Oprostiti prevaru
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- lolita_xx
#176 Re: Oprostiti prevaru
ne razumijem ja tebe... kako mozes biti u vezi s nekim u koga sumnjas, u koga si posumnjao?? ja bih te odmah prekinula, bez obzira na ljubav, ne bih mogla zivjeti s tim... kazes prevarila te drugi put.. jel i prvi put bilo preko neta??
- fa84
#177 Re: Oprostiti prevaru
ma vjeruj da sam ovo dva dana dosta toga prokontao i skontao u cemu grijesim
vjeruj nije sve tako crno, kako se dalo skontati iz mojih postova
vjeruj nije sve tako crno, kako se dalo skontati iz mojih postova
- fa84
#178 Re: Oprostiti prevaru
ma znas u cemu je problem sto sam oba puta posumnjao samo radi netalolita_xx wrote:ne razumijem ja tebe... kako mozes biti u vezi s nekim u koga sumnjas, u koga si posumnjao?? ja bih te odmah prekinula, bez obzira na ljubav, ne bih mogla zivjeti s tim... kazes prevarila te drugi put.. jel i prvi put bilo preko neta??
nemam dokaze i ubjedjen sam da nije nista uradila i da me prevarila UZIVO
inace imamo super vezu, znam da i ona mene voli i sve to
neke stvari koje je uradila za mene niko nikada ne bi, i vjeruj da mi je to dokaz koliko me voli
i obratno
- vjesticanametli
#179 Re: Oprostiti prevaru
pa kako mozes optuzivati nekog bez dokaza
sumnjao si zbog posjete nekakvoj stranici ali nisi bio siguran.........zato djete sljedeci put ispeci pa reci 
- lolita_xx
#180 Re: Oprostiti prevaru
jaoooo 
pa ja se ne bih onako sjebala kao ti i da me je UZIVO prevario
halo ba, saberi se malo i opusti i uzivaj... nastavis li tako ona ce tebe ostaviti
pa ja se ne bih onako sjebala kao ti i da me je UZIVO prevario
halo ba, saberi se malo i opusti i uzivaj... nastavis li tako ona ce tebe ostaviti
- fa84
#181 Re: Oprostiti prevaru
jebiga kad sam plah 
a smijem li pitati vas jeste li vi u vezi ili udane
a smijem li pitati vas jeste li vi u vezi ili udane
- lolita_xx
#182 Re: Oprostiti prevaru
skoro sve razvedene 
- fa84
#183 Re: Oprostiti prevaru
o pa cestitam 
- lolita_xx
#184 Re: Oprostiti prevaru
salim se 
ja soliram, za ostale ne znam
ja soliram, za ostale ne znam
- fa84
#185 Re: Oprostiti prevaru
koliko ti imas godina
jeste da nije pristojno pitati damu za godine
ali cisto onako iz znatizelje pitam
jeste da nije pristojno pitati damu za godine
ali cisto onako iz znatizelje pitam
- Josip
#186 Re: Oprostiti prevaru
prevaru bi oprostio ispričala se ona ili ne jer teško je živjeti sa ljutnjom.
ako bi se ispričala i željela da se pomirimo..... sumnjam. kažem oprostio bi joj svakako ali nikada to ne bi zaboravio. toliko bi mi pala u očima da iako je volim još, opet nebi mogao to zaboraviti i to bi mi bilo stalno pred očima.
možda, možda samo ako bi se promjenila ali baš promjenila kao osoba. kada bi doživjela nekakvu katarzu. ono da se izjeda zbog toga i da joj se taj postupak gadi. da se ispovjedi i da odluči nikada više ne živjeti i ne dovesti se u takvu situaciju.
ako bi se ispričala i željela da se pomirimo..... sumnjam. kažem oprostio bi joj svakako ali nikada to ne bi zaboravio. toliko bi mi pala u očima da iako je volim još, opet nebi mogao to zaboraviti i to bi mi bilo stalno pred očima.
možda, možda samo ako bi se promjenila ali baš promjenila kao osoba. kada bi doživjela nekakvu katarzu. ono da se izjeda zbog toga i da joj se taj postupak gadi. da se ispovjedi i da odluči nikada više ne živjeti i ne dovesti se u takvu situaciju.
