Oprostiti prevaru

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
......

#976 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

juli84 wrote:
...... wrote:
juli84 wrote: Ne zažmiriš nego ne gledaš uopće :)

Ima zena kojima to ne smeta da ih muzevi varaju, cak se tjese onom " sve su to kurve..opet ce on doci meni..", al svejedno- da mi je iz oka kanuo, mene takav ne bi bio vrijedan :).
Ima naravno, ima raznih žena.
Prevara nije prevara ako se za nju ne zna.
A uostalom nisi ti s nekim zato što taj neko to želi nego zato što ti to želiš, tebi je dobro i s njim si sve dok ti je dobro.
A ko vara vara sebi, a ne partneru.
I sve dok moji leptirići lete kad me zagrli ne zanima me da li lete još nekoj kad nju zagrli :)

Ostavila si me bez teksta.. iskreno.
HAVANA

#977 Re: Oprostiti prevaru

Post by HAVANA »

ladyblue18 wrote:
juli84 wrote:
A onaj medo što je i njemu čak smješno :)
De sleti na zemlju ziva bila ne vrti se svijet oko tebe nego oko svoje ose.

I medo se nije smijao nego se fatao za glavu. :wink:

Hosh ti žmirit ? :D
oridjidji

#978 Re: Oprostiti prevaru

Post by oridjidji »

na ovim temama vise price o osjecajima ljudi nego o seksu :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#979 Re: Oprostiti prevaru

Post by ladyblue18 »

HAVANA wrote: Hosh ti žmirit ? :D
Jok moram biti na oprezu stalno 8-) :D
juli84

#980 Re: Oprostiti prevaru

Post by juli84 »

ladyblue18 wrote:
juli84 wrote:
A onaj medo što je i njemu čak smješno :)
De sleti na zemlju ziva bila ne vrti se svijet oko tebe nego oko svoje ose.

I medo se nije smijao nego se fatao za glavu. :wink:
Evo upravo sam aterirala :-D
......

#981 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

Sutlijas wrote:
...... wrote:

To je pod uslovom da vjerujes u bajke i mislis da je samo jedan covjek od toliko milijardi samo za tebe...
Ja kazem da ako zelis spasiti vezu, i jos jednom ponavlja, glavomotac se uvijek moze naci, ma koliko ti mislila da je trenutno the one.

Pa eto, ja cu se zadovoljiti jednim od tih milijardu, samo da smo jedno za drugo :D;). Veza cim dodje do faze da se treba spasavati, tu nema vise sta da se trazi. To je propala veza iz koje treba bjezati glavom bez obzira. I zasto da se ja trudim da spasavam nesto, sto je puklo..sto me frustrira, ako izvan toga postoje i drugi, medju kojima ce me neko sigurno usreciti, a ja njega ;).
hocunecu

#982 Re: Oprostiti prevaru

Post by hocunecu »

kako je nekome lako zivjeti :)
ovo ozbiljno mislim
......

#983 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

oridjidji wrote:na ovim temama vise price o osjecajima ljudi nego o seksu :)

Pa nije kod svakog sexualna prevara..nekad se samo pohvataš.. :D
♥ Julianna ♥

#984 Re: Oprostiti prevaru

Post by ♥ Julianna ♥ »

Pa prevara je i kad se osjeća nešto što se ne bi smjelo osjećati za nekog drugog.
Sutlijas

#985 Re: Oprostiti prevaru

Post by Sutlijas »

Svi se vi varate... :D
juli84

#986 Re: Oprostiti prevaru

Post by juli84 »

♥ Julianna ♥ wrote:
Pa prevara je i kad se osjeća nešto što se ne bi smjelo osjećati za nekog drugog.
A ta je mnogo gora i opasnija od fizičke.
♥ Julianna ♥

#987 Re: Oprostiti prevaru

Post by ♥ Julianna ♥ »

Sutlijas wrote:Svi se vi varate... :D
A šta bi bio tačan odgovor? :roll:
♥ Julianna ♥

