Ljubavni problem
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
danijelaaa
#1 Ljubavni problem
Ljudi pomagajte, pls!
E ovako da pocnem. Imam ''mali'' ljubavni problem. Zaljubljena sam u momka koji je stariji od mene 3 godine, ali to nije bas bitno. Pjevamo zajedno u jednom horu, upoznali smo se prije 2 godine, ali do septembra ove godine nismo se pretjerano druzili. Isli smo na put s tim horom u devetom mjesecu i tu se pravo zblizili. Bili smo dosta bliski, ali nije to jos bilo to. Pocetkom ove godine meni je umro clan porodice s kojim sam bila jako bliska i to me pravo pogodilo. Taj momak je to saznao i svaki put poslije proba ostajao sa mnom da pricamo o tome, da bi mi bilo lakse. Ispao je pravi prijatelj! To je trajalo neke 2 ili 3 sedmice, i onda je on otisao kuci na 7 dana(ovdje samo studira i privremeno zivi). Dok je bio kuci poslao mi je poruku da me pita kako sam, sta ima novog i kako je bez njega. Ja sam mu odgovorila da je bez njega malo neobicno, da nemam s kim normalno pricati poslije proba i da se basovi ne cuju (on inace jako dobro i glasno pjeva). Pitala sam ga sta ima kod njega i kako je kod kuce. On nije odgovorio. Kada se vratio, na probi pitala sam ga sto mi nije odgovorio a on je rekao da je bio na derneku. Mene je to pravo naljutilo jer nije dernek trajao 5 dana jbt. Od tada me je dvije sedmice ignorirao bez razloga. Nismo se ni posvadjali ni nista. Jednostavno dodje na probu pozdravi se s nekima, prodje pored mene, sjedne na klavir i pocne nesto svirati. Nakon te dvije sedmice dosao je na probu i pozdravio se sa mnom i poceo saliti kao da nista nije bilo. Mene je to obradovalo na neki nacin. To vece smo se pravo raspricali i nesto smo pricali o mojim prijateljima i on je rekao kako neke zna. Sutradan sam ja dvije osobe pitala jel one njega znaju, one su rekle da ga u zivotu nisu vidjele. Bila sam povrijedena. U cetvrtak na probi opet se fino pozdravio i ja sam mu rekla da mu moram nesto reci, ali na pauzi posto je taman proba pocinjala. Na pauzi mene je zaustavila jedna prijateljica da me nesto pita i on je stao s drugom osobom da zapali. Pred kraj probe, nekih pet min prije, on je otisao, tako da mu nisam stigla reci to. U nedelju smo imali nastup i sat prije smo imali probu. Dosla sam ja, dosao je on. Pricali smo fino i on me u trenutku upitao sta sam mu htjela reci prosli put. Ja rekla da cu mu reci kasnije i da je on prosli put pobjegao, a on je na to rekao kako ja nisam ispala fer prosli put jer mu nisam rekla na pauzi. Meni prekipjelo i ja mu prigovorila za ono sto me ignorirao dvije sedmice i kad je progovorio opet sa mnom da me je poceo lagati. Rekla sam mu i za te dvije osobe koje je on rekao kao da ih zna... I on se poceo pravdati... Kaze da sam ja samo umislila da me on ignorira... Na kraju rasprave sam mu rekla da mu vjerujem (jer me je optuzio da mu ne vjerujem) i izvinula sam mu se i sve je bilo zaboravljeno. Nastup je bio super... U ponedeljak smo probu imali u katedrali i ja dolazim kad on ispred stoji. Ja mu prisla da se pozdravim,a on se odusevljeno odzravlja. Ja gledam sta radi, a on: '' Sta me tako gledas, ovo je da ne kazes da te ignoriram''. I nastavili smo normalno pricati...i to je sve.
