nema zgrazanjanebi wrote: I kod mene nije dilema oprostiti ili ne....vec zaklati ili samo isprebijati pa nogirati.
Idemo,zgrazanje:priprema,pozor,sad!
ali vazi li isti princip
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Mene sto se tice, niti te osudjujem niti imam pravo na to. Tvoj zivot-tvoja pravila...cak te i cijenim jer imas svoje stavove (koliko god ja mislila da su pogresni i za mene neprihvatljivi).nebi wrote:
da,lucy,postoji ubistvo iz nehata i ubistvo sa predumisljajem na svirep nacin...drugacije se tretiraju i kaznjavaju...ali reci to ubijenom ili njegovoj porodici.
I kod mene nije dilema oprostiti ili ne....vec zaklati ili samo isprebijati pa nogirati.
prvo:ne moze me zavesti.ne pijem,ne konzumiram droge,seksualno sam podmiren....Lucy01 wrote:Mene sto se tice, niti te osudjujem niti imam pravo na to. Tvoj zivot-tvoja pravila...cak te i cijenim jer imas svoje stavove (koliko god ja mislila da su pogresni i za mene neprihvatljivi).nebi wrote:
da,lucy,postoji ubistvo iz nehata i ubistvo sa predumisljajem na svirep nacin...drugacije se tretiraju i kaznjavaju...ali reci to ubijenom ili njegovoj porodici.
I kod mene nije dilema oprostiti ili ne....vec zaklati ili samo isprebijati pa nogirati.
Samo sam sigurna da koliko god tvrdokorno smatras da je prevara neoprostiva, sigurno se slazes da u zivotu nije sve crno-bijelo i da ljudi varaju iz raznih motiva, pa ako je tako i ako se slazes, sta bi smatrao za adekvatnu kaznu sebi licno, ako bi se ikada desilo da te neka zavede cisto iz zeze (nakon sto sazna kako razmisljas i sta mislis o prevari) i da ti zayebe brak?
nebi wrote: da,lucy,postoji ubistvo iz nehata i ubistvo sa predumisljajem na svirep nacin...drugacije se tretiraju i kaznjavaju...ali reci to ubijenom ili njegovoj porodici.
uh, e ja na takve stvari dozivljavam popizditisivy2383 wrote:Kad smo već kod prevare...da li bi oprostili optužbu za prevaru koja se nije dogodila...i bi li imali snage objašnjavati da se nije dogodila nakon sto ste bez razloga izvrijeđani i nakon sto ste vjerovali da dotična osoba ima povjerenja i da zna da to nikad ne bi učinili??
Ako osoba optuzi na "rekla-kazala" onda je, u najmanju ruku nesigurna.ivy2383 wrote:Kad smo već kod prevare...da li bi oprostili optužbu za prevaru koja se nije dogodila...i bi li imali snage objašnjavati da se nije dogodila nakon sto ste bez razloga izvrijeđani i nakon sto ste vjerovali da dotična osoba ima povjerenja i da zna da to nikad ne bi učinili??
Aplauz..vesela wrote:Ako osoba optuzi na "rekla-kazala" onda je, u najmanju ruku nesigurna.ivy2383 wrote:Kad smo već kod prevare...da li bi oprostili optužbu za prevaru koja se nije dogodila...i bi li imali snage objašnjavati da se nije dogodila nakon sto ste bez razloga izvrijeđani i nakon sto ste vjerovali da dotična osoba ima povjerenja i da zna da to nikad ne bi učinili??
Ako optuzuje i vrijedja, onda nije bez razloga jer ocito nema povjerenja ne zna da ti to ne bi nikad ucinio.
Ja po ovom pitanju ne odstupam od principa da je svaka prevara prevara. Nema tu mala ili velika, kratka ili duga, slucajna ili osmisljenja. I prevaru ne oprastam. Ko vara u zabavljanju nastavice i u braku.
Prevara je uvreda i ponizenje. Ako nesto ne stima hajmo probati rijesiti, Ako ne rijesimo hajmo razlaz. Znaci KOMUNIKACIJA, kao za sve u zivotu.
Jel' mi ova bila dobra?
slazem se....ni ja se ne bih pravdala...ako te ta osoba imalo poznaje i voli, onda treba i da ima povjerenja u tebe...ali treba razgovarat o tom nekom razlogu ili povodu za naglo nepovjerenje...mora biti nesto iza svega togaivy2383 wrote:nema nikakve prevare, ni male ni velike...apsolutno nikakve!!
Sad bi ja trebala nekoga uvjeravati, nekoga koga stvarno volim, da se ništa nije dogodilo, ali nekako sam krajnje povrijeđena i ne nalazim potrebu da se pravdam za nešto što postoji samo u nečijoj glavi...ne znam...
anais_nin wrote:slazem se....ni ja se ne bih pravdala...ako te ta osoba imalo poznaje i voli, onda treba i da ima povjerenja u tebe...ali treba razgovarat o tom nekom razlogu ili povodu za naglo nepovjerenje...mora biti nesto iza svega togaivy2383 wrote:nema nikakve prevare, ni male ni velike...apsolutno nikakve!!
Sad bi ja trebala nekoga uvjeravati, nekoga koga stvarno volim, da se ništa nije dogodilo, ali nekako sam krajnje povrijeđena i ne nalazim potrebu da se pravdam za nešto što postoji samo u nečijoj glavi...ne znam...![]()
pa onda je ta optuzba ocigledno simptom neceg drugog...svejedno kao sto kazes boli i ponizavajuce je...ako je ljubav kao sto kazes, onda je bolje sto prije to na cistac sve istresti, jer sto se vise zavlaci to ce vise boljeti...ivy2383 wrote: Je nešto iza svega toga, i iskreno ne vjerujem da on stvarno misli da ga varam, jer ako misli to bi znacilo da je cijela veza koja se gradila na povjerenju ustvari laž i to bi me boljelo više od lažnih optužbi jer sve što tražim u vezi je ljubav i povjerenje, a isto to povjerenje i to max.dajem...
ne vjerujem da misli da ga varam, tj. znam kad se ohladi da će shvatiti koliko je to glupo...sve insinuacije su produkt nečeg drugog i potpuno ga razumijem da ga neke stvari bole...ali izmisliti prevaru da bi ublažio neku drugu bol je nisko, a vrijeđanje bez temelja je još niže...
Varam ak mi je neka cura kul why not...nema logike, jebiga to je nekaj jaceg od nas...bitno je da se svaki put prekrizam kada prevarim zenu...Murat Sabanovic wrote:zasto varate kada ste u vezi ili braku?
s koliko ste s osoba bili koji su prevarili muza/zenu ,decka/djevojku
radi vas??????