Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
almir_tz

#2976 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by almir_tz »

Ne znaju, jer nisu svjesni kakve posljedice to ostavlja na emocionalno stanje ličnosti. Što jedan moj prijatelj znao reći: "Oni misle da su sretni." Ovo je rekao nevezano za fak badizm.
ho oponopono

#2977 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by ho oponopono »

...čuj... frend ti ljut na bičarku, zaljubio se u fak badija...kad ne zna plejkati što se upušta u igru...i on sav istraumiran sad jado opleo...za onim što ga bolicka...ako je rekao nevezano za to...alaj sere vala...:pusi2:
annoy

#2978 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by annoy »

Za mene je problem s tim neobaveznim odnosima to sto podilaze kulturi bjezanja od odgovornosti
Ako je to zaista odnos dvije osobe koje stvarno zele samo seks, i znaju u sto se upustaju, onda ok, ali cini mi se da to cesto bude odnos u kojem je vise ili manje jasno da bi jedna strana nesto vise, dok druga strana bi htjela beneficije koje dobivas u vezi, ali ipak ne zeli obavezu koju veza donosi, pa onda definiraju jedan takav odnos gdje zapravo jedna strana se uvijek potajno nada da ce mozda biti nesto vise
Da ne govorim o tome kako muskarci i zene razliciti percipiraju seks i zene ga u vecoj mjeri vezu s emocijama i zato ih mnogo u takvim odnosima eventualno razvije određene osjecaje, ako ih vec nisu imale na pocetku, i onda se dovedu u tesku situaciju
Sve je to super, svatko ima slobodu da radi sto zeli, ako zeli samo seks i nađe si nekog drugog tko zeli to isto, ne pada mi na pamet govoriti drugome sto (ne)bi trebao raditi, ali meni se to cini kao vrlo nezdrava vrsta odnosa i ne vjerujem da covjeka moze ispuniti iskljucivo seksualna komponenta odnosa s drugom osobom
Euridika
Globalna šefica

#2979 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

annoy wrote:Za mene je problem s tim neobaveznim odnosima to sto podilaze kulturi bjezanja od odgovornosti
Ako je to zaista odnos dvije osobe koje stvarno zele samo seks, i znaju u sto se upustaju, onda ok, ali cini mi se da to cesto bude odnos u kojem je vise ili manje jasno da bi jedna strana nesto vise, dok druga strana bi htjela beneficije koje dobivas u vezi, ali ipak ne zeli obavezu koju veza donosi, pa onda definiraju jedan takav odnos gdje zapravo jedna strana se uvijek potajno nada da ce mozda biti nesto vise
Da ne govorim o tome kako muskarci i zene razliciti percipiraju seks i zene ga u vecoj mjeri vezu s emocijama i zato ih mnogo u takvim odnosima eventualno razvije određene osjecaje, ako ih vec nisu imale na pocetku, i onda se dovedu u tesku situaciju
Sve je to super, svatko ima slobodu da radi sto zeli, ako zeli samo seks i nađe si nekog drugog tko zeli to isto, ne pada mi na pamet govoriti drugome sto (ne)bi trebao raditi, ali meni se to cini kao vrlo nezdrava vrsta odnosa i ne vjerujem da covjeka moze ispuniti iskljucivo seksualna komponenta odnosa s drugom osobom
I opet :thumbup: ... podržavam od-do...
zoomba

#2980 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by zoomba »

almir_tz wrote:Ne znaju, jer nisu svjesni kakve posljedice to ostavlja na emocionalno stanje ličnosti. Što jedan moj prijatelj znao reći: "Oni misle da su sretni." Ovo je rekao nevezano za fak badizm.
Ti bi trebao propovjedati po gornjoj maoci :mrgreen:
moonca

#2981 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by moonca »

almir_tz wrote:Ne znaju, jer nisu svjesni kakve posljedice to ostavlja na emocionalno stanje ličnosti. Što jedan moj prijatelj znao reći: "Oni misle da su sretni." Ovo je rekao nevezano za fak badizm.
Zar to nije dovoljno? :-)
Edin25

#2982 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Edin25 »

zoomba wrote:
Ti bi trebao propovjedati po gornjoj maoci :mrgreen:
pa on i jeste ubaceni wehbiaj agent :d
almir_tz

#2983 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by almir_tz »

Euridika wrote:
annoy wrote:Za mene je problem s tim neobaveznim odnosima to sto podilaze kulturi bjezanja od odgovornosti
I opet :thumbup: ... podržavam od-do...
Potpis. Jedno je misliti da si sretan, a nešto sasvim drugo biti odvojen od realnosti i misliti da si sretan, a ono u mulju do guše.
Zejnep

#2984 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Zejnep »

moonca wrote:
Nije. Kad misliš da si nešto što nisi moš u bolnico završiti. Na petom :eh:
almir_tz

#2985 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by almir_tz »

Zejnep wrote:
moonca wrote:
Realno.
moonca

#2986 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by moonca »

Zejnep wrote:
moonca wrote:
Mozemo mi napraviti sretnu atmosferu ako smo realni. Mozak je cudo,kako nam pomaze kada treba.
pukepuke