Znam da ovo nije neki problem, ali ja njega stvarno volim i sve bih ucinila za njega. Boli me kad me ovako zavlaci... Nekoliko nama bliskih osoba mi je reklo kako su primjetili kako on mene gleda i kako mi se smjeska... ne znam vise sta da radim. On ne zna da sam zaljubljena u njega, mozda samo predpostavlja. A ima i jedan mali problemcic: on ne smije imati cure. Naime, on je kandidat za katolickog svecenika, nije se jos zaredio, tek za 4 godine ce. Njima taj neki pravilnik zabranjuje da imaju cure iako ih vecina ima. Npr. nas prijatelj je vec 3 mjeseca u sretnoj vezi s jednom curom iz hora. Ovaj moj je dosta pobozan ali ne volim kad me tako zavlaci. Cas je super sa mnom, cas se ni ne pozdravlja. Malo ko fol flertamo, a onda me ignorira...
Ljudi stvarno ne znam sta da radim i kako da se ponasam. Pls dajte mi neke savjete. I sorry sto sam se ovako raspisala...
E ovako da pocnem. Imam ''mali'' ljubavni problem. Zaljubljena sam u momka koji je stariji od mene 3 godine, ali to nije bas bitno. Pjevamo zajedno u jednom horu, upoznali smo se prije 2 godine, ali do septembra ove godine nismo se pretjerano druzili. Isli smo na put s tim horom u devetom mjesecu i tu se pravo zblizili. Bili smo dosta bliski, ali nije to jos bilo to. Pocetkom ove godine meni je umro clan porodice s kojim sam bila jako bliska i to me pravo pogodilo. Taj momak je to saznao i svaki put poslije proba ostajao sa mnom da pricamo o tome, da bi mi bilo lakse. Ispao je pravi prijatelj! To je trajalo neke 2 ili 3 sedmice, i onda je on otisao kuci na 7 dana(ovdje samo studira i privremeno zivi). Dok je bio kuci poslao mi je poruku da me pita kako sam, sta ima novog i kako je bez njega. Ja sam mu odgovorila da je bez njega malo neobicno, da nemam s kim normalno pricati poslije proba i da se basovi ne cuju (on inace jako dobro i glasno pjeva). Pitala sam ga sta ima kod njega i kako je kod kuce. On nije odgovorio. Kada se vratio, na probi pitala sam ga sto mi nije odgovorio a on je rekao da je bio na derneku. Mene je to pravo naljutilo jer nije dernek trajao 5 dana jbt. Od tada me je dvije sedmice ignorirao bez razloga. Nismo se ni posvadjali ni nista. Jednostavno dodje na probu pozdravi se s nekima, prodje pored mene, sjedne na klavir i pocne nesto svirati. Nakon te dvije sedmice dosao je na probu i pozdravio se sa mnom i poceo saliti kao da nista nije bilo. Mene je to obradovalo na neki nacin. To vece smo se pravo raspricali i nesto smo pricali o mojim prijateljima i on je rekao kako neke zna. Sutradan sam ja dvije osobe pitala jel one njega znaju, one su rekle da ga u zivotu nisu vidjele. Bila sam povrijedena. U cetvrtak na probi opet se fino pozdravio i ja sam mu rekla da mu moram nesto reci, ali na pauzi posto je taman proba pocinjala. Na pauzi mene je zaustavila jedna prijateljica da me nesto pita i on je stao s drugom osobom da zapali. Pred kraj probe, nekih pet min prije, on je otisao, tako da mu nisam stigla reci to. U nedelju smo imali nastup i sat prije smo imali probu. Dosla sam ja, dosao je on. Pricali smo fino i on me u trenutku upitao sta sam mu htjela reci prosli put. Ja rekla da cu mu reci kasnije i da je on prosli put pobjegao, a on je na to rekao kako ja nisam ispala fer prosli put jer mu nisam rekla na pauzi. Meni prekipjelo i ja mu prigovorila za ono sto me ignorirao dvije sedmice i kad je progovorio opet sa mnom da me je poceo lagati. Rekla sam mu i za te dvije osobe koje je on rekao kao da ih zna... I on se poceo pravdati... Kaze da sam ja samo umislila da me on ignorira... Na kraju rasprave sam mu rekla da mu vjerujem (jer me je optuzio da mu ne vjerujem) i izvinula sam mu se i sve je bilo zaboravljeno. Nastup je bio super... U ponedeljak smo probu imali u katedrali i ja dolazim kad on ispred stoji. Ja mu prisla da se pozdravim,a on se odusevljeno odzravlja. Ja gledam sta radi, a on: '' Sta me tako gledas, ovo je da ne kazes da te ignoriram''. I nastavili smo normalno pricati...i to je sve.
