Otprilike se slazem. Stvar je da se znamo nekih 8 godina i ako je vec trebalo prerasti u nesto vise to bi sigurno do sada isplivalo sa necije strane. Zbog toga mislim da nema razloga za "brigu" od strane njenog momka. Pogotovo jer nikada niko nije izlazio 1 na 1 nego je uvijek bila grupa.Ateista wrote: ↑28/05/2026 12:58Generalno, nisam siguran. Mogu postojati ta prijateljstva, ali problem je ako ti je neko bas dobar prijatelj suprotnog spola (kod strait osoba) onda to moze lako prerasti u nesto drugo, jer ozbiljne veze podrazumijevaju i prijateljstvo, pa je dosta veza tako pocelo od prijateljstva, kad dvoje skontaju da se razumiju i dijele svasta nesto.Pandakonda wrote: ↑26/05/2026 13:30 Nedavno sam imao situaciju u drustvu gdje je jedna kolegica pronasla momka i "naglo" je pocela da propusta neke zajednicke stvari koje je nasa grupa ponekad pravila. U pitanju su izlasci, neka putovanja i slicno gdje je prije redovno isla. Konkretno nas je 6 a igrom slucaja su 3 cure i nas 3 muska. Bitna napomena svako od nas je u razlicitim trenutcima imao cure/momke (osim nje) i nikada nije bilo problema. Kada smo se upoznali imala je momka sa kojim se bas tad nekad razisla i nije imala drugog sve do sada jer je ta zadnja veza bas pogodila.
Međutim nakon sto se malo popilo jedno vece i kad smo je pritisnuli da nam kaze sta sto se udaljila, ona je "odčepila" i kaze da joj je taj novi momak rekao kako musko - zenska prijateljstva ne postoje i to je samo cekanje kad ce ko koga "bucnut". On joj sada govori da smanji druzenje sa nama sto je i nju uzdrmalo. Meni i nema bas smisla jer znamo se vec nekih 7-8 godina i da se sta trebalo desiti valjda bi se desilo. Putovali smo zajedno od mora i planina, bili u istoj kuci kad putujemo, znamo dosta stvari jedni o drugima i nikada nikome (valjda) nije na pamet palo nesto vise za ove godine. Nakon tog je nastala malo cudna tisina gdje su svi usutili i skrenuli sa teme. Nakon tog se nismo vracali na tu temu i uredno smo se viđali poslije.
Da li vi mislite da ovakva prijateljstva mogu opstati ili je raspad neizbježan? Misljenja sam da ako su osobe emocionalno zrele da znaju razdvojiti stvari nece biti problema sto vjerujem da jest slucaj ako se ima vise od 25 godina. Ovdje ne govorim sad o random prijateljima sa strane koji bi bucnuli drugaricu nego o osobama koje se relativno duze znaju i imaju malo duzu historiju
Ako se druzite kao grupa, ne 1 na 1, onda ima vise sanse da ostane prijateljski.
Konkretan slucaj, taj momak je ocito malo posesivan i ljubomoran ako joj brani druzenje, medjutim mogu shvatiti za putovanja na more ili bilo gdje drugo. Nije poenta samo hoce li se neko pokupiti sa nekim, iskreno mislim da je neprikladno da neko ko je u vezi ide bilo gdje na putovanje sa rajom a ne sa partnerom, i tu bi mi jedino logicno bilo da ona svog momja integrise u vase drustvo i da recimo idete svi zajedno nekad na putovanja.
Dolazio je i on par puta u drustvo ali se nismo nikad raspitivali sto ga ne zove malo ucestalije.
Nije on rekao da prekine kontakt, nego da "smanji" druzenje i par puta mu je bilo cudno sto grupno idemo na put. Vise je bilo u tonu da mu je sumnjivo sto se toliko druzimo a ima muskog drustva u prici. Mislim ako cura hoce da ga vara moze to uraditi sa bilo kim i sakriti. Ovako covjek zna ko su ljudi sa kojima se druzi i ona ima transparentan odnos sa njim. Sto kaze forumasica gore, pretezno ti sto se "boje" su oni koji bi to uradili pa projektuju na drugevjeshalica wrote: ↑27/05/2026 19:28Frajer joj je zagospodario pickom, uvjeti su ocito da prekine kontakte sa ljudima koje je imala...ona vjv pristala na tu ucjenu, da bi mu ugodila. Sutra kad je rokne nogom u dupe, nece imati drustva niti druzenja, jer se izolovala po zelji popisanog momka. Takva prijateljstva i druzenja mogu opstati pod uslovom da im muzevi/partneri prihvate da im druga strana ima drustveni zivot mimo njih (ne znaci da je samo jebavanje okolo). Msm realno, toliko je primjera gdje neko sklopi brak i naglo se udalji i prestane komunicirati. Jbg svako iz svoje pozicije gleda neku situaciju u zivotu. Tako i ona.Pandakonda wrote: ↑26/05/2026 13:30
Međutim nakon sto se malo popilo jedno vece i kad smo je pritisnuli da nam kaze sta sto se udaljila, ona je "odčepila" i kaze da joj je taj novi momak rekao kako musko - zenska prijateljstva ne postoje i to je samo cekanje kad ce ko koga "bucnut". On joj sada govori da smanji druzenje sa nama sto je i nju uzdrmalo.
Da li vi mislite da ovakva prijateljstva mogu opstati ili je raspad neizbježan?
Momak joj je ocito profil seljobana koji misli da svaka zena se jebe ili ce biti jebena ako je progovorila sa nekim muskarcem ili imala neki kontakt.