Jesammoonca wrote:.Nisi li ti nedavno napisao --'ochero sam je'--izvini ako narusavam tvoju privatnost- ne morash odgovoriti.insomnia78 wrote: I sta sad, on treba cekati hoce ga izabrati?
online afera
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- insomnia78
#151 Re: online afera
-
moonca
#152 Re: online afera
I dalje mislish da je postupak ispravan?insomnia78 wrote: Jesam
- insomnia78
#153 Re: online afera
Sta mu ti savjetujes? Da sjedi i ceka da li ce ga gospodja izabrati?moonca wrote:I dalje mislish da je postupak ispravan?insomnia78 wrote: Jesam
- Mea_parvitas
#154 Re: online afera
WTF?! Zasto ne bi zelio? I ja, kada bih bio u slicnoj situaciji, logicno da bih se borio da dijete bude sa mnom, ne iz pakosti, nego jer volim to dijete i smatram da bi mu bilo bolje sa mnom a i meni sa njim, mamu moze vidjati, nije problem.Boemica wrote:Iz onoga što si opisao, a to je da ste imali skladan brak, i s' obzirom da nisi pomenuo (niti se to da naslutiti) da je tvoja žena narkoman, alkoholičar, kockar, psihički nestabilna osoba, itd, šanse da ti dobiješ potpuno skrbništvo su nikakve.
A zašto bi uopšte to želio![]()
Ne želiš se valjda njoj svetiti za greške preko djeteta.
Brate, sporazumno se razvedite, dogovorite se oko skrbništva, i pružite tom djetetu stabilno odrastanje.
A vezano za temu, ne javljaj se, ne odgovaraj nista, budi hladan neko vrijeme, ako se bas bude trudila da vrati tvoje povjerenje, plakala, kumila, molila da se vrati, onda mozda i ima nesto od toga, u suprotnom razvod.
Last edited by Mea_parvitas on 20/01/2019 17:27, edited 1 time in total.
-
moonca
#155 Re: online afera
Otkud tebi da je ona u stanju -biranja- ?insomnia78 wrote:Sta mu ti savjetujes? Da sjedi i ceka da li ce ga gospodja izabrati?moonca wrote:I dalje mislish da je postupak ispravan?insomnia78 wrote: Jesam
Nece sjediti- zivot ide dalje sa svojim obavezama.
Ali, ne bih da se odmah razilaze - sudskim procesom.
- insomnia78
#156 Re: online afera
Pa u kakvom je stanju? Treba joj vremena da razmisli. Kako bi ti to nazvala?
- scarface32
#157 Re: online afera
insomnia78 wrote:I sta sad, on treba cekati hoce ga izabrati?scarface32 wrote:Ona da je htjela razvod, ona bi nasla neku tvoju gresku tako da ne znaci ako je otisla da je to vec planirala.Moguce je da je otisla da izvaga situaciju.Da vidi sta osjeca za engleza a i za tebe. I kad skonta ili ce ti se vratiti ili ce traziti razvod.
Moze cekati a moze i podnijeti papire za razvod. A ona je ipak sa njim bila 12 godina tako da i ona otprilike zna sta ce on uraditi. Ja da sam na njegovom mjestu, napravio bi fotografije sa svim prepiskama sa deckom iz engleske i podnijeo papire za razvod, promijenio bravu i nastavio zivot dalje. Usput rasirio po gradu sta je uradila(to ako zna sigurno da nema vracanja na staro tj pomirdbe).
- Boemica
#158 Re: online afera
Nije bitno sta ti zelis, vec sta je najbolje za dijete.Mea_parvitas wrote:WTF?! Zasto ne bi zelio? I ja, kada bih bio u slicnoj situaciji, logicno da bih se borio da dijete bude sa mnom, ne iz pakosti, nego jer volim to dijete i smatram da bi mu bilo bolje sa mnom a i meni sa njim, mamu moze vidjati, nije problem.Boemica wrote:Iz onoga što si opisao, a to je da ste imali skladan brak, i s' obzirom da nisi pomenuo (niti se to da naslutiti) da je tvoja žena narkoman, alkoholičar, kockar, psihički nestabilna osoba, itd, šanse da ti dobiješ potpuno skrbništvo su nikakve.