- alcho
#187 Re: Oprostiti prevaru
Divi njega...prvo je prosuo suplju da je njezan i osjecajan a sad krece u muntanje treba na forumu 
- fa84
#188 Re: Oprostiti prevaru
hahahha ma ne muntam ba

nisam ja taki lol
nisam ja taki lol
-
land
#189 Re: Oprostiti prevaru
NEOZBILJNO
Optuzujes za prevaru a nisi siguran u to i mislim da si zato i "mogao" oprostiti a druga stvar govoris da dva puta prelazis po tvom misljenju preko imaginarne prevare ma daj neko se moze zaj...ti prvi put ali dva puta od toga nista ozbiljno neznam koliko da je volis. Vuk dlaku mjenja ali cud ????, nesikiraj se bica toga jos
Optuzujes za prevaru a nisi siguran u to i mislim da si zato i "mogao" oprostiti a druga stvar govoris da dva puta prelazis po tvom misljenju preko imaginarne prevare ma daj neko se moze zaj...ti prvi put ali dva puta od toga nista ozbiljno neznam koliko da je volis. Vuk dlaku mjenja ali cud ????, nesikiraj se bica toga jos
-
Dollores
#190 Re: Oprostiti prevaru
Vec dugo pratim ovaj forum, listam virtualne stranice i isčitavam katkad gluparije, katkad malo ozbiljnije teme, ali uvijek sa dozom humora. Nekoliko stvari me već odavno muče, pa tek danas nađoh za nužno registrirati se i podijeliti to s vama.
Pa ako dopuštate.(dvoumim se izmedju otvaranja nove teme i "nadoštiklavanja" na ovu)
Česta tema na LJ&S je prevara. Osobe koje su prevarene nerijetko pljulju po svojim partnerima - nekad bivšim, a nekad ne. A vi im se dragi moji forumaši, najčešće pridružite, bez ikakvog poznavanja pozadine svega. A to je osnov, baza, temelj, nazovite kako hoćete.
I rijetko kad sam naišla na post onog koji je prevario nekad, te bih između redaka mogla pročitati da ste svi lijepa i pristojna čeljad, katkad naivna, ali uvijek čestita.
Stoga odlučih ispričati vam jednu priču iz sasvim drugog, ako ne i trećeg kuta.
Bila jednom jedna..Ne, neću tako početi.
Ja sam bila ta koja je varala. Ne mnogo puta, ali kad jesam onda bas jesam. Drsko i bezobrazno. Bez skrivanja. I to samo one koje sam mnogo voljela.
Ova storija počinje prije skoro 30 godina, ali skratit ću je koliko mogu. Netko je djetinjstvo proveo u toliko spominjanom ratu, a netko u paklu. Paklu zlostavljanja. Srećom, u mom slučaju to nije bio najopakiji mogući oblik, nego nešto blaži. Ali svejedno na djetetu, a kasnije odraslom čovjeku, ožiljci ostaju i predstavljaju velik problem. Kad šutite desetljećima, teško je govoriti. Imala sam problem vezivanja s ljudima - imam ga još uvijek, ali sam ga bar svjesna.
Počela sam govoriti o vezama, pa bolje da se vratim na tu temu. Kao pčela sam išla od cvijeta do cvijeta. Uzimala mnogo, davala zanemarivo (samo u ljubavnim vezama). Ljude koje volim sam pokušavala povrijediti na mnoge načine, i još sam uživala u tome. A samo sam u jednom osjećanju uživala više – u vlastitoj boli, onoj razdirućoj kad mislite da će vam srce puknuti, grlo se stegnuti. Kad bi veza postala ozbiljnija, letjela sam u zagrljaj drugom muškarcu, samo da pobjegnem od onog mr. Maybe Right. Nisam imala toliko snage prva reći „Zbogom", a morala sam to čuti. A sex, to je potpuno druga priča. Koliko je sladunjav, toliko je i gorak. Ne nužno istog časa. Najčešće nešto kasnije. Vođenje ljubavi – samo pojam negdje pročitan. Ništa više.
Nakon nekog vremena, postala sam svjesna šta činim. Prestala sam sa svime. Odmakla se. Zatvorila. Pustila da se talog slegne, posloži na pravo mjesto. Godine su trebale dok nisam osjetila da sam mnogo bolje, da mogu opet krenuti naprijed. Ali šta sad? Sad više ne znam kako dalje. Žudjeti za nečim i strahovati od mogućeg ponovnog fijaska. Da idem ispočetka? Mislim da nemam snage za to. Barem mislim, možda se i iznenadim.
Neću se prepustiti sažalijevanju, nikada to nisam radila, pa zasigurno neću ni sad!
Nego, ovime vam htjedoh ukazati na nužnost sagledavanja priče iz više strana, a ne samo jednodimenzionalno kao što se to često radi.
