E ova ti je za ljetopisa.madner wrote:
Budimo realni, kome treba vjera vise nego grijesnicima. Covjek koji ima moralni kompas ne treba tudji.
Dakle svaka im cast jer su svjesni koliko su slabi
Oprostiti prevaru
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ghost_Rider_XXX
#1376 Re: Oprostiti prevaru
- Ma.Le.Na
#1377 Re: Oprostiti prevaru
samo da kazem
za pustopoljine postove..
ovdje ljudi kao da daju neku uzvisenost toj marami
zato sam i navela njegov (opet fuj) komentar u vezi iste..
pokrivene zene nisu bezgresnice...i one grijese..i one su ljudi...kao i svi ostali
i fkt nije to tema uopce...nego javno prozivanje i okaljavanje imena majke NJEGOVE djece..
sve za njihovu dobrobit

ovdje ljudi kao da daju neku uzvisenost toj marami
zato sam i navela njegov (opet fuj) komentar u vezi iste..
pokrivene zene nisu bezgresnice...i one grijese..i one su ljudi...kao i svi ostali
i fkt nije to tema uopce...nego javno prozivanje i okaljavanje imena majke NJEGOVE djece..
sve za njihovu dobrobit
- stochar
#1378 Re: Oprostiti prevaru
znaci, zhena koja nije pokrivena moze varati, stavise, od nje se to ocekuje?
- Ma.Le.Na
#1379 Re: Oprostiti prevaru
ne...nego i zena koja je pokrivena moze varati ..jer je i ona samo zena...covjek..i nista visestochar wrote:znaci, zhena koja nije pokrivena moze varati, stavise, od nje se to ocekuje?
- madner
#1380 Re: Oprostiti prevaru
Ja sam jos uvijek za kamenovanje. Kako bi ostale zene shvatile da ako mogu ne znaci da trebaju. 
- pustopoljina
#1381 Re: Oprostiti prevaru
jesam zakolutala ocimakrompir i riza wrote:nisi me razumjelapustopoljina wrote:ma zasto kapu do poda pokrivenim zenama![]()
...zena kao i svaka druga...pa nije isusova nevjesta...cita ili iko sta pisem![]()
trebam li pisati direktna i indirektna iskustva iz irana, egipta i marokaa i iz bosne
![]()
ljudi smo, hbm. i one su ljudi![]()
prestanite traziti garancije u glupostima.
a necu vise...ispade marama tema dana
kapa do poda onima koje mogu podnijeti teret i odgovornosti koje marama kao SIMBOL (ne komad platna) nosi sa sobom- i to u smislu da izdrže kojekakva prozivanja i etiketiranja zbog marame.. gore sam već napisao da marama nije garant ničega..milion primjera oko nas.. njenu sam spomenuo jer ono njeno nije ništa, cirkus - ili laički :yebala bi se al da joj ne uđe
shvatam, ali mislim da se taj simbol ovdje gleda isuvise strogo. (malena- to je to).
pa znam ljude koji su plakali kad im se kcerka pokrila...mati jaukala- ko ce te sad ozeniti
mislim da je percepcija marame kod nas previse idealizirana. ok, ti si sad precizirao na sta mislis, ali neki kao da misle da marama znaci da je melek pod njom .
@rauber...pa da- stanje soka nekako podrazumijeva ili paralizirati se ili podivljati...tako da mi je sve to nekako stajaznam.
- Ghost_Rider_XXX
#1382 Re: Oprostiti prevaru
Što smo se zadali u obranu dotične. 
-
(ne)forumas
#1383 Re: Oprostiti prevaru
sreca pa je bih multikulturalna, sekularna i demokratska zemlja jer bi joj al'dino sada vec tabletoman koji taman ima izgovor za uzimanje hapova jer snagu ne moze naci u bogu na kojeg se fura organizovao kamenovanje na trgu ispred bbi
-
JBL
#1385 Re: Oprostiti prevaru
od nje se ocekuje ponasanje koje ta marama predstavlja... sto neznaci da se od drugih ocekuje manje vec da se od nje ocekuje visestochar wrote:znaci, zhena koja nije pokrivena moze varati, stavise, od nje se to ocekuje?
- MedenoSrce
#1386 Re: Oprostiti prevaru
Niko ovdje nikoga ne brani, samo kažem da se ne uzima sve zdravo za gotovo.
On je toliko povrijeđen da je otišao na mini turneju a ona ni ne zna da se razvodi, odvadi živ bio.
On je toliko povrijeđen da je otišao na mini turneju a ona ni ne zna da se razvodi, odvadi živ bio.
- madner
#1387 Re: Oprostiti prevaru
Sta ba vise?JBL wrote:od nje se ocekuje ponasanje koje ta marama predstavlja... sto neznaci da se od drugih ocekuje manje vec da se od nje ocekuje visestochar wrote:znaci, zhena koja nije pokrivena moze varati, stavise, od nje se to ocekuje?