Znam da ovo nije neki problem, ali ja njega stvarno volim i sve bih ucinila za njega. Boli me kad me ovako zavlaci... Nekoliko nama bliskih osoba mi je reklo kako su primjetili kako on mene gleda i kako mi se smjeska... ne znam vise sta da radim. On ne zna da sam zaljubljena u njega, mozda samo predpostavlja. A ima i jedan mali problemcic: on ne smije imati cure. Naime, on je kandidat za katolickog svecenika, nije se jos zaredio, tek za 4 godine ce. Njima taj neki pravilnik zabranjuje da imaju cure iako ih vecina ima. Npr. nas prijatelj je vec 3 mjeseca u sretnoj vezi s jednom curom iz hora. Ovaj moj je dosta pobozan ali ne volim kad me tako zavlaci. Cas je super sa mnom, cas se ni ne pozdravlja. Malo ko fol flertamo, a onda me ignorira...
Ljudi stvarno ne znam sta da radim i kako da se ponasam. Pls dajte mi neke savjete. I sorry sto sam se ovako raspisala...
-
incognito071
#2 Re: Ljubavni problem
sjedi oguli jabuku
ljubav dodje i prodje
ljubav dodje i prodje
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#3 Re: Ljubavni problem
Franjevci imaju onu spagu oko struka sa nekoliko chvorica, jedan od chvorica je onaj za Celibat. Odvezi mu ga
:D:D:D
Danijela moj ti je savjet da mu kazes sve sto ti lezi na dusi, jer ti ne treba grizodusje zbog mogucnosti da ga odvajas od Poziva. Bolje mu sve reci, pa vidi sta ce biti, nego da patite oboje, a po tvojoj prici se meni cini da on jos nije siguran da li da bude svecenik ili dipl.teolog.
Dje me nadje s ovom temom, ja veceras imam nastup na Franjevackoj teologiji
Nece mi biti mrsko da priupitam meni milog fratra sta bi bilo najbolje za vas dvoje 
Danijela moj ti je savjet da mu kazes sve sto ti lezi na dusi, jer ti ne treba grizodusje zbog mogucnosti da ga odvajas od Poziva. Bolje mu sve reci, pa vidi sta ce biti, nego da patite oboje, a po tvojoj prici se meni cini da on jos nije siguran da li da bude svecenik ili dipl.teolog.
Dje me nadje s ovom temom, ja veceras imam nastup na Franjevackoj teologiji
-
danijelaaa
#4 Re: Ljubavni problem
hvala mircerka. ako ti nije problem pitaj tog fratra sto da radim. on je kanditat za petrovca... hehe. hvala
sretno veceras 
-
mIRCerka
#5 Re: Ljubavni problem
Ja koliko znam na franj.teologiji moze imati curu sve dok ne odluci da se zaredidanijelaaa wrote:hvala mircerka. ako ti nije problem pitaj tog fratra sto da radim. on je kanditat za petrovca... hehe. hvalasretno veceras
Moram sad sebi napisat na ruku da pitam fra ANtu ovo, jer mi cim dodjemo dole, nastane picvajz, od proslogodisnjeg koncerta tj. "after party"-ja nisam bila na onako dobrom derneku
Ocem pitacem
U kojem si ti horu?
-
danijelaaa
#6 Re: Ljubavni problem
katedralnom ''josip stadler''. i hvala ti jos jednom
-
xyz2007
#7 Re: Ljubavni problem
Zaljubila se Danijela u buduceg svestenika!
Pa evo odmah Danijela mozete vidjeti da:
- vas privlace osobe koje ne mogu biti s vama
- volite izazov i nepredvidljivost
- trazite konstantne potvrde o tome koliko je nekome stalo do vas ( nesigurnost? )
Da on nije takav ( nedostupan )mozda vam se i ne bi svidio.
Danijela neki ljudi su jednostavno takvi i imaju takvu auru da nikad ne znate sa 100% sigurnoscu da li je zaljubljen u vas ili ne. I kad vam kaze 100 puta vi cete opet zaboraviti i pitati a "da li sam ti nedostajala?" i tome slicno.
