Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Samprotivsviju

#40326 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Samprotivsviju »

Nastasia wrote: 03/05/2024 17:11
Samprotivsviju wrote: 10/04/2022 10:55 Polazeci od pretpostavke da ste zaposlene i kao takve da li je vama zenama normalno da u vidu finansijskog aspekta sve vase troskove iskljucivo snosi muskarac (kafe, putovanja, more i izlasci itd, znaci apsolutno svaka aktivnost koja ukljucuje vas dvoje)?
Meni licno nije normalno, i u mom slucaju je moje ponasanje ovisilo od muskaraca s kojim sam.

Naprimjer, u prosloj vezi, kada nisam ja imala novca da platim sebi putovanje, otkazali smo ga, a onda sam ga ja nagovorila da ode sam jer je jako povoljno bilo, imao je novca za sebe i bio je na godisnjem.

Izlaske je placao on, ali sam ja gledala da platim neke vece racune, koji nisu bilo tako cesti, pa da balansiramo.

Airbnb i booking bi islo tako sto bi on platio smjestaj, a onda ja ostalo.

Sa momkom prije toga, nije mi davao da platim ista. Stavise, ako bih sebi nesto kupila, a racun je bio visok, uvijek bi nasao nacin da mi uklepa polovicu iznosa. A imao je manja primanja od gore opisanog.
Ovo je olaksanje, mislio sam da je ovakva vrsta djevojaka /zena izumrla 🥲
oldtajmer

#40327 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by oldtajmer »

ponekad mi na fejsu izlete poruke sa onog sarajevo spotted pa se sit ismijem :lol:
uglavnom i musko i zensko pisu - vidjen ovaj ili onaj,zna li neko ime,instagram i sl.
ali kad napisu neko sjedio preko puta njih,pa umjesto da pridju oni preko neta traze informacije ,to mi je hit :D

pa shodno tome zanima me bas je li danas toliko lose stanje pa su muski bez muda da pridju djevojci ili je to danas opste prihvaceno i potpuno ok,pa djevojka ako joj neko pridje na ulici,kaficu itd. padne u bandak sta li :?
nekome

#40328 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by nekome »

Nisam u toku ali koliko mogu skontati prilazak je danas kulturoloski neprihvatljiv. Nije nemoguce izvesti ali po defaultu je big no-no.
Athlon64

#40329 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Athlon64 »

Baš tako.

Ima more videa na mrežama o tome, uglavnom kako sam vidio, ako joj se ne svidiš - rizikuješ da popušiš prijavu za harassment + javno sramoćenje, tako da danas prilaze samo "dovoljno ludi" kojima je to svejedno, očito.
bleee_sa

#40330 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by bleee_sa »

Šta ovo ne mogu na bc da pišem, pita me nekakve zvjezdice na zastavi :twisted:
janje_

#40331 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by janje_ »

oldtajmer wrote: 04/05/2024 23:06 ponekad mi na fejsu izlete poruke sa onog sarajevo spotted pa se sit ismijem :lol:
uglavnom i musko i zensko pisu - vidjen ovaj ili onaj,zna li neko ime,instagram i sl.
ali kad napisu neko sjedio preko puta njih,pa umjesto da pridju oni preko neta traze informacije ,to mi je hit :D

pa shodno tome zanima me bas je li danas toliko lose stanje pa su muski bez muda da pridju djevojci ili je to danas opste prihvaceno i potpuno ok,pa djevojka ako joj neko pridje na ulici,kaficu itd. padne u bandak sta li :?
nije stvar da li su bez muda ili ne, danasnja mladez tako komunicira. u nase vrijeme, kad vidis curu, raspitas se prvo u raji jel bila s kim, pa zna li je ko, pa onda nadjes nacin da pridjes..

danas se prvo traze profili po socijalnim mrezama, pa se malo spijunira da se vidi ima li kakvih falinki, pa tek onda mesendzer i porukice i to..

kad vidim da sjede cura i momak za stolom i svako gleda u svoj telefon, i s vremena na vrijeme pokaze onom drugom svoj ekran, pomislim da smo kao civilizacija otisli poprilicno do djavola.

ne bi se djevojka ubandacila kod tradicionalnog prilaza, ali je sve stvar sigurice. ispipas sve online, zavrsis poso i onda samo za ruku, nema tu haman neizvjenosti ni sekunde.. ako jedna strana nije za, to se jos online rijesi.
oldtajmer

#40332 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by oldtajmer »

Pozdrav, moze ime radnice iz slasticarne Ramis. Crvenokosa, nizeg rasta, prelijep osmijeh. Prije 2 dana sam sjedio tu s jaranom, nasmijali smo se jedno drugom par puta.
o ovome ja govorim :lol: tacno bi i njega i jarana izbubo letvom po ledjima :D
teuta06