Marama ili ne marama, cakija rade kada Hakija uleti
-
JBL
#1388 Re: Oprostiti prevaru
marama i jeste "uzvisena" i ovakvo s. bruka sve zene koje su iskreno pokriveneMa.Le.Na wrote:ovdje ljudi kao da daju neku uzvisenost toj marami
- Rauber
#1389 Re: Oprostiti prevaru
Naravno, ali da je bar iskrena prema drugima i sebi pa skinula maramu, jer varati muza i nositi maramu kao vijernica mi ne idu nikako zajedno.Ma.Le.Na wrote:ne...nego i zena koja je pokrivena moze varati ..jer je i ona samo zena...covjek..i nista visestochar wrote:znaci, zhena koja nije pokrivena moze varati, stavise, od nje se to ocekuje?
To mi ga nekako dodje kao da ja sad mahnem flasu vina i odem veceras do Dzamije, ne ide vala nikako.
edit: ma u stvari ko sam ja da sudim
Last edited by Rauber on 30/09/2011 11:25, edited 1 time in total.
- madner
#1390 Re: Oprostiti prevaru
Pa alo ba, kako vam nije jasno da je kamenovanje predvidjeno samo za pokrivene vjernice
I trebao bi znati da i ako mahnes litar vina moras u dzamiju, jer to je obaveza
I trebao bi znati da i ako mahnes litar vina moras u dzamiju, jer to je obaveza
- Ma.Le.Na
#1391 Re: Oprostiti prevaru
ama ljudi to je njen IZBORRauber wrote:Naravno, ali da je bar iskrena prema drugima i sebi pa skinula maramu, jer varati muza i nositi maramu kao vijernica mi ne idu nikako zajedno.Ma.Le.Na wrote:ne...nego i zena koja je pokrivena moze varati ..jer je i ona samo zena...covjek..i nista visestochar wrote:znaci, zhena koja nije pokrivena moze varati, stavise, od nje se to ocekuje?
To mi ga nekako dodje kao da ja sad mahnem flasu vina i odem veceras do Dzamije, ne ide vala nikako.
edit: u stvari ko sam ja da sudim
ona pogrijesila i grijesila..ona ce to platiti...
sta nas briga jel bila full pod nikabom a radila u javnoj kuci...zaboli me..
to je samo covjek
i ne ..nije marama uzvisena niti ti daje uzvisenost..
ona je samo simbol...onoga sto treba biti unutra...u srcu..
-
1906
#1392 Re: Oprostiti prevaru
(nebitna sad ona, kriva ili ne)
- on je pokazao kako je jadan (karakter
pizdi gdje god ga ko hoce slusati
javno ponizavanje partnera, kome cemu, drame radi
(kontrolisi reakcije, ocekuje se kad si u toj dobi, imas djecu, i iskustvo iza sebe -da si zreo koliko toliko)
to bi se i tako proculo, u krajnjem slucaju mogli bi rec koju rijec o tome kad se stvari slegnu, al ne, razvlacenja sranja i drama je uvijek dobro dosla
- on je pokazao kako je jadan (karakter
(kontrolisi reakcije, ocekuje se kad si u toj dobi, imas djecu, i iskustvo iza sebe -da si zreo koliko toliko)
to bi se i tako proculo, u krajnjem slucaju mogli bi rec koju rijec o tome kad se stvari slegnu, al ne, razvlacenja sranja i drama je uvijek dobro dosla
- Ma.Le.Na
#1393 Re: Oprostiti prevaru
1906 wrote:(nebitna sad ona, kriva ili ne)
- on je pokazao kako je jadan (karakter![]()
- jedna tamo
#1394 Re: Oprostiti prevaru
vala smiješno skroz što su ih stavili na naslovnu, niđe veze, mi uzimamo petkom avaz zbog programa kad imaš šta vidjeti...
on je meni nekakav bezličan, a prije jedno godinu sam ga vidjela u ort-u sa nekakvim likom, gleda okolo i to navečer, što ne sjedi kući sa ženom i sinovima, a ona mi je isto sva čudna, mudrica ona prava, zna kako doć do nekih stvari, svaka joj čast, ne možemo se svi roditi tako sposobne
on je meni nekakav bezličan, a prije jedno godinu sam ga vidjela u ort-u sa nekakvim likom, gleda okolo i to navečer, što ne sjedi kući sa ženom i sinovima, a ona mi je isto sva čudna, mudrica ona prava, zna kako doć do nekih stvari, svaka joj čast, ne možemo se svi roditi tako sposobne
- MedenoSrce
#1395 Re: Oprostiti prevaru
šta nam je garancija da se prevara uopšte desila?
Rekao nam nazalni pjevač? Objavio Avaz?