#988 Re: Oprostiti prevaru

Post by ♥ Julianna ♥ »

juli84 wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:
A ta je mnogo gora i opasnija od fizičke.
Slažem se s tobom od slova do slova.
Sutlijas

#989 Re: Oprostiti prevaru

Post by Sutlijas »

♥ Julianna ♥ wrote:
Reci da se salis da si me ozbiljno shvatila... pravara - varatti - varate se. Malo se igramo rijecima.
Ili sam ja suvise mlad :? :shock: :D
oridjidji

#990 Re: Oprostiti prevaru

Post by oridjidji »

...... wrote:

mala je tu razlika ili udje ili ne udje :) al kada te vide svede se ipak na isto, nemozes se vaditi na to mi smo se pofatali :)
mene brinu ovi dusebriznici i koji kazu nikad na sve ... pa i na to da nebi oprostili, mozda nebi radi sebe, al u braku imate djecu i nije ih jednostavno dijeliti jednom kad neko usere ... zato je tako tesko reci nikad :)

u praksi je bolje reci ne znam nego nikad, kad kazes nikad visis u zraku vrlo lako da postanes lazac i uradis to pa i oprostis :)
......

#991 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

♥ Julianna ♥ wrote:
X

Ja se zaljubila u drugog i opet da bih spasila tu svoju vezu, ipak ostanem sa momkom..u nadi da ce to zacijeliti, da je to bila greska, da ja ipak njega volim, sto je nidje veze :D, umjesto da sam radila ono sto mi srce kaze :). Al sve je to dobra skola.
♥ Julianna ♥

#992 Re: Oprostiti prevaru

Post by ♥ Julianna ♥ »

Sutlijas wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:
Reci da se salis da si me ozbiljno shvatila... pravara - varatti - varate se. Malo se igramo rijecima.
Ili sam ja suvise mlad :? :shock: :D

Ovo je ozbiljna tema, nemoj tako :roll:
......

#993 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

oridjidji wrote:
...... wrote:

mala je tu razlika ili udje ili ne udje :) al kada te vide svede se ipak na isto, nemozes se vaditi na to mi smo se pofatali :)
mene brinu ovi dusebriznici i koji kazu nikad na sve ... pa i na to da nebi oprostili, mozda nebi radi sebe, al u braku imate djecu i nije ih jednostavno dijeliti jednom kad neko usere ... zato je tako tesko reci nikad :)

u praksi je bolje reci ne znam nego nikad, kad kazes nikad visis u zraku vrlo lako da postanes lazac i uradis to pa i oprostis :)

Ma znam, salim se ;). Potpuno je nebitno do kojeg stepena u prevari doguras. Za mene je i to precesto motanje po glavi nekog drugog prevara, tako da kad se nastavi u fizicko..to je i ocekivano. Ali opet, te stvari se moraju proci, zapravo treba proci sto vise..dok si slobodan. Ja mislim da smo slobodni, dok god ne stupimo u brak. Brak je za mene nesto sveto, odluka da zivot dijelis s nekim i u dobru i zlu. Takva osoba zasluzuje da mu budes odan u potpunosti. Sve prije braka.. je za ljude ;). Sto vise toga prodjes prije..bices mirniji, zreliji i spremniji u braku. I naravno da ne treba ni za sta govoriti NIKAD.
♥ Julianna ♥

#994 Re: Oprostiti prevaru

Post by ♥ Julianna ♥ »

Baš me zanima, onako hipotetički ako žena oprosti prolaznu zaljubljenost, da li bilo onda fer da i on njoj oprosti kad se oklizne.
Last edited by ♥ Julianna ♥ on 15/07/2011 15:06, edited 1 time in total.
oridjidji

#995 Re: Oprostiti prevaru

Post by oridjidji »

♥ Julianna ♥ wrote:
osjecanja su jedno, rijeci i djela su drugo. u glavi muskaraca i zena uvijek se nadje prostora da osjete nesto prema nekome drugom (razloga je mnogo ), ali bitna je samokontrola tj. da vas osjecaji ne natjeraju da predjete s misli na rijeci i dijela, ako i muskarci i zene vise poklanjaju paznju osjecajima prema nekome drugome nego prema svome supruzniku i rade na tome da svoje misli osjecaje, rijeci i djela usmjere ka potencijalnom ljubavniku, e onda se takvi trebaju smatrati uzrokom sloma braka.
......

