interesantno kako ljudi imaju potpuno razlicita vidjenja jednog termina

s moje tacke gledista vecina pomenutih stvari ne spada u kategoriju postovanja ali je dotice

za mene te opisane stvari prije spadaju u sferu uvazavanja, razumjevanja, spremnost na kompromis...ali za mene je postovanje ipak najvise vezano sa iskrenoscu

ako postujes mene i postujes sebe onda me ne lazes i ne varas...nema niskih udaraca, nema vrijedjanja, nema namjernog povrijedjivanja (kad smo s nekim i kad poznajemo tu osobu obicno znamo i sta boli)...
ovo ko vise odmara (ili nam se cini da vise odmara), ko koga ubjedjuje u ispravnost svog misljenja, ko koga kritikuje i zbog cega - tu rijetko da ima konstanta, takve stvari variraju zavisno od zivotnih okolnosti, raspolozenja...ako ja nisam u pravu ili ako neko moje ponasanje nema smisla, zasto to ne bi bilo iskazano ili zasto bi to bio nedostatak postovanja ukoliko mi neko (pa cak i voljena osoba) ukaze na to....sve dok je ispostovana forma, znaci nema vrijedjanja i ponizavanja i kritikovanje i ubjedjivanje i iskrivljene percepcije mogu se utrpati pod okrilje postovanja

barem kod mene