#2987 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by pukepuke »

Istina sve. Mada, ne vidim problem u rađanju djece izvan braka, neki ljudi naprosto ne uspiju pronaći osobu s kojom žele provesti život, trebaju li ostati zakinuti za roditeljstvo? Priznajem, komplicirano je imati dijete na taj način i možda nefer prema djetetu ali nije moje da sudim. Dijete rođeno iz bezvezne veze može biti sretnije od onog koje raste "u obitelji".
Inače, ne tučem se ni s kim, pa ni s drugim ženama. Danas sam super, dan je savršen, upravo pijuckam čaj i jedem pecivo s bademima i čokoladom, može li bolje? Bolesnike njegujem ali nisam baš Florence Nightingale. Žene nisu ništa više komplicirane nego muškarci.
Sve sam valjda odgovorila...
Euridika
Globalna šefica

#2988 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Euridika »

pukepuke wrote: Istina sve. Mada, ne vidim problem u rađanju djece izvan braka, neki ljudi naprosto ne uspiju pronaći osobu s kojom žele provesti život, trebaju li ostati zakinuti za roditeljstvo? Priznajem, komplicirano je imati dijete na taj način i možda nefer prema djetetu ali nije moje da sudim. Dijete rođeno iz bezvezne veze može biti sretnije od onog koje raste "u obitelji".
Znaš u čemu je ovdje jedini problem? Što najčešće, kad se dijete rodi, barem jedna strana (uglavnom ženska) počne insistirati da se takva veza kruniše brakom, baš zbog tog djeteta. Da ne bi dijete odrastalo samo s jednim roditeljem, odnosno u nekom čudnom 'partnerstvu' roditelja. I onda dobiješ neku skroz čudnu porodicu (ako se to pretvori u brak), ili zategnute odnose 'partnera' oko skrbništva nad djetetom, u smislu da majka opstruira ocu da vidi dijete i sl. Teško to može funkcionirati kako treba u stvarnosti.
I ja apsolutno podržavam pravo svakog normalnog čovjeka na potomstvo, čak i van braka (ako je to jedina opcija), ali mi se čini da je tu bolje primijeniti opciju anonimnog donora polnih ćelija, nego osobu koju poznaješ i koja ti je samo prijatelj (s beneficijama). Nažalost, ovo kod nas još nije dovoljno razvijeno, niti društveno prihvaćeno. A i da jeste, muškarci su tu prilično zakinuti u odnosu na žene, njima nije dovoljna donorica, njima treba surogat majka. :|
Ramzess Veliki

#2989 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Ramzess Veliki »

Imao sam takvih kombinacija, nikoga nije zaboljela glava, dobro njoj, dobro meni, kad nadju ozbiljnu vezu zabava se zavrsi, postanu vjerne, ponekad mahnu, ja odgovorim osmijehom. Ako se udaju prodju pored mene kao da me ne znaju, ja ne pozdravljam, ne zovem. Svi sretni i zadovoljni.
Prije nego udjoh u brak.
zoomba

#2990 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by zoomba »

Jel volite poklon iznenadjenje il vise lovu pa da same sebe iznenadite?
Zejnep

#2991 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Zejnep »

zoomba wrote:Jel volite poklon iznenadjenje il vise lovu pa da same sebe iznenadite?
Poklon-iznenađenje, definitivno :D
djevojka bez imena

#2992 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by djevojka bez imena »

zoomba wrote:Jel volite poklon iznenadjenje il vise lovu pa da same sebe iznenadite?
Keš. Teška sam pri kupovini i rijetko mi neko kupi nesto da mi svidi.
pukepuke

#2993 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by pukepuke »

Poklon iznanedjenje, volim da se gospodin malo potrudi.
Zejnep

#2994 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Zejnep »

Ble vas pare :lol:
spreca

#2995 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by spreca »

sherbett wrote:
Zejnep wrote:
Poklon-iznenađenje, definitivno :D
Pare.. jer mi je lakse nadodati nego trazit skroman poklon :mrgreen:
jel 100kuna moRe da zadovolji :lol:
djevojka bez imena

#2996 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by djevojka bez imena »

Zejnep wrote:Ble vas pare :lol:
Eto ti ih ne volis :oops: hajde suti :lol:
Zejnep

#2997 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Zejnep »

djevojka bez imena wrote:
Zejnep wrote:Ble vas pare :lol:
Eto ti ih ne volis :oops: hajde suti :lol:
Pa imam svoje, kupim šta mi treba. Poklon je poklon. Al hajd, moRe bit da sam naopaka. :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2998 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Tomahawk11 »

sherbett wrote: Meni je nedavno bio rodjendan.. i bome sam se uzneenadila kada su pocela ulazit moja braca i svaki turi pare.. a imam ih 5.. od toga 4 veca.. do sada sam svima samo ja davala pare i kupovala.. e neka sad oni malo trose na mene!
:mrgreen:
Gdje ćemo :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2999 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Tomahawk11 »

sherbett wrote: U city na muziku :oops:
žemo :kiss:
mad_max_ba

#3000 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by mad_max_ba »

Tomahawk11 wrote: