Ja i ne tvrdim da sam bolji covjek zato, ja to radim jer meni pashe bit iskren prema sebi, a pogotovo mi nije cilj bit shatro fini, moralan i posten na jbenom forumu.Walther wrote:Nisi ti zbog te "iskrenosti" nista bolji covjek. Nije svakome vrh zivota da ga "metne", pa makar to bila 20 godina mladja. Sto je u danas jak problem inace. Brak je po definiciji "posjedovanje", 2 ljudi i ne 3 ili 15. Svaki normalan covjek je sposoban kontrolisati nagone, pogotovo te vrste. Ako se i desi da padne onda trazi oprost a ne pravi od toga znanost.Njanjavi wrote:Ono kad je neko barem prema sebi iskren jbga i ne uljuljkuje se, ne zavarava se laznim moralisanjem da bi kasnije imao kredit kmeketat da je zrtva![]()
Varao, varan, zivot je takav, to je fakt, insan nema pravo na drugog insana teret apsolutnog posjedovanja stavljat, nije insan predmet jbga, svaki odnos je ziv i nosi sa sobom masu situacija koje ne mozemo kontrolisat.
Desi se desi, pa boze moj, nije mrtva glava pala s ramena, desavalo se i vecim moralistima, ustvari sto veci serator o moralu, cesce se i desava, kao po pravilu
I meni nikad takva vrsta drustveno nametnute devijacije i nerealne norme nece bit jasna, scenario za katastrofu u koji se vecina kune i vecina bude sjebana jer ima nerealna ocekivanja od istog.
I druze to nije problem samo danasnjice, i prije se karalo na sve strane, i oduvjek je tako, samo sto se sutilo i manje mahalalo nego danas.
I btw, nakon toga meni oprost ne treba nit osjecam da ga trebam iskat ili dat, sa tim se insan pomiri i jebo te oprost da te jebo, kakve fajde ti od te glupe rjeci imas, shatro pokajo se i isce oprost
Vidis u tome grmu lezi srz te licemjernosti, da ti je iskreno zao, ne bi to ni ucinio i mirna bosna, a ne shatro desilo se kao, pa isce oprost