mladi roditelji

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

zena21

Post by zena21 »

alphonse kauders wrote:
zena21 wrote:Znaci oni koji se udaju/ozene rano su seljaci i "sirovi", a oni koji to urade kasnije ili nikako su "pismeni"... :? :?

Izvini jarane, nidje veze :roll:
Ne mora značiti, ali je uglavnom tako. Upravo znam za slučaj jedne curice na faksu koja ima 21. god. i hoće da se uda za momka s kojim hoda 5 mjeseci, razlog - ne daju joj njeni da prespava kod njega. Znači seljakluk, mahalski mentalitet, (iako se ponaša i izgleda dosta urbano), gdje se udaje da bi familija bila sretna i zadovoljna. Osim toga, mišljenja sam da se ne možeš sasvim razviti kao ličnost kad se sa 20 godina posvetiš braku i djetetu, tj. da ti emocionalni razvoj počne vrlo rano počinje stagnirati. To je moje mišljenje i niti ga ja mogu dokazati niti ga bilo ko može osporiti, apsolutno subjektivno.

I usput, jaranice (da prihvatim žargon ulice kad ti je on bliži), nisam ti ja jaran :-)

Boze sto ste svi uvredljivi ovih dana :? :roll: :roll: :roll:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

ja i dalje ne kontam od koje do koje godine se broji da je covjek mlad da bi dobio dijete, kad je zreo i kad je prestar :?

vidjela sam primjera gdje su roditelji u prosjeku imali 25 godina kad su dobili prvo dijete, pruzaju mu maksimalno roditeljske njege i ljubavi i sl., a vidjela sam i "starijih" parova koji se ponasaju prema vlastitoj djeci kao prema strancima... isto tako sam vidjela i obratne situacije...
dakle, sve je to individualno i ne mozemo reci kad je ko star ili mlad da se odluci za roditeljsku ulogu.

da li ce mene mahala obiljeziti i smatrati kao mladu/staru mamu onog dana kad se odlucim da imam dijete - to me ni najmanje ne zamara. :-)
danas

Post by danas »

cHupjahalic@ wrote: dakle, sve je to individualno i ne mozemo reci kad je ko star ili mlad da se odluci za roditeljsku ulogu.
e i ti ga zakomplikova :D kako sad ovo :D individualno :? :? :? :lol: :lol: :lol:
Pearl

Post by Pearl »

cHupjahalic@ wrote:ja i dalje ne kontam od koje do koje godine se broji da je covjek mlad da bi dobio dijete, kad je zreo i kad je prestar :?

vidjela sam primjera gdje su roditelji u prosjeku imali 25 godina kad su dobili prvo dijete, pruzaju mu maksimalno roditeljske njege i ljubavi i sl., a vidjela sam i "starijih" parova koji se ponasaju prema vlastitoj djeci kao prema strancima... isto tako sam vidjela i obratne situacije...
dakle, sve je to individualno i ne mozemo reci kad je ko star ili mlad da se odluci za roditeljsku ulogu.

da li ce mene mahala obiljeziti i smatrati kao mladu/staru mamu onog dana kad se odlucim da imam dijete - to me ni najmanje ne zamara. :-)
bitno je da si mlada u dusi :D:D
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

@gargamel: :)
@ zena21: nisam uvredljiv, samo ne pričam tako sa nepoznatima (a, bogami ni sa prijateljima)..

A, što se tiče mog mišljenja - ne volim ni ja generaliziranja, zato sam naravno ostavio prostor izuzecima. Žao mi je ako se neko našao prozvan, ali dosadašnje iskustvo mi govori tako. Ja to tako gledam, a sad li je nekome ko se rano oženio lijepo u braku i s dječurlijom - to je sasvim druga priča.
Pozdrav.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

I ja sam kontao mlad praviti djecu, sa jedno 37-38.
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

danas wrote:
cHupjahalic@ wrote: dakle, sve je to individualno i ne mozemo reci kad je ko star ili mlad da se odluci za roditeljsku ulogu.
e i ti ga zakomplikova :D kako sad ovo :D individualno :? :? :? :lol: :lol: :lol:
e znala sam da ces naci dlaku u jajetu. :D :lol: :lol: :lol: :lol:
dvoje = jedno :D :lol: :lol: :lol: :lol:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Pearl wrote:bitno je da si mlada u dusi :D:D
ne urekla se. :oops: :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

seka wrote:mozda i nije dlaka :oops:

ukoliko se zena odluci sama imati dijete - bez partnera.
tacno.
a i dvoje postanu jedno kad su zajedno. :)
danas

Post by danas »

cHupjahalic@ wrote:
danas wrote:
e znala sam da ces naci dlaku u jajetu. :D :lol: :lol: :lol: :lol:
dvoje = jedno :D :lol: :lol: :lol: :lol:
ma nisam bona to mislila :D nego ovo -- cuj individualni izbor :-) dje to ima :oops:

kad znamo da je bolje kad si mlad :D bolji si sa zivcima :lol: ne, ne nego je bolje kad si star :D taj si zreliji :D a nisi ni papak :lol:

jebiga, prenose me sad malo :D koje je sad bolje :D :lol:
ines.c

Post by ines.c »

Mene mladi parovi (u godinama koje su navedene kod otvaranja teme)uopste ne podsjecaju na nesto prosto ili seljasto.Parovi koje ja poznajem,su mladi,fakultetski obrazovani,urbani.Mislim da ce to uskoro postati i odredjeni kako da nazovem"trend" biti mladi roditelj. :)

naravno volim sve"roditelje"mlade i starije ali tema su mladi pa...
ines.c

Post by ines.c »