#40333 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by teuta06 »

oldtajmer wrote: 04/05/2024 23:06 ponekad mi na fejsu izlete poruke sa onog sarajevo spotted pa se sit ismijem :lol:

pročitala sam ovih dana jedan savjet konobara (post je na engleskom, nije savjet konobara sa Balkana :lol: ), koji je godinama radio kao konobar, te savjetuje da se priđe curi i ponudi piće, a ne da se šalje piće curi/curama.. kaže veći je uspjeh da cura mozda i pristane, a ovi što šalju piće, ne poduzimaju ništa drugo, nego čekaju "da im cura sama sjedne u krilo", kako on to navodi, što se naravno nikad ne desi :razz: kaze konobar ako priđete curi i ponudite piće, mozda sta i bude, a ovako šaljete piće, ostanete bez para i nista ne bude,...totalni gubitak

A curama se nije prilazilo ni dok sam ja izlazila, bas bas slabo, što je meni bas tuzno... gdje malo adrenalina (sad ce dezurni komentatori reci, priđi ti momku, ako ti je adrenalin).. a jedna moje profesorica je rekla nama curama: "tko bi vam prisao, izlazite u čoporu, ja vam ne bih prisla"
Optimus09

#40334 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Optimus09 »

Sjetim se davno,jedan tip prisao djevojci,ova naglas imam momka da ga malo ponizi.Ovaj plane ebe joj sve na kamaru :lol:
oldtajmer

#40335 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by oldtajmer »

teuta06 wrote: 29/05/2024 14:21

pročitala sam ovih dana jedan savjet konobara (post je na engleskom, nije savjet konobara sa Balkana :lol: ), koji je godinama radio kao konobar, te savjetuje da se priđe curi i ponudi piće, a ne da se šalje piće curi/curama.. kaže veći je uspjeh da cura mozda i pristane, a ovi što šalju piće, ne poduzimaju ništa drugo, nego čekaju "da im cura sama sjedne u krilo", kako on to navodi, što se naravno nikad ne desi :razz: kaze konobar ako priđete curi i ponudite piće, mozda sta i bude, a ovako šaljete piće, ostanete bez para i nista ne bude,...totalni gubitak

A curama se nije prilazilo ni dok sam ja izlazila, bas bas slabo, što je meni bas tuzno... gdje malo adrenalina (sad ce dezurni komentatori reci, priđi ti momku, ako ti je adrenalin).. a jedna moje profesorica je rekla nama curama: "tko bi vam prisao, izlazite u čoporu, ja vam ne bih prisla"
jbg samo bi glup covjek pomislio da slanje pica zavrsava posao (mozda dom perignon to nisam nikad probao :oops: ),jednostavno moze da probije led za dalje i to je to,a i ako ostanes bez sta love to vece nije velika steta,svakako je veca steta udar na ego ako si cijelu noc odbijan,mada ako si stabilan nije ni to steta osim ako se ne ponavlja duze vrijeme :D

ne znam fakat,ranije se u mom okruzenju uvijek prilazilo,sad da li u kaficu,na ulici,parku i sl.,pa cak i ako su djevojke izasle coporativno nije nista strasno,vidis neku koja ti se svidja,baci i ona pogled na tebe,pridjes i pozoves je sa strane malo,ako je zainteresovana poci ce,tu se upoznate,razmijenis broj,eventualno ako vidis da ima hemije pozoves je da prosetate odma i sl. pa kako bog da :D
sad je drugi vakat pa se ne bi tu petljao bas puno
pade mi nesto na pamet kako sad ova mladjarija nikad nece osjetiti cari izlazaka na slijepo,jer ti je uglavnom sve servirano,npr ti ili jaran imate djevojku,ona ima slobodnu jaranicu,znas joj samo ime,nikad se niste vidjeli i dogovorite sastanak u cetvero,e u tome je merak ,u tom otkrivanju,saznavanju.snalazenju u momentu,ako ti se svidja kako je sarmirati a ne znas nista o njoj ili kako eskivirati ako ti se ne svidja,naravno i ona isto tako....,ovo danas kad imas sve zive informacije,pa i vise nego sto te zanima bas ne nosi mnogo uzbudjenja ali jbg tako je kako je
eluna

#40336 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by eluna »

oldtajmer wrote: 30/05/2024 17:06
ponekad mi na fejsu izlete poruke sa onog sarajevo spotted pa se sit ismijem :lol:

problem je u tome što se djevojke ne znaju više ponašati kad im neko priđe, što je djelomićno uzrokovano sigurnosnom situacijom ......lično - ne upoznajem više nikoga ako ga neko moj ne poznaje već
Ramzess Veliki

#40337 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Ramzess Veliki »

" Mala 'oš popit ... " :thumbup:

Odo' probat' pa vam javim jel' pali ... :mrgreen:
eluna

#40338 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by eluna »

Ramzess Veliki wrote: 16/10/2024 09:03

" Mala 'oš popit ... " :thumbup:

Odo' probat' pa vam javim jel' pali ... :mrgreen:
iskreno rečeno - nikada nisam obraćala mnogo pažnje na muškarce koji samo pošalju piće, to mi nekako kukavički ..... "ja bi s tobom nešto, ali eto pojma nemam šta bi" ......a kad priđe djevojci/ženi valjda zna zašto prilazi, šta god da mu je namjera .... i zbof toga više cijenim one koji priđu direktno ...
ho oponopono

#40339 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by ho oponopono »

ShnjaZZZ wrote: 16/09/2023 23:01 Kako se emocionalno i ljudski nositi sa prekidom?