A zašto bi uopšte to želio![]()
Ne želiš se valjda njoj svetiti za greške preko djeteta.
Brate, sporazumno se razvedite, dogovorite se oko skrbništva, i pružite tom djetetu stabilno odrastanje.
A vezano za temu, ne javljaj se, ne odgovaraj nista, budi hladan neko vrijeme, ako se bas bude trudila da vrati tvoje povjerenje, plakala, kumila, molila da se vrati, onda mozda i ima nesto od toga, u suprotnom razvod.
Izgleda da ne znate sta znaci potpuno skrbnistvo.
Dijete moze zivjeti sa bilo kojim roditeljem, a da imaju djeljeno skrbnistvo.
- Mea_parvitas
#159 Re: online afera
Ne znam sta znaci potpuno i dijeljeno skrbnistvo, znam da dijete mora da zivi sa nekim, jal sa majkom, jal sa tatom. Ja bih se borio da zivi sa mnom
-
Niemand
#160 Re: online afera
Treba misliti na dijete. Do 18te moze imati engleske papire.
-
moonca
#161 Re: online afera
Niko od nas ne zna sta se zbilja desavalo- sve je na osnovu pisanja New Guy -a- ne znamo sta je njeno vidjenje svega i u kakvom je ona psihickom stanju. I sam je napisao da su obicna malo njeznija komunikacija-- gdje ona nije pokazala veliku zaljubljenost.insomnia78 wrote:Pa u kakvom je stanju? Treba joj vremena da razmisli. Kako bi ti to nazvala?
Treba im dati vremena da se smire - bez susreta --i da sami dodju do rjesenja. Nikava moljenja niti ponizavnja s bilo koje strane.
mislim da New Guy --treba da zakljuca temu= to moze i moderacija uciniti ako on ne zna.
- Boemica
#162 Re: online afera
Koliko znam, potpuno skrbništvo znači da samo jedan roditelj donosi sve odluke vezano za dijete. Zato sam i pitala zašto bi to želio, ako njegova žena nije nešto od nabrojanih kategorija, narkoman, alkoholičar, itd..Mea_parvitas wrote:Ne znam sta znaci potpuno i dijeljeno skrbnistvo, znam da dijete mora da zivi sa nekim, jal sa majkom, jal sa tatom. Ja bih se borio da zivi sa mnom
Mada, s' obzirom na ono što je dosad pisao, mislim da ukoliko majka ne pristane na to, šanse da dijete živi sa njim su i dalje nikakve.
- Xavier1
#163 Re: online afera
Ma u 90% slucajeva dijete dodijele majci.
-
New Guy
#164 Re: online afera
Boemica wrote:Izgleda da ne znate sta znaci potpuno skrbnistvo.
u pravu si ne znam...to je ono sto zelim..da dijete zivi samnom a nikad mi nebi palo na pamet da mu zabranjujem da provodi vrijeme s majkom.. mislim da sam u daleko boljoj prilici da mu pruzim vise nego ona,a da ne spominjem da je i njemu lakse ne mjenjati sredinu,nastaviti ici u skolu koju je isao,ostati s prijateljima s kojima je odrastao i sl...osim toga,i djetetova zelja je ista takva..ko zna koliko puta mi je ponovio da ne zeli ici nazad da zeli ostati samnom..
znaci li to ista,mogu li to dobiti ?
-
radostan dan
#165 Re: online afera
jb mater ako ste vi normalni....mislim na ove što komentarišu, i što bi sjekli mačem, i to odmah.
