Priznati prevaru ili ne?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

Priznati prevaru?

DA
60
41%
NE
88
59%

Total votes: 148

zelenashica

#101 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by zelenashica »

sanabe wrote:

Evo, hipotetski:

Neko je bio bolestan, dugo, dugo vremena, a druga strana, parter-ica zdrava, ima svoje potrebe, recimo,...prevari, seksa se s nekim....kada je bolesna osoba ozdravila, ona osoba koja je pocinila prevaru to i prizna. Jeste, da je bilo ljubavi ne bi bilo prevare. Da je bilo ljubavi suzdrali bi se nagoni dok bolesna osoba ne ozdravi, ali cemu, zasto, kasnije priznavati? Sta je prevarena osoba dobila osim soka, razocarenja?
Ne bih oprostila.Ne bih ni prevarila.
juli84

#102 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by juli84 »

Cholina_Lokica wrote:
plain vanilla wrote:
juli84 wrote:Ne bih priznala niti bih voljela da meni prizna, što bismo se bezze mučili zbog nečeg tako beznačajnog :oops:
beznacajnog?
Da ponovimo... Beznacajnog?
Nečeg tako beznačajnog kao što je prolazna tjelesna avantura :oops:
male_okice

#103 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by male_okice »

posto je naglaseno da nije bitno kako je doslo do prevare eto doslo je, ne vidim neke koriste a ni iskrenosti ni nekog postenja ako onaj koji je prevario kaze partneru sta se desilo. U principu ljudi to nece reci da bi bili iskreni i posteni nego ce to reci da olaksaju sebi savjest i prebacice loptu partneru koji ce se osjecati duboko izdanim, povrijedjenim izigranim, pos****m, tako da ne vidim prave svrhe onda u toj kao iskrenosti. Ako si zeznuo stvar i kajes se skontaj zasto se to desilo,postani bolji partner svom decku/curi i postaraj se da se to ne dogodi opet i ne sazna i tacka.
zedan

#104 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by zedan »

sanabe wrote:Gdje, kako, s kim, zasto.....nebitno. Prevarili ste partenera/partnericu. Priznati ili ne?
Jeste li bili u ovoj situaciji> Je li vam neko priznao prevaru? Jeste li vi priznali?
I pika li se pod prevaru ako ste se ....kako sad....a seksali : :-) sa nekim drugim u periodu kada sta bili u svadji sa onm/onom s kim ste u vezii?

Dakle, priznati prevaru ili ne? Znam da postoji tema Oprostiti prevaru...mene zanima vase misljenje o tome treba li je uopste priznati? I zelite li da vam druga strana prizna?

ako je partner siguran da je prevaren samo ne zna sa kim mislim da se treba priznat pod uslovom da ne trazi detalje.
ako se ta prevara nece vise ponavljat ili nece saznat ne treba je ni priznat jer bi tad povrjedili osobu koja vas mozda voli a to jako boli treba bit odgovoran i odrasto pre svega da ne pravite takve greske pozz
Cointreau

#105 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Cointreau »

male_okice wrote:posto je naglaseno da nije bitno kako je doslo do prevare eto doslo je, ne vidim neke koriste a ni iskrenosti ni nekog postenja ako onaj koji je prevario kaze partneru sta se desilo. U principu ljudi to nece reci da bi bili iskreni i posteni nego ce to reci da olaksaju sebi savjest i prebacice loptu partneru koji ce se osjecati duboko izdanim, povrijedjenim izigranim, pos****m, tako da ne vidim prave svrhe onda u toj kao iskrenosti. Ako si zeznuo stvar i kajes se skontaj zasto se to desilo,postani bolji partner svom decku/curi i postaraj se da se to ne dogodi opet i ne sazna i tacka.
:thumbup:
Cholina_Lokica

#106 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Cholina_Lokica »

juli84 wrote:Nečeg tako beznačajnog kao što je prolazna tjelesna avantura :oops:
Zanimljivo gledanje na to kad ti se co'eku digne i povali prvu sto naidje, i ociglednog pokazatelja da medju vama nest ne stima, al' hajd' svakom njegovo
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#107 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by ladyblue18 »

Meni se cini da je juli ironicna :?
Cholina_Lokica

#108 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Cholina_Lokica »

ladyblue18 wrote:Meni se cini da je juli ironicna :?
Ne znam ja sta je ona, ali ja sam iznenadjena :D
LieToMe

#109 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by LieToMe »

