Potpisujem.Euridika wrote:Sve dokle su obje osobe upoznate sa činovima prevara i saglasne su obje da se pređe preko toga, meni je ovo OK. Čak i znam parova koji su uredno varali jedno drugo prije braka, da bi se u braku smirili... ali sve je bilo po dogovoru. Nije bilo prešućivanja istine...shady wrote:Upravo tako, a moze se desiti i na pocetku, pocelo neozbiljno, svi sarali raznim bojama pa postalo nesto ozbiljno, pa cak i u sred veze pa da se oporave oboje od toga, bilo da je jedno varalo ili oboje
Prag "bola" ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- shady
#376 Re: Prag "bola" ?
- Leo_alfa
#377 Re: Prag "bola" ?
Ljubav, iskrenost...HadiRa wrote:pa daj kazi nam.. sta bi koristio, koje alate u mozgu i u srcu ?Leo_alfa wrote:
Vjerujem da je moguce. Da li bih ja to mogao... vjerujem da bih.
- Euridika
- Globalna šefica
#378 Re: Prag "bola" ?
Odlično poređenje, nema šta... Zato nam bolesna djeca i odrasli umiru čekajući da im se skupi prijeko potrebna humanitarna pomoć za liječenje...The One and Only wrote:Hoćemo l' svi krast kad nam zafali para?Ima načina da se dođe do sredstava u hitnim slučajevima a da pri tome ne postaneš kriminalac. Obratiš se zajednici, tražiš pomoć.
U državi kao ova, krađa je nagrada, halal djelo... pogledaj samo naše političare...
A postoji i drugi način da se domogneš novca brzo, samo nijedan nije baš moralan... Možeš i prodavati tijelo, sjeti se samo filma Nemoralna ponuda
- shady
#379 Re: Prag "bola" ?
Da stvarno znam da djevojci treba novac za lijecenje, dijete itd, a prodaje tijelo, dao bi bez da uzmem ista. To je stvarno dno dna, ali situacija je da one koje prodaju tijelo uglavnom uzivaju u zivotu vise od vecineEuridika wrote:Odlično poređenje, nema šta... Zato nam bolesna djeca i odrasli umiru čekajući da im se skupi prijeko potrebna humanitarna pomoć za liječenje...The One and Only wrote:Hoćemo l' svi krast kad nam zafali para?Ima načina da se dođe do sredstava u hitnim slučajevima a da pri tome ne postaneš kriminalac. Obratiš se zajednici, tražiš pomoć.
U državi kao ova, krađa je nagrada, halal djelo... pogledaj samo naše političare...
A postoji i drugi način da se domogneš novca brzo, samo nijedan nije baš moralan... Možeš i prodavati tijelo, sjeti se samo filma Nemoralna ponuda
- Euridika
- Globalna šefica
#380 Re: Prag "bola" ?
One su samo odlični stratezi... razmišljaju unaprijed, obezbjeđuju se za budućnost...shady wrote:...one koje prodaju tijelo uglavnom uzivaju u zivotu vise od vecine
-
nightvision
#381 Re: Prag "bola" ?
Necemo, i bas zato neki i ne predju magicnu granicu vec porazgovaraju sa partnerom, ili prvo razjebu sijelo, ali eto neki i pokleknu pred vlastitom slabosti i pred izazovom.The One and Only wrote: Hoćemo l' svi krast kad nam zafali para?Ima načina da se dođe do sredstava u hitnim slučajevima a da pri tome ne postaneš kriminalac. Obratiš se zajednici, tražiš pomoć.
-
nightvision
#382 Re: Prag "bola" ?
yebiga, meni je ovo na neki nacin bolesno.shady wrote:Potpisujem.Euridika wrote:Sve dokle su obje osobe upoznate sa činovima prevara i saglasne su obje da se pređe preko toga, meni je ovo OK. Čak i znam parova koji su uredno varali jedno drugo prije braka, da bi se u braku smirili... ali sve je bilo po dogovoru. Nije bilo prešućivanja istine...shady wrote:Upravo tako, a moze se desiti i na pocetku, pocelo neozbiljno, svi sarali raznim bojama pa postalo nesto ozbiljno, pa cak i u sred veze pa da se oporave oboje od toga, bilo da je jedno varalo ili oboje
- shady
#383 Re: Prag "bola" ?
Razumijem te, ali vjeruj cudne situacije se desavajunightvision wrote:yebiga, meni je ovo na neki nacin bolesno.Naravno samo naprijed ali bez mene k'o domina.
- Euridika
- Globalna šefica
#384 Re: Prag "bola" ?
Vidi, ne bih ni ja ovako živjela, ali znam da ima ljudi kojima je to prihvatljivo. Ko sam ja ih u tome osuđujem...nightvision wrote:yebiga, meni je ovo na neki nacin bolesno.Naravno samo naprijed ali bez mene k'o domina.
