo od sebe, ništa se ti ne brini druže
Odakle tebi uopće ideja da bi mogao (ili trebao) živjeti u braku s nekim prema kome već sada nemaš hrabrosti da budeš iskren i otvoren (i kažeš šta te muči, da se bojiš bračnog života, obaveza, čak i tog puta koji vodi do matičaraitd.)
... a onda skontam da ti to i neplaniraš, da planiraš da to nekako eskiviraš, izbjegneš, jer se plašiš, jer te strah, jer se groziš takvog života. Opisao si djevojku fenomenalno, ja bih sad sjeo s njom da se ispovjedim i olakšam dušu, vjerujem da bi me shvatila, šta je tebi to problem? Otkud znaš, ako nisi to probao, možda ti ona ponudi pravo rješenje za sve strahove?
Uništi nas laž.
Mislim da je najbolje zabiti glavu u pijesak, proći će to sve samo od sebe, ništa se ti ne brini druže
- dr_Evil
#72 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Hajdemo posteno, koliko vas se zenilo, da prethodno niste hodze i/ili non stop u dzamiji, a da niste imali strah od braka i da cete do kraja zivota spavati sa istom? I ne samo to, da se nista pitali da li moze naici neka puna boljaarzuhal wrote:Prvo sam htio pitati:
Uništi nas laž.
Last edited by dr_Evil on 07/10/2019 14:15, edited 1 time in total.
- dobar osjecaj
#73 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Arzi šta ti misliš kakav je osjećaj ljubiti djevojku koja se kad nisi tu vikendom ljubi s drugima?arzuhal wrote: Uništi nas laž.
- arzuhal
#74 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Veliš, ionako je sve već jasno?dobar osjecaj wrote:Arzi šta ti misliš kakav je osjećaj ljubiti djevojku koja se kad nisi tu vikendom ljubi s drugima?arzuhal wrote: Uništi nas laž.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#75 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???
Život se sastoji od tog vaganja.dr_Evil wrote: Hajdemo posteno, koliko vas se zenilo, da prethodno niste hodze i/ili non stop u dzamiji, a da niste imali strah od braka i da cete do kraja zivota spavati sa istom? I ne samo to, da se nista pitali da li moze naici neka puna bolja
Da li sam mogao imati bolju?
Bolje auto?
Bolji stan?
Bolji posao?
Sad kako se ko sam sa sobom dogovori. Neko stavi ambicije iznad svega i gazi preko leševa da bi došao do nekog zamišljenog cilja, tj. zadovoljstva kojem teži. Da li bude zadovoljan? Ko zna. Ako ga ne peče savjest, vjerovatno.
Drugi opet nauče da budu zadovoljni s onim što imaju. Ima i tu svašta, neko je iskreno zadovoljan, drugi se trude da to izgleda tako.