Pa ako dopuštate.(dvoumim se izmedju otvaranja nove teme i "nadoštiklavanja" na ovu)
Česta tema na LJ&S je prevara. Osobe koje su prevarene nerijetko pljulju po svojim partnerima - nekad bivšim, a nekad ne. A vi im se dragi moji forumaši, najčešće pridružite, bez ikakvog poznavanja pozadine svega. A to je osnov, baza, temelj, nazovite kako hoćete.
I rijetko kad sam naišla na post onog koji je prevario nekad, te bih između redaka mogla pročitati da ste svi lijepa i pristojna čeljad, katkad naivna, ali uvijek čestita.
Ja sam bila ta koja je varala. Ne mnogo puta, ali kad jesam onda bas jesam. Drsko i bezobrazno. Bez skrivanja. I to samo one koje sam mnogo voljela.
Ova storija počinje prije skoro 30 godina, ali skratit ću je koliko mogu. Netko je djetinjstvo proveo u toliko spominjanom ratu, a netko u paklu. Paklu zlostavljanja. Srećom, u mom slučaju to nije bio najopakiji mogući oblik, nego nešto blaži. Ali svejedno na djetetu, a kasnije odraslom čovjeku, ožiljci ostaju i predstavljaju velik problem. Kad šutite desetljećima, teško je govoriti. Imala sam problem vezivanja s ljudima - imam ga još uvijek, ali sam ga bar svjesna.
Počela sam govoriti o vezama, pa bolje da se vratim na tu temu. Kao pčela sam išla od cvijeta do cvijeta. Uzimala mnogo, davala zanemarivo (samo u ljubavnim vezama). Ljude koje volim sam pokušavala povrijediti na mnoge načine, i još sam uživala u tome. A samo sam u jednom osjećanju uživala više – u vlastitoj boli, onoj razdirućoj kad mislite da će vam srce puknuti, grlo se stegnuti. Kad bi veza postala ozbiljnija, letjela sam u zagrljaj drugom muškarcu, samo da pobjegnem od onog mr. Maybe Right. Nisam imala toliko snage prva reći „Zbogom", a morala sam to čuti. A sex, to je potpuno druga priča. Koliko je sladunjav, toliko je i gorak. Ne nužno istog časa. Najčešće nešto kasnije. Vođenje ljubavi – samo pojam negdje pročitan. Ništa više.
Nakon nekog vremena, postala sam svjesna šta činim. Prestala sam sa svime. Odmakla se. Zatvorila. Pustila da se talog slegne, posloži na pravo mjesto. Godine su trebale dok nisam osjetila da sam mnogo bolje, da mogu opet krenuti naprijed. Ali šta sad? Sad više ne znam kako dalje. Žudjeti za nečim i strahovati od mogućeg ponovnog fijaska. Da idem ispočetka? Mislim da nemam snage za to. Barem mislim, možda se i iznenadim.
Neću se prepustiti sažalijevanju, nikada to nisam radila, pa zasigurno neću ni sad!
Nego, ovime vam htjedoh ukazati na nužnost sagledavanja priče iz više strana, a ne samo jednodimenzionalno kao što se to često radi.
- Panthera
#191 Re: Oprostiti prevaru
E fa84 internet gigolo, vamo curu optuzuje za virtualnu (cuj virtualna prevara
)a ovdje se upucava forumasicama...
ja bi tebe u hag da se konsultujes sa doktorom dabicem, duhovnim iscjeljiteljem
i jos nas onolko' za.ebavo..ja se prepo reko coek ce skocit kroz prozor.
e fa 84 sad da si frajer doveo bi i curu na forum da je priupitamo koju
mislim da sagledamo obje strane...
Dollores, otvori novu temu.
ja bi tebe u hag da se konsultujes sa doktorom dabicem, duhovnim iscjeljiteljem
i jos nas onolko' za.ebavo..ja se prepo reko coek ce skocit kroz prozor.
e fa 84 sad da si frajer doveo bi i curu na forum da je priupitamo koju
Dollores, otvori novu temu.
-
Benighted
#192 Re: Oprostiti prevaru
Cek jes da ovo rezultira nepovjerenjem prema ljudima...ali ovo je malo veeci problem -Ova storija počinje prije skoro 30 godina, ali skratit ću je koliko mogu. Netko je djetinjstvo proveo u toliko spominjanom ratu, a netko u paklu. Paklu zlostavljanja. Srećom, u mom slučaju to nije bio najopakiji mogući oblik, nego nešto blaži. Ali svejedno na djetetu, a kasnije odraslom čovjeku, ožiljci ostaju i predstavljaju velik problem. Kad šutite desetljećima, teško je govoriti. Imala sam problem vezivanja s ljudima - imam ga još uvijek, ali sam ga bar svjesna.