Ne bih prevarila, ne bih oprostila... Da mi se desi da prevarim priznala bih... ako sam dosla u situaciju da prevarim znaci da odavno nesto ne stima medju nama (hipoteticki naravno)...
Koliko god se cinilo da je jednostavno pitanje i jednostavan odgovor nije bas tako. Ako sam u braku, i nesto mi ne stima, danima, mjesecima, godinama, ne bih isla okolo i trazila nekog da mi popuni "praznine" :lol: vec sjela sa coEkom i otvoreno razgovarala, moze moze, ne moze ne moze, hajmo se igrat razlaza pa ja odoh sebi trazit selameta negdje drugo.
Ona hipoteticka prica koju je sanabe napisala:
Evo, hipotetski:
"Neko je bio bolestan, dugo, dugo vremena, a druga strana, parter-ica zdrava, ima svoje potrebe, recimo,...prevari, seksa se s nekim....kada je bolesna osoba ozdravila, ona osoba koja je pocinila prevaru to i prizna. Jeste, da je bilo ljubavi ne bi bilo prevare. Da je bilo ljubavi suzdrali bi se nagoni dok bolesna osoba ne ozdravi, ali cemu, zasto, kasnije priznavati? Sta je prevarena osoba dobila osim soka, razocarenja?"

Ovo mi je odron odrona, da nemam rijeci, ako si u braku onda si u dobu i zlu, ako nisi dorastao za ovo "i u zlu" pokupis se i odes. Ali ako sam dusom i tijelom s nekim u braku i ako je taj neko koga stvarno volim bolestan i pati, patim i ja s njim, i mislim da ako sam svjesna da mogu izgubiti osobu koju najvise volim, da je mozda vec sutra nece biti, sex je zadnja stvar koja bi mi bio na pameti u tom trenutku, ali ono stvarno.

Mislim da nema univerzalnog odgovora i da ne treba ucekivati da se u ovomo slozi vecina. Svako radi ono sto misli da je ispravno na osnovu svojih osjecaja/emocija, zrelosti/iskustva, zdrave pameti i obraza. :wink:
Komšinica

#110 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Komšinica »

Ne mogu sebe zamisliti da varam, ali ako bih to nekada i uradila, sigurna sam da bih priznala.

A voljela bih i da on prizna... naročito ako je nešto što nije ostalo samo na jednom putu, sumnja se kad tad pojavi, promjene se osjete, naročito ako nekoga dobro poznaješ...

I gore od same prevare bi mi bilo da svi znaju osim mene... kraj bi bio svakako, ali bih opet sve to lakše podnijela da mi sam prizna nego da sama saznam ili od nekog trećeg.
Katy

#111 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Katy »

sanabe wrote:Onaj koji vara u tim momentima, NIKAKO ne msili na partnera i njegova osjecanja.Nije to nepostovanje, to je amnezija.
:thumbup:
Last edited by Katy on 05/07/2011 13:28, edited 2 times in total.
ladyblue18

#112 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by ladyblue18 »

LieToMe wrote:Ne bih prevarila, ne bih oprostila... Da mi se desi da prevarim priznala bih... ako sam dosla u situaciju da prevarim znaci da odavno nesto ne stima medju nama (hipoteticki naravno)...
Koliko god se cinilo da je jednostavno pitanje i jednostavan odgovor nije bas tako. Ako sam u braku, i nesto mi ne stima, danima, mjesecima, godinama, ne bih isla okolo i trazila nekog da mi popuni "praznine" :lol: vec sjela sa coEkom i otvoreno razgovarala, moze moze, ne moze ne moze, hajmo se igrat razlaza pa ja odoh sebi trazit selameta negdje drugo.
Ona hipoteticka prica koju je sanabe napisala:
Evo, hipotetski:
"Neko je bio bolestan, dugo, dugo vremena, a druga strana, parter-ica zdrava, ima svoje potrebe, recimo,...prevari, seksa se s nekim....kada je bolesna osoba ozdravila, ona osoba koja je pocinila prevaru to i prizna. Jeste, da je bilo ljubavi ne bi bilo prevare. Da je bilo ljubavi suzdrali bi se nagoni dok bolesna osoba ne ozdravi, ali cemu, zasto, kasnije priznavati? Sta je prevarena osoba dobila osim soka, razocarenja?"

Ovo mi je odron odrona, da nemam rijeci, ako si u braku onda si u dobu i zlu, ako nisi dorastao za ovo "i u zlu" pokupis se i odes. Ali ako sam dusom i tijelom s nekim u braku i ako je taj neko koga stvarno volim bolestan i pati, patim i ja s njim, i mislim da ako sam svjesna da mogu izgubiti osobu koju najvise volim, da je mozda vec sutra nece biti, sex je zadnja stvar koja bi mi bio na pameti u tom trenutku, ali ono stvarno.

