ljubav???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

lolita_xx

#1 ljubav???

Post by lolita_xx »

da li vjerujete u ljubav?? ima li ljubavi oko vas?? znaci li vam ljubav??
kad ovo pitam ne mislim na ljubav izmedju muskarca i zene, nego inace u odnosima sa drugima, prijatelji, porodica...
da li volite bezuslovno??
da li to pokazujete??

ja bas vjerujem u ljabav, ali tesko mi je da je pronadjem :D
sve se svodi na kraju na interes, dobro, znam da bez toga danas ne mozemo, ali zasto tako ocigledano?
jel ljudima tesko poslati nekome mail,poruku, ponekad nazvati, eto 'onako', i reci ej sjetila/o sam te se, pozeljela sam te cuti...meni se to bas rijetko desava i tuzna sam zbog toga..
uglavnom svima nesto treba i zbog toga i zovu...
zasto??? :?
roki

Post by roki »

Ja licno zovem svoje prijatelje (njih 4-5) i kad mi nista netreba.Jednostavno ih upitam kako su,sta rade i sl.Ne trezim nikakve skripte,sveske,knjige.Ovo radim upravo zato jer je lolita upravu.Mene,a i moje poznanike koji mi se stalno zale,ljudi zovu samo kad im nesto treba.
A da li ima ljubavi?Ljubavi ima samo je treba pronaci.Kako god lolita ti ovako razmisljas sigurno jos neko razmislja.Nisi jedina :) :) :)
pitt

Post by pitt »

naravno da vjerujem.....da ne vjerujem ne bi ovaj zivot imao bas previse smisla :)
Saian

Post by Saian »

pitt wrote:naravno da vjerujem.....da ne vjerujem ne bi ovaj zivot imao bas previse smisla :)
sweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet :D :D :D
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

i ja vjerujem
ljubav je nebo
ljubav je more
i tako dalje :D
pitt

Post by pitt »

Saian wrote:
pitt wrote:naravno da vjerujem.....da ne vjerujem ne bi ovaj zivot imao bas previse smisla :)
zaboravio si :kiss: :D :D :D
Saian

Post by Saian »

pitt wrote:
Saian wrote:
zaboravio si :kiss: :D :D :D
nisam :D

p.s. http://www.youtube.com/watch?v=2VUqgZ-kl-Q

:D :D :D
danas

Post by danas »

Image

:oops: :D
pesak

Post by pesak »

Nesto ne volim rec ljubav. :-?
Verujem u prijateljstvo.
lolita_xx

Post by lolita_xx »

pesak wrote:Nesto ne volim rec ljubav. :-?
Verujem u prijateljstvo.
ljubav treba da bude i izmedju prijatelja :)
ne volim ni ja rijec ljubav, volim kad se ne kaze, a da se osjeti :razz:
kroz pogled, kroz osmijeh, kroz slovo, kroz glas...
pesak

Post by pesak »

Da. Mnogo je zloupotrebljena rec 'ljubav". Roditelji "vole" svoju decu, pa ih uguse, momak "voli" svoju devojku , pa je udavi. :-)
Cim se pomene "ljubav", meni se nekako kosa dize na glavi. :shock:

Ali, ti si u pravu. /Samo sto ja imam problem sa tom recju/. Mnogo se olako koristi.
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

lolitо volem te ko žito
lolita_xx

Post by lolita_xx »

pesak wrote:Da. Mnogo je zloupotrebljena rec 'ljubav". Roditelji "vole" svoju decu, pa ih uguse, momak "voli" svoju devojku , pa je udavi. :-)
Cim se pomene "ljubav", meni se nekako kosa dize na glavi. :shock:

Ali, ti si u pravu. /Samo sto ja imam problem sa tom recju/. Mnogo se olako koristi.
slazem se s tobom...
a olako se koristi jer nije prava i neki je tako olako i koriste jer im nista ne predstavlja...
cak sam pocela da sumnjam i u roditeljsku ljubav, bez sumnje, pravi roditelji vole svoju djecu, ali ako pokusas da zivis svoj svijet, koji se mozda njima ne svidja, nastaje sukob... pitam se, da li je to onda prava, istinska, bezuslovna ljubav :-)
patrius

Post by patrius »

Verujem u ljuuuubaaaav,za nju dajem sveeeee :D
lolita_xx

Post by lolita_xx »

karabaja-x wrote:lolitо volem te ko žito
onda bolje da me ne volis :D
RIZVA

Post by RIZVA »

ljubav se zove imenom tvojim
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Vjerujem u neke oblike ljubavi-prema roditeljima,sestri...Onu izmedju muskarca i zene-hmmm,nesto ne vjerujem,valjda je vrijeme ucinilo svoje,i jako mi je tesko vjerovati da me neko moze voljeti na taj nacin...Ali nikad se ne zna :roll:
district-beg