Sve dok postoji ta nepredvidljivost hemija je na visokom nivou. Ljubav je moguca naravno, danas sve je moguce. I nemoguce je moguce.
Sta da radite?
Nista, jednostavno pustite da ide sve svojim tokom, nemojte zuriti, nista reci, budite ono sto jeste, ali nemojte mu reci. Nek on prvi nadodje.
Muskarci "obicno" izgube interesovanje ako je djevojka previse dostupna ili ako pokaze da nema svoj zivot, svoje zelje, ideje, licnost i da joj je on toliko puno potreban u smislu da citavo njeno postojanje rotira oko njega. Krace receno - Nemojte da zvucite kao da ste ocajni a posebno da ostavljate takvu sliku.
- trazite konstantne potvrde o tome koliko je nekome stalo do vas ( nesigurnost? )
Danijela neki ljudi su jednostavno takvi i imaju takvu auru da nikad ne znate sa 100% sigurnoscu da li je zaljubljen u vas ili ne. I kad vam kaze 100 puta vi cete opet zaboraviti i pitati a "da li sam ti nedostajala?" i tome slicno.
Sve dok postoji ta nepredvidljivost hemija je na visokom nivou. Ljubav je moguca naravno, danas sve je moguce. I nemoguce je moguce.
Sta da radite?
Nista, jednostavno pustite da ide sve svojim tokom, nemojte zuriti, nista reci, budite ono sto jeste, ali nemojte mu reci. Nek on prvi nadodje.
Muskarci "obicno" izgube interesovanje ako je djevojka previse dostupna ili ako pokaze da nema svoj zivot, svoje zelje, ideje, licnost i da joj je on toliko puno potreban u smislu da citavo njeno postojanje rotira oko njega. Krace receno - Nemojte da zvucite kao da ste ocajni a posebno da ostavljate takvu sliku.
- zena21
#8 Re: Ljubavni problem
xyz2007 wrote:Zaljubila se Danijela u buduceg svestenika!
Sta da radite?
Dr. Phil
-
mIRCerka
#9 Re: Ljubavni problem
Oj blagoSh tebi, kako je vama tamo akusticnooooooooooooooooo jooooooooojdanijelaaa wrote:katedralnom ''josip stadler''. i hvala ti jos jednom
xyz, ako neko studira teologiju, on moze biti i dipl .teolog, a ne mora biti zaredjeni svecenik
-
danijelaaa
#10 Re: Ljubavni problem
ali on je bogoslov!!!!!!!mIRCerka wrote:Oj blagoSh tebi, kako je vama tamo akusticnooooooooooooooooo jooooooooojdanijelaaa wrote:katedralnom ''josip stadler''. i hvala ti jos jednom
xyz, ako neko studira teologiju, on moze biti i dipl .teolog, a ne mora biti zaredjeni svecenik
-
mIRCerka
#11 Re: Ljubavni problem
zar je njima POD MORANJE zaredjivanje? :Sdanijelaaa wrote:
ali on je bogoslov!!!!!!!
Zato se ja druzim sa Franjevcima
-
danijelaaa
#12 Re: Ljubavni problem
pa nije, mislim uvijek se moze odustat, zar ne? ali problem je u tome sto sam 90% sigurna da on ono pravo zeli postat svecenik.mIRCerka wrote:zar je njima POD MORANJE zaredjivanje? :Sdanijelaaa wrote:
ali on je bogoslov!!!!!!!
Zato se ja druzim sa Franjevcima
a zar i franjevcima to nije zabranjeno, mislim njihovim bogoslovima?
- pentesileja
#13 Re: Ljubavni problem
ohoho, koja poslastica, i bog je u igri 
-
mIRCerka
#14 Re: Ljubavni problem
Franjevac je vec zaredjen, a studenti teologije mogu da se zarededanijelaaa wrote:
pa nije, mislim uvijek se moze odustat, zar ne? ali problem je u tome sto sam 90% sigurna da on ono pravo zeli postat svecenik.![]()
a zar i franjevcima to nije zabranjeno, mislim njihovim bogoslovima?