Mazohizam je sadizam okrenut prema unutra i obrnuto - sto ima veze sa onim prvim...Ljude koje volim sam pokušavala povrijediti na mnoge načine, i još sam uživala u tome. A samo sam u jednom osjećanju uživala više – u vlastitoj boli, onoj razdirućoj kad mislite da će vam srce puknuti, grlo se stegnuti.
Osjecaj krivnje ili sta?Sex Koliko je sladunjav, toliko je i gorak. Ne nužno istog časa. Najčešće nešto kasnije. Vođenje ljubavi – samo pojam negdje pročitan. Ništa više.
Pa ako promjenis misljenje i djela i rezultat bi trebao biti drugaciji ?Nakon nekog vremena, postala sam svjesna šta činim. Prestala sam sa svime. Odmakla se. Zatvorila. Pustila da se talog slegne, posloži na pravo mjesto. Godine su trebale dok nisam osjetila da sam mnogo bolje, da mogu opet krenuti naprijed. Ali šta sad? Sad više ne znam kako dalje. Žudjeti za nečim i strahovati od mogućeg ponovnog fijaska. Da idem ispočetka? Mislim da nemam snage za to. Barem mislim, možda se i iznenadim.
- fa84
#193 Re: Oprostiti prevaru
ma prijatelju nisam nikog zajebavao i svima hvala sto su me saslusali
a sto se tice dr dabica
svi cemo mi kad tada kod njega
lool
vidis da se covjek specijalizirao za veze i probleme u sexu
barem tako mu pishe na stranici heheheh
a sto se tice dr dabica
svi cemo mi kad tada kod njega
- DobroJutroKolumbo
#194 Re: Oprostiti prevaru
fa84 wrote:ma prijatelju nisam nikog zajebavao i svima hvala sto su me saslusali
a sto se tice dr dabica
svi cemo mi kad tada kod njegalool
Neslana sala i jako neukusna...
- seln
#195 Re: Oprostiti prevaru
Dollores wrote:Vec dugo pratim ovaj forum, listam virtualne stranice i isčitavam katkad gluparije, katkad malo ozbiljnije teme, ali uvijek sa dozom humora. Nekoliko stvari me već odavno muče, pa tek danas nađoh za nužno registrirati se i podijeliti to s vama.
Mila, to su bile sedamdesete i tada je davanje svakome ko zaisce bilo iskazivanje politickog stava. Sad od toga praviti safunjaru, poslije menopauze....
- seln
#196 Re: Oprostiti prevaru
fa84, mislim da joj trebas oprostiti. I daj mi broj njenog telefona.
-
saangel21
#197 Re: Oprostiti prevaru
Moj odgovor je NE. Nema opravdanja za prevaru i nikada je ne bih oprostila.
A druga stvar, citajuci ove predhodne postove autora teme, jos jednom zakljucujem da kucke i kurve i dalje najbolje prolaze
Laze, levati, vara,... i sta sve ne radi i na kraju je ona njegov zivot i "ona prava".

A druga stvar, citajuci ove predhodne postove autora teme, jos jednom zakljucujem da kucke i kurve i dalje najbolje prolaze
-
life_oh_life
#198 Re: Oprostiti prevaru
saangel21 wrote:Moj odgovor je NE. Nema opravdanja za prevaru i nikada je ne bih oprostila.
A druga stvar, citajuci ove predhodne postove autora teme, jos jednom zakljucujem da kucke i kurve i dalje najbolje prolazeLaze, levati, vara,... i sta sve ne radi i na kraju je ona njegov zivot i "ona prava".
potpisujem!!!
-
Dollores
#199 Re: Oprostiti prevaru
@Benighted
Ti stvarno misliš da je manje zlo kad odrasla osoba napastuje dijete, nego kad odrasla osoba drugoj odrasloj osobi nanosi psihičku bol??!
@seln
Tvoja moć rasuđivanja me uvijek iznova iznenadi, kao i mudri komentari.
Ti stvarno misliš da je manje zlo kad odrasla osoba napastuje dijete, nego kad odrasla osoba drugoj odrasloj osobi nanosi psihičku bol??!
@seln
Tvoja moć rasuđivanja me uvijek iznova iznenadi, kao i mudri komentari.
-
Benighted
#200 Re: Oprostiti prevaru
?Dollores wrote:@Benighted
kako si ovo zakljucila?
navela si zlostavljanje (u bilo kome obliku),ja kazem da iako to utice na razvoj licnosti i medjuljudskih odnosa ; predstavlja puno veci problem od domena lj&s generalno...