Mislim da nema univerzalnog odgovora i da ne treba ucekivati da se u ovomo slozi vecina. Svako radi ono sto misli da je ispravno na osnovu svojih osjecaja/emocija, zrelosti/iskustva, zdrave pameti i obraza. :wink:
:) :thumbup:
juli84

#113 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by juli84 »

Cholina_Lokica wrote:
juli84 wrote:Nečeg tako beznačajnog kao što je prolazna tjelesna avantura :oops:
Zanimljivo gledanje na to kad ti se co'eku digne i povali prvu sto naidje, i ociglednog pokazatelja da medju vama nest ne stima, al' hajd' svakom njegovo
Meni je zanimljivije ovo tvoje, znači li to da su ljudi koji su u super sretnim vezama mrtvi za ostatak svijeta, odnosno svijet je mrtav za njih :?
juli84

#114 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by juli84 »

Cholina_Lokica wrote:
ladyblue18 wrote:Meni se cini da je juli ironicna :?
Ne znam ja sta je ona, ali ja sam iznenadjena :D
Ma nek shvati ko kako želi, al meni su dno ljudi koji nakon urađenog dođu i cmizdreći nešto priznaju, što će meni tvoje priznanje, lijepo kad si znao/la to uraditi onda se znaj i nositi sam sa tim.

Mislim da je mnogo teže svakodnevno lijegati sa voljenom osobom, a u sebi se gristi zbog jedne krivine, e to je prava cijena urađenog, a ne evo ti sad to sam uradio/la pa ti vidi šta ćeš s tim.
Ljudi koji priznaju su za mene kukavice jer ne mogu sami da se nose s tim, a kad im se "oprosti" onda im to diže ego.

Kad ovako postavite stvari zar onda nije bolje ne govoriti i ne željeti čuti?
L@BuD

#115 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by L@BuD »

Nevalja priznati i nevalja biti iskren.Živimo u vremenima kad nateže ko koga stigne :mrgreen:
Cholina_Lokica

#116 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Cholina_Lokica »

juli84 wrote:Meni je zanimljivije ovo tvoje, znači li to da su ljudi koji su u super sretnim vezama mrtvi za ostatak svijeta, odnosno svijet je mrtav za njih :?
Pa ako sam u super sretnoj vezi, onda mi ne treba nikakav sexualni kontakt sa nekim sa strane, jbg ne trazim da sklopim savrsenog od njih nekoliko, pa sta bude :-) Dovoljan mi je on, ako imamo potrebu za necim drugim, to super veza nije onda...

Vise volim da mi kaze, pa da mozemo zavrsiti sa farsom, pretvaranjem da je sve ok, nego da zivim u neznanju, ili da se i jedno i drugo Hebajemo sa strane, hvala, ali ne hvala
Cointreau

#117 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Cointreau »

juli84 wrote: Ma nek shvati ko kako želi, al meni su dno ljudi koji nakon urađenog dođu i cmizdreći nešto priznaju, što će meni tvoje priznanje, lijepo kad si znao/la to uraditi onda se znaj i nositi sam sa tim.

Mislim da je mnogo teže svakodnevno lijegati sa voljenom osobom, a u sebi se gristi zbog jedne krivine, e to je prava cijena urađenog, a ne evo ti sad to sam uradio/la pa ti vidi šta ćeš s tim.
Ljudi koji priznaju su za mene kukavice jer ne mogu sami da se nose s tim, a kad im se "oprosti" onda im to diže ego.

Kad ovako postavite stvari zar onda nije bolje ne govoriti i ne željeti čuti?
Bravo :thumbup:
juli84

#118 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by juli84 »

Cholina_Lokica wrote:
juli84 wrote:Meni je zanimljivije ovo tvoje, znači li to da su ljudi koji su u super sretnim vezama mrtvi za ostatak svijeta, odnosno svijet je mrtav za njih :?
Pa ako sam u super sretnoj vezi, onda mi ne treba nikakav sexualni kontakt sa nekim sa strane, jbg ne trazim da sklopim savrsenog od njih nekoliko, pa sta bude :-) Dovoljan mi je on, ako imamo potrebu za necim drugim, to super veza nije onda...

Vise volim da mi kaze, pa da mozemo zavrsiti sa farsom, pretvaranjem da je sve ok, nego da zivim u neznanju, ili da se i jedno i drugo Hebajemo sa strane, hvala, ali ne hvala
Dobro, poštujem i druga mišljenja.
A misliš li da te nikada u životu ne može i neće "ponijeti trenutak", da ti se neće na momenat isključiti razum i uključiti onda kad bude "kasno"?
Ne možemo biti tako isključivi i ne vjerujem da ljudi koji vole ne "primjećuju" i druge osim voljene osobe.
Priroda je čudo, a krv kruži tijelom :)
Gerrard 08

#119 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Gerrard 08 »

Mislim da je vaznije samom sebi priznati tu prevaru… prepoznati i priznati razloge zbog kojih ces ili si prevario.