Post by district-beg »

new_jazzWa wrote:Vjerujem u neke oblike ljubavi-prema roditeljima,sestri...Onu izmedju muskarca i zene-hmmm,nesto ne vjerujem,valjda je vrijeme ucinilo svoje,i jako mi je tesko vjerovati da me neko moze voljeti na taj nacin...Ali nikad se ne zna :roll:
jes' materemi :D , sve 'nako kako kazes...samo mater volim :-D
maccarona

Post by maccarona »

new_jazzWa wrote:Vjerujem u neke oblike ljubavi-prema roditeljima,sestri...Onu izmedju muskarca i zene-hmmm,nesto ne vjerujem,valjda je vrijeme ucinilo svoje,i jako mi je tesko vjerovati da me neko moze voljeti na taj nacin...Ali nikad se ne zna :roll:

samo u ovu "ljubav" vjerujemo :D
Image

:D
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

Da - bas istina..nasa ljubav i vecina prijateljstava temelji na nekom interesu i to obicno dvostranom.
Zalosno sto je drustvo spalo na to da se vaga ko je kome sta uradio i ko je kome "valjo".
I oko mene su uglavnom ljudi kojima ja trebam pa onda kad se naucis pameti ti se okrenes tome i okruzis i ljudima koji tebi trebaju :sad:
Mene takodjer cudi i zalosti sto vecina nas zazire i od nekog fizickog kontakta..npr. zagrljaja
Ne govorim sad o onoj patetici "hajmo se grlit i sve ce bit dobro"..."ljubav je svud oko nas" i slicno.
Ali uopceno , bar oko mene, ljudi se jakooo jako malo grle i uopce iskazuju tu neku privrzenost i naklonost fizickim kontaktom.
Fenomenalna mi je bila ona zamisao kad ljudi nude zagrljaj na ulici, zaboravila sam ime kampanje.
lolita_xx

Post by lolita_xx »

Compos_Sui wrote:Da - bas istina..nasa ljubav i vecina prijateljstava temelji na nekom interesu i to obicno dvostranom.
Zalosno sto je drustvo spalo na to da se vaga ko je kome sta uradio i ko je kome "valjo".
I oko mene su uglavnom ljudi kojima ja trebam pa onda kad se naucis pameti ti se okrenes tome i okruzis i ljudima koji tebi trebaju :sad:
Mene takodjer cudi i zalosti sto vecina nas zazire i od nekog fizickog kontakta..npr. zagrljaja
Ne govorim sad o onoj patetici "hajmo se grlit i sve ce bit dobro"..."ljubav je svud oko nas" i slicno.
Ali uopceno , bar oko mene, ljudi se jakooo jako malo grle i uopce iskazuju tu neku privrzenost i naklonost fizickim kontaktom.
Fenomenalna mi je bila ona zamisao kad ljudi nude zagrljaj na ulici, zaboravila sam ime kampanje.
da.. sjecam se, kod katedrala je bilo, eh sad ne mogu da se sjetim jel bilo valentinovo taj dan :)
a sto se tice fizickog kontakta, zagrljaja nema, inace je meni zagrljaj, onaj cvrsti nesto toplo i drago, i ne mogu svakog zagrliti :)
ali zato ima onih poljubaca pa sad svako svakog ljubi, nista gore mi nema od toga, jos ako znam da se osobe medjusobno ne podnose, a svako jutro cmok-cmok... :x
Irm@

Post by Irm@ »

...prema prijateljima... bash da njih nije ljubav bi mi bila tek apstraktna imenica koju rijetko kad upotrebljavam a kamoli na nju pomislim... tek mi je 19 ljeta i znam imam jos godina da se u ljubav razocaram ali sam i ovako mlada toliko "ljubavi" iskusila da mi se "smraci" kad pomislim sta bi mi se jos moglo dogoditi...
... a kazu da smo mi tek jedna polovica jabuke da nas druga ceka negdje na svijetu...
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

eh,bas si mlada,mogu ti mama biti :D...elem,ja jos ne pronadjoh tu drugu polovinu jabuke,a i sta ce mi,kad cu biti "gnjila" kad je nadjem...MACCARONA nije LOODA....jel valja??? :D javno sam rekla :-D
maccarona

Post by maccarona »

kamen gori, val se pjeni, ........... :oops: valjal sad ? :D
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

maccarona wrote:kamen gori, val se pjeni, ........... :oops: valjal sad ? :D
macca,veceras ti je svaka rijec zlatna:D...
Post Reply