vi -- postovani citaoce
i tu nastupa vasa moralna dilemica
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Recidanas wrote:haj vako...
vi -- postovani citaoce-- poznajete ponaosob osobu X i osobu Y... koji su u nekakvoj vezici sa tendencijom uozbiljavanja (sudeci po prici osobe X)... samo, osoba Y izgleda pati od amnezije, jer je zaboravila spomenuti osobi X da je u duzoj i "ozbiljinoj" vezi sa osobom Z...
i tu nastupa vasa moralna dilemicareci ili ne reci... osobi X...
vi ste ostatak abecede i matematickih funkcijabosmen wrote:Dje Sajpriovo je vec matematika.bemm ti titu
kako ga vako zakukulji jedva skontah, malo falilo da uzmem papir pa da to sve nacrta,
![]()
![]()
![]()
JOs samo ako moze da nam imenujes pod kojom smo mi jel po Q ?![]()
pa i ja bih htjela da mi se kaze... ali ja sam ja, a osoba X je osoba X...anais_nin wrote:ja znam da sam ja osoba X da bih ja htjela da mi se kaze![]()
a da sam ja pismonosa, ja bih pokusala da dovedem situaciju do toga da joj Y sam kaze![]()
kako znam i umijem
jer vazda nosiocu vijesti odrube glavu
![]()
a ja svoju volim
Nadji osobu W koja ce po zadatku ispricati osobi X...danas wrote:haj vako...
vi -- postovani citaoce-- poznajete ponaosob osobu X i osobu Y... koji su u nekakvoj vezici sa tendencijom uozbiljavanja (sudeci po prici osobe X)... samo, osoba Y izgleda pati od amnezije, jer je zaboravila spomenuti osobi X da je u duzoj i "ozbiljinoj" vezi sa osobom Z...
slazhem se, i ja bih u svakom sluchaju htjela da mi se kazhe...anais_nin wrote:ja znam da sam ja osoba X da bih ja htjela da mi se kaze![]()
a da sam ja pismonosa, ja bih pokusala da dovedem situaciju do toga da joj Y sam kaze![]()
kako znam i umijem
![]()
a ja svoju volim
indirect approachProzor wrote:Nadji osobu W koja ce po zadatku ispricati osobi X...danas wrote:haj vako...
A sve zavisi i od toga jesi li vise upoznata sa osobom Y ili X, kao i kakva ti je relacija sa osobom Z(ako je uopce ima)?:D
nije problem......znas da je tony soprano od nas pokupio diplomatijudanas wrote:rode, hos' skoknut do ofisa mi da to odradis za dajdzincupitt wrote: Ima i ona da odes osobi Y i kazes da ces joj razvaliti usta zvaljava ako povrjedi osobu X na bilo koji nacin:D stari plemenski obicaji.....
:D:D
![]()
![]()
e onda -- ako ovaj anaisin carrot ne upali, oslanjam se na tvoj stickpitt wrote:nije problem......znas da je tony soprano od nas pokupio diplomatijudanas wrote:rode, hos' skoknut do ofisa mi da to odradis za dajdzincupitt wrote: Ima i ona da odes osobi Y i kazes da ces joj razvaliti usta zvaljava ako povrjedi osobu X na bilo koji nacin:D stari plemenski obicaji.....
![]()
![]()
jok stick......my Glockdanas wrote:e onda -- ako ovaj anaisin carrot ne upali, oslanjam se na tvoj stickpitt wrote:nije problem......znas da je tony soprano od nas pokupio diplomatijudanas wrote: rode, hos' skoknut do ofisa mi da to odradis za dajdzincu![]()
![]()
![]()
![]()
problem jedawn_upon_dawn wrote:ljudi glasnik uvijek nastrada ... anais rece - ako si dobra sa Y lijepo i direktno joj pridji i reci da kaze osobi X. u suprotnom, to ces ti ucinitii uradit ce to.
meni ne smeta sto si ti u vezi, jer nisam ljubomorandanas wrote:haj vako...
sta se ti javljas zelenibosmen wrote:MOra da ti je plavaanais_nin wrote:ja znam da sam ja osoba X da bih ja htjela da mi se kaze![]()
kako znam i umijem
![]()
a ja svoju volim
![]()
ma sve to stoji...ali ako je osoba Y takodje jaran, ima valjda neke lojalnosti i tulady midnight wrote:slazhem se, i ja bih u svakom sluchaju htjela da mi se kazhe...anais_nin wrote:ja znam da sam ja osoba X da bih ja htjela da mi se kaze![]()
kako znam i umijem
![]()
a ja svoju volim
a i ja bih kao pismonosha bila u dilemi - no bila sam vec u takvim situacijama, pa sam riskirala glavu - i evo je josh na ramenima:).
ma ja bih ili onako u prici upitala X koliko zna o Y i tako to (cisto da je zaintrigiram) ili bih joj rekla, da se kao nesto sjecam da je Y bio nekad u vezi sa tom i tom osobom... probudi makar sumnju...danas wrote:problem jedawn_upon_dawn wrote:ljudi glasnik uvijek nastrada ... anais rece - ako si dobra sa Y lijepo i direktno joj pridji i reci da kaze osobi X. u suprotnom, to ces ti ucinitii uradit ce to.
u tome sto sa osobom X imas daily contact, te slusas entuzijasticne price o osobi Y
a osobu Y poznajes iz neke desete kombinacije i ne sreces je niti komuniciras sa njom redovno... te osoba X i ne zna da ti znas osobu Y... jer recimo osoba Y radi skupa sa bratom tvoje prijateljice N....
ali last intelod prije dva dana potvrduje da su osoba Y i osoba Z i dalje zvanican par...