strucnjakdemagog wrote: ↑09/01/2020 19:33
moonca wrote: ↑09/01/2020 18:59
pa, ne znam jel' to komplimnet

al... dobro
pitanje
zlacani- jesi li se ponudio dovrsiti sok..
Da te ne citiram gore, s moba sam. Dakle, nije meni problem platiti i 5x, nije to neki račun 5-6 KM, ali jednostavno pitam da vidim kako razmišljaju druge žene.
Ako odemo na kafu i ona plati, to je ipak neki znak da joj je stalo da se vidimo, da ćaskamo... A kao što rekoh, malo mi je glupo plaćati uvijek, jer sa drugovima uglavnom naizmjenično plaćamo cehove, naravno ne striktno.
Mislim da nije s tim povezano... ja se licno ne osjecam ugodno, da mi neko placa -sada
- mada.kao mladja,desavalo se i to smo nekako smatrale normalnim... kao i da nam prijatelji placaju- sto je van pameti- to mi i tada nije bilo ok..
Ali ,sve zavisi sta se desi na pocetku. Imala sam prijateljicu-zajedno radile i vrlo cesto nakon posla -da ubijemo vrijeme -hajmo na pizzu ili kafu- i nekako, ne sjecam se zasto- uvijek sam ja placala. jednostavno-kada dodje konobar -ja uzimam novcanik - ona pokusa ali ne dovrsi.. radnju

jao zbilja smijesno- mislim neugodno mi je i pisati o tome, ali, samo zbog primjera... bila mi je draga i tak .. sta ja znam-
.znam slucajeva -da se prijatelji naljute - primjer- jutarnja kafa kupovina - to-go- uvijek jedan kupuje i placa- i nakon nekog vremena -kaze drugu- hoces li ti ikada platiti svoju kafu tada je bila oko $1.50- ovaj se naljuti- i naapdane ga -sto ga vrijedja , - vec znate sta se sve kaze...

i razidju se..