-
lijepa u dusi
#385 Re: Prag "bola" ?
Pa ovaj moj bivsi nije bio trudan
Ne kontam...
Ne kontam...
- shady
#386 Re: Prag "bola" ?
To nije ispravno, to je krajnje idiotski. Ja nisam govorio bas o tim krajnostima, vec o nekim situacijama koje se mogu desiti izmedju veza, na raspadu veze, tokom duge veze gdje su obje osobe "labave" itd itdOtto_13 wrote:Cekaj znaci zena ti trudna . Nema sexa i kao i svaka trudnica je cangrizava . Tebi se digne i stavis ga maloj slatkoj iz kioska . Tebi dobro . Vratis se trudnici i kazes kako je sve ok jer eto stavio si ga drugoj jer je ona trudna . Kako to moze biti ispravno
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#387 Re: Prag "bola" ?
"Ko sam ja da osuđujem" "Ko si ti da osuđuješ" "Otkud tebi pravo da kažeš to"

Sve što se javno iznese je podložno kritici, pa i pljuvanju. Isto vrijedi i za ono što se radi javno.
Sve što se javno iznese je podložno kritici, pa i pljuvanju. Isto vrijedi i za ono što se radi javno.
- Euridika
- Globalna šefica
#388 Re: Prag "bola" ?
Ovo više govori o pljuvaču, nego o popljuvanoj osobi...Velkoski wrote:Sve što se javno iznese je podložno kritici, pa i pljuvanju. Isto vrijedi i za ono što se radi javno.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#389 Re: Prag "bola" ?
Jah.
Otkad je svijeta komentariše se sve živo i tako će i da bude zauvijek. 'Išamarani' uvijek može tužiti za klevetu ako mu smeta.
Otkad je svijeta komentariše se sve živo i tako će i da bude zauvijek. 'Išamarani' uvijek može tužiti za klevetu ako mu smeta.
-
nightvision
#390 Re: Prag "bola" ?
Jest sve je to tacno, ali ipak nije isto ubistvo iz nehata, npr zgazis nekoga na cesti a nisi pjan ili brzo vozio, vec jednostavno desi se, iskocio ti covjek pred auto, i kada namjerno nekoga izrafalas zbog nekog starog nerasciscenog racuna. U prvom slucaju mozda ce te i gristi savjest, ali u drugom te boli qurac sto si ga ohladio.Otto_13 wrote:Nijanse ili varijacije na istu stvar . Ubijes covjeka , dali si ga ubio iz nehata ili namjerno njemu je svejedno . A i drugim jer ovako ili onako ubio si covjeka
- perfekcionista1
#391 Re: Prag "bola" ?
Ljudi su zaista cudni i vecina vas sve posmatra kao crno ili bijelo i ne shvataju da postoji nesto sto se zove siva zona i bas u sivoj zoni vecina ljudi zivi. Svijet nije idilican, mi nismo idilicni a samim tim nasa djela bivaju nesavrsena i ponekad pogresna jer smo skrojeni kao takvi.
Ja nemam problem s tim, prihvatam sebe sa svim svojim manama, ne nastojim biti bolja osoba jer bi to znacilo da nisam dovoljno dobar, ali nastojim da bolje budem ja.
Ja nemam problem s tim, prihvatam sebe sa svim svojim manama, ne nastojim biti bolja osoba jer bi to znacilo da nisam dovoljno dobar, ali nastojim da bolje budem ja.
-
nightvision
#392 Re: Prag "bola" ?
I to je tacno, ali ja recimo znam da prevaru ne bi oprostio, mislio sam da bih, u jednom momentu i bi, ali bi me sigurno izjedalo, a takva veza je syebana, nema povjerenja, postajes sumnjicav, uvijek su prisutne svadje... I sta onda, da krenes i sam da saras nije nikakvo rjesenje, samo se produbljuje kriza. Tu je najbolje pozdravit se i pokusati sto bezbolnije izaci iz takve veze. Ne smijem ni pomisliti na sta lice brakovi gdje ljudi radi djece ostaju zajedno.perfekcionista1 wrote:Ljudi su zaista cudni i vecina vas sve posmatra kao crno ili bijelo i ne shvataju da postoji nesto sto se zove siva zona i bas u sivoj zoni vecina ljudi zivi. Svijet nije idilican, mi nismo idilicni a samim tim nasa djela bivaju nesavrsena i ponekad pogresna jer smo skrojeni kao takvi.
- The One and Only
#393 Re: Prag "bola" ?