Prosle godine smo ih peglali i ispitivali, nije nam bilo jasno cemu oni cvorici na onoj girtli, i tako saznasmo da je jedan od njih za Celibat...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15 Re: Ljubavni problem
student teologije (bez obzira bila dijecezancka ili franjevačka) nije svećenik sve dok ga kardinal/biskup ne zaredi
ako se dobro sjećam 2 puta godišnje se to radi u katedrali
može biti kandidat za svećenika aka bogoslov ili laik teolog
kandidat za profu vjeronauka ili morala
a čim sam pročitao hor
znao sam da je riječ o katedralnom zboru
svašta se tamo dešava
:D:D
može biti kandidat za svećenika aka bogoslov ili laik teolog
a čim sam pročitao hor
svašta se tamo dešava
- Truba
#16 Re: Ljubavni problem
imas svije štapine
-
danijelaaa
#17 Re: Ljubavni problem
znam ja to vrlo dobro sta je bogoslov i sva ta sranja (Boze oprosti), al jbg kad oni javno ne smiju imati cure...odnosno jbg kad je on takav...komi wrote:student teologije (bez obzira bila dijecezancka ili franjevačka) nije svećenik sve dok ga kardinal/biskup ne zaredi
može biti kandidat za svećenika aka bogoslov ili laik teologkandidat za profu vjeronauka ili morala
a čim sam pročitao hor
svašta se tamo dešava
:D:D
a sto se tice samog katedralnog, istina je da se svasta desava...
- Truba
#18 Re: Ljubavni problem
-
Mina_sa
#19 Re: Ljubavni problem
I moj ti je savjet da mu kažeš sve fino, bar ćeš znati na čemu si, a ovako samo sebe mučiš sve više iz dana u dan... sretno
...ako je prava ljubav i ako je ikako moguća, bori se...isplati se vjeruj:)
-
mIRCerka
#20 Re: Ljubavni problem
Zato je bolje biti kandidat kod pravoslavaca, oni se mogu zenit, nema te zavrzlamekomi wrote:najbolji su oni studenti koji 5 godina uživaju prednosti studiranja kao svećenički kandidat... i onda pred ređenje otkriju da su imali curu skoro 6 godina
Danijela, ce ti javim veceras sta je bilo
-
danijelaaa
#21 Re: Ljubavni problem
da, predpostavljam da je to najbolje, al ja znam da mu otad vise necu moci pogledati u oci...Mina_sa wrote:I moj ti je savjet da mu kažeš sve fino, bar ćeš znati na čemu si, a ovako samo sebe mučiš sve više iz dana u dan... sretno...ako je prava ljubav i ako je ikako moguća, bori se...isplati se vjeruj:)
ugl hvala na savjetu
-
mIRCerka
#22 Re: Ljubavni problem
Ama hoces moci i to ako treba i s visine jer si imala hrabrosti reci istinu!danijelaaa wrote:
da, predpostavljam da je to najbolje, al ja znam da mu otad vise necu moci pogledati u oci...![]()
ugl hvala na savjetu
-
danijelaaa
#23 Re: Ljubavni problem
eee ljudi, da je to bar tako lako ko napisati post na forumu i ocajnicki trazit savjete...
mircerka javi mi veceras sta je onaj rekao.thx
mircerka javi mi veceras sta je onaj rekao.thx
-
Mina_sa
#24 Re: Ljubavni problem
slažem se, samo naprijedmIRCerka wrote:Ama hoces moci i to ako treba i s visine jer si imala hrabrosti reci istinu!danijelaaa wrote:
da, predpostavljam da je to najbolje, al ja znam da mu otad vise necu moci pogledati u oci...![]()
ugl hvala na savjetu
- Truba
#25 Re: Ljubavni problem
mogu se zeniti pravoslavcimIRCerka wrote:Zato je bolje biti kandidat kod pravoslavaca, oni se mogu zenit, nema te zavrzlamekomi wrote:najbolji su oni studenti koji 5 godina uživaju prednosti studiranja kao svećenički kandidat... i onda pred ređenje otkriju da su imali curu skoro 6 godina
Danijela, ce ti javim veceras sta je bilo
ali samo prije nego što završe fax
patrijarh ne može biti oženjen