Bio sam single 4 godine skoro i prije 4 mjeseca upoznam predivnu djevojku. Ona je bila ta koja je inicirala sve i nakon dugo vremena bio sam baš sretan. Svima koji su mi bitni u životu sam rekao za nju.

Bilo je lijepo no zadnjih par dana osjetim neku distancu i kao da sam naslutio, večeras kad smo bili zajedno prekine.

Volim je, još sam zaljubljen i jako teško mi pada činjenica da uz nju gubim i najboljeg druga i nekog svog životnog saputnika. Mislio sam, siguran sam da je bio ona ta ta.

Kako pregrmit ovo a ne ispast patetičan i depresivna ojebina???

Nisam mislio da čojka može nešto ovako slomit u 32-oj god života iako je kratko trajalo.

Osjećam se glupo i poraženo od života.

Jebiga, usranom se ne da do potoka.
Nedostajat će mi ko sam đavo, bukvalno vidim agoniju narednih godinu dana u životu jer sam glupi kreten Bog me jebo kad se tako lako prepustim i zavolim.

Image
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#40340 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Bobi »

Da li vam se ikada dogodilo da zaboravite gdje ste parkirale auto jer ste bile previše zaokupljene pričanjem na telefon?
ShnjaZZZ

#40342 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by ShnjaZZZ »

ho oponopono wrote: 20/10/2024 19:45
ShnjaZZZ wrote: 16/09/2023 23:01 Kako se emocionalno i ljudski nositi sa prekidom?

Bio sam single 4 godine skoro i prije 4 mjeseca upoznam predivnu djevojku. Ona je bila ta koja je inicirala sve i nakon dugo vremena bio sam baš sretan. Svima koji su mi bitni u životu sam rekao za nju.

Bilo je lijepo no zadnjih par dana osjetim neku distancu i kao da sam naslutio, večeras kad smo bili zajedno prekine.

Volim je, još sam zaljubljen i jako teško mi pada činjenica da uz nju gubim i najboljeg druga i nekog svog životnog saputnika. Mislio sam, siguran sam da je bio ona ta ta.

Nisam mislio da čojka može nešto ovako slomit u 32-oj god života iako je kratko trajalo.

Nedostajat će mi ko sam đavo, bukvalno vidim agoniju narednih godinu dana u životu jer sam glupi kreten Bog me jebo kad se tako lako prepustim i zavolim.

Image
Sad mi smiješno ovo, prebolio je za 10 dana haha. Mislio sam da ću bit slomljen al' jok.
Bobi
Forum administrator

#40343 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Bobi »

ljubicasti limun wrote: 20/10/2024 21:09 Ne.

Jer ne vozim. :D
Ko to vozi a ko voza :D ?
ljubicasti limun

#40344 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by ljubicasti limun »

Ja ne vozim, al mene vozaju. Mostly uber :D
Bobi
Forum administrator

#40345 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Bobi »

uber alles :lol:
Chloe
Photo mod

#40346 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Chloe »

Bobi wrote: 20/10/2024 19:47 Da li vam se ikada dogodilo da zaboravite gdje ste parkirale auto jer ste bile previše zaokupljene pričanjem na telefon?
Ne.

Meni se gore desilo, zaboravila da sam autom došla u trgovinu, kupila neke sitnice i otišla kući. Tek kad me tata nazvao i pitao gdje sam, kao ne vidi me u trgovini, a auto ispred parkiranom, skontala sam šta sam napravila. :D
ho oponopono

#40347 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by ho oponopono »

ShnjaZZZ wrote: 20/10/2024 21:23
ho oponopono wrote: 20/10/2024 19:45

Image
Sad mi smiješno ovo, prebolio je za 10 dana haha. Mislio sam da ću bit slomljen al' jok.
:pusi2:
Image
Ramzess Veliki

#40348 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Ramzess Veliki »

Zasto niste masovno glasale za mene ???

:jedekolac:
aCme

#40349 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by aCme »

Neću ništa pitat.

Image
eluna

#40350 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by eluna »

Bobi wrote: 20/10/2024 19:47 Da li vam se ikada dogodilo da zaboravite gdje ste parkirale auto jer ste bile previše zaokupljene pričanjem na telefon?
ne .... ali sam znala biti umorna toliko, da ujutro kad ustanem pojma nemam gdje mi je auto
Post Reply