Država je ovakva zbog ljudi, resursa je u njoj sasvim dovoljno, kao i u svakoj manjoj evropskoj zemlji ali su ti resursi nepravilno i nepravedno raspodjeljeni u većini slučajeva. Šta misliš ko je kriv za to, ovi što bi lahko zanemarili pravila ili oni koji nastoje da ih slijede? Oni koji drže do obraza ili oni đon obraz ljudi? Stanje nam je takvo jer smo u krizi morala i svako gleda samo sebe.Euridika wrote:Odlično poređenje, nema šta... Zato nam bolesna djeca i odrasli umiru čekajući da im se skupi prijeko potrebna humanitarna pomoć za liječenje...The One and Only wrote:Hoćemo l' svi krast kad nam zafali para?Ima načina da se dođe do sredstava u hitnim slučajevima a da pri tome ne postaneš kriminalac. Obratiš se zajednici, tražiš pomoć.
- Euridika
- Globalna šefica
#394 Re: Prag "bola" ?
Država nam je u ovakvom stanju zbog mnogo većih interesnih skupina kojima ovakvo stanje odgovara. Pare i moć... a nemoralni ljudi koriste situaciju da love u mutnom.The One and Only wrote:Država je ovakva zbog ljudi, resursa je u njoj sasvim dovoljno, kao i u svakoj manjoj evropskoj zemlji ali su ti resursi nepravilno i nepravedno raspodjeljeni u većini slučajeva. Šta misliš ko je kriv za to, ovi što bi lahko zanemarili pravila ili oni koji nastoje da ih slijede? Oni koji drže do obraza ili oni đon obraz ljudi? Stanje nam je takvo jer smo u krizi morala i svako gleda samo sebe.
A u BiH ti je najviše onih koji samo šute, klimaju glavama. I oni bi krali, samo da im se pruži prilika. Malo je onih kojima bi ruke čiste ostale...
Ali, odosmo u off...
- The One and Only
#395 Re: Prag "bola" ?
Pa dobro, ne mogu reći da nisi u pravu ali te interesne skupine djeluju i u drugim državama pa opet tamo jad nije izražen kao kod nas. Doduše zamršena nam je i politička situacija, to dodaje na težini problema. Uglavnom, da se ne OFFiramo više, ima istine u tome što zboriš.Euridika wrote:Država nam je u ovakvom stanju zbog mnogo većih interesnih skupina kojima ovakvo stanje odgovara. Pare i moć... a nemoralni ljudi koriste situaciju da love u mutnom.The One and Only wrote:Država je ovakva zbog ljudi, resursa je u njoj sasvim dovoljno, kao i u svakoj manjoj evropskoj zemlji ali su ti resursi nepravilno i nepravedno raspodjeljeni u većini slučajeva. Šta misliš ko je kriv za to, ovi što bi lahko zanemarili pravila ili oni koji nastoje da ih slijede? Oni koji drže do obraza ili oni đon obraz ljudi? Stanje nam je takvo jer smo u krizi morala i svako gleda samo sebe.
A u BiH ti je najviše onih koji samo šute, klimaju glavama. I oni bi krali, samo da im se pruži prilika. Malo je onih kojima bi ruke čiste ostale...
Ali, odosmo u off...
-
prog321
#397 Re: Prag "bola" ?
Prevara se uspjesno eliminise periodicnom kontrolom partnera.
Trust no one.
Nije ni zavrsila da mi kaze kako je sa prijateljicama isla landacit u obliznjem baru poslije posla, ja sam vec pokupio dvije rumenke iz najblizeg lokala i doveo kuci.
Samo ne labavo
Trust no one.
Nije ni zavrsila da mi kaze kako je sa prijateljicama isla landacit u obliznjem baru poslije posla, ja sam vec pokupio dvije rumenke iz najblizeg lokala i doveo kuci.
Samo ne labavo
- madridist
#398 Re: Prag "bola" ?
Mogu se epovi pisati o tome kako je neko zanemaren/a ili se osjetio/la istim pa se otisao/la poslajfati sa nekim trecim ali nema tu mudrolije ili smo monogamni i drzimo se partnera u dobru i zlu ili smo kurvari i drolje treceg nema.
Ovo naravno vazi za ozenjene/udate sve veze koje nisu brak ne smatram dovoljno ozbiljnim da bi se usputni fuk smatrao prevarom.
Ovo naravno vazi za ozenjene/udate sve veze koje nisu brak ne smatram dovoljno ozbiljnim da bi se usputni fuk smatrao prevarom.
- HadiRa
#399 Re: Prag "bola" ?
hmm.. da mi je da me neko podsjeti sta to bijase ljubav ..
- madridist
#400 Re: Prag "bola" ?
Pa ono kad se drzimo partnera u dobru i zlu,valjda je taj pojam razlog tog drzanjaHadiRa wrote:hmm.. da mi je da me neko podsjeti sta to bijase ljubav ..