kolega wrote:devet. wrote:Lijepa su to vremana bila,moras priznati.Samo sto se tice pismenosti,covjek se uci dok je ziv

to vjerovatno uključuje i body language

He...tesko je tvrditi da Aladin-ov Cup nije otvoren i da duh nije izasao.Tesko... jer ga eto ti Simfonijo prizva citirajuci ga... jel??? No dobro...stoji mu na mjestu pitanje...'jel ti imas svoj zivot".Eh...kad bih ovo obrazlozio tek bi nastalo "smaranje" onih sto podvedoh pod -sukobljavanje sa potpunim mrakom nepismenosti".Dakle,prelazim preko toga i tebi na znanje sljedece;
Konkretna zena,konkretna breza,je personifikacija aleje BREZA.Zasto???Nije to davno bilo kad se dogodio moj pendzer.Usud je htio da sam dozivio i viteski dvoboj ispod pendzera.Naime,dok sam ja "smarao" Vilu ,ispletenu brezom mog gaja,dobili smo i drustvo.Momcina u vojnoj uniformi(stare Juge...jel)je takodze dosao pod prozor ocaravajucoj Brezi.I sta se desava??? Pa to...tko ce ostati pod prozorom a tko 'put pod noge".I dogodi se predodredzeno ...dilberka otpravi momcinu sa rijecima(mada je njen stari poznanik)..."mozes ici odakle si dosao".Momcina dzentlmenski pruzi meni ruku i ucini po dilberkinoj zelji dok ja ostah da "smaram".
Pri povratku u mjesto naukovanja ja toj istoj,ocaravajucoj Brezi,ispisah hejbet pisama ...ono..."i zanesen tom ljepotom".Sa druge strane potpuni muk.Iznenadzen razvojem dogadzaja je se obratim,sa pismom tetki"i sa upitom ;sta se desava??
Draga tetka je pronasla vremena i preko svog "torlohana" ,tako je od milja sina zvala,odgovori;Sine moj...krompir se guli dok je vruc ...prozori nisu zazidani a BREZA ih bogme natkriljuje a toplina trazi hladovinu BREZE.Ona,BREZA,ti se nezna ni potpisati pa ti vidi sta ces sa ovim tetkinim rijecima.
Da ne duljim ,ima toga puno,samo da konstatiram moj IBRET po tetkinoj filozofiji i ,bogme, istini u istoj.Ovdje je "Moc Zemlje" gubila bitku i jos uvijek gubi.Vlastiti zivot je hiljadama niti vezan tom Zemljom i koliko imam i nemam "svog zivota"je za siru elaboraciju.