Ukoliko si to u stanju uraditi, cini mi se da ces se puno lakse i odgovornije suociti sa pitanjem “priznati ili ne”, sto je manje vazno… cini mi se da je vaznije pitanje “nastavka veze u kojoj si/ces varati” ili pitanje svih pitanja, pitanje “svrhe partnera (kojeg kao volis ali eto varas)”.

Ovo se naravno ne odnosi na populaciju kojoj je cilj/svrha zivota/dokaz existencije "povalit' nesto sa strane".
Cholina_Lokica

#120 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Cholina_Lokica »

juli84 wrote:Dobro, poštujem i druga mišljenja.
A misliš li da te nikada u životu ne može i neće "ponijeti trenutak", da ti se neće na momenat isključiti razum i uključiti onda kad bude "kasno"?
Ne možemo biti tako isključivi i ne vjerujem da ljudi koji vole ne "primjećuju" i druge osim voljene osobe.
Ne tvrdim da se to nece desiti, samo kazem kojeg sam misljenja i razmisljanja sad, mada i to sumnjam da ce me "prenijeti" ako mi je sve ok...
Nisam ni rekla da ne treba primjecivati druge oko sebe, to je malo blesavo tvrditi, ali je jedna stvar primjetiti nekoga, i povaliti tog nekoga :D
Last edited by Cholina_Lokica on 05/07/2011 12:49, edited 1 time in total.
Ghost_Rider_XXX

#121 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Ghost_Rider_XXX »

juli84 wrote:Dobro, poštujem i druga mišljenja.
Vrlo moguće, da te ponese trenutak kako ti kažeš i da se čovjek oklizne, i da mu svi principi padnu u vodu... Ali, ako si u vezi koja te ispunjava u kojoj si sretan, zadovoljan na svim poljima, teško.

Svi mi primjećujemo ljude oko sebe i nešto ne vjerujem da ima muško na ovom svijetu koje kad vidi dobru curu ne pomisli: "Nju oderat, nešto konatam baš bi, bio seveap...", ali naravno sve ostaje na tome.

I nikako se ne slažem da je prevara beznačajna, ima gorih stvari koje ti se mogu desiti u vezi, ali svakako nije beznačajna.
ladyblue18

#122 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by ladyblue18 »

juli84 wrote:
Dobro, poštujem i druga mišljenja.
Matematika je jednostavna, cim te neko drugi privlaci od te ljubavi nema vise nista.

Zar nije bolje raaskinuti pa raditi sta hoces onda nego varati pa lafo imati neku griznju savjest i to jos presutiti i pretvarati se da je sve u najboljem redu i da imas savrsenu vezu, brak a sa strane odradjujes.

Mizerno. :-)
I mores ti primjecivati i druge, ali jedno je primjecivati a drugo je varati i jos biti dvolican.

Kod mene je jednostavno, ono sto ne bih volila da mi se radi ni ja nikada ne bih uradila. Covjeka kojeg volim ne bih nikada prevarila, a ako bih osjetila nesto prema nekom drugom onda bih ja fino sama sa sobom prokontala sta ne stima i kolika je ta moja ljubav, a ne bih se izvacila na "trenutke slabosti".
Ghost_Rider_XXX

#123 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by Ghost_Rider_XXX »

sanabe wrote:Lady ba, daj mi da se kloniram pa da nesta ispricam, ne mogu 'vako, zna me narod :lol: :lol: :lol: :lol: :D
Hajd ti ispričaj, a mi ćemo se pravit da te ne znamo. :D
male_okice

#124 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by male_okice »

pitanje nije bilo da li bi mi prevarili partnera nego govorimo o situaciji da vec to jesmo uradili i sad kontamo reci ili ne reci...
spreca

#125 Re: Priznati prevaru ili ne?

Post by spreca »

sanabe wrote:
male_okice wrote:pitanje nije bilo da li bi mi prevarili partnera nego govorimo o situaciji da vec to jesmo uradili i sad kontamo reci ili ne reci...

ma dzabe ti je njima to govoriti, oni svoje pa svoje, ko to nemoguce da se desi, da prevare ili da budu prevareni, ko da sam napisala 'Posalju vas na Mjesec..." :lol: :-)
Svaki dan se desi toliko prevara.....pa gdjesu svi ti posteni :D ...pun ih forum :lol: :lol: :lol: ma nevalja kad sami sebi lagimo :D :lol:
Post Reply