Image

Image

ovi mi ok izgledaju :-D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

Svemirski_Jebach wrote:niko od moje raje nema djecu (a svi su vec presli 25.) samo jedan jaran ozenjen...ostali, ni blizu. :D :D

meni je 25. godina
i ne osjecam se spreman za djecu...ne mogu se zamisliti k'o babo. :D

al za godinu, dvije ili tri...zasto ne?
that explains everything :D
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Vozdra_123 wrote:
Svemirski_Jebach wrote:niko od moje raje nema djecu (a svi su vec presli 25.) samo jedan jaran ozenjen...ostali, ni blizu. :D :D

meni je 25. godina
i ne osjecam se spreman za djecu...ne mogu se zamisliti k'o babo. :D

al za godinu, dvije ili tri...zasto ne?
that explains everything :D
a jel? :roll: :roll:
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

kad malo odrastes shvatices neke stvari.... :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

danas wrote:ma nisam bona to mislila :D nego ovo -- cuj individualni izbor :-) dje to ima :oops:

kad znamo da je bolje kad si mlad :D bolji si sa zivcima :lol: ne, ne nego je bolje kad si star :D taj si zreliji :D a nisi ni papak :lol:

znaci da jednog dana kad ja dobijem dijete moci ce glasno govoriti da im je mama zrela, pametna i da nije "papak" :? :D
... za jos koju godinu :? il` je jos rano o ovome :? ustvari kad cu :?
ebi ga, i mene pocelo da prenosi, ne znam gdje cu... :D :lol: :lol:
danas

Post by danas »

cHupjahalic@ wrote:
danas wrote:ma nisam bona to mislila :D nego ovo -- cuj individualni izbor :-) dje to ima :oops:

znaci da jednog dana kad ja dobijem dijete moci ce glasno govoriti da im je mama zrela, pametna i da nije "papak" :? :D
... za jos koju godinu :? il` je jos rano o ovome :? ustvari kad cu :?
ebi ga, i mene pocelo da prenosi, ne znam gdje cu... :D :lol: :lol:
ne znam vala kad ces :D de, dok imas zivaca ... :D :-)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

danas wrote:ne znam vala kad ces :D de, dok imas zivaca ... :D :-)
ja sam ti ni na nebu ni na zemlji :-? ... jedni kazu hajde a drugi kazu nemoj :? :roll: :D
nekako mi najlakse poslusati..... :oops: ....sebe. :D
tech10

Post by tech10 »

ines.c wrote:Image

Image

Sto su slatki ovaj brat i sestra. :D
danas

Post by danas »

cHupjahalic@ wrote:
danas wrote:ne znam vala kad ces :D de, dok imas zivaca ... :D :-)
ja sam ti ni na nebu ni na zemlji :-? ... jedni kazu hajde a drugi kazu nemoj :? :roll: :D
nekako mi najlakse poslusati..... :oops: ....sebe. :D
sebe :shock: :?

djes' sebe slusati nesretnico :D pored 'volike forumske pameti :oops: :D :-)
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

ines.c wrote:Image

Image

yummy mummy :D
water

Post by water »

_BosanaC wrote:Ne znace godine nista ako neko mentalno nije spreman da ponese teret ocinstva ili majcinstva.

Iskren da budem, znam par likova koji su djecu sa 35-6 godina dobili prvi put, jer su cekali da "bude sve po redu". Pozavrsavali fakultete, pa trazili poslove, pa gradili nekakve karijere, pa tek nakon tridesete trazili osobu s kojom ce provesti zivot, da bi na kraju na granici klimaksa dobili djecu. O starijima da ne pricam, cija djeca ce kada dodje vakat za izlaske morati brinuti o starim i nemocnim roditeljima...
Dje me nadje :oops:
irisica

Post by irisica »

Sve zavisi šta se želi i naravno u kavim se uslovima živi. Ne znam zašto žuriti sa rađanjem djece, a da pri tome nijedno nije zaposleno. To je neodgovorno i nepromišljeno. Ali ako se imaju određena mjesečna primanja onda je ok. Ja sam rodila sina kad sam imala 22 g. Mnogo sam propustila zbog toga u životu, ali ne žalim. Jer još sam relativno mlada, a imam veliku djecu.
obuca

Post by obuca »

evo i mene. Udala sam se mlada i imam sina koji je sada prvi razred. Radimo i postigli smo sve sto se moze. Obrazovanje, folovi, golovi... (samo jos da diplomiram pa da skalpiram asistenticu). Danas mogu reci da sam super super zadovoljna. Imamo sve sto zelimo, ali sto je najvaznije imamo nas. Kad bih se opet rodila isto bi bilo. Nema nista ljepse nego pregurat razdoblje pelena dok si mlad,a usput se moze i radit i studirat i gOnjat karijera. Ja i dragi pravi jarani s malim :-D . Pravo sam sretna jer vidim da nista nisam propustila (zivila vani, nahodala se i vidjela svijeta,) i da sam sve uradila do sada kako treba. A nismo bili situirani kad smo se vjencali prije bi rekla da smo bili kokuzi. Al eto posrecilo nam se.
chinese_water

Post by chinese_water »

ma hebo djeciji zivot, kad mu je mama u klimaksu a djetetu 10 godina... mladi roditelji rulezzz
Post Reply