- Boemica
#166 Re: online afera
Ako se ona složi, možešNew Guy wrote:Boemica wrote:Izgleda da ne znate sta znaci potpuno skrbnistvo.
u pravu si ne znam...to je ono sto zelim..da dijete zivi samnom a nikad mi nebi palo na pamet da mu zabranjujem da provodi vrijeme s majkom.. mislim da sam u daleko boljoj prilici da mu pruzim vise nego ona,a da ne spominjem da je i njemu lakse ne mjenjati sredinu,nastaviti ici u skolu koju je isao,ostati s prijateljima s kojima je odrastao i sl...osim toga,i djetetova zelja je ista takva..ko zna koliko puta mi je ponovio da ne zeli ici nazad da zeli ostati samnom..
Al' de sačekaj malo, morate li se ODMAH razvest
- burgundy
#167 Re: online afera
Draga moja šćeri Amela i ženo, reci materi da se urazumi i vrati jer vas dvije bez mene nemorete ko ljudi živjet.A ni ja bez vas ne mogu biti ko čoek ko što su drugi ljudi.
- Boemica
#168 Re: online afera
Jes' meni to smiješno, dodijele, k'o ono, evo gospodžo, vi ste osvojili ovaj peharXavier1 wrote:Ma u 90% slucajeva dijete dodijele majci.
-
radostan dan
#169 Re: online afera
znači, al teško ćeš ga dobiti na način da živi sa tobom. sud je obično na strani majke, a pogotovu ako majka (kao sto je neko več napisao) nema istorijat kojim sebe čini nesposobnom ili nepodobnom za podizanje djeteta.New Guy wrote:Boemica wrote:Izgleda da ne znate sta znaci potpuno skrbnistvo.
-
emmir1
#170 Re: online afera
New Guy wrote:sutra cu podnijet zahtjev za razvod.. da li slucajno ima neko ko je prolazio nesto slicno da mi kaze imam li bilo kakve sanse da dobijem skrbnistvo nad djetetom,pod kojim uslovima ili da me bar uputi na neki link iliti nesto gdje bih mogao naci odgovore.. (nema potrebe za komentarima sa spdnjom ili slicno jer nije mi do toga)
Polako, sabura.
-
moonca
#171 Re: online afera
Koliko ste vas dvoje razdvojeni??New Guy wrote:
- DeNiro
#172 Re: online afera
radostan dan wrote:znači, al teško ćeš ga dobiti na način da živi sa tobom. sud je obično na strani majke, a pogotovu ako majka (kao sto je neko več napisao) nema istorijat kojim sebe čini nesposobnom ili nepodobnom za podizanje djeteta.New Guy wrote:Boemica wrote:Izgleda da ne znate sta znaci potpuno skrbnistvo.
.. da tesko da neko od njih dvoje dobije potpuno skrbnistvo, medjutim koliko sam shvatio, ovdje treba uzeti u obzir da postoji rizik da se ona sa djetetom moze preseliti u drugu drzavu ..
-
moonca
#173 Re: online afera
Nisam sigurna -- da je to situacija - inace nesto ne stima u njegovom slucaju?? 
- Xavier1
#174 Re: online afera
Jbg neki ljudi imaju ponos. Ti slobodno prelazi preko svega.radostan dan wrote:jb mater ako ste vi normalni....mislim na ove što komentarišu, i što bi sjekli mačem, i to odmah.
- Boemica
#175 Re: online afera
Haj mali ne kenjaj života ti.Xavier1 wrote:Jbg neki ljudi imaju ponos. Ti slobodno prelazi preko svega.radostan dan wrote:jb mater ako ste vi normalni....mislim na ove što komentarišu, i što bi sjekli mačem, i to odmah.
Treba da oduzme djetetu priliku da živi sa oba roditelja, zbog toga što mu se žena dopisivala sa tamo nekim likom, a šta je on radio da to toga dođe, to ne znamo, znamo samo šta nam on kaže, zbog nekog ponosa.