Ne mislim ja da jedina moguca uspjesna veza jeste sa klonom samog sebe. Jedva sam sa sobom izlazim na kraj, jos mi treba neko slican meni.dita von teese wrote:Svako se cudi necemu, a ja se cudim kako to da ljudi misle da je jedino moguca veza sa osobom koja je u dlaku slicna nama. Halo! Naravno da ce te neko cijeniti mene i moje izbore, ako sam mu bas bas slicna. Svako za sebe voli misliti da je najbolji, jos kad nadje za to potvrdu u nekom drugom...Ali sta ako se ne slazemo u nekim stvarima? Jel to razlog da se rasturi veza ili da ne budes s nekom osobom? I kako znas da te neko stvarno cijeni, ako si mu u svemu slicna/slican? Ne cijeni taj tebe, vec svoju sliku koju vidi u tebi, jer mu je to potvrda da je on ok, da je adekvatan.Opetja033 wrote:Poredjenje ti je onako bas, nigdje veze. Naprotiv - ako se tekst Nikole Pejakovica moze porediti i sa cijim mentalnim sklopom ovdje na ovoj temi - to su onda ove lazne kosmopolite koje se zgrazaju time sto neko ne moze sebe zamisliti u mijesanom braku. Pa jbt, evo ja sebe ne mogu zamisliti u braku sa nekom koja je sedam dana sa nestrpljenjem ocekivala koncert Ace Lukasa - ne sto je Aca Lukas u pitanju, ne sto sam nesto posebno veliki vjernik nego sto ocito imamo razlicite prioritete u zivotu. Ali to je normala, cool, ja sam onda urbana raja. Djevojka kaze da joj je vjera na prvom mjestu u zivotu a onda se javi "kosmopolitska" forumasica i kaze, parafraziram, da ne moze da vjeruje da danas neko moze tako razmisljati. I u cemu je onda razlika izmedju te forumasice i Nikole Pejakovica?
Sto to tebe ovo sto je @sanjam_te napisala podsjeca na tekst Pejakovica molim te? Je li ona nesto lose rekla protiv mjesanih brakova? Protiv djece iz istih tih brakova? Ako djevojka zeli svoju djecu odgojiti u vjeri u kojoj je i ona rodjena mislim da je sasvim logicno onda da joj nije ni na kraj pameti stupiti u brak sa nekim ko nema slicne prioritete - pa makar ta osoba bila i iste nacionalnosti.
Ne mogu da vjerujem sta poredis..
Naravno, postoje stvari kod kojih nema kompromisa, kao sto su postovanje (na prvom mjestu), moralna ubjedjenja, porodicne vrijednosti (npr. hocu djecu, necu djecu, hodu jedno, troje petero), ti prioriteti (samo ne znam kakve veze imaju prioriteti sa koncertom Ace Lukasa?) i sta ja znam.
Sve u svemu slazem se sa tobom. Ono za Acu Lukasa sam uzeo kao banalan primjer. Samo ne mogu na erende kora i ne mogu ovog laznog multi-kulti pristupa i brutalnog primitivizma koji izbija iz njega.
Svi mi u zivotu imamo neke svoje prioritete, neke svoje poglede na svijet. Medjutim poredjenje jednog covjekomrzca kakav je Nikola Pejakovic sa djevojkom koja je samo rekla da joj je vjera glavni prioritet u zivotu i da ne bi mogla biti u braku sa osobom koja nije njene vjere (a da pri tome nije uputila ruzne rijeci bilo kome) - je degutantno, primitivno i odvratno. Nazivanje djevojke primitivnom zbog te njene recenice je takodje - degutantno, primitivno i odvratno. I kao sto sam napisao: identicno metalnom sklopu tog istog Pejakovica, ista matrica razmisljanja, isti nivo razmisljanja - nikakve razlike nema.