prevara

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

danas

Post by danas »

nebi wrote: I kod mene nije dilema oprostiti ili ne....vec zaklati ili samo isprebijati pa nogirati.

Idemo,zgrazanje:priprema,pozor,sad!
nema zgrazanja :D ipak smo mi homo balkanikusi :D
ali vazi li isti princip :D i za tebe :D
nebi

Post by nebi »

danas wrote: ali vazi li isti princip :D i za tebe :D
apsolutno.nisam ti ja pica sa dva lica.ako nesto zahtjevam,onda to isto i nudim.
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

nebi wrote:
da,lucy,postoji ubistvo iz nehata i ubistvo sa predumisljajem na svirep nacin...drugacije se tretiraju i kaznjavaju...ali reci to ubijenom ili njegovoj porodici.
I kod mene nije dilema oprostiti ili ne....vec zaklati ili samo isprebijati pa nogirati.

Mene sto se tice, niti te osudjujem niti imam pravo na to. Tvoj zivot-tvoja pravila...cak te i cijenim jer imas svoje stavove (koliko god ja mislila da su pogresni i za mene neprihvatljivi).

Samo sam sigurna da koliko god tvrdokorno smatras da je prevara neoprostiva, sigurno se slazes da u zivotu nije sve crno-bijelo i da ljudi varaju iz raznih motiva, pa ako je tako i ako se slazes, sta bi smatrao za adekvatnu kaznu sebi licno, ako bi se ikada desilo da te neka zavede cisto iz zeze (nakon sto sazna kako razmisljas i sta mislis o prevari) i da ti zayebe brak?
danas

Post by danas »

nebi wrote:
apsolutno.nisam ti ja pica sa dva lica.ako nesto zahtjevam,onda to isto i nudim.
okdaK :D je OK :D
nebi

Post by nebi »

Lucy01 wrote:
nebi wrote:
da,lucy,postoji ubistvo iz nehata i ubistvo sa predumisljajem na svirep nacin...drugacije se tretiraju i kaznjavaju...ali reci to ubijenom ili njegovoj porodici.
I kod mene nije dilema oprostiti ili ne....vec zaklati ili samo isprebijati pa nogirati.

Mene sto se tice, niti te osudjujem niti imam pravo na to. Tvoj zivot-tvoja pravila...cak te i cijenim jer imas svoje stavove (koliko god ja mislila da su pogresni i za mene neprihvatljivi).

Samo sam sigurna da koliko god tvrdokorno smatras da je prevara neoprostiva, sigurno se slazes da u zivotu nije sve crno-bijelo i da ljudi varaju iz raznih motiva, pa ako je tako i ako se slazes, sta bi smatrao za adekvatnu kaznu sebi licno, ako bi se ikada desilo da te neka zavede cisto iz zeze (nakon sto sazna kako razmisljas i sta mislis o prevari) i da ti zayebe brak?
prvo:ne moze me zavesti.ne pijem,ne konzumiram droge,seksualno sam podmiren....
drugo:pogledaj post iznad tvog.
anais_nin

Post by anais_nin »

nebi wrote:
svaka cast zbog toga :D
neocekivana_sila

Post by neocekivana_sila »

nebi wrote: da,lucy,postoji ubistvo iz nehata i ubistvo sa predumisljajem na svirep nacin...drugacije se tretiraju i kaznjavaju...ali reci to ubijenom ili njegovoj porodici.

:) koliko god radikalno, ovo je ustvari pametno i ispravno razmišljanje. S tim da preferiram civilizovani čin nogiranja :)
Ako je ovakav stav od početka prisutan, i ako partner zna da će ga "sloboda hajvana-ganjanja Međeđa i Šaronja po livadi kad god im se prohtije" koštati skupo tj da će sigurno izgubiti osobu pored sebe, neće varati jer mu/joj se ne isplati.
ivy2383

Post by ivy2383 »

Kad smo već kod prevare...da li bi oprostili optužbu za prevaru koja se nije dogodila...i bi li imali snage objašnjavati da se nije dogodila nakon sto ste bez razloga izvrijeđani i nakon sto ste vjerovali da dotična osoba ima povjerenja i da zna da to nikad ne bi učinili?? :?
anais_nin

Post by anais_nin »

ivy2383 wrote:Kad smo već kod prevare...da li bi oprostili optužbu za prevaru koja se nije dogodila...i bi li imali snage objašnjavati da se nije dogodila nakon sto ste bez razloga izvrijeđani i nakon sto ste vjerovali da dotična osoba ima povjerenja i da zna da to nikad ne bi učinili?? :?
uh, e ja na takve stvari dozivljavam popizditis :x u svakom slucaju bih se zapitala o jacini i kvalitetu te moje veze, jer ako ne postoji povjerenje, na cemu onda ta veza stoji??? a druga stvar ako se to nije prije desavalo otkud sada najednom takve optuzbe, takvo nesto je moralo poteci odnekle, ili od nekoga?? :roll:
vesela

Post by vesela »

ivy2383 wrote:Kad smo već kod prevare...da li bi oprostili optužbu za prevaru koja se nije dogodila...i bi li imali snage objašnjavati da se nije dogodila nakon sto ste bez razloga izvrijeđani i nakon sto ste vjerovali da dotična osoba ima povjerenja i da zna da to nikad ne bi učinili?? :?
Ako osoba optuzi na "rekla-kazala" onda je, u najmanju ruku nesigurna.

Ako optuzuje i vrijedja, onda nije bez razloga jer ocito nema povjerenja ne zna da ti to ne bi nikad ucinio.