Kada ovako postavim, stvarno nema razloga bilo kakvoj sumnji sve sami kredibiliteti
Rekao nam nazalni pjevač? Objavio Avaz?
Kada ovako postavim, stvarno nema razloga bilo kakvoj sumnji sve sami kredibiliteti
- pustopoljina
#1396 Re: Oprostiti prevaru
hm...Rauber wrote:Naravno, ali da je bar iskrena prema drugima i sebi pa skinula maramu, jer varati muza i nositi maramu kao vijernica mi ne idu nikako zajedno.Ma.Le.Na wrote:ne...nego i zena koja je pokrivena moze varati ..jer je i ona samo zena...covjek..i nista visestochar wrote:znaci, zhena koja nije pokrivena moze varati, stavise, od nje se to ocekuje?
edit: u stvari ko sam ja da sudim
marama je predvidjena za nositi na glavi, kao i biti pokrivena do sake i clanaka. SVE zene.
SVAKA zena moze zgrijesiti (ono sto je grijeh je navedeno u kur'anu). za zlocine su predvidjene kazne.
SVAKA zena (nominalno) je nosacica marame->svaka zena je, kao i svaki muskarac, u mogucnosti pociniti neki od navedenih kriminalnih djela-> svaka nosacica marame moze potencijalno biti kamenovana (o serijatu pricamo, znaci-Islam sam predvidio za svoje sljedbenike).
NEMA skidanja marame.
to sto ti pricas je neki nas islam...fol- marama veci vjernik, bez marame- manji ili nikakav.
u drugim zemljama, marama je MUST HAVE, a onda se ljudska priroda pod njom bori.
otac moje prijateljice perzijanke je bivsi alkoholicar...iz centra mashada...irana.
kuzis?
- Rauber
#1397 Re: Oprostiti prevaru
Naravno da je to njezin izbor, samo mi o tome diskutujemo. Isto kao sto je al dinov izbor da sve to podijeli sa javnoscu a vidim ti ga kao blatis.Ma.Le.Na wrote: ama ljudi to je njen IZBOR
to je samo covjek
To je njegov IZBOR.
I on je samo covjek, covjek koji je povrijedjen.
Ne gotivim ni jedno ni drugo, on mi je vazda izgledao kao neko ko pokusava biti smijesan, a ona mi je bila sva izvjestacena, imala je uvijek onaj vjestacki osmijeh...
Ali mi je glupo sad kao on je vaki naki jer je istinu rekao u javnosti, a kad je njezino varanje u pitanju onda je ona samo covjek koji grijesi.
- pustopoljina
#1398 Re: Oprostiti prevaru
ama nije ona samo covjek koji grijesi
(mislim jest, al' i on je).
nego u kontekstu marame se prica...sto je njemu to, ah, sad mo's misliti - a nosi maramu
nosila je ili ne- ona je uradila to sto je uradila. i dovoljno je samo po sebi. marama nije nikakav pojacivac efekta.
jedna je tema da su i zene koje nose maramu eventualne preljubnice.
a druga tema je da preljuba nije ok.
preljuba nije ok. tu nema odbrane.
nego u kontekstu marame se prica...sto je njemu to, ah, sad mo's misliti - a nosi maramu
nosila je ili ne- ona je uradila to sto je uradila. i dovoljno je samo po sebi. marama nije nikakav pojacivac efekta.
jedna je tema da su i zene koje nose maramu eventualne preljubnice.
a druga tema je da preljuba nije ok.
preljuba nije ok. tu nema odbrane.
- Ma.Le.Na
#1399 Re: Oprostiti prevaru
mozda sam se pogresno postavila..Rauber wrote:Naravno da je to njezin izbor, samo mi o tome diskutujemo. Isto kao sto je al dinov izbor da sve to podijeli sa javnoscu a vidim ti ga kao blatis.Ma.Le.Na wrote: ama ljudi to je njen IZBOR
to je samo covjek
To je njegov IZBOR.
I on je samo covjek, covjek koji je povrijedjen.
Ne gotivim ni jedno ni drugo, on mi je vazda izgledao kao neko ko pokusava biti smijesan, a ona mi je bila sva izvjestacena, imala je uvijek onaj vjestacki osmijeh...
Ali mi je glupo sad kao on je vaki naki jer je istinu rekao u javnosti, a kad je njezino varanje u pitanju onda je ona samo covjek koji grijesi.
ne gotivim ni jedno ni drugo...od davnina ..
ne opravdavam nju sekunde, AKO je zaista doslo do prevare..
ali njegova hinjava izjava za medije je jos uvijek fuj..pogotovo jer jos spominje i djecu i njenu maramu
neko ko je ljut i kao van sebe...ne bi mogao dati izjavu od 2 smislene recenice
zato ga osudjujem
i opet napominjem nisam ni na cijoj strani
- Cholina_Lokica
#1400 Re: Oprostiti prevaru
Visoki moral na bosanski nacin