#996 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

♥ Julianna ♥ wrote:Baš me zanima, onako hipotetički ako žena oprosti prolaznu zaljubljenost, da li bile onda fer da i on njoj oprosti kad se oklizne.

oprostiti prolaznu zaljubljenost?? pa ja da sam musko, ne bih ostala sa takvom djevojkom nema tih para. pa zamisli koliko ti ides ispod sopstvenog dostajanstva, koliko sama sebe gazis zbog frajera koji se eto malo usput zaljubio? pa to je vrijedno zaljenja, a ne ostajanja sa takvom osobom.
oridjidji

#997 Re: Oprostiti prevaru

Post by oridjidji »

...... wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:Baš me zanima, onako hipotetički ako žena oprosti prolaznu zaljubljenost, da li bile onda fer da i on njoj oprosti kad se oklizne.

oprostiti prolaznu zaljubljenost?? pa ja da sam musko, ne bih ostala sa takvom djevojkom nema tih para. pa zamisli koliko ti ides ispod sopstvenog dostajanstva, koliko sama sebe gazis zbog frajera koji se eto malo usput zaljubio? pa to je vrijedno zaljenja, a ne ostajanja sa takvom osobom.
ih pa kako bi mu tek oprostila neobavezan seks s nekom :)
hocunecu

#998 Re: Oprostiti prevaru

Post by hocunecu »

oprostiti nije jednako ostati recimo u braku
nemojte mi pricati price djeca,imovina......to je vec racunica i interes(ne osudjujem )
ali moze li iko istinski oprostiti,da se ne osjeca izdanim,bez ikakvih sumnji dalje......
ja znam da ja ne mogu :)
♥ Julianna ♥

#999 Re: Oprostiti prevaru

Post by ♥ Julianna ♥ »

oridjidji wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:
osjecanja su jedno, rijeci i djela su drugo. u glavi muskaraca i zena uvijek se nadje prostora da osjete nesto prema nekome drugom (razloga je mnogo ), ali bitna je samokontrola tj. da vas osjecaji ne natjeraju da predjete s misli na rijeci i dijela, ako i muskarci i zene vise poklanjaju paznju osjecajima prema nekome drugome nego prema svome supruzniku i rade na tome da svoje misli osjecaje, rijeci i djela usmjere ka potencijalnom ljubavniku, e onda se takvi trebaju smatrati uzrokom sloma braka.
Pa kad se jave osjećaji prema drugoj/drugome, ali pravi, ne govorim o simpatijama, neminovno je da onaj legitimni partner biva u sjenci tih osjećaja, misli i želje. Ja govorim u vremenu kad je (još uvijek) dalek momenat "materijalizacije" tih osjećaja.
oridjidji

#1000 Re: Oprostiti prevaru

Post by oridjidji »

sanabe wrote:
...... wrote:

eno oridjidji kaJe da je to normalno :roll:
ja vise nista ne kontam :cry:
normalno je da pomislis na nekoga nekad kako bi je kresno ili kako bi ga odradila iako si u braku jer percepcija ljudi je takva da tesko mentalno moze odoliti nekome ko spada u neodoljivi red ljudi tj. uvijek zgodni, lijepi i uspjesni. ali jedno je pomisliti to, a drugo je reci pred zenom ili muzem sta bi s ovom/ovim radila u 4 zida ili otici pa to uraditi.

pa ko da ove udate nikada nisu preko ramena svoga muza zraknule nekog muskarca za kojeg medju drugaricama kazu kako je zgodan za prave stvari, ali takvo sto nikada nebi uradile ili bi uradile iz ko zna kojih njima znanih razloga. :)
Locked