Ja po ovom pitanju ne odstupam od principa da je svaka prevara prevara. Nema tu mala ili velika, kratka ili duga, slucajna ili osmisljenja. I prevaru ne oprastam. Ko vara u zabavljanju nastavice i u braku.

Prevara je uvreda i ponizenje. Ako nesto ne stima hajmo probati rijesiti, Ako ne rijesimo hajmo razlaz. Znaci KOMUNIKACIJA, kao za sve u zivotu.

Jel' mi ova bila dobra? :-)
nebi

Post by nebi »

vesela wrote:
Ako osoba optuzi na "rekla-kazala" onda je, u najmanju ruku nesigurna.

Ako optuzuje i vrijedja, onda nije bez razloga jer ocito nema povjerenja ne zna da ti to ne bi nikad ucinio.

Ja po ovom pitanju ne odstupam od principa da je svaka prevara prevara. Nema tu mala ili velika, kratka ili duga, slucajna ili osmisljenja. I prevaru ne oprastam. Ko vara u zabavljanju nastavice i u braku.

Prevara je uvreda i ponizenje. Ako nesto ne stima hajmo probati rijesiti, Ako ne rijesimo hajmo razlaz. Znaci KOMUNIKACIJA, kao za sve u zivotu.

Jel' mi ova bila dobra? :-)
Aplauz.. :D
ivy2383

Post by ivy2383 »

nema nikakve prevare, ni male ni velike...apsolutno nikakve!!
Sad bi ja trebala nekoga uvjeravati, nekoga koga stvarno volim, da se ništa nije dogodilo, ali nekako sam krajnje povrijeđena i ne nalazim potrebu da se pravdam za nešto što postoji samo u nečijoj glavi...ne znam... :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

ivy2383 wrote:nema nikakve prevare, ni male ni velike...apsolutno nikakve!!
Sad bi ja trebala nekoga uvjeravati, nekoga koga stvarno volim, da se ništa nije dogodilo, ali nekako sam krajnje povrijeđena i ne nalazim potrebu da se pravdam za nešto što postoji samo u nečijoj glavi...ne znam... :roll:
slazem se....ni ja se ne bih pravdala...ako te ta osoba imalo poznaje i voli, onda treba i da ima povjerenja u tebe...ali treba razgovarat o tom nekom razlogu ili povodu za naglo nepovjerenje...mora biti nesto iza svega toga :roll: :-?
ivy2383

Post by ivy2383 »

anais_nin wrote:
ivy2383 wrote:nema nikakve prevare, ni male ni velike...apsolutno nikakve!!
slazem se....ni ja se ne bih pravdala...ako te ta osoba imalo poznaje i voli, onda treba i da ima povjerenja u tebe...ali treba razgovarat o tom nekom razlogu ili povodu za naglo nepovjerenje...mora biti nesto iza svega toga :roll: :-?

Je nešto iza svega toga, i iskreno ne vjerujem da on stvarno misli da ga varam, jer ako misli to bi znacilo da je cijela veza koja se gradila na povjerenju ustvari laž i to bi me boljelo više od lažnih optužbi jer sve što tražim u vezi je ljubav i povjerenje, a isto to povjerenje i to max.dajem...
ne vjerujem da misli da ga varam, tj. znam kad se ohladi da će shvatiti koliko je to glupo...sve insinuacije su produkt nečeg drugog i potpuno ga razumijem da ga neke stvari bole...ali izmisliti prevaru da bi ublažio neku drugu bol je nisko, a vrijeđanje bez temelja je još niže...
anais_nin

Post by anais_nin »

ivy2383 wrote: Je nešto iza svega toga, i iskreno ne vjerujem da on stvarno misli da ga varam, jer ako misli to bi znacilo da je cijela veza koja se gradila na povjerenju ustvari laž i to bi me boljelo više od lažnih optužbi jer sve što tražim u vezi je ljubav i povjerenje, a isto to povjerenje i to max.dajem...
ne vjerujem da misli da ga varam, tj. znam kad se ohladi da će shvatiti koliko je to glupo...sve insinuacije su produkt nečeg drugog i potpuno ga razumijem da ga neke stvari bole...ali izmisliti prevaru da bi ublažio neku drugu bol je nisko, a vrijeđanje bez temelja je još niže...
pa onda je ta optuzba ocigledno simptom neceg drugog...svejedno kao sto kazes boli i ponizavajuce je...ako je ljubav kao sto kazes, onda je bolje sto prije to na cistac sve istresti, jer sto se vise zavlaci to ce vise boljeti... :roll: ili ce napraviti veci problem u vezi....mozda bi trebali rijesiti to "nesto drugo" da bi se i ovo rijesilo? :-? :(
ivy2383

Post by ivy2383 »

znam ja da treba riješiti, ali prije toga treba prijeći preko uvreda...a to je malo teže... :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

ivy2383 wrote:znam ja da treba riješiti, ali prije toga treba prijeći preko uvreda...a to je malo teže... :roll:
to mu nabi na nos kad ovo ostalo rijesite :D
buhtelj

#68 Re: prevara

Post by buhtelj »

Murat Sabanovic wrote:zasto varate kada ste u vezi ili braku?

s koliko ste s osoba bili koji su prevarili muza/zenu ,decka/djevojku
radi vas??????
Varam ak mi je neka cura kul why not...nema logike, jebiga to je nekaj jaceg od nas...bitno je da se svaki put prekrizam kada prevarim zenu... :-)...god see all.
Post Reply